Ligue 1 – 9. kolo – tipy a analýzy

19.10.2008, 10:53
Tipy a analýzy
Po reprezentačních dvojzápasech pokračuje francouzská liga dalším kolem. Největší pozornost bude patřit zápasu Bordeaux – Toulouse, kde se bude hrát o čelo tabulky. Ale ani další zápasy nejsou sázkařsky nezajímavé.

BORDEAUX - TOULOUSE (sobota 19 hodin)
Loňský zápas 4:3, letos se rozhodně taková přestřelka nedá očekávat. Oba týmy mají problém se střílením branek a forma domácích se dost bídná. V posledním zápase sice dokázali zvítězit v Lorientu, ale předtím doma neporazili St. Etienne a v Lize mistrů dostávají výprask na potkání od každého. Navíc jim v dnešním zápase budou chybět dvě obranné opory, Wendel a Chalmé.
Hosté mají skvělou formu, odchod nejlepšího loňského kanonýra Elmandera je již zapomenut a i když jim to zatím nepadá tak, jak by jistě chtěli, body vozí. V minulém kole porazili Auxerre a předtím vyhráli ve Valenciennes, což je výborný tým na domácím hřišti.
V sázkách bych se přikláněl na 02, ale osobně si vsadím, že hosté dají gól, kdy Expekt nabízí neuvěřitelný kurz 1,73.

CAEN – GRENOBLE (sobota 19 hodin)
Souboj dvou bývalých druholigistů vyzní tentokráte pro domácí. Ti jsou na svém hřišti opravdu výborní, naposledy na něm deklasovali Nantes. Dnes nastoupí v kompletním složení. Hosté jsou příjemným překvapením Ligue 1, dokázali vyhrát třeba v Parku princů, ale něco mi našeptává, že jejich rozlet se bude utlumovat. Oni dokáží totiž především bránit a v tom by jim mohl chybět zraněný zkušený Jemmali. Jednička v kurzu 1,9 u Gamebookers.

MONACO – NICE (sobota 19 hodin)
Loňský výsledek 1:1 by se mohl opakovat. Monako totiž oproti minulým sezónám letos preferuje těžkou defenzivu, kterou tuží dva Chorvaté Šimič a Leko, no a u mužstva z Nice je toto známo již dlouho. Domácí prohráli doma s Lille, stejně tak v St. Etienne. Dnes jim však budou chybět zřejmě čtyři hráči základu, mj. především Gakpé a Bakara. Hosté venku prohrávají pouze o gól (nespravedlivě v Lyonu a poté v Rennes), ale z Monaka si minimálně bod rozhodně odvezou. Pokud mám doporučit tip, přikloním se k under 2,5 gólu, nejlépe asi u Gamebookers v kurzu 1,6.

NANTES – ST.ETIENNE (sobota 19 hodin)
Tady si rád zahraji překvapení ve velkém kurzu. Domácí se totiž těsně před přestávkou dostali na vítěznou vlnu, doma porazili Valenciennes a vyhráli dokonce v Grenoblu. Navíc se svým rozpočtem a investovanými penězi se rozhodně nechtějí do druhé ligy po roce ihned vracet. Hosté jsou naopak venku naprosto neškodní, jediný bod si dokázali přivézt z Bordeaux. Závažné absence nejsou u žádného mužstva, já půjdu do překvapení v kurzu 2,7 a vsadím U Gamebookers výhru domácích, jinak jejich neprohra by neměla uhnout již vůbec nikam.

PSG – LORIENT (sobota 19 hodin)
Domácí na hosty moc neumějí, naposledy s nimi prohráli 1:3. Jenže Lorient je jen stínem loňského mužstva a dost vážně mu zvoní sestupová hrana. V minulém kole prohrál o gól v Bordeaux, ale přivezl bod ze Sochaux. Bohužel v tomto kole mu budou chybět důležití hráči jako záložníci le Pen a Ewolo, takže to bude o těžkém betonu.
Domácí zase trápí své fanoušky výkony v posledních zápasech, kdy prohráli na svém hřišti s Grenoblem a získali jen bod v Nancy. Bude to u nich hodně o křeči, myslím, že k žádné přestřelce nedojde a proto poradím under 2,5 gólu u Expektu v kurzu 1,6.

SOCHAUX – LE HAVRE (sobota 19 hodin)
Přímý souboj o sestup. Domácí mají více ligových zkušeností, navíc se jim vyprázdnila marodka a hráči jsou nažhaveni odpoutat se od sestupového dna. Hosté mají potrestané Henina a Nora, což hlavně v prvním případě je velký zásah do defenzivy. Le Havre je jasně nejslabším mužstvem Ligue 1 a v tomto zápase se to projeví. Jednička v kurzu 1,85 u Expektu s velmi vysokou důvěrou.

LYON – LILLE (sobota 21 hodin)
Loňský zápas 1:1, Lyon opět vede tabulku, ale na zádech má nepříjemné Toulouse. Navíc před sebou zápasy Ligy mistrů, kde mu jde o bytí a nebytí. Hrát nebudou potrestaný Toulalan ani zraněný Bodmer. Také v mužstvu hostí jsou potrestaní dva klíčoví záložníci Cabaye a Balmont, ale na rozdíl od domácích již dlouho neprohráli a přivezli všechny body například z Monaka. Půjde o televizní zápas, domácí jsou velkým favoritem, nicméně bych si zkusil vsadit, že nevyhrají více než o gól. Dvojtip proti handicapu nabízí třeba Fortuna v kurzu 1,52.

AUXERRE – RENNES (neděle 17 hodin)
Loňský zápas 0:2. Auxerre se již dostalo po špatném začátku do herní pohody a doma body nerozdává. Rennes zase z venkovních hřišť vozí pouze remízy. Oba kluby v základu nebudou oslabeny a tohle je přesně příklad zápasu, který může skončit 0:0. Kurz na tento přesný výsledek je u Gamebookers rovných 7.

LE MANS – NANCY (neděle 17 hodin)
Domácí útočná síla by měla překonat defenzivní Nancy, byť se hráčům Le Mans letos na domácím hřišti tolik nedaří. Naopak hosté preferují defenzivní fotbal, který se však letos v Ligue 1 moc nehraje, a tak na to doplácejí v současnosti až patnáctým místem. Loni zápas skončil 2:1, já si zahraji jedničku i letos, ještě když vím, že hosté mají zraněnou oporu zadních řad, Michaela Chretiena. U Gamebookers v kurzu 2,15.

VALENCIENNES – MARSEILLE (neděle 21 hodin)
Také tento zápas skončil loni 2:1 a hráči Valenciennes musejí zabrat, pokud nechtějí mít existenční starosti. Prezentovali se vždy jako domácí tým, jenže letos doma již jednou prohráli i remizovali a jelikož z venku nepřivezli ani bod, jsou na tom špatně. Hosté letos ještě venku neprohráli, zdobí je tři remízy a jedna výhra. Nutno však poznamenat, že za pár dní je čeká existenční zápas v Lize mistrů, které rozhodně dají přednost. Myslím, že domácí vůle po vítězství bude slavit úspěch a neprohra Valenciennes v kurzu 1,64 u Gamebookers může slavit úspěch.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chtělo by to,aby Bordeaux uhráli s Toulouse plichtu,uvidíme,jestli se jim to i přes nepříliš dobrou formu podaří. Lyon se snad vzpamatuje z posledního debaklu a spraví si chuť těsnou výhrou nad Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak to vidím taky, ale ten kurz na Sochaux se nedá nepotrestat...

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to vyšllo naprosto obráceně. Inu,stane se...

Reagovat
-Kopy-

Dobře mi Caen a Sochaux posrali tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mně taky, ale měl jsem je ve stejné skupině... Naštěstí zase Nantes a Toulouse nějaký body udělali, takže je na tiketu plichta a uvidíme zítra...

Reagovat
smazaný uživatel

Neděle zatím bez chybky, kurz 7 na Auxerre i 2,15 na Le Mans OK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele