Ligue 1 preview - 11. kolo

20.10.2007, 08:30, aktualizováno 21.10.2007, 09:08
Previews
Olympique Lyon bude v jedenáctém kole Ligue 1 hájit vedení v tabulce doma proti Monaku a nic jiného než tři body se nečeká. Druhé Nancy by měla čekat snadná práce se Sochaux, třetí Le Mans jede do pátého Rennes. Marseille hostí Lens a oba celky potřebují zabrat, PSG zavítá na hřiště Valenciennes.
Olympique Nice - FC Metz  (sobota 16:00)
Kouč Nice Frederic Antonetti prohlásil, že nemůže start svého týmu do nové sezony zatím nějak hodnotit jako úspěšný. A to navzdory tomu, že Nice momentálně okupuje slušnou osmou pozici. Důvodem tohoto zdánlivě až přehnaného pesimismu trenéra Nice je fakt, že v jeho kádru je vysoký počet afrických fotbalistů, kteří budou mít v lednu reprezentační povinnosti při Africkém poháru národů, což může týmu hodně uškodit.

Okolnosti přichystaly pro Antonettiho mix dobrých a špatných zpráv před tímto střetnutím s posledními Métami. Mezi ty dobré se řadí návrat tria důležitých fotbalistů – hrát mohou Koné, Laslandes, Rool a Hognon. Naopak špatnou zprávou pro Antonettiho je absence brankářské jedničky Llorise, jehož nahrazuje v brance Lionel Letizi. Na seznamu zraněných dále jsou Anthony Scaramozzino a Patrick Barul.

Není vůbec pochyb o favoritovi tohoto zápasu, protože hostující Méty vydolovaly z deseti zápasů jen pět bodů a na svém kontě mají jen jedno vítězství. V jejich případě to vypadá na rychlý návrat do nižší soutěže. Narozdíl od svého soka jsou však alespoň kompletní, se všemi tahouny v základní sestavě.
Olympique Nice - pravděpodobná sestava:
Letizi – Apam, Kante, Abardonado, Gace - Balmont, Echouafni, Ederson, Hellebuyck – Job, Bamogo.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Marichez – Cubilier, Diop, Bassong, C. Gueye – Gigax, Bessat, Agouazi, Delhommeau - Barbosa, N'Diaye.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.15 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Le Mans UC 72  (sobota 16:00)
Ve slušné formě hrající Le Mans se v sobotu odpoledne střetne v souboji s Rennes. To je zatím páté a také disponuje vcelku solidní formou. Oba týmy budou pravděpodobně se startem do sezóny spokojeny a na dobré výkony budou chtít navázat i ve vzájemném souboji.

Rennes naposledy dokázalo vyloupit Park princů a ze zápasu s Paris Saint Germain si odvézt tři body. V jejich kádru se pro zápas s Le Mans z různých důvodů nemohli objevit Jimmy Briand Olivier Thomert a Stephane Mbia. Le Mans si do Rennes chce jet pro čtvrté vítězství v řadě. V jejich sestavě budou pravděpodobně nejcitelněji chybět Mamadou Samassa a Paulo Andre.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Luzi – Fanni, Hansson, Mensah, Edman – Leroy, Didot, Cheyrou, Sorlin – Briand, Wiltord.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé – Clave, Basa, Cerdan, Camara – Gervinho, Sessegnon, Coutadeur, Romaric – Matsui, De Melo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.00 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Girondins Bordeaux  (sobota 16:00)
Zápas s Bordeaux načíná pro Štrasburg sérii těžkých zápasů s renomovanými celky. Po čtvrtém Girondins se nováček střetne v příštích třech kolech ještě s Lille, PSG a Monacem, což je opravdu smrtící los. Přesto se Štrasburk nemusí nijak zvlášť nervovat, vždyť je na pro nováčka úžasném sedmém místě a těmto klubům se tak může snadno vyrovnat.

Bordeaux bude chtít navázat na vítěznou vlnu, poté, co jí v posledním kole přerušila porážka od Lyonu 3:1, ale nebude to mít vůbec lehké proti Štrasburku, který neporazilo už dlouhých 9 let. V dresu domácích se představí i bývalý hráč Bordeaux Renaud Cohade. Z Bordeaux byl propuštěn před rokem a hned loni byl strůjcem postupu Štrasburku zpět do první ligy. "Dělá mi to potěšení, utkat se s Bordeaux a vidět ty hráče a vedení znovu," řekl Cohade oficiálnímu webu svého týmu a jedním dechem dodal: "Necítím vůči Bordeaux žádnou nenávist. Dali mi tam ochutnat poprvé Ligue 1 a na to nikdy nezapomenu."
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Cassard – Szalesi, Paisley, Bellaid, Dos Santos – Fanchone, Johansen, Cohade, Rodrigo – Mouloungui, Renteria.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé – Chalmé, Diawara, Planus, Micoud – Jurreti, Diarra, Fernadno, Wendel - Jussie, Bellion.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.90 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - FC Lorient  (sobota 16:00)
Sedmnácté Auxerre doma přivítá Lorient, který měl skvělý start do sezóny, ale poté se začal tabulkou pomalu propadat a nyní mu patří třinácté místo. Navíc se Lorient utkal během reprezentační přestávky v rámci přátelského utkání s Guingampem, ovšem ani proti tomuto týmu zdaleka nepřesvědčil, záložník Christophe Jallet se k tomu vyjádřil: "Když nejste schopni porazit ani tým, který hraje špatně ve druhé lize, musíte si začít pokládat otázky."

Na půdě Auxerre to bude mít Lorient těžké, jelikož se burgundskému týmu na svém stadiónu poměrně daří, z pěti utkání zde zvítězil třikrát. Kouč Fernandez navíc bude mít k dispozici všechny hráče, kteří v posledních dnech plnili reprezentační povinnosti, tedy rumunské duo Niculae, Tamas, Dána Kahlenberga a Švýcara Grichtinga. Chybět mu bude Frederic Thomas, jenž je až do zimy mimo hru s poraněným kotníkem. Na druhé straně je nejistý start Nicolase Marina (sval) a Mehdiho Banatii (koleno), naopak i s poraněnými zády by měl hrát Rafik Saifi.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin – Tamas, Traore, Grichting, Thomas - Kahlenberg, Pedretti, Lejeune, Jaures – Maoulida, Niculae.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard – Jalet, Marchal, Ciani, Cantareil – Marin, Namouchi, Abriel, Le Pen – Saifi, Vahirua.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.85 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - AS Saint-Etienne  (sobota 16:00)
Elie Baup, bývalý trenér Saint Etienne, se svými nynějšími svěřenci přivítá v Toulouse svůj bývalý tým. Na pro něho prestižní souboj se velice těší a není sám. Hráči Saint Etienne také hlásají, že mají o motivaci víc.

Oba dva sobotní soupeři jsou v kategorii týmů, které si sice nevedou úplně nejhůře, ale pravděpodobně mají na víc. Saint Etienne je na místě osmém, Toulouse je o dvě pozice horší. Domácí si v minulé sezóně nasadili třetím místem dost vysokou laťku a tu zatím nedokázali udržet. Trenér Baup nominoval k zápasu se Saint Etienne devatenáctičlenný kádr. Chybět bude kvůli karetnímu trestu kanonýr Johann Elmander. Připraveni nebudou ani Nicolas Douchez, Aurelien Capoue a Fabinho.

Utkání dvou celků ze středu tabulky by mělo být hodně vyrovnané a o vítězství moho rozhodovat i maličkosti.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Riou - Ebondo, Cetto, Congre, Paulo Cesar - Sissoko, Emana, Dieuze, Mansare – Bergougnoux, Gignac.
AS Saint-Etienne - pravděpodobná sestava:
Janot – Dabo, Perrin, Nivaldo, Varault – Feindouno, Sall, Matuidi, Payet – Illan, Gomis.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.85 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Caen - Olympique Lille  (sobota 16:00)
Olympique Lille je remízovým králem francouzské nejvyšší soutěže, a to hlavně venku, kde z pěti zápasů urhál bod čtyřikrát. V tabulce je až jedenáctý a na hřišti Caen si bude chtít pozici určitě vylepšit.

Důležitý obránce Lille Franck Beria je přesvědčen, že jeho tým nabral během reprezentační přestávky potřebné síly, aby začal opět šplhat vzhůru tabulkou Ligue 1. I jemu jako mnoha jiným fotbalistům dopomohla reprezentační pauza k doléčení svého zranění. "Pět nebo šest dní klidu mi moc pomohlo. Má bolavá záda si odpočala a teď dychtím po návratu," řekl pro klubový web.

Zatímco kouč Lille Claude Puel mohl nominovat 20 hráčů pro výlet do Caen, včetně Beriy, trenér domácích Franck Dumas se potýká s velkými problémy, které mu způsobují zranění důležitých borců. Lilian Compan, Gregory Proment, Jeremy Sorbon, Juan Eduardo Eluchans a Nicolas Florentin, ti všichni se ještě nemohli během týdne naplno zapojit do tréninkového procesu a jejich start je nejistý. Ještě nepravděpodobnější je start Steaphana Samsona. Dumas přesto doufá, že jeho tým naváže na progresivní výsledky v zápasech před pauzou, kdy celek Caen porazil Toulouse a remizoval s Lorientem.

Od Lille se před sezonou čekaly přeci jen kvalitnější výkony, a tak se budou muset Puelovi svěřenci pokusit zápas na půdě 17. Caen vyhrát, aby se dostali opět do kontaktu s čelem tabulky, kam bezpochyby kvalitou kádru patří.
Stade Caen - pravděpodobná sestava:
Plante – N'Diaye, Leca, Sorbon, Lemaitre – Proment, Gomis, Nivet, Eluchans – Gouffran, Compan.
Olympique Lille - pravděpodobná sestava:
Sylva – Lichsteiner, Beria, Plestan, Tofforeau – Obraniak, Cabaye, Makoun Debuchy – Mirallas, Kluivert.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.90 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Valenciennes FC - Paris Saint-Germain  (sobota 16:00)
Stade Nungesser zažije bitvu domácího Valenciennes a tradičního francouzského velkoklubu Paris Saint Germain. Domácí budou chtít v sobotu zajisté využít vcelku špatnou formu hostujícího PSG.

PSG vyhrálo z deseti dosavadních zápasů v Ligue 1 v této sezóně jen dva, ale oba mimo domácí stánek, a proto se musí domácí Valenciennes připravit na těžkou bitvu. V minulém ročníku si PSG zajistilo prvoligovou příslušnost pro další rok až dvě kola před konce a doufalo v lepší zítřky. Pokud ve špatných výkonech nechtějí pokračovat, měli by ve Valenciennes opět zabrat. Mladičká hvězdička PSG, Didier Digard, věří, že se PSG může opět vrátit na do formy. Tým je podle jeho slov odhodlán odčinit prohry s Bordeaux a Rennes. Na Valenceinnes prý jdou s velkým odhodláním a pro tři udělají vše. Ve Valenciennes se o vítězství budou hosté muset prát bez distancované opory Jerome Rothena.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau – Traore, Rippert, Ouaddou, Sommeil – Belmadi, Saez, Sanchez Moreno, Doumeng – Audel, Savidan.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau – Ceara, Bourillon, Camara, Armand –Diane, Digard, Clément, Frau - Luyindula, Pauleta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.90 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - AS Monaco  (sobota 16:15)
Může vůbec Monako po čtyřech porážkách v řadě v Ligue 1 pomýšlet na zisk bodů v jedenáctém kole, ve kterém pojede na Stade Gerland? Odpověd budeme znát až v sobotu večer, ovšem je jisté, že Monako nezažívá lehké období. Tým je v krizi a nemohlo přijít nic horšího, než zápas s rozjetým Olympiquem Lyon na jeho půdě.

Monako bylo před začátkem sezóny tipováno na černého koně soutěže a podle předpokladů mělo hodně zatápět Lyonu v boji o titul. Vypadalo to, že se prognózy naplňují. Monako hrálo v úvodu sezóny slušně, ale nyní prohrálo čtyři utkání v řadě a propadlo se až do spodní poloviny tabulky francouzské nejvyšší soutěže. Je to největší propad formy Monaka za více než deset let a kouč klubu z monackého knížectví Ricardo musí vymýšlet, jak dostat svoje svěřence z krize. Není pochyb, že Monako má jeden z nejlépe složených útoků ve Francii vůbec. Francouzský reprezentant Frederic Piquionne, český kolos Koller a dva talentovaní mladící, kteří válí za francouzskou jedenadvacítku Serge Gakpe a Jeremy Menez – to je již slušná útočná síla. V útoku proto Monako bota netlačí. Tři góly v posledním zápase s Nancy v úvodní hodině jasně demonstrují, kde má Monako slabší stránku.

Šampion z Lyonu opět našel svoji ztracenou sílu a válcuje jednoho soupeře za druhým. Přes problémy v Lize mistrů se zatím pod Alainem Perrinem židle netřese. Olympique totiž neprohrál již sedm po sobě jdoucích zápasů v Ligue 1 a doma čtyříkrát vyhrál a jednou remizoval. Veze se tak na vítězné vlně a přišla další špatná zpráva pro sobotního soupeře Monako – do sestavy se po dlouhé pauze může vrátit brazilský ostrostřelec Fred. Přesto se spekuluje o možných problémech Lyonu v útoku v sobotním zápase. Ben Arfa a Karim Benzema totiž odehráli oba kvalifikační zápasy za francouzský seniorský národní tým. Podle dohadů mohou být po náročném týdnu unaveni. Benzema i Ben Arfa vstřelili v týdnu za Francii po dvou gólech. Na sto procent bude ovšem připravena vycházející hvězda Fabio Santos. Ten po rozpačitém začátku nabírá formu a ukazuje se, že jeho příchod byl od vedení Lyonu hodně dobrým tahem.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre – Reveillere, Anderson, Squillaci, Grosso – Juninho, Fabio Santos, Kallstrom - Toulalan, Juninho, Kallstrom – Ben Arfa, Benzema, Govou.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Roma – Adriano, Bolivar, Modesto, Muratori - Leko, Bernardi, Meriem, Nene – Menez, Piquionne.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.45 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Sochaux  (neděle 18:00)
Nancy, druhý tým tabulky, v neděli na své půdě přivítá Sochaux. To je zatím na předposlední pozici a hrubě se mu nedaří.

Situaci obou týmů jasně vyjadřuje to, co se děje okolo jejich trenérů. Zatímco v Nancy podepsal kouč Pablo Correa novou smlouvu až do roku 2012, Frederic Hantz je v o poznání těžší pozici a spekuluje se o jeho možném odvolání. Hanz doufá, že jeho tým nyní může těžit z toho, že je hodně podceňován a v souboji s dobře hrajícím Nancy nemá vlastně co ztratit. Do sestavy domácího Nancy se navíc může po zranění vrátit Youssouf Hadji. Jednoznačným favoritem jsou zajisté domácí.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Chrétien, Adailton, Andre Luiz, Biancalani – Kim, Berenguer, Gavanon, Malonga – Fortune, Dia.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert – Pichot, Josse, Perquis, Jokic – Isabey, Pitau, Mathis, Dalmat – Grax, Birsa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.25 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Racing Lens  (neděle 21:00)
Dva týmy, které zůstávají v této sezóně hodně za očekáváním, se střetnou v neděli večer na Stade Veledrome na samý závěr jedenáctého kola Ligue 1. Domácí Olympique Marseille bude hostit Racing Lens.

Situace Marseille je hodně špatná. Nový trenér Eric Gerets, který je na lavičce Olympique dva měsíce, měl sice vskutku dobrý start, když se svými novými svěřenci porazili na Anfield Road v Lize mistrů Liverpool, ale to byl poslední vydařený výkon. Zpátky na zem tým dostalo Saint Etienne a od té doby se Marseille opět vůbec nedaří. Jednou věcí si ale můžeme být jisti a tou je to, že Gerets řekne svým hráčům doopravdy to, co si o nich myslí – důležitý to předpoklad pro zlepšování. Marseille se již zlepšit musí. Tým, který byl před sezónou tipován na aspiranta na titul se nyní potácí na osmnácté příčce. Gerets chce hlavně změnit přístup hráčů k tréninkům. Do týmu začal zabudovávat hlavně fotbalisty, kteří makají na každém tréninku na sto procent. Mathieu Valbuena, Wilson Oruma a Salim Arrache jsou toho zářným důkazem.

Problémem Racingu Lens je hlavně střílení branek. I když trenér Papin své svěřence obhajuje. Podle něho chce hrát s Lensem hodně bojovný fotbal, který vychází ze zajištěné obrany. Jeho vzorem v tomto směru jsou Fabio Capello a Giovanni Trapattoni. Jaksi ovšem zřejmě zapomíná, že bez útočení se vyhrávat prostě nedá. Uvidíme, zda mu jeho taktika pomůže v souboji s Marseille.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda – Bonnart, Rodriguez, Givet – Faty, Ziani, M'Bami, Cana, Zenden – Niang, Cisse.
Racing Lens - pravděpodobná sestava:
Runje – Laurenti, Bisevac, Coulibaly, Demont – Boukari, Sable, Kovačevič, Monterrubio – Aruna, Pieroni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.05 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Olympique Lyon1071221:922
2.AS Nancy-Lorraine971118:622
3.Le Mans UC 721061315:1119
4.Girondins Bordeaux1053213:918
5.Stade Rennes1053212:818
6.Valenciennes FC1052313:1217
7.Racing Strasbourg1043310:715
8.Olympique Nice1042410:914
AS Saint-Etienne1042410:914
10.Toulouse FC942311:1114
11.Olympique Lille1027112:913
12.AS Monaco1041514:1213
13.FC Lorient1034310:1113
14.Paris Saint-Germain102538:1111
15.Racing Lens92345:89
16.AJ Auxerre103076:179
17.Stade Caen92257:128
18.Olympique Marseille101457:137
19.FC Sochaux101458:157
20.FC Metz101275:165

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele