Ligue 1 - 17. kolo. Tipy a analýzy

07.12.2008, 09:28
Tipy a analýzy
Před posledními zápasy ve skupinách Ligy mistrů, které se příští týden ještě budou týkat dvou francouzských zástupců, pokračuje další ligové kolo. Právě Bordeaux si svůj zápas netradičně předehraje již v pátek. Šlágrem kola bude bezesporu zápas Marseille - Nice, hodně o čelu tabulky napoví i zápas v Caen, kam zavítá Rennes.

BORDEAUX - VALENCIENNES (pátek 19 hodin)
Domácí by zoufale potřebovali tři body, aby mohli hrát Ligu mistrů i příští rok. S posledním týmem tabulky by to neměl být takový problém, jenže Valenciennes se v posledních zápasech dalo hodně dohromady a bezgólová remíza na hřišti Lyonu v posledním kole toho budiž zářným příkladem. Bohužel však před tímto zápasem poslalo na marodku svého střelce Luigiho Pieroniho, takže se nepředpokládá, že by si v Bordeaux otevřelo střelnici. I když domácí zřejmě stále ještě budou šetřit po zranění prvního brankáře Ramého a také záložník Gourcuff by měl být jen na střídačce. Loňský výsledek byl 2:1, ale to hosté mohli hrát bezstarostně. Dnes očekávám tvrdý boj, jedničku v mizerném kurzu sázet nebudu, takže zkusím za luxusních 1,8 u Gamebookers sázku na méně než 2,5 gólu za vyšší střed.

CAEN - RENNES (sobota 19 hodin)
Domácí klub se udržuje v klidném středu tabulky, doma naposledy porazil Auxerre, venku prohrál v Le Mans. Jejich cílem je udržet Ligue 1, takže žádné velké ambice. Naopak Rennes jsou na druhém místě tabulky a potichu se u nich začíná hovořit o Lize mistrů. Remizovali v Bordeaux, doma porazili PSG. Domácím stále chybí celá záloha (Deroin, Leca, Eluchans a Khalfallah), nově se přidal další záložník Florentin. Hosté mají potrestaného záložníka Mangane, zraněného M’Biu a útočníka Thomerta. Loňský výsledek 2:2 by se klidně mohl opakovat, ostatně bilance hostů (1-5-1) je pro remízu jako stvořená.

LILLE - TOULOUSE (sobota 19 hodin)
Lille se drží těsně pod špičkou ligy, Toulouse ještě o bod nad ním. Jenomže Lille kromě poslední domácí remízy s Lorientem sbírá bod za bodíkem, Toulouse s tímto klubem dokonce prohrálo a jeho výkony mají spíše sestupnou tendenci. Za domácí nenastoupí potrestaný záložník Mavuba, zranění jsou stále útočník De Melo a obránce Beria. Za Toulouse sedí na trestné lavici Mansaré, zraněni jsou útočníci Fořt a Soukané, ale ztráta ani jednoho z útočníků není pro tým klíčová. Loňský výsledek 3:2, góly by měly padat i dnes. Zkusíme over 2,5 ve slušném kurzu 2,15 u Gamebookers.

MARSEILLE - NICE (sobota 19 hodin)
Ve šlágru kola se utká Marseille, která má otevřené dveře do Poháru UEFA ze třetího místa skupiny D Ligy mistrů. Ale jejich výkony a především výsledky jsou docela bídné, domácí remíza s Lille, remíza i Toulouse, takto se o titul ve Francii hrát nemůže. Nenápadné Nice se vyšplhalo na čtvrté místo tabulky a má shodně bodů se svým dnešním soupeřem. V posledních čtyřech zápasech čtyřikrát vyhrálo, naposledy v St. Etienne. Domácí budou v základu kompletní, uzdravil se i záložník M’Bami. Nice má na marodce jen brankáře Letiziho, ale již dokázali hrát bez něj. Loňský výsledek 0:2 hodně varuje před neobezřetnou jedničkou, já bych spíše očekával bezgólovou remízu.

ST. ETIENNE - LE HAVRE (sobota 19 hodin)
Tohle je přímý souboj o udržení a u domácích to rozhodně nikdo nečekal. Zatímco si zajistili postup do další fáze Poháru UEFA, doma prohrávají třeba s Nice. Velkým úspěchem byl zisk třech bodů z Nancy v posledním kole. Le Havre byl od začátku soutěže pasován na jasného sestupujícího, ale on se zatím ještě drží. Hodně mu pomáhají remízy z venku (například z Grenoble), doma naopak pouští (všechny body Nantes). Domácí mají kromě brankáře Vivianiho na marodce ještě stále několik obránců (Tavralidis, Monsoreau, Sauget a Dabo). Le Havru chybí jedině útočník Faure, o startu obránce Ba se rozhodne těsně před zápasem. Loni spolu pochopitelně nehráli, ale pokud domácí nezískají všechny body, budou mít velký problém. Jednička v kurzu 1,75 s vysokou důvěrou.

NANTES - LYON (sobota 21 hodin)
Nantes se motá těsně nad sestupovou hranou, hodně jim pomohl zisk všech bodů v Le Havru. Doma dokázali remizovat s Toulouse, ale také prohrát s Nancy. Lyon má úplně jiné starosti, v Lize mistrů zajištěn postup, takže se bude snažit jen rozmnožovat náskok na čele Ligue 1. Nutno ale podotknout, že v posledních zápasech jim to moc nešlo, bezgólová remíza s Valenciennes nebo prohra v PSG jsou toho důkazem. Domácí mají na lavičce zraněných obránce Gravgaard, záložníka Baboviče a útočníka Keseru. U Lyonu je situace horší, potrestaní jsou Juninho a Govou, zraněni další záložníci Pjanič a Bodmer. Navíc ještě důležitý obránce Reveillere a hvězda útoku Benzema. Ze strany domácích to bude asi antifotbal a bránění jedenáctky náhradníků z Lyonu. Zisk bodu ale pro ně není nereálný.

GRENOBLE - AUXERRE (neděle 17 hodin)
Nováček z Grenoble se začal pomalu propadat na místa, které mu právem náleží. Prohrál v Toulouse a doma neporazil ani Le Havre. Auxerre má o bod méně, formu podobnou, ale zkušenosti podstatně větší. Nechápu tedy, jak mohli prohrát v Caen a už vůbec ne domácí prohru s Monakem. Domácí mají na marodce dlouhodobě zraněné obránce Mainfroi a Flacheze. U hostů totéž se záložníkem Pendrettim a útočníkem Jelenem. Loni spolu samozřejmě nehráli, u tohoto zápasu se dá očekávat bezgólová remíza. Under v mizerném kurzu 1,5, ale nemá kam utéci.

LORIENT - NANCY (neděle 17 hodin)
Lorient je ve středu tabulky se stoupající formou, naposledy remizovali v Lille, předtím porazili Toulouse. Naopak Nancy má formu tragickou, navíc v Poháru UEFA prohrálo doma s CSKA Moskva a o postup bude příští týden bojovat v La Coruni. V lize sice vyhráli v Nantes, pak ale prohráli doma se St. Etienne. Domácím bude hodně chybět tvořivý záložník Le Pen, také útočník Saifi ještě nebude připraven. U hostů je situace hoší, dvouzápasový trest si začne odpykávat nepostradatelný gólman Bracigliano. Také obránci Chretien a Ouaddou nebudou připraveni, zrovna jako záložník Malonga. Za loňský výsledek 0:0 by zřejmě hosté platili zlatem, já si myslím, že o gól prohrají. Jednička v kurzu 2,2 se dá zahrát za vyšší střed.

MONACO - SOCHAUX (neděle 17 hodin)
Monaco poslední dva zápasy vyhrálo a začíná se u nich blýskat na lepší časy. Nejdříve doma porazili hladce Le Mans, poté vyhráli i v Auxerre. Naopak Sochaux se sice také maličko zlepšilo, ale stále je na sestupové pozici díky sběru remíz. Vybojovali ji ve Valenciennes, následně pak doma s Bordeaux. Připraven do hry nebude brankář Ruffier ani chorvatský reprezentační záložník Jerko Leko. Sochaux je na tom ještě hůře, kromě dlouhodobě zraněných obránců Pichota a Fatyho nenastoupí záložníci Maurice-Belay a Mezague a ani útočník Birsa. Jelikož klub posílí ostravský Svěrkoš až od ledna, vychutnají si hosté další porážku. Možná podobnou jako loni s výsledkem 1:0, ale jednička v kurzu 1,85 u Gamebookers je hratelná s velmi vysokou důvěrou.

PSG - LE MANS (neděle 21 hodin)
Domácím se vrátí zraněný záložník Sessegnon, i když se neví, jestli od začátku. Chybět tak bude jen jeho kolega ze zálohy Chantome. Jinak PSG seká výsledky 1:0 nebo 0:1 jak na běžícím pásu, v posledních pěti zápasech tak hráli 4x!!! Le Mans zastavili strmý pád tabulkou v minulém kole, když porazili Caen. Zápasy venku zatím v poslední době však stále prohrávají. V tomto zápase jim bude hodně chybět záložník Thomas a obránce Geder. Vzhledem k loňskému výsledku 0:0 si tentokrát tipnu jednogólovou výhru domácích. Kurz na jedničku je také hratelný za 1,8 s vysokou důvěrou.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

čau... kdy se hraje to odložený utkání Nice s Grenoble...

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze se jeste nerozhodli.. ale radsi to prenecham na ugljanovi..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, zatím ještě není rozhodnuto, počítám během příštího týdne

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že 10.12. od 19 hodin

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na výhru Bordeaux mi zase nějak mizerný nepříjde. Ja dal jedničku za 1,45

Reagovat
smazaný uživatel

uz tam mame tri goly.. nj, cavenaghi a chamkh..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to tentokrát Ugljanovi nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

OGC Nice Nejlepší tým jsem ani nečekal že když odešel Lloris a Koné že by byli tak vysoko ale máme Remyho

Reagovat
božský John

Děkujem za Bakaryho...

Reagovat
smazaný uživatel

Sice mi tam chybí tak Remy je skvělí ale Bakiho nikdo nenahradí

Reagovat
božský John

To jo,u nás hraje perfektně...těšim se na náš vzájemnej souboj..bude to takový malý derby

Reagovat
smazaný uživatel

To jo on je u vás nejlepší střelec myslím ne? mám ted jedno přání Nice musí vyhrat snad se to podaří čekal jsem že budou hrat zase střed tabulky ale tak vysoko pro mě troxchu překvapení

Reagovat
božský John

Nejelpší střelec je týmu je celkově Mamadou.Dal 8 branek(3 v LM a 5 v lize pokud se nemýlím). Jinak v Ligue 1 nejlepší střelec Hatem Ben Arfa a Bakary(samozřejmě z našeho týmu).Já mam taky Nice docela rád(když pominu to,že zo je rival).Hráči jako Lloris,Kone,Ederson....

Reagovat
božský John

Ale jinak Nice rád nemam.Hlavně když je před náma

Reagovat
smazaný uživatel

Cavenaghi

Reagovat
smazaný uživatel

ugljane, si tu_ potrebujem od teba nieco...

Reagovat
smazaný uživatel

jsem

Reagovat
smazaný uživatel

uz nic, ale aké máš icq, alebo skype_

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan

Reagovat
smazaný uživatel

Zatímco si zajistili postup do další fáze poháru UEFA, doma prohrávají třeba s Nice. - Ugljan, ale Nice letos září. To přece není taková ztráta, ne?

Jinak s Nice i St. Étienne souhlasím, ale Caen podle mě nad Rennes vyhraje. A pak si myslím, že Toulouse v Lille vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Výhru Toulouse připouští, ale já sázím na více gólů! Caen nad Rennes rozhodně nevyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

v Caen trefen i přesný výsledek. Škoda Marseille, ale vzhledem k tomu, že dva góly dalo Nice a Marseille ten jeden až ve třetí nastavené minutě první půle z penalty, tak zatím celkem spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz pro autora: Jakou máš úspěšnost těchto tipů, pokud jsi vedeš statistiku?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesnou statistiku si nevedu, ale průměr bývá 8 chycených z deseti.

Reagovat
PJ

Tak to se ted asi ten prumer pokazi, zatim trefeny dva z peti, Nantes - Lyon nepocitam, tam sem tip nenasel

Reagovat
smazaný uživatel

u Lyonu bylo jasné varování před dvojkou, ale tip tam opravdu nebyl. Dnešek dojde v pohodě, tak v tomto kole budou chyby tři, to jsou pořád plusová čísla.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý, dík

Reagovat
Andis

Kdyby ti jakože dlouhodobě v průměru vycházelo těch 8 z 10 no tak to sázíš za balík a sedíš teĎ někde v teple vedle Krejčíře a seš v pohodě ne .Nebo už tam si

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhodobě to není, tentokrát utekly třeba 3 tipy S Krejčířem si občas napíšu, ale zatím jsem část roku tady a část v Chorvatsku. Ale nic není nemožné, obzvlášť v mém případě

Reagovat
PJ

Ja pocitam ctyri - under na Bordeaux, over na Lille, remiza nebo under na Marseille a jednicka na Monaco. A kdyz u Lyonu tip neni, tak to dela spravne pet z deviti

Reagovat
smazaný uživatel

je to pravda, nebylo tam ještě to Monako

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele