Ligue 1 - 15. kolo. Tipy a analýzy

22.11.2008, 08:29
Tipy a analýzy
Před týdnem, ve kterém jsou na programu evropské fotbalové poháry, se odehraje další kolo francouzské ligy. Šlágrem kola bude nepochybně zápas PSG - Lyon, ale ani ostatní zápasy nejsou špatné na tipování. Navíc po slušně natipovaném minulém kole může uživatelům opět přinést zisk z dobře postavených sázek. Z disciplinárních důvodů nebudou hrát jen dva hráči.

BORDEAUX - RENNES (sobota 19 hodin)
Domácí v minulém kole podle očekávání podlehli Lyonu na jeho půdě a nakonec chytal i Valverde, kterého uzdravili doslova pár hodin před zápasem. Doma ještě letos neprohráli a svého současného soupeře loni pokořili 3:0. To však Rennes bylo úplně jinde, momentálně už je totiž na třetím místě a se svým stabilizovaným kádrem slaví opravdu nečekané úspěchy. V minulém kole porazilo doma Monako, předtím doslova zesměšnilo St. Etienne na jeho hřišti. Venku se hosté spoléhají především na kvalitní defenzivu, bilanci mají totiž 1-4-1 a skóre 3:1. Bordeaux má stále zraněného prvního gólmana Ramého a nenastoupí ani obránce Henrique, jinak budou domácí kompletní. Za Rennes nenastoupí jen útočník Pagis, naopak jeho kolega Thomert by již měl být připraven. Na tipování je to hodně těžký zápas, já si však vsadím under 2,5 gólu v kurzu 1,65 u Gamebookers za střed.

CAEN - AUXERRE (sobota 19 hodin)
Hráči Caen po výborných výsledcích z počátku ligy prodali domácí pevnost a začali spíše vozit body z venku. Když pominu dokonce prohru s Le Havre v předminulém kole, tak sbírají pouze samé remízy, a to především venku. S dnešním soupeřem se loni rozešli, jak jinak, 0:0. Auxerre zpočátku vypadalo na sestup, protože jako obvykle před sezónou prodalo každého, kdo uměl rovně kopnout do balónu, avšak poslední dobou vykazuje solidní výsledky. V Bordeaux sice prohrálo, ale doma porazilo Sochaux a i když venku ještě neremizovalo, v sobotu může mít premiéru. Caen bude mít na marodce stále pravděpodobně všechny záložníky: Eluchans, Deroin, Khalfallah a Leca. Hosté dlouhodobě útočníka Jelena a záložníka Pendretti. Očekávám remízu, ostatně v kurzu 3,1 je to zajímavé value.

GRENOBLE - LE HAVRE (sobota 19 hodin)
Souboj dvou nováčků, do kterého překvapivě nastupuje v lepší formě Le Havre. Grenoblu totiž trochu dochází dech, poslední dva zápasy prohrál, předtím pouze remízy a jelikož neumí hrát nátlakovou hru, ale spoléhá se spíše na brejky, jde tabulkou dolů. Le Havre naopak byl dlouho jasným kandidátem sestupu a nyní je dokonce mimo toto ohrožení. Osobně si nemyslím, že se jim sestup vyhne, ale když dokázali vyhrát v Caen, nemusí jim to činit potíže ani v Grenoblu. Grenoblu bude hodně chybět potrestaný obránce Milivoje Vitakič. Také absence zraněných obránců Mainfroie a Flacheze bude znát. Le Havre kromě útočníka Faureho bude v základu kompletní. Já si rozhodně vsadím neprohru hostů ve velmi zajímavém kurzu 1,71 u Gamebookers za vyšší střed.

LORIENT - TOULOUSE (sobota 19 hodin)
Z domácích se stává další nevyzpytatelné mužstvo. V posledním zápase na domácím hřišti podlehli Nice, aby pak šokovali celou Marseille výhrou na jejím hřišti. Současného soupeře loni porazili 1:0. Toulouse bylo jednu chvíli na špici tabulky, aktuálně je páté, protože remíza v Nantes a domácí prohra s Caen posun v tabulce zákonitě nepřinesly. V minulém kole porazilo doma horšící se Grenoble. Lorientu by se měla vrátit spousta hráčů, kteří byli nepoužitelní v posledních zápasech, ale chybět bude určitě obránce Morel a záložník Jouffre. Hostům bude chybět obránce Cetto. Na tipování opravdu těžké, možná bych zkusil málo gólů.

ST. ETIENNE - NICE (sobota 19 hodin)
Domácí si budou muset rozmyslet, jestli dají přednost boji o záchranu v Ligue 1, protože jsou na sestupové příčce, nebo boji o postup ze skupiny Poháru UEFA, kde hrají v týdnu v Bruggách. Faktem je, že jejich obrana v Ligue 1 je tragická a každý zápas dostává minimálně tři góly, ať venku, nebo dokonce i doma. S Nice hráli loni 0:0. Nice je aktuálně na čtvrtém místě, naposledy vyhrálo nad Nantes, předtím v Lorientu. Venku má jedinou remízu, zato tři výhry. Domácím budou chybět obránci Tavralidis a Monsoreau, navíc první gólman Viviani a záložník Matuidi. Naopak hostům se zřejmě vrátí střelec Remy a budou tak kompletní. Jako zcela jasná sázka se mi jeví tip, že hosté dají gól v kurzu 1,48 u Expektu a do wildu dvojka v kurzu 3,35 tamtéž.

VALENCIENNES - SOCHAUX (sobota 19 hodin)
Souboj o úplně poslední místo v tabulce, před sezónou by tyto kluby na tato místa zajisté nikdo netipoval. Valenciennes přestalo získávat body doma a jelikož venku získalo jen jeden, je poslední. V posledních zápasech ale prohrávalo jen výsledkem 0:1, což svědčí o zlepšené defenzivě, ale tragickém útoku. O loňském výsledku 3:1 si mohou domácí nechat leda zdát. Sochaux je předposlední, i ono většinou prohrává 0:1, ale v předposledním kole vyhrálo i doma nad Le Mans. Valenciennes bude chybět potrestaný obránce Siaka Tiené z Pobřeží slonoviny. Zraněný útočník Šebo ani záložník Bezzaz už tolik ne. Ani Sochaux na tom není nijak zle, bude chybět jen záložník Maurice-Belay. Myslím, že vůbec nic nebrání bezgólové remíze, zcela jasný bych viděl under 2,5 gólu v kurzu 1,6 skoro všude a s vysokou důvěrou.

PSG - LYON (sobota 21 hodin)
V televizním utkání se dozvíme, jestli mají domácí naději bojovat o pohárové příčky, či nikoliv. Zatím to vypadá tak, že poslední dva zápasy vyhráli, ale soupeři jako Le Havre a Lille se nedají počítat k top týmům. Loňský duel těchto soupeřů skončil 2:3. Lyon vede ligu o sedm bodů a klidně si může dovolit zaváhat. To však není jeho styl, a tak poslední čtyři zápasy vyhrál. Navíc Ligu mistrů má také rozjetou výborně, hraje ve Fiorentině a zisk bodu ho posunuje do dalších kol. Domácím by se měl vrátit i Mateja Kežman, takže kromě záložníka Chantomeho budou kompletní. Lyon nově na marodku posadil obránce Grossa, od minule jsou tam záložníci Pjanič a Bodmer. Oba kluby jsou tedy téměř kompletní a věřím, že se dočkáme kvalitního fotbalu. Zkusím za střed vsadit, že budou padat góly, takže over 2,5 v kurzu 2,25 u Gamebookers za vyšší střed.

MONACO - LE MANS (neděle 17 hodin)
Monako poslední dva zápasy prohrálo, ale předtím zase pár bodů získalo. Doma však dokáže hodně rozdávat, bilance 3-1-3 je docela strašná a také díky tomu je na čtrnáctém místě tabulky. Loňské měření sil skončilo 3:1. Le Mans je v útlumu, když pominu poslední kolo, ve kterém doma porazilo poslední Valenciennes 1:0, tak předtím ze čtyřech zápasů získalo pouhý bod a poroučelo se z někdejšího druhého místa až na současné deváté. V tuto chvíli nejsou informace o zraněných úplně jisté, ale Monaku by měl stále chybět brankář Ruffier, záložníci Alfonso a Perez. Le Mans má zatím na marodce jen obránce Freje a záložníka Stromstada, který je hodně nepostradatelný. Tip dodám po aktualizaci.

NANTES - NANCY (neděle 17 hodin)
V tomto zápase hrozí syndrom "Pepek Vyskoč", popsaný v minulém kole. Nantes se totiž chtějí zachránit za každou cenu a i když prohráli o gól v Nice, tak doma získali bod s Toulouse. Naopak Nancy může vzpomínat na loňskou sezónu, kdy se jako nejdefenzivnější mužstvo pohybovalo na špičce tabulky. Aktuálně sice vyhrálo ve Valenciennes, ale také remizovalo doma s Caen. Nantes má na maroce zatím z důležitých hráčů jen záložníky Baboviče a De Freitase. Nancy obránce Chretiena a Ouaddoua. Také zde dodám tip po aktualizaci, ale již teď se velmi přikláním k remíze. Ostatně v kurzu 2,95 u Expektu je velmi lákavá.

MARSEILLE - LILLE (neděle 21 hodin)
Marseille byla v minulém kole příčinou mnoha zapálených odpadkových košů s tikety i zničených obrazovek. Klub, který hraje o titul a není bez šance na dobré umístění ani v Lize mistrů, prohrál doma s Lorientem. Přesto si zatím stále drží druhou příčku. Loňský souboj skončil 1:3. Lille vyhrává doma, venku remizuje a hlavně střílí góly. Současně se svým nedělním soupeřem jich má na kontě téměř nejvíce z celé soutěže. Domácím zřejmě stále bude chybět útočník Koné, ale i bez něj umí mužstvo dávat góly. Lille má zatím stále na marodce útočníka De Mela a obránce Beriu. Tip opět upřesním po aktualizaci, ale již teď vidím, že se nebudu bát over 2,5 gólu v kurzu 1,98 u Expektu za vyšší střed.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na main under ve Valenciennes, neprohru le Havre a PSG a Nice dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

kde jsou dnešní aktualizace???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele