Letní přestupové přehmaty Daniela Levyho

07.09.2015, 14:45
Aktuality
Zaujalo nás
Z chaotického pokusu Tottenhamu koupit hvězdu West Bromwiche Saida Berahina nevyšla v dobrém ani jedna ze zúčastněných stran. Zatímco však lze očekávat jisté usmíření mezi znesvářeným útočníkem Baggies a vedením klubu, situace severolondýnského celku je poznamenána výrazněji. Spurs totiž přinejmenším do ledna disponují kádrem s jediným prověřeným hrotovým útočníkem na soupisce.

Mauricio Pochettino není typem manažera, který by svými veřejnými prohlášeními čeřil vody. Argentinský kouč je veskrze pragmatický a bez rozpaků akceptoval, že přestupy se v Tottenhamu zabývají jiní. Tento přístup je ostatně jedním z důvodů, proč má Pochettina klubový předseda Daniel Levy tolik v oblibě a sáhnul zrovna po něm, aby Spurs provedl náročným obdobím před přesunem na vysněný nový stadion.

Zároveň však ani Pochettino nemůže zůstat ledově klidný v situaci, kdy v celém kádru nemá jedinou přirozenou alternativu k Harrymu Kaneovi na pozici středního útočníka. Navzdory své umírněnosti to ostatně v posledních týdnech naznačoval, kupříkladu v této lahůdkové metafoře o lásce. "Je to jako když se zamilujete do slečny - žen je na světě spousta, ale vy chcete jen tu jedinou."

Onou vyvolenou byl Saido Berahino z West Bromwiche Albion, mladý a rychlý forvard mj. s výtečnými statistikami proměněných pokutových kopů, který by perfektně splňoval Pochettinovu filozofii. Nyní už samozřejmě víme, jak celá sága dopadla.

Na konci srpna někdejší manažer Southamptonu prohlásil, že "pokud máte jen jeden cíl a ten minete, jste odepsaní," ovšem ještě výrazněji za současné situace rezonuje Pochettinův výrok z třiadvacátého dubna s blížícím se koncem předcházejícího ročníku. "Musíme se pokusit vybudovat na příští sezonu silný tým, který by mohl bojovat o umístění v první čtyřce. Musíme být chytří a postupovat v této stavbě týmu rychle. Ať už na Evropskou ligu dosáhneme, nebo ne, musíme to zvládnout pohotově."

V kontextu těchto slov můžeme předpokládat, že si Pochettino nepřál, aby jeho šéf vyčkával do poslední možné chvíle, než se pokusí sehnat onoho vytouženého útočníka, a to samé lze ostatně aplikovat i na možné posílení nevýrazného středu zálohy. Jenže přesně na to nakonec došlo a není to poprvé, co si na sebe Levy touto taktikou upletl bič.

Žádost o přestup už není, co bývala

Mít na své straně svolení nebo rovnou touhu hráče přestoupit je sice podstatný bod každého přestupu, ovšem v konečném důsledku zcela bezpředmětný, pokud se zároveň nedomluvíte s jeho klubem. A právě tady Daniel Levy v závěru letního přestupového období ošklivě narazil, a to hned na několika frontách. Začněme Axelem Witselem, obletovaným záložníkem Zenitu Petrohrad, jenž si odchod do Tottenhamu přál, avšak ruský velkoklub byl jiného názoru. "Nedokážou najít hráče, který by mě nahradil. Řekli mi, že nemůžu odejít. Ani za 70 milionů eur," postěžoval si zklamaně belgický reprezentant.

Victor Wanyama, defenzivně laděný záložník Southamptonu, rovnou manažerovi Ronaldu Koemanovi pověděl, že do Tottenhamu chce přestoupit, a byl kvůli tomu i vynechán ze soupisky na poslední ligový zápas s Norwichem. Přesto bylo jeho přání zatraceno. Saints mají s hráčskými prodeji bohaté zkušenosti a umí si dupnout, tím spíše v samotném závěru přestupového okna u jednoho ze svých klíčových hráčů. Tottenham tak nakonec neuspěl ani se štědrou nabídkou 20 milionů liber, která čítala i hostování jednoho z dvojice křídelníků Androse Townsenda či Erika Lamely.

Již zmíněná situace okolo Berahina vlastně nebyla až tak odlišná. První nabídka sice přišla ze severu Londýna 18. srpna, ovšem spolu se všemi následujícími nenaplňovala ani náznakem představy vedení West Bromwiche. Výjimku představovala až ta vůbec poslední, zaslaná v den uzavření přestupů. V tu chvíli však již klubový předseda Jeremy Peace, Levyho přímý protějšek, po všech předchozích tahanicích takřka neměl na vybranou a musel znovu odmítnout.

Berahino zašel ve své snaze ještě dál než Wanyama a podal na začátku posledního přestupového týdne i psanou žádost o přestup. Bývaly časy, kdy podobné jednání představovalo ultimátní výstřel, jenž takřka vždy dovedl transfer do zdárného konce. Kluby jednoduše cítily, že už o svého hráče přišly a jedinou možností bylo akceptovat nabídku na stole. To už však nyní přinejmenším v Premier League neplatí.

Anglické kluby se totiž mohou pyšnit ohromným bohatstvím z televizních práv, které se v dohledné době bude ještě navyšovat, a tak i celky zdánlivě druhého či třetího sledu najednou disponují takřka jaderným arzenálem. Jakožto dobrý příklad poslouží třeba stanovisko Evertonu v otázce přestupu Johna Stonese do Chelsea. Co na tom, že anglický stoper podal stejně jako Berahino žádost o přestup a ligový šampion nabízel částku šplhající až k 40 milionům liber - Stones byl neprodejný a basta.

Z tohoto důvodu se zdá, že Daniel Levy současný přestupový trh jednoduše neodhadl a jeho prověřené taktiky dosáhnout svého s pomocí hráče najednou působí zastarale a neúčinně. Kromě toho také stojí za zamyšlení, zda vůbec podobné vyčkávání na hektický poslední den přestupového období mohlo přinést výrazné finanční úspory. West Brom mohl být svolný prodat Berahina za 25 milionů liber, ale jistě ne za míň a v Tottenhamu tohle museli velmi dobře vědět. Šance Spurs na ukořistění své vysněné posily mohly být bezesporu o něco vyšší, kdyby takovouto nabídku podali alespoň několik týdnů zpátky.

Vychytralá taktika, jež se minula účinkem?

A pak tu máme ještě Levyho minulost. Zjednodušeně řečeno, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Southamptonu se jistě loni v létě nelíbilo, když jim Levy uzmul Pochettina a tento počin následně ještě umocnil podhodnocenými nabídkami za Morgana Schneiderlina s Jayem Rodriguezem. I kdyby tak Saints letos o odchodu Wanyamy uvažovali, Tottenham by byl ten poslední, komu by keňského středopolaře pustili.

Mediálními kuloáry za dlouhá léta proběhla celá řada příběhů o Levyho nabídkách, které jejich příjemce jen a jen podráždily. V Berahinově případu třeba jedna taková činila nizoučkou sumu 3,5 milionu liber, vyplácenou rok co rok po dobu pěti let. Dohromady tak celková cifra sice čítá slušné jmění, ovšem na první dojem rozhodně nepůsobí ideálně k otevření dalších vyjednávání. Ve West Bromu posléze pobaveně vtipkovali, že bonusové splátky budou z Tottenhamu stále chodit, i když už Berahino půjde do důchodu. Levy je možná tvrdý businessman, ale leckdy si svým vystupováním práci sám ztěžuje.

Tím, kdo na počínání tottenhamského šéfa doplatí nejvíce, je Mauricio Pochettino. Poměrně snadno si lze spojit počínání Spurs na přestupovém trhu s jejich nevydařeným vstupem do nového ročníku Premier League, který po čtyřech odehraných kolech činí zisk tří bodů a téhož počtu vstřelených branek. Ve středu zálohy místo očekávané posily nastupuje jednadvacetiletý stoper Eric Dier, a když se Harry Kane minulou sobotu proti Evertonu řítil zcela osamocen na brankáře Howarda, zdálo se, že střelecké břímě na něj přeci jen vliv má.

Tottenhamu tak nezbývá než doufat, že 22milionová posila z Leverkusenu Heung-min Son nebo bývalý útočník Lyonu Clinton N’Jie dokážou ke Kaneovi poskytnout kýženou alternativu. Oba však doposud mají svá vystoupení spojená především s hrou na kraji hřiště a ne na osamoceném hrotu.

Navzdory všem zmíněným argumentům výše je však nutno uznat, že Daniel Levy má za sebou rovněž nesporné úspěchy a jedno zdánlivě nevyvedené přestupové léto na tom mění pramálo. V posledních šesti sezonách Tottenham bez jakéhokoli zadlužování neskončil ani jednou hůř než šestý, přičemž hned dvakrát navíc prorazil i do svrchované velké čtyřky - podobně působivá umístění Spurs nepamatují od zlatých šedesátých let minulého století. A navíc tu máme také onu stavbu nového stadionu za astronomickou sumu okolo 400-450 milionů liber, která od sezony 2018-19 slibuje posunout Tottenham zase o krok blíže evropské fotbalové špičce.

Není tím pádem divu, že na přestupovém trhu nemají Spurs peněz na rozdávání, a také kolik šancí dávají mladým hráčům. Tím ostatně zdařile kopírují svého nenáviděného soka z Arsenalu, který rovněž před devíti lety přešel na zbrusu nový stadion s větší kapacitou a tvrdohlavě sázel na ryzí mládí.

Pochettino tak nyní musí v tvrdé konkurenci dostát očekáváním se soupiskou, jejíž dobrá polovina má třiadvacet či méně let, a zvláště na Sona s N’jiem se kvůli fiasku okolo Berahina snese ještě větší tlak na okamžitou aklimatizaci. Jedna věc je jistá: Spurs tuto neděli na půdě posledního Sunderlandu nutně potřebují svou první výhru sezony.

Jde o volný překlad článku Davida Hytnera z britského Guardianu. Originální text si můžete přečíst zde.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (663)

Přidat komentář
Mastný Chobot

To je článoček-lahoda konečne

Reagovat
Paul Anka

Reagovat
Talker

To zní jako fajn článek

Reagovat
SunFells

Hmm, tento si přečtu

Reagovat
GEGE

Autor dobre lze...Witsel chtel prestoupit radej do ACM nez ke Spurs...

Reagovat
SunFells

Tak to je fajn, že překladatel neuvedl, kam by chtěl raději, nýbrž pouze vyjádřil Witselovo přání související s předmětem toho článku.

Reagovat
smazaný uživatel

a tam sa niekde pise, ze chcel viac prestupit k Spurs, nez do AC?

Reagovat
GEGE

Neumis snad cist?pise tam,že si Witsel pral odchod do Tottenhamu coz je kravina...

Reagovat
smazaný uživatel

jak vies, ze to je kravina? pral si odchod zo Zenitu a isiel by aj do Tottenhamu, co si na tom nepochopil

Reagovat
SunFells

Ty seš synku hodně blbej.

Reagovat
GEGE

Rika zdejsi odpad...ok

Reagovat
SunFells

Neměla tam být místo těch teček dvojtečka?

Reagovat
Svatej

Reagovat
Wat

Reagovat
kubys

Přál si odejít ze Zenitu a bylo mu úplně u prdele kam...očividně nechápeš psaný text.

Reagovat
Counter

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs > AC

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosímťa.

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs budou rádi za top 10 v této sezoně AC evropskou ligu snad ukopou , ale 3 kfalifikační je taky real

Reagovat
Swarley

a ať si v tomhle ohledu Levy nasere, protože při odchodech svých hráčů bývá mnohdy ještě tvrdohlavější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Svatej

Reagovat
iamek

Reagovat
Swarley

a jinak boží fotka

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hitman

Reagovat
ian.rush

Moc pěkný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavej článek v lecčem pravdivej. Ovšem nemyslim si, že se měl Levy podvolit WBA. Chyba byla spíš v tom, že nebyla v hledáčku žádná levnější alternativa, klidně na sezonu..dvě..... A ačkoliv někdy ta Levyho zdrženlivost Spurs hlavně v úvodu sezóny stojí body, tak celkově je to pro Spurs muž na svém místě. Btw. loni se Levy na své poměry rozšoupl a jak to dopadlo

Reagovat
Thelvin

Nikdo nepochybuje že je to muž na svém místě, jen prostě občas dělá chyby.

Reagovat
j_mrazik

Na píču.

Reagovat
smazaný uživatel

Zavádějící titulek a článek - jak jinak - nekompletní a nicneříkající. Kde jsou všechny ostatní obchody tohle léto, abys vůbec mohl mluvit o přehmatech, a ne o přehmatu?

Berahino nevyšel - ano. Průser - ano.

Ve vztahu k Saint zapomínáš na ságu ohledně Tobyho. Ale tam Levy vyhrál na celé čáře, to se ti nehodí do krámu. Pokud ti nic neříká jméno Paul Mitchell, vygoogli si ho. Nezmínit se o něm, když má teď na starosti vytipovávání posil, je taky fail. Levy už je tam jenom od vyjednávání.

Takže článek k hovnu, tolik slov by normální autor dokázal použít na kompletní a vyvážené shrnutí přestupáku, ty akorát pliveš síru a neřekneš nic.

V podstatě nás to nechalo s jedním hrotem a několika křídelníky, kteří tam zřejmě budou muset zaskakovat. Asi jako Arsenal.

Reagovat
masly008

nevím jestli sis to přečetl do konce,ale je to jenom překlad.takže by jsi svou zlobu neměl směřovat na překladatele,ale na autora článku a ten si to tady asi nepřečte co.

Reagovat
smazaný uživatel

Dočetl. Samozřejmě. A četl jsem i originální článek. Counter je zodpovědnej za to, co tu pod svým jménem publikuje.

V Guardianu vychází nesrovnatelně komplexnější zpravodajství než tady. Pak tam nepůsobí tyto články nepatřičně.

Originální titulek je "Daniel Levy’s transfer war and Peace have put Tottenham under pressure", což se samozřejmě nedá ani volně přeložit na to, jak to publikoval Counter. Jeho titulek, navíc s množným číslem, navozuje pocit, že shrnuje celé léto. A v článku se o ničem jiném než Berahinovi téměř nepíše. Viz můj minulý příspěvek.

Že se to tady objevilo bych pochopil až po tom, co se tu objeví shrnovačky přestupáků všech, nebo aspoň důležitých klubů. Pak je prostor na podobné komentáře. Tenhe je navíc dost neinformovaný (taky jsem psal už výše).

Reagovat
masly008

já netvrdím že ty nemáš pravdu,ale že kritiku směřuješ na někoho kdo to přeložil,nikde není napsaní že s tím článkem couter souhlasí.takže jsem to myslel tak že by jsi měl tady psaát kritiku na autora a to v kontextu toho že si to nepřečte je zbytečné.

Reagovat
smazaný uživatel

1) To pořád nevysvětluje titulek.

2) Známe Countera.

Reagovat
Counter

Píše se i o Wanyamovi s Witselem třeba. Byla snaha posílit o hrota a střeďáka a nevyšlo ani jedno. + To si jen domýšlíš, že to má nějak shrnovat celý letošní přestupák. Zmíněny jsou i Levyho tahy z minulosti jako třeba s těmi Saints z loňska. A že je ten článek neinformovaný? Meh.

Titulek je určitě přehnaný, ale kdybych přeložil ten z Guardianu, tak se sem zaprvé nevleze a zadruhé ani neupoutá (tady prostě příjemcem není konzervativní britské publikum). Klidně si říkej, že je bulvární, ale zavádějící není, Levy se prostě jako každý jiný člověk dopustil určitých přehmatů.

Reagovat
smazaný uživatel

Okolo Witsela vlastně ani nevím, co si myslet. Ze začátku klasická kachna, která se v přestupáku okolo nás objevuje dvakrát do týdne a nemá cenu jí věnovat pozornost, ale po těch dalších komentářích ještě po konci přestupáku si tím už nejsem tolik jistej. Každopádně v nich chybí jasný link Witsela se Spurs.

U Wanyamy, stejně jako u Berahina, Levy zřejmě opravdu podcenil odhodlanost a finanční dispozice menších PL klubů. Jo, tady v tom případě Levy. Jinak k Mitchellovi, on pomáhá Maurovi vybírat hráče, Levy to pak má za úkol dotáhnout.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

bruci?

Reagovat
smazaný uživatel

Nech legendu spát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Nemyslím si, že plivu síru. Určitě jsem mohl Spurs i vychvalovat, ale tohle je článek, který se soustředí na to, co se stalo v závěru přestupového období, ne na jeho začátku. Mitchell s tímhle snad nemá nic společného, tady jde právě o Levyho vyjednávání, každopádně díky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Chválit nemusíš, to od tebe fakt nečekám.

Když to vezmu větu po větě, je cítit, že překladatel nebyl nezaujatý, ale budiž, každopádně ten titulek jsi vážně přestřelil.

Jenom pro ujasnění, dá se to interpretovat i takhle:

http://www.haringeyindependent.co.uk/news/13648478.Tottenham_s_transfer_window_was_far_from_a_disaster___Daniel_Levy_appears_to_have_changed/?ref=mr&lp=1

Thomas je o Spurs široko daleko nejinformovanější novinář, ale zase je dost pro-Spurs orientovaný.

Reagovat
Counter

Tak to si rád přečtu, dík.

Reagovat
fantomas

Chtělo by to vyváženější pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked teda chyby tam boli

1. Riesenie prestupov neskoro. Polahcujuca okolnost je mozno fakt ze sme netusili ze bude treba stitovy zaloznik a Kane bude bez formy to sa ukazalo az po prvych zapasoch sezony

2. Adebayor. Toho sme sa mali zbavit hned na zaciatku alebo si ho nechat este tu sezonu v zostave. Toto sa proste vobec nezvladlo.

Inak to nebolo take strasne ako sa tu prezentuje, ale tak... prekladal to a nacpal to sem Cunter, co cakat od takeho ludskeho odpadu

Reagovat
fenixLFC

1, to by vase vedenie muselo byt dementne aby to nevedelo...to ze potrebujete posilnit tieto dve pozicie vedel kazdy...takze ziadna polahcujuca okolnost

2, jednak ho nikto nechcel a ked uz chcel odist odmietli ste mu zaplatit 5 mega

Inak zaujimave ze o ludskom odpade tu hovoris ty s tvojimi vyjadreniami na wilshera

Reagovat
Kily

kdyby jenom to, třeba ve španělské sekci zatím nic jiného než dementní slinty nevyplodil. A nejhorší je, že on to fakt myslí vážně

Reagovat
smazaný uživatel

co sa da ine vyplodit na taku cirkus ligu? ved cela ta liga je jeden velky joke

Reagovat
Kily

takový kopanec do anglické ligy, respekt

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

mas na viac. toto sa neda nazvat ani yungovinou. snad nabuduce

Reagovat
Kily

psaní dementních slintů u španělské ligy schováváš za to, že je to cirkus liga a jeden velký joke a nic jiného si nezaslouží. No a u anglické ligy píšeš dementní slinty taky

Reagovat
smazaný uživatel

no... podla toho kedy a komu. V PD sekcii je to sama zumpa a ta liga nestoji absolutne za nic tam nema zmysel pisat nieco prinosne. Tu sa to sem tam da

Reagovat
Kokesh

Chlapce, ty jsi upadl?

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš asi říct, že ve španělské sekci perfektně zapadnul.

Reagovat
Counter

Nezastávej se ho prosímtě

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Debilnejsi nez on tu minimalne zo sliepok nie je nikto

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Máme mu snad dát 5 mega na ruku a poslat ho hrát za West Ham? To mu radši budu těch 5 mega splácet a nechám ho na tribuně, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

1. Minulu sezonu to na vas stacilo

2. vsak uznavam ze aj jedno aj druhe sa dalo riesit inak a posralo sa to

Ty si tiez slusna troska no. Ale nie taka ako hlavny cunt wheelchair alebo Cunter

Reagovat
fenixLFC

Ked vam 0:3 a 2:3 staci tak v pohode

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
SpecialOne

Ono když si člověk uvědomí, kdo trénuje Zenit, tak se dalo čekat, že do Chelsea ani Tottenhamu Witsela nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte někdo číslo na ownyho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prachbííídak se tu dneska uz neukaze, nevyleze z te sve slepici nory ... !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slepice neziju v nore omg.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tottenhanske jo !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dokaz to.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ved to su morčata.

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, slepice

Reagovat
FUnk

Reagovat
Swarley

tottenHEN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Slepice nemaj nory, ale kurník

Reagovat
smazaný uživatel

Presne.

Reagovat
smazaný uživatel

+420284016111

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem si myslel, ze owny lezi na psychiatrii ... uff jeste ze tak, pri predstave ze takovy pacient tady beha bez povsimnuti po svete...

Reagovat
smazaný uživatel

Pockaj, nejak sa v tom zamotavas. Tak je na psychiatrii, ci v nore?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty liverpoolska lůůůzo neslapej mi za slovicka ... ty bud rad ze si rad ... Nemate si co liverpulcata co vyskakovat ...

Reagovat
Swarley

Reagovat
Kowe

spolupracovník?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

plešaté cédečko, ktoré svojím prístupom na trhu spálil všetky mosty a bude braný ako klaun, z ktorého naopak teraz budú všetci ciciať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

víš o tom hovno

Reagovat
smazaný uživatel

owny howny

Reagovat
smazaný uživatel

argumentace

Reagovat
iamek

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Azza

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Som rad, ze v ankete vedie spravna moznost

Reagovat
Wat

Legenda Ade.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Ještě bych k poslední části doplnil, že Saints nasrali, když jim přetáhli jejich šéfa scoutingu (víceméně), který tam byl významnou postavou. Prachsprostí zloději

Reagovat
smazaný uživatel

pls

Reagovat
FUnk

tohle bylo trosku slabsi...

Reagovat
SunFells

Tvá hlava je trošku slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dospělej člověk. Jediný, co jste za přestupák (podle tvojí logiky) ukradli vy, je asi deset nezletilých. To je teprv na kriminál.

Reagovat
Mada

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
FUnk

ty jsi mi zase nalozil...napsat prachsprosti zlodeji kdyz nekdo prijde k nam....

Reagovat
Counter

Kruci, teď je to nevyvážený článek ve prospěch Spurs...

Reagovat
raduinho
Reagovat
smazaný uživatel

Konečně. Tak už i poslední uživatel objevil tohle video.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ti chutna owny ... to je tvojeeee polivcicka ... odpad klub vsech odpadu !!!

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

co máš za problém, retarde?

Reagovat
smazaný uživatel

Haa uz vylezla slepice zbííídáááčena

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

odpracte tu kreatúru nekde do špitála, nech ju vacej nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

eurofutbal.sk ti nefunguje kreatuuuuro?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, už ti niekto povedal, že internet nemá hranice? ďalšia primitívna a obmedzená osoba

Reagovat
smazaný uživatel

hranice ma, cist muzes, ale ne prispivat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

ne,ze by to tomu Levymu nepral...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej
Reagovat
smazaný uživatel

Ja toho Levyho nikdy nevidel a je teda slizkej jak klouzek.

Reagovat
Tsigi
Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, že takový články vychází jenom, když má daný hráč slabé období.

Reagovat
Tsigi

tohle vyšlo 21. srpna po 2 ligových zápasech, a tahle stránka se zabývá pokročilou sportovní statistikou, těch článků je tam spousta napříč sporty špatný období, nešpatný období, jsem si jistej, že už loni jsem viděl článek, že Kane tohle nebude schopný udržet dlouhodobě

Reagovat
smazaný uživatel

no tak kdyby tu výkonnost udržel dlouhodobě, tak je už teď jeden z nejlepších hráčů světa, takže to není ani překvápko

navíc je jasný, že teď si na něj dávají obránci mnohem větší pozor a víc si ho hlídají než před rokem, takže bude nějakou dobu trvat, než se přizpůsobí

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu o nějakých jednosezónních hvězdách nemůže být řeč, on ten talent prostě má a i když hraje třeba desítku, tak ukazuje, že i to zvládá

Reagovat
Kokesh

On a desitka? Ale vlastne kdyz ji u vas mohl hrat i Bale.

Reagovat
Tsigi

Tak ten článek se odprosťuje od nějakých subjektivních pocitů, prostě mají měřící jednotku, dle které, dal Kane o hodně víc branek, než se na základě jeho šancí dalo očekávat, a že je nepravděpodobný, aby to zopakoval

Reagovat
Counter

jj, tohle je logické, ostatně i sám Kane tuším něco obdobného přiznal.

Reagovat
Counter

Ale teda zopakovat to může, spíš překonat takovou sezonu bude těžké.

Reagovat
Talker

Takže dával goly, protože si na něj obránci nedávali pozor? V tom případě je otázka, jak dobrý je.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty myslíš, že kdybyste nechali hrát třeba Solankeho, že by ho soupeři bránili hned jako Costu? Ne, napřed by se museli spálit.

Reagovat
Kokesh

Vzdyt je to uplna kravina, dnes uz se individualne prakticky vubec nebrani. Zona je vsude a v te chvili je jedno jestli je v ni Messi nebo Kane...jen na Messiho ani ta zona neplati. Ale to uz je opet jen rozdil v hracske kvalite jednotlivce nebo muzstva.

To, ze da Kane v jedne sezone iks golu neznamena, ze v pristi si z nej obranci sednou na prdel a budou ho dostupovat ve vsech akcich.

Reagovat
smazaný uživatel

problém je, že přesně to se děje

Reagovat
Kokesh

Ja bych souhlasil s tim, ze je najednou vice na ocich a vidis jeho prednosti, nedostatky apod. Tim se da ubranit lepe, nez kdyz na tebe nastoupi nejaky no name. Ale proste ze by ho najednou zacali vsechny tymy individualne branit a strachovat se o kazdy jeho dotyk s micem, to vubec...nedari se jemu, tymu, neni v strelecke pohode...

Jde totiz o jedno. Nezabranis strelcovi, ktery ma dar od boha skorovat ve vylozene sanci...souper se v prvni rade musi snazit, aby se do tech sanci a akci vubec nedostal. Tim padem musi klapat celkove hra tymu. Takze to neni o braneni Kane, ale kohokoliv.

Reagovat
Talker

Pak je otázka, jestli je TOP, když ho pořádně nebránili. Ale jinak jo, asi k tomu přistupují trošku jinak z počátku. Ale když už nastřílí 10 golů, tak se to už bere pečlivěji bych řekl.

Reagovat
Svatej

i u nás v okresu v kabině trenér polovinu svýh monogu věnuje týpkovi, kterej předtím vstřelil 4 góly ve 4 zápasech. Na vyšší úrovni to musí bejt samozřejmost.

Reagovat
Kokesh

Jo ale v okresu asi nebranite zonou.

Reagovat
Svatej

bráníme

Reagovat
Counter

Reagovat
Mastný Chobot

a kedy by mali vychádzať asi?

Reagovat
smazaný uživatel

když se mu dařilo? tohle mně přijde jako takový kopání do něj, zrovna nemá formu a je najednou luckiest player

Reagovat
smazaný uživatel

One season hype/star nenarobis nic

Reagovat
r.mrazik

in soccer? IN SOCCER? dal to ani nectu

Reagovat
Kokesh

To nesledujes treba ESPN? Nebo musis byt Brit, aby jsi mohl psat o fotbale jako fotbale?

Reagovat
r.mrazik

kazdej,kdo fotbalu rika Soccer je totalni (amíkovskej) ignorant a nehodlam s nim ztracet cas

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Dawon

a jak to chces teda pro anglicky mluvici lidi odlisit? nemluve o tom, ze soccer je slovo, ktere vymysleli britove

Reagovat
r.mrazik

asi nemam duvod to nejak odlisovat...fotbal je pojem po celym svete...soccer je snad jen v USA...teda pokud se nepletu (coz je dost mozny)

jako fucko ff s nejakym americkym diktatem!!!

Reagovat
Dawon

ze ty nemas duvod to odlisovat, je celkem irelevantni no...v americe zije 300 milionu lidi, pro ktere football a soccer jsou zcela odlisne sporty, tak je asi celkem logicke, ze americky novinar pisici primarne pro americke ctenare to bude psat takhle...jaky to ma vliv na jeho schopnosti/na kvalitu te studie mi je vazne zahadou

nepopiram, ze nazyvat sport, ve kterem se nehraje s micem a ve kterem se nohama hraje minimalne "football" je od amiku trosku zvlastni krok, ale jinak nechapu, proc je treba z toho delat kovbojku...je to proste jina zeme, svym zpusobem i jiny jazyk (je strasne moc slov, ktere se v britanii reknou jinak nez v US), tak proc kvuli toho nejak vyplakavat?

V jakem vesmiru je pouzivani vlastniho rodneho jazyka ignoranstvi mi vazne hlava nebere

Reagovat
r.mrazik

a to jsem necekal,ze to nekdo bude brat tak vazne

Reagovat
Kowe

takže jsi největším ignorantem nakonec ty

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
10

na druhou stranu, pokud se jedná o analýzu dat a statistik, kdo to umí líp než Amíci?

Reagovat
r.mrazik

japonci?

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

SKVĚLÝ ČLÁNEK, VY OSTATNÍ BYSTE SE MĚLI, AŽ NA DOMINGA KÁT

Reagovat
Counter

Je to především článek Guardianu, jestli umíš obstojně anglicky, tak se tam podobných kousků nebudeš stíhat nabažit .-)

Reagovat
smazaný uživatel

Harry Kane 4 zap 0+0 , Soldado 2 zap 2+3 . Diky Levy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako v PD by měl Kane už teď minimálně 6+4, o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

s jeho technikou by tak mozno sedel na lavicke .

Reagovat
smazaný uživatel

Messi > Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil > Eriksen

Reagovat
smazaný uživatel

Má srovnatelnou techniku jako Benzema.

Reagovat
smazaný uživatel

V ktorom vesmire ?

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto

Reagovat
Mada

V slepicim?

Reagovat
Kokesh

Reagovat
kiciN

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Infernoqt

jsi zbytečně skromnej, Kane je daleko lepší

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Kily

já psal hned, že Soldado se Villarrealu vyplatí, ale nečekal jsem, že až tak moc, že se na čtyřech gólech týmu bude podílet pěti body

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
db18

Reagovat
niflheim

Reagovat
TopinB

Abych parafrázoval fanoušky Barcy: Průměrák odešel do té jejich sranda ligy a už si je tam maže

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Counter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

těžko soudit po pár kolech... uvidíme v lednu jak na tom budeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže teraz Adebayor dostáva 100k/w úplne za nič? To je král Keď už tam ostal, nebolo by lepšie si ho nechať normálne v tíme? Svoje by si odohral, možno by dal aj viac gólov než prehypovaný Kane.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že vy mu furt taky platíte nějaký podíl

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že ano, Ade si povodil všechny

Reagovat
Mindas

Neplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

máš na to nějaký důkaz nebo tak? v médiích se před pár měsíci psal opak

Reagovat
smazaný uživatel

právě že snad pořád platíme

Reagovat
smazaný uživatel

možná jste ho měli koupit vy, horší než Rooney by taky nebyl a to za třetinový plat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nezvládáš

Reagovat
nani92

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nemamvasrad

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Usty

Aspoň, že proti Tottenhamu z něj měl Walker ještě takovej strach, že si ho tam foukl radši sám :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

Kane je super len ma slabych spoluhracov

Reagovat
Robochelsea

Tá snaha Tottenhamu spraviť z Adebayora debila je komická. Už ho raz z kádra vyradili a potom keď zase začal hrať tak strieľal gól za gólom. V minulej sezóne ho zas odrovnali a toto je vrchol. Ale jemu to je asi jedno, o futbal mu už nejde, tak som rád, že tú židovskú bandu skurvencov dobré podojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší když čukotkář vykládá něco o zkurvencích

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

ty ale fakt nezvládaš, Janči. Na tebe to fakt vidno.

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

směju se ti do chobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by ses ty postavil k takové nesnášenlivé sračce od toho kokota, na kterého reaguje? Dovedeš si představit, že by někdo začal Arsenalu nadávat do bandy muslimských zkurvenců? To by bylo keců o nesnášenlivosti atd., viď?

Reagovat
Mastný Chobot

lenže owny sa vždy tvári, ako je strašne nad vecou... zjavne až tak nie je, no

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna se chystám jít z práce, to je pro mě dostatečně pozitivní fakt na to, abych se nějakými tupci na EF nevzrušoval

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle opravdu nevyznívá tak, že jsi nad věcí

Reagovat
Counter

Tak si pořiď ignore list a nereaguj na ně, easy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

tehle univerzální argument na všechno fakt nechcípne nikdy snad

Reagovat
smazaný uživatel

omg, ty do toho určite vidíš najlepšie. nadávať vie každý, ale na tvojom mieste by som radšej nič nepísal. Adebayor určite nie je žiadny anjel, Poche mu dal pred rokom šancu a vieme ako to dopadlo. On si išiel 2x cez rozbehnutú sezónu riešiť osobné problémy do Afriky. Myslím, že klub bol dostatočne zhovievavý v jeho prípade, aj keď môj názor je, že ho mohli túto sezónu nechať hrať aspoň v EL, keď už berie také prachy.

Reagovat
Robochelsea

Keď nebude Kane dávať góly tak ho zas budú prosiť aby hral a zaradia ho na súpisku.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si. ak Kane nebude dávať góly, tak sa bude čakať do Januára, a dovtedy by tam zahtal aj Son alebo Clinton

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Diky, volne prelozit takovej clanek aby byl ctivej neni nic jednoduchyho. Diky, dobra prace.

Reagovat
Counter

Díky :-)

Reagovat
Svatej

Reagovat
vitoAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ani v těch přestupových failech nejste před Arsenalem...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte si, že má šanci zůstat Mauro delší dobu? Podle mě by mohl po této sezoně být vyhozený.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší chairman! snáď zostane ešte dlho. ten jeho ksicht na tribúne pri každom zápase by chýbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

OT

hledáme hráče do NHL fanty na yahoo. Zájemci pište do PM, díky

Reagovat
FUnk

levy si mohl pocinat urcite lepe v prestupovem obdobi, ale obrana posilila urcite kvalitne, skoda ze nezkusil cabayeho jako nahradu za stambouliho + penize. Do utoku mel mit i druhou variantu krome berahina, coz je urcite velka chyba, ale jinak mohlo prestupove obdobi dopadnout hure.

Ty tv prava ted urcite delaji tymy z druhe poloviny tabulky financne silnejsi, coz bude urcite i problem proc levy neuspel, ale nedelal bych z toho takovou tragedii, jak delaji mnozi.

Stavi se stadion cekal jsem, ze pujde na prestupy mene, nez se letos pustilo....

Reagovat
smazaný uživatel

ešte by ste tam mohli doplniť, aké ciele si Levy určil pred prestupovým obdobím, ktoré verejne publikovali na oficiálnej stránke...

zoštíhliť zostavu (Stambouli, Soldado, Capue, Chiriches, Kaboul, Holtby, Paulinho, Lennon) - done

udržať kľúčových hráčov (Kane, Eriksen, Vertonghen, Lloris) - done

zlepšiť defenzívu hneď na začiatku (Alderweireld, Wimmer, Trippier) - done

priviesť hráčov s obrovským potenciálom, ktorí sa hodia do súčasnej filozofie (Ali, N´jie, Son) - done

Levy

Reagovat
smazaný uživatel

Máš odkaz? Snad nešel vydat jakýkoliv cíl přestupáku bez odchodu Adebayora a nákupu nového útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

"That meant reducing the squad number, improving the team defensively and adding exciting attacking forwards."

http://www.tottenhamhotspur.com/news/window-wrap-summer-2015-020915/

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je ale až po boji. Ani zmínka o Adebayorovi.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono to je zložité, pri každom prestupe sú tri strany, ktoré sa musia dohodnúť. Postoj Tottenhamu bol asi jasný.

Reagovat
SpecialOne

Z "obrovského" potenciálu by měli vzejít top hráči: Ali, N'jie? no nevím. Jestli je váš cíl první čtverka tak určitě ne se zálohou Mason-Bentaleb to je fakt až k smíchu ten střed pole. Berahina jste totálně nezvládli, za 26-28 mega by ho pustili, teď to je na chudákovi Kaneovi. Nechali jste si špatného Lamelu, Fazia s kterým nepočítáte, Adabayora, který má stále obrovský plat. Jsem zvědavý k čemu takový bude takový Wimmer, který si nejspíš nekopne.

Levy

Reagovat
smazaný uživatel

S Berahinem by to byla jasná top čtyřka, no. A vůbec, S Berahinem by to byl jasnej titul v lize a nějaká EL, to by se ani nemuselo hrát a všichni by ušetřili za cestování. Současný střed Dier - Mason (Bentaleb, Alli) není o nic směšnější než Fabregas - Matič. Vlastně jo, platově jsou ti čtyři naši v součtu někde na polovině Fabregase.

Wimmer začne v EL a pohárech. Za mě - klidně může posadit Vertonghena v druhé půlce sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Vert může zaskočit vlevo místo Rose, stejně jako v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže na beku Rose >> Vertonghen. V repre je to opravdu jenom nouzovka a je vidět, že tam hraje stoper.

Reagovat
SpecialOne

A kde píšu, že je Barahino klíčem k top 4 ty osle? Porovnávat střed Matič-Fabregas s Dier-Mason No ty máš dost.

Reagovat
smazaný uživatel

V současné sezóně těžko budu hledat herní aspekt, ve kterém by se naši střeďáci nedali porovnávat s vašimi. Osle. Přesto nejásám. (Osle.)

Reagovat
SpecialOne

Je něco jiného nemít formu a nemít kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

To se těžko určuje u dvacetiletých kluků. Ale když to vidíš takhle, už vím,proč ses pojmenoval po arcikokotovi, který to řeší stejným způsobem.

Reagovat
SpecialOne

hrozné na jaké idioty tu někdy člověk narazí, a to fandové Tottenhamu jsou někteří úplně v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak souvisi skutecnost, ze jsi idiot, s tim, ze fandove Spurs jsou v pohode?

Reagovat
SpecialOne

očividně ne všichni

Reagovat
smazaný uživatel

O Bentalebovi se psalo mj. jako o budoucím nejlepším hráči Afriky. Osle.

Reagovat
SpecialOne

ježiš už radši nepiš, jsi úplně mimo

Reagovat
smazaný uživatel

lecompetiteur.net/archives/pellegrini-bentaleb-est-le-futur-yaya-toure-68

m.goal.com/s/en-gb/news/8602/afcon-2015/2015/02/01/8462712/heir-to-the-throne-yaya-toure-vs-bentaleb-battle-could

Cist umis?

Reagovat
SpecialOne

Yaya vs Bentaleb no to je moc

Reagovat
TopinB

A o Jozy Altidorovi se psalo, že to bude největší hvězda fotbalu ze Severní Ameriky a taky z toho prd

Reagovat
Talker

V současnosti, kdy jsou absolutně bez formy, tak tam těch rozdílů moc nebude. Jenže ve formě jsou o 2 světelné roky dále. To je ten rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

to je špatná definice, bez formy i ve formě dokáží být srovnatelní, rozdíl je, že Matič s Fabregasem si tu formu udrží déle, což je vzhledem k jejich zkušenostem logické

Reagovat
smazaný uživatel

To je Bentaleb taky, ale my za něj aspoň máme náhradu. A strop Alliho si tu málokdo uvědomuje .

Trochu jednodušeji (pořád v mezích místních standardů) bych taky mohl prostě odpovědět, že na 5-3 stačili Bentaleb s Masonem.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

čo máš proti Alimu s N´jiem? ja som tých borcov ešte nevidel ani hrať, ale musí v nich niečo byť. Nechajme sa prekvapiť no. Ani Baleovi na začiatku kariéry nikto neveril.

Reagovat
SpecialOne

No když už člověk nějaký čas vidí jak Tottenham nakupuje tak tomu moc nevěří Teda Aliho moc neznám, ale u toho z Lyonu jse přesvědčený, že to žádné terno nebude

A s Balem se mýlíš, to byl v Sotonu top talent, chtěly ho snad všechny top kluby v Anglii a i když v Tottenhamu 2 sezóny jakoby stagnoval, vědělo se, že ten potenciál je obrovský, což ukáza už v nějakých 21 letech

Reagovat
SunFells

Tys neviděl Aliho hrát? owny mi tu bude říkat, že nesleduju Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

videl som len duel proti Manchestru a doma proti Stoke, tam si veľmi nezahral. ostatné 2 zápasy som videl len v highlightoch, nemal som čas pozerať. ale to sa zmení teraz v septembri

v príprave som ho registroval a ukazoval sa v dobrom svetle, potrebuje dostať šancu a priestor

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Levyho dost poznamenal odchod Redknappa. Od té doby jakoby nevěděl, co a jak. Navíc si myslím, že si nerozumí až tak s Mauriciem.

Reagovat
smazaný uživatel

Proto Arryho taky sám vyhodil, no

Reagovat
smazaný uživatel

však o to jde. abramovic taky vyhodil mourinha, a potom několikrát řekl, že udělal chybu, že toho velmi lituje.

Reagovat
smazaný uživatel

a on ho nevyhodil, odešel po konzultaci sám, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodil. A Arry byl celkem anarchista, do současného Tottenhamu naprosto nevhodný a nějaká touha ho vzít zpět tam jen těžko bude.

Reagovat
smazaný uživatel

ale však anarchismus potřebuje každý sportovní tým. co je tým bez pravidel? navíc totáč je přesně ten tým, kde určitě existují určité skupinky a je tam dost hvězdných manýrů. i proto bych řekl, že nedokáží udržet konzistentní výkonnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš ty vůbec, co je to anarchismus, když si odporuješ v prvních dvou větách? Poslední hráč s manýrama je Adebayor, který sice vydá s manýry za celý tým, ale taky proto už je úplně mimo kabinu.

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

už radši mlčím, já jsem fakt debil

Reagovat
stiflerovamama

Pod Harrym hrali jednoznacne najlepsi futbal, o tom niet pochyb. Hra zalozena na rýchlych krídlach, Lennon, Bale, vtedy sa na to pozeralo dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

nejatraktivnější fotbal hráli jednoznačně pod Jolem.

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked to bolo dost svojske no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nezaujatého fanouška možná. Ale srovnávat se to s týmem kolem roku 2011 se to nedá srovnávat ani náhodou.

Reagovat
vodka

v čem? hráli atraktivnější a ofenzivnější fotbal a tehdy jim unikla top 4 v posledním zápase, kdy polovička kádru měla průjem a byli rádi, že vůbec dohráli zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

V sezóně 11/12 jsme dali o 13 gólů víc než v 05/06 a skončili jsme čtvrtí o bod za třetím Arsenalem. Každopádně jsme pod Jolem hráli atraktivně, o tom žádná.

Reagovat
Counter

Však o to jde, oba ročníky byly silné a je už jen otázka vlastní preference, co se mu líbí víc. Ale rozhodně ten druhý názor není na výsměch.

Reagovat
smazaný uživatel

Proto jsem hned zareagoval.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro nezaujatého fanouška hrajeme atraktivně stále

Reagovat
SunFells

pls

Reagovat
smazaný uživatel

hrajeme útočně, ale i dostáváme dost gólů, naprostá většina zápasů je napínavých až do konce

Reagovat
SunFells

Naposled jste byli herně zajímavý snad na začátku Sherwoodova období, to si fakt nedělej iluze o nějaké atraktivitě pro nezaujaté.

Reagovat
smazaný uživatel

ty, který nás asi moc nesleduješ, to určitě víš nejlíp, minulou sezonu jsme hráli pěkný fotbal

Reagovat
SunFells

pls

Reagovat
Mada

Reagovat
Svatej

Reagovat
Counter

Takže to, že poslední rok jste měli obranu jako cedník, je známka atraktivní hry?

Reagovat
smazaný uživatel

pro NEZAUJATÉHO diváka je to rozhodně lepší než koukat na Chelsea/Arsenal, kde ty góly obě mužstva najednou tak často nedávají

Reagovat
Counter

"tak pro nezaujatého fanouška hrajeme atraktivně stále" - Kdybys napsal "pro nezaujatého diváka jsou zápasy s náma pravidelně napínavé přestřelky", asi se s takovým posměchem nesetkáš.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, toho jsem si nevšiml, myslel jsem diváka, fanoušek v podstatě ani nestranný být nemůže

Reagovat
SunFells

O hovně hra ale, nehrajete atraktivním stylem. Kvůli tě gólům se ohlédnu na opakovačku, u obrazovky mi to pozornost neudrží.

Reagovat
smazaný uživatel

hrajeme hodně na držení míče, což je ne vždy pohledný, ale oproti Sherwoodovi a AVB je ta hra jinde

Reagovat
SunFells

Taky za AVB a pak (krom toho úvodu) Sherwooda jste byli řádně nudní. Že to není stejné neznamená, že to je atraktivní ...možná bys ty naopak neměl sledovat jen Spurs, aby sis vytvořil povědomí o standardech atraktivní hry.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, sledoval jsem pár zápasů Arsenalu, ale to jsem zjistil, že může být ještě hůř, vlastně minulou sezonu nikdo z TOP 4 nehrál zvlášť atraktivně (Chelsea defenzivně dominovala, City jsem moc nesledoval, druhé místo si uhráli, ale od nich čekal každý tak nějak víc, ale je možné, že hráli pěkně, MU pod LVG rozpačité výkony, i když zase ten zápas proti nám byl z jejich strány vážně pěkný), první klub směrem dolů tabulkou, který se mi líbil, byl Southampton

Reagovat
SunFells

Až na United loni všichni předváděli lepší hru než Spurs. I Chelsea. Ono to není tak, že by Chelsea hrála nějakou ostře disciplinovanou defenzívu většinu sezóny. A během jara už to i ten Manchester celkem zvrátil, i když to byl celkem kopáčský styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea a City asi ano, u Arsenalu jsem viděl pár tragických zápasů (hned si vybavím zápasy ze začátku sezony a potom City a Spurs) a fotbal hráli dost často účelný, ale dejme tomu, až se všichni rozehráli, tak až na pár výjimek byli dost suverénní.

Reagovat
Mada

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Counter

Reagovat
Mimalu

Reagovat
J0EL

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
kiwwi

tak mu treba chujovi

Reagovat
kiciN

Obyčejný žid

Reagovat
kiwwi

Official: Michael Oliver appointed as referee for Manchester United vs Liverpool.

yay!

Reagovat
Infernoqt

a Marriner na Chelsea, spokojenost

Reagovat
vladis271

nie je to jeho prvé NWD?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

ujebaný bača

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Měli koupit do zálohy Lacazzete s Mertense

Reagovat
smazaný uživatel

Měli koupit do zálohy Lacazzete s Mertense

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, a ešte Pogbu, Kondogbiu, Otamendiho a Dzeka.

Reagovat
smazaný uživatel

*Pogbe, Kondogbie, Otamende a Džeke

Reagovat
aither

Pogbeho, když už.

Reagovat
Hector17

Spurs

Reagovat
risk je zisk

Arsenal > Spurs

Jedine Wenger mel na to, aby se po dobu splaceni noveho stadionu dostaval kazdorocne do LM a postuooval dal. To on ma cuch na mlade skvele hrace. Navic nevim, jak dlouho pocitaji Spurs s Poccetinem, protoze ten neustoji tak obrovsky tlak na svoji osobu pokud prijde krize. A tech aspektu je vice, ktere rikaji, ze to nezvladnou. Jsem zvedav

Reagovat
Counter

To ale nejde tak jednoduše srovnávat, Arsenal byl už tehdy majetnější než Spurs. Ti mají daleko větší konkurenci, pokud se chtějí dostat do LM.

Reagovat
risk je zisk

Jasne ze jo, ale drive byla proste Big 4, pak prisli arabaci do City a i tak se dostal do LM (teda hlavne diky tomu, ze Liverpoolu dosla stava). Vem si to tak, ze Wenger kazde leto prodal svoji hvezdu, ale hral porad s mladymi hraci (coz dela i dnes, jen k nim kupuje uz spickove hrace), tohle Spurs nedaji, zacne to prodavanim Kanea a tak dale. Proste si myslim, ze Spurs zaplacou, ale krute a televizni prava jim v tom nepomuzou.

Reagovat
Counter

Nj, já to nesnižuju, Wenger to za daných okolností zvládal opravdu dobře, ale pořád musel odrážet jen ten finančně slabší Tottenham a skomírající Liverpool. Aby to samé dokázali Spurs, musí přejít aspoň přes dva kluby z výběru Arsenal, Chelsea, MU, ManCity, Liverpool, ti všichni jsou bohatší. A zatímco Arsenal v zásadě lačnil po každoročním přísunu peněz z LM, aby v pohodě vyšel a mohl k tomu splácet stadion, Spurs tenhle model praktikovat nemusí, protože budou mít masivní příjem z TV práv. Účast v LM je pro ně bonus, ne nutnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně víš hovno. Arsenal začínal stavět sice na vrcholu, ale taky s nezanedbatelnými dluhy. Levy klub nejdřív oddlužnil. To znamená, že si bude levně na stavbu půjčovat. A taky na konci toho procesu bude moct zůstat nějaký zdravý dluh. Nárůst peněz za TV práva za dobu stavby a splácení Arsenalu nebyl tak rapidní jako ten, který se teď chystá. A ještě jsme neprodali naming rights. K tomu podepisujeme smlouvu s NFL.

Podle mě do toho jdeme připravenější než Arsenal tehdy (větší očekávaný budoucí nárůst zisků, ale i finanční kondice) a na současné přestupové politice se to téměř nepodepíše. Už jen proto, že ta politika pěných pár let jela v režimu net spend -> 0 právě kvůli umoření dluhů.

Reagovat
Murtago

Adebayor na scénu

Reagovat
smazaný uživatel

je mi strašně smutno a bojím se

Reagovat
smazaný uživatel

hlas ludu hovori jasne, ziada si Adeho...Counter, nie je nejaka podobná anketa aj na Guardiane?

Reagovat
Counter

Tohle byla čistě moje iniciativa. A to ještě první znění ankety bylo zcela zaměřené na Adeho...

Reagovat
SunFells

Ibe může být náhradou Sterlinga. Taky netrefí bránu.

Reagovat
SunFells

Odegaard fakt vypadá, že by mohl mít Messiho talent. Ale má i jeho pochodování bez míče, je v šestnácti nějak pohodlný.

Reagovat
smazaný uživatel

Gundogan neni Turek?

Reagovat
SunFells

Ne

Reagovat
Busby babes

ne, ten je z Naboo.

Reagovat
wild

Ilkay Gundogan..jasny nemec predsa

Reagovat
SunFells

Ano, je.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Je.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

zní to tak, vypadá to tak, ale není to tak

Reagovat
Swarley

I’ve always seen myself in Carrick. He could play in the Spain national team. And for United he has been a very important player. I remember him and Scholes were like a perfect machine, because Carrick was always in the right position and Scholes was moving around, doing his special things. But in the national team Carrick doesn’t play that important a role. I could see him being an important figure in making the team better, but it doesn’t happen.

Xabi

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Dawon

Reagovat
vladis271

Xabi sa dosť podceňuje. Ale je to sympatickejšie, akoby mal byť nafúkaný a namyslený.

Reagovat
Swarley

souhlas no, pro vás ho byla vždy škoda

Reagovat
vladis271

Reagovat
Swarley

ti už definitivně preplo?

Reagovat
Counter

Chjo, takhle ho skopnout

Reagovat
Svatej

tolik let jsem si ho přál k nám, žasnej hráč

Reagovat
Wat

Neboj se, je tam ú.

Reagovat
Svatej

Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

je proste jen nama vyhypovanej.

Reagovat
Counter

Kde jsi to četl? Já si všiml, že Xabi udělal rozhovor pro Timesy, které jsou za paywall...

Reagovat
Swarley

http://www.thesportbible.com/articles/liverpool-legend-pays-united-star-the-highest-compliment

odkazují tam na Sunday Times, ale jako nevim jestli to je úplně teda pravda

Reagovat
Counter

j, no ten rozhovor bych si chtěl přečíst Dělal ho s Northcroftem a podle všeho tam řekl leccos zajímavého. O autenticitě toho výroku nepochybuju.

Reagovat
Swarley

určitě, tohle je jen výborné nalákání a ten rozhovor by stál za přečtení...

Reagovat
Busby babes

vypada to zajimave. Xabi na me vzdycky pusobil jako jeden z tech inteligentnich fotbalistu, kteri maji co rict. I kdyz na hristi jsem ho nikdy nemusel...

Reagovat
Tsigi

Za Španělsko by toho asi odehrál ještě méně, stačí se podívat na ty jeho jednotlivý setkání s Barcelonou a tu naprostou dominanci Busquetse. Carrick neexistoval ve vzájemných zápasech

Reagovat
Swarley

tak v těch zápasech, kdy byla Barca v té nejlepší formě, neexistoval z našeho týmu nikdo...těžko na základě toho hodnotit, jak by hrál Carrick v Barce nebo Busquetse u nás....

na tuhle Barcu to chtělo Keana, ale ani to by nejspíš nestačilo

Reagovat
Tsigi

Tak já si spíš pamatuju, že potom finále 2009 dostával docela dost čočku, obzvlášť když Busquets v první sezoně byl tak znatelně lepší. Jsem si jistej, že i teď budou ty články googlovatelný, Carrick je skvělý fotbalista, ale za Španělsko by nehrál.

Reagovat
Swarley

tak já se jen snažím říct, že byl v té době rozdíl hrát u nás a hrát v té fantastické Barce...to nebyl zápas čistě o dvojici Carrick-Busquets, Barca byla v té době prostě celkově lepší na drtivé většině postů, neporazitelná...

ale rozhodně se tím nesnažím říct, že je Carrick lepší než Busquets...jen i on by vypadal v tehdejší Barce mnohem lépe...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

jinak on to mel proste tezky. zadnej trener nemel koule na to aby ho uprednostnil bud pred Lampsem nebo Gerrardem. Coz byla podle meho skoda, hlavne teda pro Anglii. Tim nerikam, ze je Carrick lepsi nez zmineni dva, jen, ze ti dva spolu nikdy moc nefungovali...

Reagovat
Swarley

je to tak, tam se to prostě skládalo podle jmen a ne podle toho, jaké složení těch hráčů by bylo nejlepší...je to strašná škoda, ten tým byl dobrý a mohl toho dokázat určitě víc...

Reagovat
Kowe

ono posadit dvě takový ega chce mít pořádný koule a na lavičce Albionu většinou seděl jeden pitomec za druhým

Reagovat
kiwwi

https://streamable.com/t8ck

Matuidiho gol na 2:0

ti musi jebat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zvíře!

Reagovat
Wat

Ten ostříhanej Sagna - to je děsnej nezvyk.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsi B2B

Reagovat
smazaný uživatel

raketa

Reagovat
smazaný uživatel

Ve srovnání s LFC jsme špatnej zákazník, no

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

omg, raz skončí Southampton na 6. miesto za 50 rokov, a už považujú Tottenham za direct rival. Telegraph

Reagovat
Counter

No Telegraph za to může jen těžko. A proč by taky nepovažovali, když mají potřebné ambice bojovat o pohárové příčky.

Reagovat
smazaný uživatel

No nikdy nemôžeš všetkému veriť, čo sa v novinách popíše, a už vôbec nie Telegraphu, takže to v skutočnosti nemusí byť ani pravda.

Ja to beriem z druhej strany, a pre mňa Saints nie sú priamym rivalom, kedže predpokladám, že Tottenham má ambície bojovať o LM.

Reagovat
Counter

Tak to oni v nějakém dlouhodobém hledisku možná taky, Spurs mají akorát náskok.

Reagovat
Busby babes

tak dokud nepostavite novej stadion, tak Soton je primej konkurent. Zvlast ted, kdyz vsechny tymy budou dostavat velky prachy od TV. To nic proti, ale proste +- fan zakladan bude stejna, stadion taky (Tottac jen o 4K vic mist), Levy zas nejak extra do toho nesype, takze to je taky obdobny... v cem presne ma byt Tottac tak napred?

Reagovat
smazaný uživatel

Už len v tom, že Tottenham je stálica PL a v posledných 6 sezonach neskončil horšie ako na 6. mieste tabuľky. Pravidelne sa nachádza v rebríčku top 20 najbohatších futbalových klubov sveta. A s tou fan base dúfam že žartuješ. Stačí si porovnať Twitter účty oboch klubov.

http://www.totalsportek.com/money/richest-football-clubs/

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3011776/Are-Manchester-United-Liverpool-Arsenal-Chelsea-biggest-club-Sportsmail-s-study-finally-settles-football-s-great-debate.html

Reagovat
Busby babes

ok, my bad... docela koukam, jak vychazi ten rozdil.

Nicmene twitter...ehm. Tam ma i Arsenal vic jak United. A tezko to o necem vypovida, ze jo... Ale na FB ma Tottenham necelych 7M, Soton 1,1M. takze fajn, tam mas pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Dortmund šel také z druhé ligy před pár lety. Těžko by někdo řekl, že bude rovnou konkurovat Bayernu a spol na špičce. Prostě Soton to dělá výborně a klidně může taky chtít bojovat o to 4. msto jako vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Myslíš z 2. ligy před 40 lety?

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund z nevypadol z Bundesligy a vážne nemôžeš porovnávať Dortmund, víťaza LM z roku 1997, so situáciou Southamptonu

Reagovat
r.mrazik

proc by nemohl? dortmund byl v kelu,pred krachem...taky se musel dostat nahoru hlavne kvalitni praci

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nespadol do tretej ligy že, a Dortmund má pravidelne na zápasy 80 tisíc divákov na štadióne a obrovskú popularitu v Porýní, množstvo sponzorov a obrovskú podporu, ktorá z neho robí veľkoklub. To a celá jeho história ho predurčuje k tomu, aby bol hlavným konkurentom Bayernu.

Na druhej strane Saints zachránil bohatý majiteľ Liebherr, klub nie je zďaleka na takej úrovni, aby ho Tottenham mohol pokladať za priameho rivala bez ohľadu na to, aké ambície má a akí tragédi sa z Tottenhamu tu na fóre robia. Tam kde je teraz Soton, bol Tottenham asi tak pred 10 rokmi a asi taký veľký rozdiel je momentálne medzi oboma klubmi momentálne.

Reagovat
r.mrazik

ok ok...jen kdyz BVB temer zbankrotoval,tak tech spomzoru a penez asi nemel tolik

souhlas,ze stadion a fanousci jsou super a je to dobry zaklad

ale stejne museli jit nahoru velkou a kvalitni praci a aspon i ty mensi kluby vidi,ze to jde

nevymlouval bych se u BVB na to,ze driv hrali finale LM,protoze to bylo dost driv a nemelo to moc vliv,kdyz ten klub byl ve srackach...

jen jsem chtel rict,ze to srovnani neni tak moc mimo...tedy srovnani...spis jen,ze oba tymy to delaji hodne slusne

a jeste k tomu BVB...na historii obcas sere pes (jak pises o tom predurcovani)...navic kdyz v nemecku taky byly stale schalke,werder,vlci a dalsi...

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, pokrok u obidvoch tímov je značný, no situácia sa podľa mňa medzi nimi výrazne líši. Nie som odborník ani na BVB ani na Saints, len som toho názoru, že pre Tottenham nie je Southampton priamym rivalom bez ohľadu na to, aké ambície Saints majú. Rozdiel medzi klubmi je stále markantný, už len čo sa platov týka. O tom vypovedá aj postoj Wanyamu, ktorý sa snažil vymodliť prestup do Spurs.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vodka

Reagovat
Talker

Tak omluva, nešel do druhé ligy. Ale byl na pokraji krachu a bojoval o záchranu.

Reagovat
SunFells

Reagovat
kiwwi

v Skotsku solidny hukot...sa nemozem dockat novej kvaldy na MS - my, skoti a anglicania, to bude proste pecka

https://streamable.com/t03o

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a uz je ticho

Gundogan ale

Reagovat
Svatej

https://www.facebook.com/dneskakaslunaskolu/videos/1193363004014309/

Tenhle týpek z Ano šéfe už tu předpokládám byl

Reagovat
Swarley

jo takhleee

Reagovat
Hokaido

byl no já to viděl asi 20x, ale vždycky, když řekne, že ještě vydrží tak 20 let, tak se strašně rozesměju

Reagovat
Svatej

mě vždycky rozloží ten argument na otázku, co s tím řetízkem dělal.

Reagovat
Hokaido

OT: nedoporučil by mi někdo sportovní knihu s příběhem? Nemusí to být o fotbale a ani o nějakým mainstream nebo vrcholovým sportu.

Reagovat
kiwwi

akurat dnes kamos daval ze si zaobstaral tieto dve, ale ja som ich necital a este ani on, takze referencie ti neviem napisat

http://tinyurl.com/nmfqehs

Reagovat
Hokaido

alespon něco, dík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

manažera som čítal, je celkom fajn, ale pribeh nemá.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Kowe

Klapzubova jedenáctka

Reagovat
Counter

Francouzští fandové dneska při střídání vypískali Girouda :-( Ten se zas chudák vrátí do klubu jako hromádka neštěstí.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mastný Chobot

paráda, aspoň sa bude skúšať na hrote Theo a ono si to sadne

Reagovat
Counter

Jen to ne :-( Já bych tam teda rád viděl Alexise, akorát těžko odhadovat, kdo by pak fintil na tom levém křídle.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Lacko_Boh

no ako Domo bez srandy, Alexis by bol na tom hrote lepši ako Tyjo, aj minuly rok tam chvilu hraval a Countře, Ox by tam mohol fintit,popripade Jack,či som uplne mimo?

Reagovat
Mastný Chobot

no nie, Boho, na hrote bude Theo, ono si to sadne, dá 25 gólov zo 450 šancí a vyhráme ligu. Sevas.

Reagovat
Lacko_Boh

Chobo šak nevravim že nevyhrame ligu a že to nesadne...ja len že s Alexisom by sa vyhrala skorej

Reagovat
Lacko_Boh

teda Masťo

Reagovat
Mastný Chobot

to je nechutné

Reagovat
Mastný Chobot

šak a kam sa chceš ponáhlať furt? máš 38 kôl, lobda je gulatá a tak.

Reagovat
SunFells

Si úplně mimo, ale mohl by tam fintit jak Ox, tak Jack

Reagovat
Lacko_Boh

hej ja si prave neviem rozpamatať že prečo tam prestal hrať lebo viem že tam hral v zimnej časti sezony a vtedy bol produktivny

Reagovat
SunFells

Kdo?

Reagovat
Lacko_Boh

Alexis

Reagovat
SunFells

Aha ...ten byl produktivní hlavně pod útočníkem. Já že řešíme tu levou stranu a Oxe či Jacka.

Reagovat
Lacko_Boh

nešťastne som to napisal

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Lacko_Boh

toto všetko musim dobehnuť...snad raz...snad raz

Reagovat
Counter

Ox je ideálka na pravý kraj. Jackie nalevo, hm, těžko říct. Stejně tak Theo. Kdysi tam hrával Cazorla, ale toho už tam popravdě vídávat moc nechci.

Reagovat
SunFells

Kdokoliv kromě Alexise a bude to lepší

Reagovat
Svatej

Oooox

Reagovat
SunFells

https://www.youtube.com/watch?v=IarKK_ViDZA

Doufám, že teď dostane aspoň 15 minut proti Albionu, vypadá fakt talentovaně.

Reagovat
smazaný uživatel

Genialni fotka

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

docela mimo no.. hlavne mít v zápase trojbodový náskok, to je docela mazec

Reagovat
minoLFC
Reagovat
Kowe

Dell už jen kvůli tomu, že ten servis o zákazníky je o tři třídy jinde jak Lenovo.

Reagovat
I am Mancunian

dell

Reagovat
Arbiter

Kolik u vás stojí ten dell? Tady cca 1150€...

Reagovat
smazaný uživatel

Google , Alex.

Reagovat
Arbiter

Jaké jsou tvoje preference?

Reagovat
minoLFC

Ľahký kvalitný kvalitne spracovaní magneziový 12-13 IPS matný notebook s i5+ procesorom výdržou v testoch 6h+ pri nonstop wifi, podsvietenou klávesnicou a aj mobilným internetom.

Praktický som bol už rozhodnutý pre x240, ktorý to všetko má a váha je niečo cez 1,4 kg, čo vzhľadom Thinkpadovskej zvyšenej odolnosti je ok.

Potom som ale videl Dell XPS s tým jeho úžasným 13,3 palcovým FullHD IPS displejom roztiahnutým až ku okrajom vďaka čomu je malý skoro ako 11,6 palcový Macbook Air, hmotnosťou pod 1,2 Kg a hrubkou ako hrubší školský zošit. Pritom to má stále veľmi pevnú konštrukciu.:-))) Oproti X240 nemá toľko portov, to mi ale nevadí dá sa to riešiť malým dell adapterom. Viac mi vadí, že nemá integrovaný 3G modem, to by som musel riešiť usb modemom. A taktiež to že ramka je napevno na doske. V Lenovo vymeníš všetko, môžeš použiť hocijaký disk(praktický aj dva HDD + mSata), bateria je klasická zacvakavacia. U Dell XPS 13 nevymeníš skoro nič, dá sa vymeniť napr. disk ale len za M.2 SSD(ale to by až tak nevadilo) a batéria je integrovaná.

Reagovat
Arbiter

Takže cena je ti vlastně šumak. V tom případě bych šel taky do Dellu, ramku stejně nemáš šanci využít naplno, takže ji ani nebudeš mít potřebu měnit. Předpokládám, že tam budeš mít SSD disk, takže ta rychlost oproti 7200rpm disku v lenovu bude jako nebe a dudy. K tomu mnohem lepší display. A jako úložiště můžeš používat nějaký interní disk.

Reagovat
minoLFC

Takto cena je u Dellu len o čosi väčšia u tej verzie než u Lenova. U Lenova je práve väčší disk 256 GB SSD vs 128 SDD u Dellu -by som ho časom určite teda menil(externe disky nechcem už tak by som musel ťahať a pripajať ten usb modem). Dell má novší i5 - 5200u, Lenovo i5-4300u, ale zas Dell tam má na pevno tu 4GB RAM, Lenovo už rovno 8GB RAM(viac ale neide dať, 8GB mi ale stačí).

Reagovat
Arbiter

Výhodou toho usb modemu je, že můžeš mít LTE (nevím, jak je to u vás rozšířené). Každopádně v tom případě máš docela dilema, na 128 se ti toho zas tolik nevejde Ještě si můžeš pořídit usb na microSD karty a tak si rozšířit poměrně levně úložiště. Ale je to další heblo K čemu využíváš těch 8GB ram. Já mám Vaio s 4GB a zatím se mi asi nestalo, že bych ho využil na 100 %, jedině, že bych otevřel 100 záložek chromu

Reagovat
minoLFC

Tak on je možný aj LTE modem integrovaný do x240 ak si kúpim vymením(taktiež príjem je asi u integrovaného lepší). Na W8/10 je 4GB Ram minimum(pri 2GB na windows tablete mi to pri viac otvorených taboch v Opere stále vypisovalo malo pamäte).

Reagovat
Arbiter

Na vaiu mi jedou W10 a žádný problém, pořád nedokážu využít plně 4GB ram. Takže bych se toho zas tolik nebal Každopádně pokud ti jde hodně o tu modifikovatelnost/úložný prostor, tak je tvá volba jasná, pokud to budeš moct nějak oželet, tak jdi do Dellu, ty notebooky jsou prostě exkluzivní

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem na 4GB RAM podobný názor, no teď už bych se bál vzhledem k tomu, jak nenasytné postupně udělali své prohlížeče pánové z googlu a mozilly.

Reagovat
Arbiter

Problému u chromu jsem si vědom, jsem zvědav, jak moc náročný bude edge. Ale vzhledem k jeho prozatímní nemodifikovatelnosti mu stejně moc šancí nedávám Snad se to ale všechno umoudří a ustálí...

Reagovat
smazaný uživatel

+ si borec třeba se zapnutým prohlížečem bude chtít zahrát Football Manager a už by ho to mohlo omezovat.

Reagovat
Arbiter

Tak si nemá na pracovním notebooku spouštět hry Proto jsem se ptal na preference. Pokud bude chtít hrát takové hry, které nejsou náročné na grafiku/jsou zároveň náročné na paměť kvůli obrovskému množství dat, tak pak vítězí Lenovo. Ale ono už i ten disk pro FM se všemi jeho fotkami, dresy atp. není úplně velký...

Reagovat
smazaný uživatel

FM není hra, ale spíš už home office.

Reagovat
Arbiter

Home office, který má dohromady pomalu 50GB Pokud však mino chce být manažérem, je jistě FM důležitou součásti a proto by měl uvažovat opravdu o větší ramce i disku

Reagovat
minoLFC

FM manager nehrajem(skôr Civilization, TF2, CS podobne strielačky alebo nejaké to RPG, ale to sa dá pohodlne hrať len po pripojení k monitoru). A ako píšem SSD disk by šiel vymeniť, len ta RAM...

Reagovat
Kowe

ram jde taky vyměnit

Reagovat
minoLFC

U toho Dellu nie, je napevno na doske.

The DDR3L-RS RAM is soldered onto the motherboard

http://www.notebookcheck.net/Dell-XPS-13-Early-2015-Notebook-Review.139382.0.html

Reagovat
Arbiter

no evidentně nejde

Reagovat
minoLFC

napr. aj Macbook Air to tak má

Reagovat
Kowe

Jaj tak to je nahovno. Ale Dell > Lenovo na plné čáře. Tolik problému co mam s Lenovem jsem s Dellem teda neměl

Reagovat
minoLFC

No ja mám starší 4 roky Dell Latitude a všetko funguje a vyzerá ako nový. Len už niektorými parametrami(váha, displej, výdrž) pozadu oproti súčasným novinkam. Ok vezmem ten Dell XPS, snáď bude 4GB stačiť aj o dva roky.

Reagovat
Kowe

pokud na tom nechceš rozjíždět nějaký nový Far Crye, Zaklínače a podobně, tak by mělo.

Reagovat
Arbiter

V tom případě jednoduchá rada - jdi do toho, který v dané konfiguraci nejvíce vyhovuje tvým požadavkům, protože když si koupíš jiný a budeš shánět díly nebo si budeš zoufat nad nějakým nedostatkem, tak tě to jen otráví a nebudeš z toho mít radost...

Reagovat
minoLFC

no mne momentálne 4GB RAM stačí aj na súčasnom notebooku, ale aby to za rok dva nebolo málo.

Reagovat
smazaný uživatel

to je lepší si připlatit, no, teda pokud neplánuješ za dva roky znovu nový notebook

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Arbiter

já si třeba taky neplánoval nový notebook a hle, za dva a půl roků jsem si pořídil nový stroj A přitom Vaio šlape jak hodinky

Reagovat
Zaschrona

Ta spekulovana nabidka za Berahina ve splatkach mi az moc dobre pripomina dlouhodobe nabidky Evertonu vsude mozne. Takovy Fellaini se u nas taky kupoval na splatky na 5 let, Lukaku ted taky na 3 roky. Zase to neni tak vyjimecna vec - drtiva vetsina nakupu ve fotbale je na splatky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Nj, ale řekl bych, že dát 3,5 mega předem v takřka dvacetimilionovém obchodu až tak běžné nebude.

A pobavilo mě, že tohleto má být spekulovaná nabídka, zatímco ty evertonské jsou všecky jisté :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je od Levyho Fail, že 20. července nepraštil pětadvaceti melckama na stůl, tak ok. Nikdo mu nemůže upřít snahu Berahina získat a nikdo nemůže mít West Bromu za zlé, že ho nechtěli pustit pod cenou. Myslím, že nákupem "levnějších alternativ" se už poučil. Pokud Mauro o Berahina opravdu tolik stojí (a on si bude dál stavět hlavu) tak ho pravděpodobně získáme v zimě a nebo do té doby vytipujeme jiný cíl na ten post.

Reagovat
smazaný uživatel

*Pustit pod cenou, kterou si stanovili"

Reagovat
kiwwi

http://i.imgur.com/kjyhDqV.jpg

zaujimave cisla ohladom nasich prichodov, odchodov a platov - od odchodu Fergieho sa platy skresali o 15 milionov rocne, na prestupy sa odvtedy minulo na nase pomery nadpriemer - cisteho 210m, co je 70m na sezonu, 33 hracov odislo (z toho nejaki mladici, ktori odchadzaju vzdy), 17 prislo

Reagovat
Arbiter

hned, co mě trefilo do oči: plat Luka 80k

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

MArtial 40 taky nevěřím

Reagovat
Busby babes

a to neodpovida nebo co?

Reagovat
Arbiter

no minimální částka, která se objevovala během přestupu, byla snad vždy 100k (a to podotýkám minimální)...

Reagovat
kiwwi

nie, minimalna bola prave tych 80k a maximalna bola 100k, mozno v nejakom sune alebo v jakej materi bola spomenuta aj nejaka ina nezmyselna ciastka

Reagovat
Arbiter

Prosím článek o té minimální částce 80k?

Reagovat
smazaný uživatel

To myslis tuto vetu? United will offer him a starting salary of £80,000 a week.

Reagovat
kiwwi

ma to byt rozpisane na 20 viet?

Reagovat
smazaný uživatel

No nie, ide skor o to, co je v tej vete napisane. Celkovo to, ze sem davas spekulacny clanok (+dailymail) a nie clanok hotoveho prestupu, svedci, ze sa asi chytas slamky. Pretoze ponuknut mu mohli aj dve eura na hodinu.

Ale podotykam, ze ja sa nehadam, ze 80 nema, neviem o tom vobec nic, len toto ako nejaky aspon minimalne hodnoverny zdroj asi nemozes mysliet vazne. Iste by sa naslo nieco lepsie

Reagovat
kiwwi

doveryhodne zdroje vacsinou o platoch neinformuju, neuvadzaju, ze to maju z vlastnych zdrojov, maximalne sa odvolaju na nejake reporty...su to vsetko len spekulacie a hrube odhady ktore +- sedia a ten rozdiel 20k do toho +- podla mna spada...

Reagovat
Arbiter

20k je pětina toho platu, ty +-, navíc je to, jak podotýká juao, před přestupem a ne report po přestupu. Před přestupem se na podobných serverech mluvilo i o 160 či 180k...

Reagovat
kiwwi

a to je podla teba normalne hej?

podla vsetkeho ma 100k a beriem to v absolutnej hodnote, nie v percentualnej, pretoze takisto to o taku ciastku moze byt viac u hraca co ma 200k

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě bych podotkl, že Mourinho zmínil, že právě ty jeho platové požadavky by nás zničily. A pochybuju, že kvůli United by šel dolů s platem...

Reagovat
kiwwi

jj, uplne by vas to znicilo

Reagovat
smazaný uživatel

No, směj se čemu chceš, ale prostě to řekl a něco na tom asi bude...

Reagovat
kiwwi

vsak ja sa smejem prave tomu, ze to povedal

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

"mozno v nejakom sune alebo v jakej materi" a jebneš sem Daily Mail

Reagovat
smazaný uživatel

Však kiwwi 100K i přiznává...

Reagovat
smazaný uživatel

On aj sam dailymail, ked sa uzavrel prestup, pisal o 100.

Reagovat
kiwwi

Sun skatulkovat mozes, to je naprosty odpad, Daily Mail prave kvoli IAN LADYMAN nie

Reagovat
smazaný uživatel

zalezi od autora, kedy sa to konecne naucite

Reagovat
Counter

jj, jenže to by ses musel naučit rozlišovat, kteří opravdu za něco stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

ty by si mal zacat Delaneym

Reagovat
Counter

Sleduju jeho příspěvky na Twitteru už možná několik let a doposud jsem neměl jediný důvod s tím přestat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

tak jasny...Luke bere 180,rooney 400 a dalsi kolem 200...takova klasika

Reagovat
Arbiter

tak jasné, pojďme se vším do extrému

Reagovat
r.mrazik

ja se jen pridal

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Když měl Clev 70, tak bych se ani nedivil.

Reagovat
r.mrazik

nevim...tezko rict...

clev mel uz neco odehrano a byl to mistr anglie a hral za narodak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zase nic strasne nie je, s ohladom na vtedajsiu situaciu.

Reagovat
Zaschrona

Clev byl dulezity hrac v Fergieho tymech, ktere vyhrali nebo bojovali o titul - mel to uplne zaslouzene.

Reagovat
kiwwi

dufam, ze ti ich vybilo

Schweinsteiger ma reportovany plat 140k libier a v tejto tabulke je uvedenych 200k

je ti dufam jasne, ze su to vsetko orientacne sumy

Reagovat
Arbiter

no to by mě zajímal v tom případě zdroj těch informací, když už se tam operuje s procenty atp...

Reagovat
kiwwi

od autora: figures are obviously rough estimates

z akych zdrojov cerpal netusim, ale co som pozeral tak to +- sedi

Reagovat
r.mrazik

on treba Nani mel vic jak 90...

Reagovat
nani92

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Tak nevíš, jak má strukturovaný plat. Třeba tam má 40 tisíc bonus za každý týden, který v United zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Zajímavé, že Arsenalu se smálo dřív, že každý šupák tam má Ł50t, ale takový Cleverley tady má 70k. Jinak hezky jste se zbavili toho plevele. O jejich náhradách se vyjadřovat nebudu, tam to ukáže až čas.

Reagovat
r.mrazik

si ale vem,kolik bere takovy wilšír...

navic clev tenkrat podepisoval smlouvu jako zakladni clen sestavy mistra...

Reagovat
r.mrazik

*plus Blind ma 75...ehm

Reagovat
kiwwi

u nas boli platy nastavene vzdy vyssie ako v Arsenale...by som povedal, ze ono sa to tak rovnalo, ze Arsenalskych 50k bolo tych 70-80k v United

navyse ako pise Mrazik, Clev a Welbz cerstvo predlzovali zmluvy potom, co boli doleziti hraci majstrovskeho timu

Reagovat
johan14

Ja tam vidím sumu 255 mil na prestupy za LVG, tak ako si prišiel na sumu 70 mil ročne?

Reagovat
kiwwi

hned pod tym mas kolonku "total net transfer spend" a ktomu som priratal Moyesov net transfer spend a vyjde to na 210m - boli tri prestupaky = 70m na prestupak

Reagovat
johan14

Aha tak. Pozerám, že Falcao vás vyšiel na bezmála 9 mega na jednu sezónu, Di Maria strata 15 mega, spolu 24 mega strata len na tých dvoch

Reagovat
kiwwi

njn, to boli velke preslapy a preto ja nechcem tieto megapraplatene top hviezdy...radsej investovat do mladikov

Reagovat
SunFells

Chicharito 90

Reagovat
Svatej

ty platy vypadaj srandovně

Reagovat
kiwwi

tak preco sa nesmejes?

Reagovat
Busby babes
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kiwwi

zhrn to do dvoch viet

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Counter

No umí v tom chodit, a to tak, že už ani nejsou závislí jen na nějakých sponzorstvích spřízněných s šejky.

Reagovat
Arbiter

No 40 mega ročně je pořád dost

Reagovat
Counter

Ani ne, v porovnání s konkurencí to nijak nevybočuje.

Reagovat
johan14

MMF je šaškáreň. Slabého nezabije, silného nezabolí.

Reagovat
Mastný Chobot

medzinárodný menový fond snáď nechce zabíjať slabých, či?

Reagovat
minoLFC

MMF

Reagovat
johan14

to som pekne zabrbal, sa,ozrejme FFP

Reagovat
johan14

Ešte aj tu chyba, už radšej nič nepíšem.

Reagovat
Counter

Vodí si to.

Reagovat
Arbiter

to bylo jejích 2x nejdražší léto

Reagovat
Counter

Které ale taky umazali hráčskými odchody.

Reagovat
Arbiter

rozdíl v net spend 25 mega, zas tak výrazně to neumazali. Z toho pohledu je to pak 4. nejdražší léto

Reagovat
Counter

To je docela cajk :-)

Reagovat
spider_8

Slušně si to pohlídali. Každopádně pokud tomu správně rozumím, to že se prodeje na rozdíl od nákupů započítávají okamžitě v plné výši, může City klidně způsobit problémy v dalších letech? Teda pokud by v těchto letech nikoho neprodali, což si oni pojistili hostovačkami Džeka a Jovetiče.

Teď už docela chápu ty platby rozdělený do více let a docela i dává smysl přestupová politika Chelsea. Kdybychom se jedno léto rozhodli zběsile nakupovat, tak máme po ruce hafo hráčů, které můžeme prodat a vyrovnat tím ztrátu v rámci FFP.

Reagovat
Talker

No ona se sice ta částka rozkládá, ale ta amortizace se při prodeji odečítá celá. Je to tam tuším někde rozepsáno na hráči, kterého koupili za 25 milionů a prodali za 30.

Ale stejně tak je to obráceně.

Příklad na Cuadradovi - koupili jsme ho za cca 28 milionů, měl smlouvu na 4,5 let, tj každý rok se amortizuje cca 6 milionů. Tj za půl sezony 3 miliony. Takže neamortizovaná částka bude příští rok v létě cca 19 milionů. A to se odečítá od ceny, za kterou ho prodáme.

Pokud bychom ho prodali za rok za více než 19 milionů, tak jsme v plusu. Pokud za méně, tak jsme v mínusu.

Takže pokud Citizens prodají příští rok Džeka a Jovetiče za menší částku, než kolik zbývá amortizovat, tak budou v mínusu.

Reagovat
spider_8

To znamená, že na Džekovi by měli získat celkem dost, ale s Jovem to asi bude horší. Ten stál nějakých 25 mega a přitom s ním asi ani nestihli prodloužit smlouvu. Už celkem chápu proč jsme letos neprodali Mosese, ale radši s ním prodloužili smlouvu a poslali ho hostovat.

Reagovat
Talker

Tak u Mosese se prodloužila smlouva hlavně z důvodu, že hráč s delší smlouvou se prodává lépe, než kterému končí smlouva za rok-dva. Navíc zatím nedosáhl své maximální ceny, klidně se může zlepšovat a pak nám někdo místo 10 mega nabídne třeba 15.

Reagovat
spider_8

Pochybuju, že by se měl Moses nějak výrazně zlepšit, zvlášť když ho furt taháme po hostovačkách. Těch 10 mega je podle mě strop, co za něj můžeme získat.

Reagovat
smazaný uživatel

mrdky, zrušit to.

Reagovat
Counter

OT: Gasqueeeeeeeeeet

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Counter

Skoro životní sezona letos, možná i ten Turnaj mistrů ještě urve, kdyby se někdo ze špičky odhlásil

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mastný Chobot

Giroud včera zas pekne zahadzoval proti tým Srbom, omg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Šetří si góly na Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Mada

Reagovat
kiwwi

Striker James Wilson could be set to leave Manchester United on loan, with more than 20 clubs having enquired about the 19-year-old.

na jednu stranu ma tesi, ze je o chalana taky zaujem a hostovacka v PL by mu neskutocne pomohla, ale na druhu stranu by to bola z nasej strany strasna kravina ist do sezony len s dvoma utocnikmi, takze dufam, ze ostane

Reagovat
Arbiter

Kolik z těch klubů bylo z PL?

Reagovat
kiwwi

vraj viac ako 10, ale co je na tom pravdy to netusim - tam by potom musel byt z nasej strany citlivy vyber aby nakoniec neskoncil ako zaplata a treti utocnik v time, co by mohol byt aj u nas

Reagovat
smazaný uživatel

ale on nemoze ist do PL, ale champu iba

Reagovat
Talker

Ale stejně o něj má zájem minimálně 27 klubů z premier league!

Reagovat
smazaný uživatel

Lol dobrý fail

Reagovat
Arbiter

a to snad jen na 3 měsíce...

Reagovat
kiwwi

pravda, moja chyba...ona ta sprava s tym zaujmom o Wilsona je uz starsia, cize bol tam aj zaujem aj z klubov z PL, ale teraz to media zasa vytiahli...vraj na to najviac tlaci Derby

Reagovat
johan14

Reagovat
Busby babes

prave... ja bych ho na tu hostovacku poslal. Do utoku pak bude Wazza, Martial. a v pripade nouze Depay nebo Fella no. James bude u nas letos treti utocnik a to si moc nekopne...

Reagovat
kiwwi

treti utocnik si prave podla mna kopne, zvlast ked druhy pred nim je aj kridlo a je este mladsi ako on

Reagovat
Busby babes

pokud to tak bude, tak fajn. on potrebuje hlavne hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě si kopne. navíc Martial není jen náhrada za Rooneyho, ale především za Depaye

Reagovat
r.mrazik

proc za depaye,kdyz tam ceka young?

Reagovat
r.mrazik

zadne hostovani...rooney se zrani a pak kdo? fella do utoku?

navic je sranda,ze u nas si snad zahraje vic,nez na nejakym hostovani v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Kohouti ty přestupy fakt propásli

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Mastný Chobot

https://vine.co/v/eTjvMmMFYXz

ako tam videl miesto na prihrávku musí asi vedieť len on

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Proste zavrel oci a verim v boha .

Reagovat
FCSL
Reagovat
smazaný uživatel

na ten věk

Reagovat
smazaný uživatel

A Gibbs tiez, to je skody

Reagovat
Wat

Freddie stylově.

Reagovat
Mada

Jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečný sympaťák vždy

Reagovat
kmotor corleone

wilshere viac ako wilshere s gibbom

Reagovat
kmotor corleone

teda rvp s gibbom

Reagovat
Mastný Chobot

ale wilshere s gibbom už majú presne rovnako

Reagovat
smazaný uživatel

největší prdel je ta, že tenkrát, jak Ljungberga zužovala zranění jsem si myslel, že to není možný.. jednou jsem se dohadoval s kámošem ve škole, že už přestoupil..

a pak se zjeví Rosa s Diabym a vytvoří takou epidemii

Reagovat
Jardin

zužovala

Reagovat
smazaný uživatel

to mě rozsekalo

sužovala

Reagovat
kubys

Diaby těsně prohrál s obranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Koscielny se do Londýna vrací zraněný

Francii ve včerejším přátelském zápase proti Srbsku (2:1) chyběl obránce Arsenalu Laurent Koscielny a důvodem bylo svalové zranění. Zatím není jasné, o jak vážný problém se jedná.

Reagovat
Counter

Mají to být záda, nic nového. Gabriel vše jistí

Reagovat
SunFells

Toto jsou malé věci od té doby, co máme ohyzdného.

Reagovat
jacobT

počkaj, aby ešte nevypadol aj Mertesacker

Reagovat
Counter

Ten nemá kde, v repre skončil a zraněný bývá minimálně.

Reagovat
Mastný Chobot

do 3 rokov je späť

Reagovat
smazaný uživatel

* do roka

Reagovat
Mastný Chobot

He's at the biggest club in the world and he's going to be the biggest player in the world.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale som fakt zvedavý, či k nám raz naozaj prestúpi.

Reagovat
nani92

raz hej..ako Basti

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ten jeho agent Prisaham bohu ze to musi byt owny inak to neni normalne co zo seba dostane

Reagovat
minoLFC

OT: Tak už mám ten Dell XPS 13 rovno s 8GB RAM a 256GB SSD. Uchvátny stroj, hlavne displej, spracovanie a rozmery(na 13 palcov teda fakt nevyzerá)

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluji

Reagovat
Arbiter

já si dneska pořídil lenovo y50-70, takže vím, jak se cítíš

Reagovat
smazaný uživatel

V jaké konfiguraci? Já ho kupoval na Vánoce a myslím, že jsem lépe za tu cenu pořídit nemohl. 15k za i5 GeForce 840m 2Gb, 8Gb Ram jediný, co by mohlo být lepší, že místo dvoujádra by bylo čtyřjádro, ale za tu cenu to ani nejde. Maximální spokojenost zatím.

Reagovat
Arbiter

tak to máš z50, ne? Já mám s gtx960m A o loňských vánocích ten model ještě nebyl v prodeji, resp. jeho předchůdce s gtx860m

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak jsem si to spletl bude to z50 Jinak gtx960m to už je slušná palba kolik tě to vyšlo?

Reagovat
kiwwi

ten Mata vie kedy dat gol

Reagovat
kiwwi
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele