Ligue 1 – 8. kolo, tipy a analýzy

04.10.2008, 12:20
Tipy a analýzy
Po týdnu plném pohárových zápasů vám opět předkládáme nabídku na sázení francouzské ligy. Toto kolo je poslední před reprezentační přestávkou, očekává se tedy, že mužstva, která formu neměla, ji ještě nenabrala a ta, která ji měla, ji zatím neztratila. Za 14 dní může být všechno jinak. Nedělní zápasy ještě budeme aktualizovat.

GRENOBLE – NANTES (sobota 19 hodin)
Nováček z Grenoblu se bodově dělí o třetí místo, zaručující start v předkole Ligy mistrů, to asi čekal málokdo. Naopak druhý nováček okupuje předposlední místo, to u týmu s mnoha hvězdami také málokdo předpovídal. Grenoble šokoval v minulém kole Park Princů, když na něm o všechny body obral domácí PSG. Kolo předtím však stejným rozdílem (0:1) prohrál doma s Bordeaux. Nantes se již zadařilo doma, kdy porazili Valenciennes, ale v minulém kole zase dostalo tři góly v Caen. Jelikož nečekám, že by se hosté během týdne nějak zásadně zvedli, zahraji si jedničku v krásném kurzu 2,1.

LE HAVRE – LE MANS (sobota 19 hodin)
Tohle bude na tipování těžký oříšek, domácí jsou podle mne nejslabším mužstvem Ligue 1, hosté předvádějí nestabilní výkony. Vzhledem k aktuální situaci doporučím do wildu vsadit opět remízu v krásném kurzu 2,9.

LORIENT – BORDEAUX (sobota 19 hodin)
Hosté dostávají v LM těžké výprasky a zřejmě budou moci zapomenout i na pohár UEFA, protože všechny tři týmy ve skupině je výrazně převyšují. V Ligue 1 předvádějí také docela nevyrovnané výkony, ta tam je forma klubu, který proháněl Lyon v boji o titul. Naopak Lorient se již dostal do pásma sestupu a zlepšenou formu dokazuje remízami v posledním kole. I díky loňskému vzájemnému zápasu (1:0) věřím, že může psychicky i fyzicky zdeptané Bordeaux opět porazit nebo rozhodně neprohrát. Jednička v kurzu 3,2 má ohromné value, ale ani dvojtip 10 v kurzu 1,52 není k zahození.

MARSEILLE – CAEN (sobota 19 hodin)
Domácí jsou v LM také bez bodu, ale na rozdíl od Bordeaux předvádějí krásný fotbal. Bohužel výsledky té kráse neodpovídají ani v Ligue 1. Jedinou výhodou je to, že mají před sebou Caen, které to na venkovních hřištích moc neumí, i když je schopno uhrát i remízy (v Lorientu a Monaku). Já však očekávám, že si na soupeři Marseille vybije všechnu dosavadní frustraci a dosáhne podobného výsledku jako loni, tj. 6:1. Jednička v kurzu 1,5 moc velkou hodnotu nemá, takže pro odvážnější doporučím handicap v kurzu 2,35.

NICE – SOCHAUX (sobota 19 hodin)
Domácí podávají nestabilní výkony, všichni si vzpomínáme na jejich nezaslouženou prohru v Lyonu gólem z vymyšlené penalty v nastaveném čase. Pak přišla remíza s Le Mans, v zápase, ve kterém také měli domácí navrch. Smůlu korunovala jednogólová prohra v Rennes. Sochaux zatím získalo pouze tři body za domácí remízy, ale venku je neškodné. Nice se bude muset vzchopit, takže loňský výsledek 0:0 nečekám a vsadím čistou jedničku v kurzu 1,95.

TOULOUSE – AUXERRE (sobota 19 hodin)
Hráči Toulouse překvapují znalce celé fotbalové Evropy, nikdy nečekal, že se po odchodech Emany a hlavně Elmandera dají dohromady. A oni pronásledují na druhém místě vedoucí Lyon a vyhrávají, co se dá. Soupeř se po počáteční bídě dostal do středu tabulky, ale na rozjeté Toulouse stačit nebude. K ruce si vezmu i loňský vzájemný zápas 2:0. Jednička v kurzu 1,95 má velké value.

LILLE – VALENCIENNES (sobota 21 hodin)
Hráči Valenciennes umějí zahrát na domácím hřišti, venku to ale je podstatně horší. Lille patří k průměru Ligue 1, ale tento zápas si zkušeně pohlídá. Loňský výsledek 3:0 by se mohl opakovat také, bude se hrát před televizními kamerami a domácí budou hodně motivováni. Jednička v kurzu 1,7.

RENNES – LYON (neděle 17 hodin)
Rennes přišlo o skupinu poháru UEFA, Lyon naopak nadchl výkonem na hřišti Bayeru v LM. Přišel přitom o Sydney Govoua, který bude minimálně měsíc mimo. Loňský výsledek 0:2, po pravdě řečeno, tentokrát bych dal remízu 1:1.

ST. ETIENNE – MONACO (neděle 17 hodin)
Domácí si pohlídali postup do skupiny poháru UEFA, hosté po loňské mizérii žádné poháry nehrají. Hodně však vyztužili defenzivu, takže jejich letošní výsledky mají pouze několik podob. (0:0, 1:1, 1:0). Ani St. Etienne neoplývá žádnou ostrostřelbou, na loňský výsledek 4:0 můžeme ihned zapomenout a zkusíme vsadit under 2,5 gólu v kurzu 1,6.

NANCY – PSG (neděle 21 hodin)
Šlágr kola, obě mužstva postoupila do skupin poháru UEFA, obě mají vynikající defenzívu. Loňský výsledek 1:0, rozhodně doporučuji under 2,5 gólu v kurzu 1,55.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta Francouzka liga se ciste neda tipovat.Je to pro me nejhorsi liga na tipovani.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím, právě proto, že to nikdo nechtěl dělat, tak jsem se tomu před 4 roky začal věnovat (mám rád výzvy) a dnes si myslím, že již mé tipy mají velmi slušnou úroveň...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se dá většina trefit, ale pak se objeví jeden zápas, který lidi berou jako samozřejmý tip (skoro tutovku) a ten skončí úplně jinak, než předpokládali. viz minulé kolo PSG nebo týden předtím Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

GRENOBLE – NANTES 0:4

LE HAVRE – LE MANS 0:3

LORIENT – BORDEAUX 2:4

MARSEILLE – CAEN 2:1

NICE – SOCHAUX 0:0

TOULOUSE – AUXERRE 0:1

LILLE – VALENCIENNES 0:0

RENNES – LYON 0:2

ST. ETIENNE – MONACO 1:1

NANCY – PSG 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

překlep grenoble - nantes 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele