Legendy Calcia - La Grande Inter (1.)

24.08.2009, 10:02
Životopisy
Zaujalo nás
Vážení a milí, čtenáři a milovníci fotbalu. Dovolte, abychom Vás po dlouhodobé sérii portrétů géniů kulatého nesmyslu, pozvali a pobídli k četbě nového seriálu o nejlepších týmech v dějinách italského fotbalu - Calcia. V několika následujících článcích se vydáme po stopách bájných jedenáctek, které psaly kroniky kopané způsobem, jenž si bezesporu zaslouží pokračování.

Narazíme přitom na jména legendární, známá, i méně populární. Za každých okolností však doufáme, že se dozvíte něco nového a Calcio ve Vašem srdci zaujme ještě o něco důležitější pozici, než dosud. Příjemně se usaďte, začínáme!

Naše putování po italských fotbalových dějinách začínáme v Miláně, přesněji řečeno na věhlasném stadionu Giuseppe Meazzy, zvaném dle přítomné městské čtvrti, San Siro. Cílem zájmu našeho zraku budou šedesátá léta minulého století a celek zvaný Football club Internazionale Milano. Černomodrý Inter byl založen v pozdních večerních hodinách 9. března roku 1908 v restauraci Orologio, kdesi v bohémské čtvrti Milána, poblíž slavného Dómu, kam se celkem třiačtyřicet bývalých členů tehdy již existujícího AC Milán odebralo z nedaleké vinárny Toscana, kvůli nespokojenosti s autoritativními způsoby prezidenta rossoneri Gianniho Camperia. Znak i oficiální stanovy nového klubu byly zhotoveny těsně před půlnocí, vznik budoucího giganta světového sportu tak vítalo symbolických dvanáct úderů ze zvonice impozantního Dómu - spolu s operou La Scala hlavní kulturní památky města módy a fotbalu.

Úvodní léta existence klubu by mohla být bez uzardění označena za poměrně příznivá, nerazzurri již od počátku oplývali velkými osobnostmi, jež dokážou náruživé italské diváky přikovat k sedadlům. Z prvních hvězd jen namátkou zmiňme jména jako Ermanno Aebi, Luigi Cevenini, Giuseppe "Gipo" Viani, Fulvio Bernardini, či Giuseppe Meazza, který se stal dosud největší legendou nejen Interu, ale snad i celého Calcia. Abychom však zvolna dokráčeli do zamýšlené chvíle startu nejslavnější epochy černomodré historie, postoupíme časem trochu dále, a to do začátku padesátých let, kdy Interisté slavně dobyli dvě Scudetta (italské ligové tituly) za sebou. Strůjci tehdejších úspěchu byly především útočné hvězdy jako Benito Lorenzi, István Nyers, Lennart "Nacka" Skoglund, či Antonio Valentin Angelillo. Tito všichni do tradičně bohémského Interu zapadali přímo perfektně, milovník života, Maďar Nyers, se stal jedním z nejnadanějších hráčů, jaké kdy San Siro vidělo...

Po dvou zlatých ročnících však přišel menší útlum, kdy se na piedestal Serie A dostal městský rival Interu, AC Milán, stále ještě těžící z báječné spolupráce Švédů Gunnara Nordahla s Nilsem Lieholmem a Juanem Albertem Schiaffinem z Uruguaye. Nabitý Milán navíc zdatně doplňovala Fiorentina, či již tradičně silný Juventus s proslulým fešákem Bonipertim a problémovým Sívorim. Ambiciózní Inter se na kvality soupeřů pochopitelně nemohl nečinně dívat z povzdálí, naopak, zahájil další útok na Scudetto. Pomoci k tomu měla změna majitele klubu, která se udála roku 1955 a budoucí chod klubu výrazně ovlivnila. Novým majitelem se stal petrolejový magnát Angelo Moratti, otec současného šéfa klubu, Massima Morattiho, jenž rodinnou vlajku pozvedl v devadesátých letech. Moratti se ihned po svém příchodu netajil velkolepými plány na zbudování nejlepšího týmu Itálie, inspirací mu přitom byl španělský Real Madrid, jenž suverénně kraloval La Lize i čerstvě založenému Poháru mistrů evropských zemí. Klíčovým bodem koncepce Morattiho bylo angažování tří osobností - kvalitního kouče schopného tým vést za trofejemi, koordinátora sportovních záležitostí klubu a znalce přestupové mapy, za třetí pak tvůrce hry, jenž by udával rytmus spoluhráčům. Nutno podotknout, že všechny tři úkoly Moratti zvládnul na výbornou. Navíc k mužstvu přibyl také nový viceprezident, Giuseppe Prisco, v klubu zvaný jedině Peppino, jemuž byla černomodrá požehnáním na celý život. Takřka čtyřicet let (až do svých "konečných" osmdesáti) působil věrný Prisco v roli zástupce prezidenta nerazzurri. Co ten toho zažil...!

Cesta za úspěchy však nebyla nikterak jednoduchá. Úvodních pět let v čele nerazzurri Morattimu příliš radosti nepřineslo, klub pod jeho vedením nezískal jediné Scudetto, o Poháru mistrů nemluvě. Zlom nastal v létě roku 1960, kdy charizmatický Moratti do svých řad získal génia mezi světovými trenéry, světoběžníka a opravdovou personu - Helenia Herreru. Po titulech toužící Herrera, původem Argentinec, který však procestoval takřka celý svět, si brzy po svém příchodu do Milána jasně nastavil podmínky: hlavní slovo má on, rozhoduje pouze on, klub vede pouze on, zkrátka a dobře, šéf je on a nikdo jiný. Někteří jej označovali za diktátora, jiní za Boha. Jedno však věděli všichni: úspěchy s Herrerou jsou něco samozřejmého. Argentinský odborník na San Siro zamířil z katalánské Barcelony, kde sklízel úspěchy i přes zřejmou "nutnost" úspěchů Realu Madrid, jenž byl pod vedením šéfa Bernabeua v absolutním rozkvětu. Před Barcelonou navíc Herrera vítězil i s Atlétikem Bilbao, celá Evropa čekala, jak si povede v Interu, kde měl ideální příležitost stát se nesmrtelným. Herrera navíc k ruce dostal výtečného calciomercata, Itala Allodiho, jenž z pozice sportovního ředitele později vedl například Juventus Turín v dobách jeho největší slávy v sedmdesátých a osmdesátých letech, nebo také Neapol za působení Diega Maradony. Třetím nedílným kusem do mozaiky bezchybného týmu byl onen Morattiho vysněný tvůrce hry, stal se jím Luis Suárez Miramontes z Barcelony, odkud si jej přivedl Herrera. Na přímé přání přísného trenéra, jehož italští novináři s oblibou označovali uměleckou zkratkou HH, pak v pohádkové krajině poblíž jezera Lago di Como, vyrostlo první profesionální tréninkové centrum v Serii A, které dostalo název La Pinetina. A právě v rozsáhlém luxusním komplexu nejmodernějších tréninkových podmínek se černomodří měli připravovat na utkání, která nutně museli vyhrávat. Všechna! Druhé místo bylo neúspěchem, horší než druhé pak propadákem. "Kulisy" byly nachystány bezvadně, nyní bylo na Herrerovi, aby ukázal svou třídu.

Při přípravě kádru byl Herrera vždy velmi pečlivý, jeho svěřenci museli splňovat ta nejpřísnější kritéria. Podmínkou byla fyzická připravenost, flexibilita, rychlost a práce s míčem. Projděme si nyní ve zkratce vyvolené velkého HH. V bráně se stabilní oporou stal Giuliano Sarti, obraně dominoval tvrdý libero Armando Picchi, na jehož příchodu do týmu Herrera bezpodmínečně trval, pravé straně kraloval vynikající Tarcisio Burgnich, levé zase elegantní Giacinto Facchetti. Oba tito krajní beci byli pro hru týmu nesmírně důležití, dá se říci, že klíčoví. Jak Burgnich, tak Facchetti, totiž disponovali nevídanou kvalitou ve hře dozadu i dopředu, což bylo pro rodící se černomodré catenaccio nepostradatelné. Zvláště Facchetti svým útočením motal hlavy soupeřovým trenérům, je potřeba si uvědomit, že podobná hra v oněch dobách nebývala zvykem... Na stoperu, před zametačem Picchim, se nejčastěji objevoval Aristide Guarneri, doplňovaný Carlem Tagninem, případně Gianfrancem Bedinem, jenž však nastupoval spíše na pozici defenzivního štítu. Záložní řada stála především na výkonech Suáreze, miláčka tifosi a míčového kouzelníka, který díky své nenapodobitelné technice, skvělé střele ze střední vzdálenosti a hernímu přehledu, zkušeně dirigoval spoluhráče.

Na pomoc k tomu měl dva výtečné křídelníky: vlevo hbitého elegána a opravdového umělce fotbalových hřišť Maria Corsa, vpravo pak brilantního dribléra, Brazilce Jaira da Costu, který svou elastickou hrou soupeřům působil veliké potíže (angažmá Jaira umožnil odchod Angličana Gerryho Hitcehense, který by jinak nesplňoval kvótu povolených přítomných cizinců). O střílení branek se staral především Sandro Mazzola, syn tragicky zesnulého Valentina Mazzoly, proslulého kapitána Grande Torina. Mazzolu doplňovali střídavě Aurelio Milani, Horst Szymaniak, či Angelo Domenghini, jenž však hrával z více staženější pozice. Základní osu týmu můžeme nastínit v jakési přímce začínající u Picchiho, pokračujícího přes Facchettiho, či Burgniche k Suárezovi a poté Mazzolovi, jenž akce zakončoval. Důležitým faktorem úspěchu černomodrých byla vhodná směs oněch právě jmenovaných hráčů. Kádr byl tvořen oddanými odchovanci jako Facchetti, Mazzola nebo Corso, kteří v týmu strávili celé kariéry (Corso jen na dva závěrečné ročníky odešel do Janova), profesionály jako Picchi nebo Suárez, či zkušenými putovníky italských fotbalových vod jako Aristide Guarneri nebo brankář Sarti. Jak vidno, kádr měl čaroděj Herrera vskutku špičkový, zbývala jen vhodná taktika a hurá za fotbalem. Ono však to "hurá" nebylo tak horké, jak vypadá, HH si totiž pro svou squadru "vytipoval" catenaccio, jež už dlouze studoval od svých předchůdců, kteří jej v Itálii praktikovali například ve Fiorentině či Miláně. Jestliže však milánské catenaccio pod Nereo Roccem ukázalo chytrou cestu vítězství, pod dohledem Herrery se stalo takřka neporazitelným artiklem, jenž Interu zajistil nejeden triumf.

Catenaccio, doslova přeloženo řetízek, jest herní styl založený na bezchybné obraně, která má za úkol především neinkasovat. Bylo by však lživé a hloupé, dopustili-li bychom se stejného omylu, jakým bývají zahlcovány některé zdroje, a sice že catenaccio = beton. Tato nepravdivá úměra se stala dlouhodobým spojením ošklivého fotbalu s úspěchy Interu a my považujeme za nutné ji vyvrátit. Fakt, že předváděná hra v podání Herrerova Interu nebyla nikterak oku lahodící, je sice nepopiratelný, avšak na druhou stranu se nedá říci, že by se pouze bránilo a odkopávalo. Klíčem celého systému je totiž jakási propojenost všech hráčů, kteří pracují v tzv. pružině s tím, že v momentě ztráty míče se všichni vyjma Mazzoly vracejí zpět do obrany, načež se získaným míčem opět pokračují do ofenzívy. Je to tak, již v catenacciu můžeme pomalu sledovat vývoj Michelsova totálního fotbalu, který byl rovněž založen na dokonalé spolupráci celého týmu a individuálních kvalitách jedinců. Rychlost s míčem, rychlost v podporování spoluhráčů v nouzi a herní inteligence, to všechno jsou artikly klíčové jak pro catenaccio, tak pro totální fotbal, s tím rozdílem, že (a nyní budeme hovořit hodně zjednodušeně) cílem catenaccia je neinkasovat a po vstřelení jednoho gólu kontrolovat hru, zatímco cílem totálního fotbalu je skórovat co možná nejvícekrát a mít míč stále v moci...

A zmíněná důležitá skutečnost - mít dostatečně rychlé a kvalitní individuality - byla v týmu Interu splněna věru do sytosti. Vždyť hráči jako Facchetti, Suárez či Jair, byli pro systém "řetízek" jako stvoření.

První z nekrátké řádky úspěchů Herrerova Interu bylo mistrovské Scudetto ze sezóny 1962/63, kdy nerazzurri před druhým Juventusem nastřádali náskok čtyř bodů. V pořadí osmé Scudetto se tedy stěhovalo na San Siro, patrně nepřekvapí konstatování, že pouhých dvacet inkasovaných branek bylo nejlepším defenzivním počinem všech účastníků Serie A. Inter se navíc oněmi dvaceti góly vyrovnal dodnes platnému rekordu Fiorentiny ze sezóny 1955/56! Neméně zajímavé je však číslo 56, stojící v kolonce nastřílených branek, které Inter zařadily na těsné třetí místo ligy hned za Bolognou a AS Řím. Jak vidno, ani útočení nebylo Herrerovým hochům proti mysli... První titul po devíti letech se u tifosi Interu pochopitelně setkal s bouřlivým nadšením, píle a poctivý trénink HH se ukazovali jako správná cesta. La Pinetina hráčům nabízela dokonalý klid a komfort, ostatní mužstva mohla milánským jejich vyspělé tréninkové zázemí jen závidět.

Každý úspěch sebou však přináší jistá příkoří, Herrera na lavičce Interu stál již čtyři roky a jeho postupná cesta na vrchol nebyla všem po chuti. Mocní konkurenti Interu, AC s Juventusem, se soupeře snažili rozhodit provokacemi na každém kroku. Zvláště Juventus, který dík vlivným majitelům z rodu Agnelliů ovládal takřka všechen sportovní tisk v zemi, toužil po sesazení nastupující černomodré vlny. Gianni Agnelli byl známou šedou eminencí Calcia a dodnes zůstává jednou z největších osobností "v dějinách" zákulisí fotbalové Itálie. Jeho obrovský vliv však ne vždy posloužil právě "čestným" účelům, vždyť právě Agnelli stál za stále ještě doutnajícím sporem mezi Interem a Juventusem, jenž vypukl na jaře 1961, kdy La Vecchia Signora nerazzurri doslova obrala o těžce vybojované Scudetto. Byl to tehdy premiérový ročník Herrery v Miláně, samozřejmě se chtěl uvést zlatem. Obhájce titulu, Juventus, si po většinu roku počínal značně nepřesvědčivě, stále hlasitěji se hovořilo o sporech mezi horkokrevným Sívorim s pomalu končící ikonou bianconeri, Giampierem Bonipertim. Inter po většinu sezóny Serii A s přehledem ovládal, počátek jara však přinesl výrazný vzestup Juve, který se vyškrábal na dostřel černomodrým. Psal se 16. duben 1961 a na turínském Stadio Comunale se chystal veledůležitý střet Interu s Juventusem, který měl rozhodnout o mistru Itálie.

Nevídaný zájem fanoušků domácí Starou dámu natolik zaskočil, že se za koridory vstupní brány dostalo mnoho tisícovek diváků navíc. Právě tito fandové poté obsadili veškerá volná místa okolo hrací plochy, kam jinak diváci vůbec nesměli vstoupit. Kapitán Picchi horlivě protestoval, Herrera s Morattim požadovali odložení utkání či kontumaci. Janovský sudí Gambarotta však nesouhlasil a zápas zahájil. Aktivnějším týmem byl Inter, jenž dokonce nastřelil horní tyč. S postupem času se však stále více množily konflikty diváků s hráči nerazzurri, jimž bylo doslova bráněno ve hře. Gambarotta nemohl jinak, ve 31. minutě zápas ukončil, Interu následně kontumačně přiřkli vítězství 2-0. Juventus se tak musel smířit s klíčovou ztrátou, Scudetto bylo v nedohlednu. A v tu chvíli svou hru rozehrál Gianni Agnelli. Pro Juventus najal talentovaného mladého právníka Vittoria Chiusana, který měl pro zebry "ukecat" opakovaný zápas. Chiusano, toužící po kariéře velkého advokáta, zanedlouho přispěchal s šikovným odvoláním, které šlo do rukou Italské fotbalové federace. Paradoxem situace je, že této údajně nezávislé organizace tehdy předsedal bratr Gianni Agnelliho, Umberto (rovněž budoucí prezident klubu), který odvolání "překvapivě" přijal a navzdory běžným normám nařídil opakované klání!

Původní verdikt byl zrušen, Moratti a celý Inter pochopitelně zuřili - oprávněně. Jako odpověď na neslýchaný chtělo by se říci až podvod, Inter napodobil cestu, jíž roku 1910 zvolil dnes již takřka neznámý celek Pro Vercelli, kdy na opakovaný zápas, jenž měl přitom rozhodnout o mistru ligy, jako protest poslal mužstvo dorostenců. Silný Juventus přitom nastoupil v plné zbroji a zelenáče v dresu nerazzurri rozdrtil v poměru 9-1. Skandální dvanáctý titul Juventusu se tímto zapsal do dějin jako málokterý jiný. Právě od tohoto roku se v italských kruzích začalo užívat populární rčení, že "všichni jsou si rovni, ale Juventus je rovnější." Pro Inter mělo utkání jiný přínos - poprvé se pořádně ukázali mladíčci jako Facchetti nebo Mazzola (ten dokonce vstřelil jediný gól milánských), kteří jsou dnes již kultovními postavami klubu. Jen pro zajímavost: onen snaživý advokát Vittorio Chiusano se později na dlouhou dobu stal prezidentem Juventusu...

Autor: Tomáš Bojda

Komentáře (452)

Přidat komentář
alegre

Nemám slov! Gratuluji, je to super!

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc

Reagovat
alegre

Vzal jsem si notebook do postele a v klidu si to pročítám!

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

nice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, dobrá fotka Je zajímavé, že já, když to píšu a poté posílám PJ, nacházím jen samé obyčejné fotky a v článcích zde je většinou nějaká lepší... hlavně Maldiniové jsou geniálně vyvedení na tom společném fotu

Reagovat
smazaný uživatel

to si cele pisal ty sám?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

to tych clankov tu mozeš napisat kolko chceš?alebo je obmedzeny pocet clankov,ktore mozeš publikovat?

Reagovat
smazaný uživatel

tak o tom, které a kdy budou publikovány rozohodují administrátoři a PJ, já pouze píšu, pak to pošlu PJ a dál to již není má starost. Je pravdou, že vždy mají a prakticky musí mít přednost články aktuální jako nějaklé výsledky, souhrny atd., takže podobné články jako je tento vyjdou v čase, kdy je relativní klid...

Reagovat
smazaný uživatel

a ty by si tu nechcel byt administratorom,že by si si tu pisal clanky?napr o Interi sa toho da pisať stale vela,vzdy je nieco nove

Reagovat
smazaný uživatel

a jéje, to bude CHVALOZPĚV..., mám to vůbec číst ?

Reagovat
smazaný uživatel

, do toho Ringhio, do toho!

Reagovat
alegre

Čti hochu, čti! Stojí t za to a mnohému se přiučíš!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak já už to všechno znám, ale na historii si vždycky najdu čas

Reagovat
smazaný uživatel

všechno určitě neznáš

Reagovat
smazaný uživatel

asi zapomínáš na jistou černomodrou knížku kompletně se věnující právě tomuto období..., mám takovej pocit, že už jsem Ti o ní povídal

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale i přesto se určitě něco nového dovíš, jestli ne dnes tak u dalších dílů

Reagovat
smazaný uživatel

jestli tam zas najdu "Sandro Mazzola, ležící, spící, v repre zastiňující Riveru", začnu tyhle tvý články bojkotovat , ale jinak už jsem se do toho samozřejmě pustil

Reagovat
PJ

Když to nepřečteš, tak ti dam zákaz číst jeden z dalších dílů, kterej bude o AC

Reagovat
smazaný uživatel

o AC mu neříkej, hned začne nadávat, že je kratší

Reagovat
smazaný uživatel

kdoví jestli vůbec bude , ale tak vzpírat se vůli bohů nemůžu

Reagovat
smazaný uživatel

neboj bude

Reagovat
smazaný uživatel

Jen dodatek - díly budou celkem 4

Reagovat
smazaný uživatel

kdo dostane krom šlechtické trojice prostor ? nebo bude Inter 2x ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak zatím mám Inter, ACM v době Gre-No-li po Riveru, Juve pod Trapem a Grande Torino. Ještě plánuju Holanďany u vás, nás v 50. letech a pak se uvidí

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si to myslel a co Maradonova Napoli, Roma v 80.letech, Fiorentina v 50. a 60., nebo nějakej hardcore jako Pro Vercelli ? chtělo by to něco míň známějšího...

Reagovat
smazaný uživatel

La Grande Robur třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo, uvažuju nad tím, třeba Janov hned ze startu Calcia se možná objeví, o Maradonovi a AS taky přemýšlím, ale ta období zase nebyla tak mimořádná, i dkyž své určitě má... Možná bude i Meazzův Inter (Ambrosiana). Začínal jsem ale samo tím nejlepším, na zbylé dojde časem

Reagovat
alegre

Meazzův Inter (Ambrosiana)! To beru! Tam bude určitě těch 9:0 od Slavie!

Reagovat
smazaný uživatel

no nezblázni se , Interisti se stejně beztak v noci předtím přepili U Fleků a pak, že je Slávka takto bouchla

Reagovat
alegre

Chachacha! To české pivo dělá zázraky!

Reagovat
smazaný uživatel

nj, v Itálii jsou zvyklí na vína a jiné "decentury", nediv se, že Rum s Plzničkou je zničil

Reagovat
PJ

Mam tu trochu problem, a verim, ze mi s nim nekdo pomuze. Mame tu takovyhle clanky o klubech, mame tu clanky o stadionech, ale nemame rubriku, do ktery to zaradit, do zadny stavajici se to nehodi. Napadne tu nekoho nazev rubriky, kam by se mohly tyhle clanky (o kubech, stadionech, treba i turnajich atd) davat?

Reagovat
smazaný uživatel

Krásy fotbalu

Reagovat
alegre

Historie světového fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

taky by šlo

Reagovat
Mr.Jindros

Historie?

Reagovat
alegre

dějiny...

Reagovat
Mr.Jindros

Jo, Dějiny jsou asi lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

dejepis

Reagovat
PJ

Ne vzdycky se to ale tyka historie, treba muze byt clanek o nejakym novym stadionu..

Reagovat
Mr.Jindros

No tak dvě nové rubriky dějiny a stadióny.

Reagovat
alegre

Již to co se odehrálo včera patří do rubriky dějiny. Přitomnost je dnes, budoucnost začíná zítra!

Reagovat
Mr.Jindros

No nevím, já bych článek o nově dostavěném stadionu zkrátka v rubrice Dějiny či Historie nehledal.

Reagovat
alegre

Dobře, a co takhle Klenoty světového fotbalu?

Reagovat
Mr.Jindros

Já jsem radši pro dvě nové rubriky. Kdyby to bylo v jedný, tak ta nová rubrika musí bejt zákonitě příliš obecná a nic neříkající. I když Dějiny/Historie jsou dobrý, tam jde jen o nový stadióny no. Nevím jakým slovem bys shrnul nové i staré stadióny, historii klubů... dal bych buď rubriku Historie a stadióny, což je podle mě hodně jasně pochopitelný a nebo to stejný ale zvlášť.

Reagovat
smazaný uživatel

konkrétně tenhle bych zařadil pod "Značně zkreslená fakta"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

GATUSSO, ty *ole!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

To bylo myšleno jako kamarádské obejmutí...

Reagovat
Jajinek

Paráda...

Reagovat
smazaný uživatel

Morattiho jsem z té fotky poznal hned.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej článek , sice jsem u něj občas skřípal zuby a Juventus sis tam vzal slušně na pašklál , ale kvalitu určitě má

Reagovat
smazaný uživatel

dík, nj, ale nešlo se tomu vyhnout, vždyť je to pravda. Právě proto, že nám Juve (Agnelliové) doslova ukradli dva tituly tehdy a dva další i ostatním teď ve 21. století, tak mě neskutečně dokáže nas*at, když si jako včera od fanouška Juve přečtu, že Inter nevyhraje jinak než podvodem (včera kokrétně po sporné penaltě) . Já to Juve prominul, temn klub uznávám a nevadí mi, ač bych ho klidně mohl nneávidět a všude na něj útočit, ale tyhle věci mi holt vadí...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Juve má určitě pár černých kaňek na historii..., to pořekadlo "Všichni jsou si rovni, ale Juventus je rovnější" je klasika. AC má koneckonců taky flíček ohledně toho skandálu na přelomu 80.let apod., to by nebylo calcio bez nějakého toho skandálu.

mimochodem zrovna stahuju finále PMEZ 1969 - Milan vs. Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, solidní match no. Prati hattrick, Rivera tuším 3 gólové příhry, Trap . Uznej, že Inter tu kaňku nemá ždánou, ač se mnozí snaží mu ji mermomocí přišít

Reagovat
smazaný uživatel

to samozřejmě neuznám . okradli jste o titul Pro Vercelli a v calciopoli jste využívali nezákonných odposlechů, přičemž v Telecomu pracoval vás člověk Tronchetti Provera (bývalý výkonný ředitel Interu, s vazbou na Pirelli). nicméně za tím vším už já dávno spálil mosty..., nejsem z těch kdo by to omýval.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli odposlechy byly nezákonné je těžké odsud soudit, my tvrdíme, že ne, konkurence opak a pak vyznej se v tom. Myslím, že by se na to stejně přišlo, ale to je jedno už. Vina, že odposlechy jsou nezákonné se maže s tím, že odhalila takové jednání v nejvyšších sférách sportu...

Uznávám Pro Vercelli, tam to bylo skoro to samé jako nám udělal Agnelli v r. 61.

Reagovat
smazaný uživatel

spravedlnost u farsopoli se časem ukáže, Giu Le Mani Dalla Juve už na tom pracují...

http://forum.giulemanidallajuve.com/forum/index.php?showtopic=1266

Reagovat
smazaný uživatel

atd. atd. atd. .......

Reagovat
alegre

A co tahle historka...Slavia s Bicanem v útoku rozstřílela každého soupeře, například Ambrosianu Milán (dnešní Inter Milán) zdecimovala 9:0.

Reagovat
smazaný uživatel

to vím moc dobře, objevilo se to v čláku o Meazzovi, ale raději na to nevzpomínám

Reagovat
alegre

Já mám v pamětí desítky zápasů Slavie na které "raději nevzpomínám"!

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
M11

skvela prace

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

dík, Juve se nešlo vyhnout ale líbí se mi, že i přesto je tu takto podpoříš, praví tifosi jsou s klubem v dobrém i ve zlém

Reagovat
alegre

A tak to má být. Nejsem Ital, nejsem tifosi, jen obyčejný fanda. Ale Slavii jsem od roku 1959, tedy 50 let!!!, neopustil! Probrečel jsem 3 roky v 2. lize, oslavil 3 tituly, jásal při prvním gólu v LM. Víc smutku než radosti, ale sešívanej až do posledniho dechu!

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně, pěkně, tom use říká věrnost. Já jsem Interista od r. 96, to mi bylo pět roků a taky jsem té radosti dlpouho moc nezažíval. Až nyní je nádherná zlatá sklizeň a mě to nikdy nezevšední. To zadostiučinění, když vidím Javiera Zanettiho s trofejí nad hlavou je neskutečné. Proto si třeba Javči nebo Cordoby, ale hlavně Morattiho, tak vážím, za to co pro klub udělali, že nikdy neodešli, nikdy se nevzdali, přežili všechna příkoří a pátá šestá místa a nyní mají odměnu. Přitom třeba za Cordobu kdysi Real nabízel obrovské peníze a on zůstal, Javier ač Argentinec útočí na první místo v počtu stratů a to je úžasné

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Víc takových čtivých článků!

Reagovat
Antijuve

Moc pěkný článek Roberto, ale to už je u tebe zvykem. Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc za skvělej článek Nemá to chybu. Forza Inter!

Reagovat
Arne

Reagovat
10

pěkný článek (pro místní fanoušky Interu)

nezaujatý fanoušek aby si po přečtení myslel, že Inter je nejlepší a nejčestnější tým v dějinách calcia

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne?

Reagovat
10

možná proto, že jednoduše není?

Reagovat
smazaný uživatel

to si myslíš ty

Reagovat
10

těch lidí co si myslí to samé co já je rozhodně mnohem víc, než těch jako ty

hlavně mi na to prosímtě neodepisuj "to si myslíš ty"

Reagovat
smazaný uživatel

v článku není nic, co by nebyla pravda, a to, jak to vyznívá tobě, je zcela irelevantní, takže asi tak...

Reagovat
10

chtěl si říct - to, jak to vyznívá někomu, kdo nefandí Interu je ireleventní

nebudu se tady hádat s modro-černým fanatikem bez špetky soudnosti

Reagovat
smazaný uživatel

jak myslíš, patrně toho víš víc než já, nemá cenu to dál řešit, máš prostě pravdu, gratuluji

Reagovat
10

No ne, naopak! To právě ty toho víš mnohem víc, než všichni fanoušci calcia dohromady, když napíšeš že je Inter nejlepší tým historie

Reagovat
smazaný uživatel

vidím že to nemá cenu, opakuji, že máš pravdu a už se s tebou nehodlám dále bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Že se s ním bavíš Roberto, každý umí bořit, ale málokdo tvořit

Reagovat
10

určitě počítal s kritikou, když to psal...stejně jako většina lidí, co něco napíšou...nevím co je špatnýho na tom, když k tomu co napsal připojím svůj pohled na věc...lepší než tvoje anální horolezectví

Reagovat
smazaný uživatel

Lol:) Když to řikáš:) Mě spíš udivuje, jak hodně lidí dovede někoho shodit, protože něco udělal, zatímco on sám nedělá nic, jsi typický český kritik, ale to nevadí, ono tě to třeba přejde

Reagovat
10

s tímhle zobecňováním si běž vytřít p*del

k čemu tady potom je ta diskuse? pokud je tady dovoleno jenom lízat butthole a střílet palce nahoru po stovkách, tak se omlouvám za vyjádření nesouhlasu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych se bavil s někým kdo přišel jen nadávat? Až se uklidníš pokecám+

Reagovat
10

kdo přišel jen nadávat? já jsem ti odepsal dostatek argumentů...

Reagovat
10

ale nebudu ti to tady kazit...s článkem si měl určitě spoustu práce, je to kvalitně odvedený , přestože tam pár věcí hodně zvěličuješ...

Reagovat
smazaný uživatel

díky za pochvalu, ale zveličené tam není vůbec nic, když někdo během čtyř let ukradne dvě Scudetta nelze to přejít mávutím proutku, zvláště když je to ve prospěch tvého klubu...

Reagovat
10

viz dole

Reagovat
božský John

Ale je fakt,že to ten kluk píše hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Dík všem za kladné ohlasy

Reagovat
M11

100.pro robertacarlose a Juve

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Už před nedávnem jsi mě Tome slíbil že mi vypíšeš jasné důkazy o tom že Juventus ukradl Interu scudetto . Ty tři poslední odstavce , ale žádné usvědčující důkazy nejsou .To že v národ.fot. asoc. jsou lidi s vazbou na nějaký klub je běžné

Reagovat
10

že zrovna Interista se tváří ukřivděně a mluví o krádeži

Interu v Itálii nikdo, kromě jejich vlastní fanoušků, neřekne jinak než ladri a on tady bude něco psát o ukradených titulech...

pochybuju, že jako ročník 1991 může hodnotit, zda v roce 1961 někdo vyhrál titul zaslouženě, či nikoliv...

naopak už může hodnotit, kdo byl v sezoně 2005/06 nejlepší tým na hřišti...že Inter byl až hluboko za Juve a AC Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to byl a pak se přišlo na to proč......

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni jak v tu chvíli ty kluby hrály v Evropě.. Myslíš, že to měly zaplacený i tam?

Reagovat
smazaný uživatel

NN, ale byly usvedčeni, to, že Inter byl i kvalitativně horší je pravda, o tom žádná, ale určitě bych tu nepředhazoval sezonu 05/06 jako směrodatnou

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože každá "výhra" mohla bejt uplacená a nehodnotil bych proto Serii A v té sezóně jako něco průkaznýho, že Juve mělo třeba Vieru a Zlatana a daší z něj dělalo super klub, a jak sem psal v Evropě to bylo znát. Mimochodem, od té doby Italský fotbal na evropské úrovni jde do kelu (pochopitelně vyjma 2007 AC)

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže co si pamatuju, tak nijak rozhodčí neovlivňovali zápasy o nic víc než je tomu dnes.. Nestalo se, že by nějak upískával pro Juve, nebo pro Inter.. Někdy to bylo tak někdy onak. Ale rozhodně se nedá říct, že by nechávali dvoumetrové ofsajdy bez povšimnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Až to dokážou omluvím se a budu se stydět;-) Ale podívej se co předvedl týopek v semifinále LM Chelsea-Barcelona. Tohle kdyby se stalo v zápase Inter-Juve tak to bych tu nechtěl vidět ten sajgon

Reagovat
smazaný uživatel

To byl ojedinělý špastný výkon jednoho rozhodčího... Navíc špatný na obě strany. I když poškodil víc Chelsea.

Reagovat
10

není co dokazovat, ty utkání si můžeš stáhnout a podívat se na ně

Reagovat
10

přesně tak

to se mu snažím vysvětlit, jenže on očividně žádnej zápas z tý sezony neviděl a snaží se hodnotit podle toho, že si někde přečetl, že tenkrát Juve prej podplácelo, takže to bylo celý zaplacený

Reagovat
10

podle mě sám nerozumíš tomu, co si napsal...

já nejdřív napíšu, že tenkrát Inter na Juve ani AC na hřišti neměl, na to ty odpovíš že se ukázalo proč a následně napíšeš že je pravda, že byl Inter jasně horší to trošku nedává smysl...

...pak mluvím o tom, že zrovna v týhle sezoně dali titul Interu, resp. Inter si ho dal, byla to taková malá domů...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Inter byl horší, ale nelze prokázat na výsledku Serie A dokázat zda to bylo týmem nebo prachama, v Evropě byl lepší AC i Juve a tudíž to spěje spíše ke kvalitě týmu, ale sezonu 05/06 bych nebral jako směrodatnou....

Reagovat
10

hochu sorry, ale píšeš bláboly viděl jsem 90% těch utkání a nejsem sám, kdo si to myslí...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že nejsi sám, to si tu už psal, asi někoho zastupuješ, stojí tam za tebou hromada lidí viď? j mi jasný, že ty neuznáš proti Juve nikdy nic... Pochop že tohle nikam nespěje

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Já už tomu vůbec nerozumím... Tak hájíš tu Juve nebo Inter?

Reagovat
smazaný uživatel

Inter, celé se to odvozuje od prohlášení "10" že Inter byl horší v sezoně 05/06, kterou neberu jako směrodatnou. toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Autor clanku je zaujaty, mysli si , ze Inter je "najcistejsi" klub Talianska...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proboha, já stále nevím, děláš li si prdel, nebo jsi fakt tak "podivný" i normálně. Proč by ročník 91 nemohl hodnotit starší události, které třeba osobně nezažil, ale leccos o nich ví? To máš jako bys znalci Napoleonských váklek tvrdil, že nemá co kecat o Borodinu či Waterlu, když tam stejně nebyl... Tvá pseudoinformace jak se říká Interu je ubohá, buď rád, že nevíš jak se říká třeba Juve (to že má celkově větší popularitu v tomto případě nic neznamená).

Nikdy a nikde jsem netvrdil, že jsme byli v roce 05/06 lepší než Juve či AC, jsem si naopak plně vědom toho , že Scvudetto máme jen vinou zkorumpovaných konklurentů, to však nneí našše chyba. Vždyť Inter ne,ůže za to, že Juiventus či AC upláceli a podváděli. To že ten titul dostali je ostuda? Mají se za něj stydět? A proč? Svaz jim ho přiřknul, tak OK. Nepatří mezi nejcennější, ale počítá se, a to, že ty to nedokážeš přenést přes srdce, že tvé modly (myšleno klub juventus) jsou/byly ve skutečnosti prasata a titul dostane rival, kteréhožto ty slepě a hloupě nenávidíš, je jen tvůj úproblém, já ti mindráky řešit nebudu! Inter si ho jak ty píšeš neměl jak dát sám, jak by to asi dokázal? Svazové funkce jsou vždy převážně v režii Juve, + Galliani...

Já nechápu, jak může juventino, tedy fanda klubu, který prokazatelně ukradl alespoň 4 tituly (je jedno, kdo je vybojoval poté) a byl účasten aféry s dopingem, převracet oči přo pojmu čestnost Interu. Inter narozdíl od Juve nikdy titul neukradl, ač je fakt že ročník 1909/10 (první Scudetto Interu vůbec) vyznívá podivně - tehdy byli vpravdě hráči Pro Vercelli znevýhodněni.

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som bol zvedavy,jaky clanok by napisal ten typek s tym nickom 10...ci by zo seba dokazal vypotiť aspon jeden rozumny odstavec,pochybujem...a stale ti len keca do toho,že aka je to sprostost co si napisal,že chce dokazy a take somariny...

Reagovat
smazaný uživatel

jaktože to proboha nejsou důkazy? Mě se nyní fakt nechce to psát znovu, vždyť v článku to je detailně popsané, ten druhý přípafd z r. 64 bude v dalším díle. Nechápu jak můžeš říct, že tam nevidíš důkazy, vždyť je to naprosto očividné . Že v nár. svatu sedí zástupci klubů je běžné? OK, je, ale jak se chovají? To, co dělal Umberto Agnelli když byl šéfem , a to jak vše ovládal Gianni je všeobecně známé, důkazy jsou v článku, stačí se zamyslet a záměrně neubírat vážnost jen proto, že jde o konkrétní týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že u těch dvou odstavců s hráči jsem ani o jednom nevěděl, kdo to je...

Reagovat
smazaný uživatel

Massimo je celej otec hehe

Reagovat
smazaný uživatel

robertocarlosi jsi ÚŽASNÝ , díky

Reagovat
smazaný uživatel

potěšení je na mé straně

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně se divím , že sis ještě nezaložil vlastní stránku o historii fotbalu celkově . O návštěvnost bych se nebál .

Reagovat
smazaný uživatel

na to postrádám takové znalosti počítačů, navíc mám tento web rád, přece jen má pretiž a já jsem rád, že mohu být jeho součástí

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu.ale musím si sám přiznat , že díky Tobě jsem objevil , že italský fotbal má něco do sebe. Předtím mě vůbec nezajímal s tím , že to pro mě byla jen nudná a vyloženě obranná soutěž. To jsem jen rozvedl to "díky" za tou čárkou v níže napsaném příspěvku.

Reagovat
smazaný uživatel

Calcio je (aspoň podle mně) nejoriginálnější a nejjedinečnější soutěží Evropy, historie it. klubů i reprezentace je úžasná, jsou to takové samostatné dějiny jako u jednotlivých národů. Jsem rád, že tě to zaujalo

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ty stadiony....historie skvělá, ale na pohled...

Reagovat
božský John

Mně se líbí, že hrajou furt na tech starejch stadionech..má to tam atmosféru a lidi je maj nepochybně rádi...

Reagovat
smazaný uživatel

San Siro bych nedal za nic jiného

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jsem třeba nymysli neměl. Spíš takový ty klasický stadiony jako má drtivá většina klubů. Např: Udinese, Atalanta, Palermo, atd........

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nerozumím jedné věci . Proč si Juventus najímal dobrého právníka ( aby to ukecal ) ? Z článku vyplívá že o této věci rozhodl Umberto sám . To by přeci stačilo aby se bratři domluvili . Právníka bych si osobně najal v případě že o tom rozhoduje nějaká komise ( normálně to tak bývá ) .

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, zase spoustu špíny na Juventus. Ale co, člověk si už na to tak trošku zvykl. O calciopoli už toho bylo napsáno dost a názor na danou problematiku se zkrátka liší podle toho, jestli srdce pisatele je bianconerri or nerazurri. Juventusu už odebrané tituly nikdo nevrátí, i když jim patří. Ale stejně jich máme víc než Inter a letos konečně bude další. Jenom doufám, že už nám konečně zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Antijuve

Chlapče..... co třeba ten článek přečíst.Tam se o Moggim a jeho Juve vůbec nepíše, tak proč o tom zase vyvoláváš diskuzi, když už je to všem jasné jaká prasečina se ze strany Juve děla.

Reagovat
10

reaguje spíš na tu diskusi, chlapče...stejně tak tady můžu napsat a už jsem napsal, že prasečinu dělá a dělal Inter...ale nebudu se tady s tebou, ani nikým jiným od Nerazzurri, o tom hádat, protože to nemá smysl...každá mince má dvě strany, to je všechno co k tomu řeknu každý z vás má jiné informace, někdo má informace jen z českých zdrojů a to je potom těžké nějak argumentovat, ještě proti té silné zaujatosti

Reagovat
smazaný uživatel

loooolllll

Reagovat
10

njn, co jsem říkal...zrovna tenhle chlapec je zářný případ toho, proč nemá smysl se tady o tom bavit

Reagovat
smazaný uživatel

skor chlapci povahy podobnej tvojej nic neurobia,len kritizuju a kritizuju

Reagovat
10

budu se opakovat - autor článku s kritikou počítal, tato diskuse je k tomu určená, jinak by tady nebyla...pokud se tady může namísto vyjádření nesouhlasu pouze střílet palcy nahoru a lízat někomu zadnici, tak se omlouvám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

to je všechno, na co se zmůžeš? já od tebe už ani nic jinýho nečekám, protože ty v diskusi používáš akorát smajlíky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

22.4.1992

Reagovat
Antijuve

Koukám, že si nás "poctil" svojí přítomnosti na eurofotbalu jenom z jediného důvod......hádat se a hádat, takže tě snažně prosím...... nereaguj,neztrapňuj se a nejlepší bude, když ti rodiče nezaplatí internet a už ty tvoje výplody nebude muset nikdo číst.Měj se hezky a nejlépe někde jinde.

Reagovat
10

další potrefený interista mě narozdíl od tebe už asi deset let rodiče nic neplatí...

Reagovat
smazaný uživatel

predstav si to novinka

Reagovat
Antijuve

Koukám, že omladině v téhle době bude asi nejlepší všechno odsouhlasit, jinak by to bylo furt dokolečka.Všechno co si napsal je pravda. Doufám, že to bude stačit.

Reagovat
10

je zajímavý, že tyhle narážky na věk většinou používají právě děti...a ty tou koukám používáš jako "útoky" docela často (internet platí rodiče, omladina...)

nechceš mi sdělit, kolik ti je let?

Reagovat
Antijuve

Pokud je to důležité a bude to stačit k tomu, aby si začal diskutovat a ne se furt hádal, tak je mi 27.let.........pokud to chceš přesně, tak je to 2.6.1982.

Reagovat
10

začal diskutovat a ne se furt hádal? to že diskuse přeroste v hádku je normální, střetávají-li se dva rozdílné názory na věc...

mimochodem jsem se narodil 8.7.1977 a u rodičů už opravdu 10 let nebydlím

Reagovat
Antijuve

To je sice pravda, ale nemusí to být pořád.Ty kteří jsou tady déle už dokážou spolu vycházet a hádky jsou v přátelském duchu a sporadické.Mimochodem.... já s rodiči nebydlím už od patnácti, ale to sem nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavé, já jsem taky narozen 8.7.

Reagovat
smazaný uživatel

100% suhlas

Reagovat
DelPiero137

No jo Juventus je vzdy ten zly. Opakovane stretnutie koli fanusikom nie je nic vynimocne, hlavne ked sa jedna o titul. Keby rozhodca na zaciatku zapasu ukoncil hru koli divakom? Kto by kontumacne vyhral? Inter? A preco? preco by mal Inter kontumacne vyhrat zapas a tym aj titul ked bol stav 0-0? Stava sa ze divaci su nespratny a hlavne v tych casoch ked neboli poriadne tribuny. Inter mal nastupit v plnej sile a ukazat sa za regularnych podmienok pre obe strany. To ze Umberto bol clenom komisie a podobne veci sa len hodi neprajnikom. Keby vyhral kontumacne Inter, by som tu ja zuril jak male detsko.

BTW : momentalne je seda eminencia Calcia Inter! aby bolo jasne. rovnako ako vsetci anti-Juve tu obvinuju Juve, tak teraz je skutocne Inter vo vyhode!!!

Reagovat
10

už jsem myslel, že tady na EF nikdo nefandí Juve

Inter a AC mají obsazeny ty nejvlivnější křesla v calciu, bylo tomu i v době calciopoli...a proto se nikdo nemůže divit, že si spousta lidí právem myslí, že ne všechno bylo úplně spravedlivé vůči Juve...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

dole se o tom můžeš přesvědčit, čekám na tvou reakci

Reagovat
Pinturicchio

Moc pěkný článěk. Ad to házení špíny na Juve... mně to přijde spíš jako konstatování holých faktů... jen cítím z toho článku ukřivděnost (oprávněně) a tak trochu "brečení". Ale ruku na srdce, někdy ta špína na Juve házená překračuje únosnou míru a dělá se, jakoby všichni ostatní měli svědomí čisté jako právě padlý sníh... což je samozřejmě ukrutná blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojda no..

Reagovat
Pinturicchio

A proto .... F ! O ! R ! Z ! A ! JUVE ! ! !

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prepacte hosi ale strasne smiesne mi pride jak tu niektori tvrdite ze cele taliansko nenavidi inter okrem ich fanusikov a vsetci spolu svorne tvrdia ako podvadza aj inter klasika (zlodej krici chyte zlodeja) ale potom mi este smiesnejsie pride to ze ked tak vsetci poluju na ten inter preco stale nikto nema jediny dokaz o tom ze by inter v niecom niekedy podvadzal pricom ostatni z podvodou ci uz teraz alebo v minulosti boli jasne usvedceni ved mocnosti talianska stoja aj za juve a hlavne za AC akoto ze este nenasli jediny normalny dokaz o podvodoch interu a verim tomu ze sa ho snazia najst kazdy den sak fanusik juve si nikdy neprizna ze podvadzal iba jeho klub automaticky musi byt spinavy aj konkurent.. Smejem sa na vas

Reagovat
Pinturicchio

Dal sis tu práci a přečetl si tu diskusi pod tímhle článkem? Pravděpodobně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

hej precetl a hlavne nick 10 ma dost pobavil!

Reagovat
Pinturicchio

Co Tě na tom baví přesně? To, že spousta z toho, co řekl, je pravda? A momentálně je šedá eminence calcia modro-černá?

Reagovat
smazaný uživatel

napriklat aj tato tvoja paranoidna reakcia ma pobavila ano je to pravda ktoru mate iba vy fandovia juve bohuzial ta vasa pravda nebola nikde preukazana a podlozena nejakymi dokazmi su to stale iba tvrdenia fanusikov konkurentov co je pochopitelne ale k tomu som sa uz vyjadril a vidis zase sme pri mojej prvej reakcii

Reagovat
Pinturicchio

Paranoidní, co je na ní paranoidního? To chce popírat jasně daný fakt? To je něco, jako by jsi řekl, že v MUTD netrénuje Ferguson. Ale jak tak koukám, s Tebou asi nemá jakákoliv rozumná debata moc cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podla toho co sa povazuje za rozumnu debatu nechapem o akom fakte hovoris? Ja tieto vase vyplody fantazie a nepodlozene tvrdenie berem z nadsakou a humorom preto si z toho robim prdel ale ked mi sem hodis jeden fakt dokaz o tom co tvrdite ze Inter je tiez pospineny sa ti ospravedlnim a zatial to berem ako blaboli furt dokola to ist iba ukazovanie prstom aj oni su podvodnici aj oni urcite podvadzaju aj oni aj oni furt ele nikde nie je ziaden dokaz!

Reagovat
Pinturicchio

Tak to ale nemyslím. Já "nehážu špínu" (jen) na Inter... jen říkám, že podle mě čísté svědomí nemá (min.) z velké trojky v Itálii nikdo.... což koneckonců, nahoře, přiznal sám "robertocarlos" - autor článku.

Reagovat
10

můžeš se předvést níže

Reagovat
smazaný uživatel

ne, to teda rozhodně není

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa tiež smejem na nich

Reagovat
10

konkrétně ty musíš být pro smích i fandům Interu...přečti si poslední příspěvky, co si tady napsal...všechno pouze smajlíky bez jediného argumentu

Reagovat
smazaný uživatel

ja nejdem pisat už ani jeden argument,lebo s tebou sa nema vyznam o tom rozpravat,proste mas svoj nazor a ten budeš aj mat...takže argumenty su zbytocne

Reagovat
10

ty si nikdy žádnej argument nenapsal, tak o čem to mluvíš? není to spíš tím, že žádný argumenty nemáš?

Reagovat
smazaný uživatel

už napr robertocarlos a ini ti toho napisali hodne,vysvetloval ti to hodne dlho,len ty stale a stale si meles svoje,tak nebudem tu s tebou stracat cas,zarity fanusik Juventusu

Reagovat
Pinturicchio

Ale tak myslím, že se oba shodnem na tom, že Ty jsi nenapsal nic, tak raději mlč a neoháněj se argumenty jiných.

Reagovat
smazaný uživatel

za1.ja suhlasim s clankom a za 2.nemienim sa tu baviť s niektorymu totalne tvrdohlavymi ludmi,ktorí maju len svoj nazor a ostatne nazory su pre nich uplne cudzie a stale si myslia len svoje,takže naco tu budem nieco pisať?

Reagovat
Pinturicchio

Podle čeho jsi poznal, že jsem tvrdohlavý a nerespektuju opačný názor? Myslím, že moje příspěvky ukazují pravý opak. Chtěl jsem po Tobě Tvůj názor, ten schopný vypotit nejsi, vidím, že nemá cenu se Tebou dál zabývat, jelikož za to absolutně nestojíš.

Reagovat
10

- kdo zprostředkoval nelegální odposlechy Moggiho a dalších s delegáty?

Marco Tronchetti Provera, majitel Telecom Italia/TIM a Pirreli, celoživotní fanoušek Inter, velký kamarád Morrattiho...

http://www.carmillaonline.com/archives/Moratti-Tronchetti%20Provera.jpg

- proč v těch odposlečích není ani zmínka o Morrattim?

Tronchetti vlastní značnou část Interu Milán, přece nepůjde proti svému kamarádovi a svému týmu...

- jaký měl Inter motiv k poškození Juve?

jednoduchý, od sezony 89/90 do sezony 05/06 dokázal Inter (i přes investice přes 700 milionů EUR do hráčského kádru) získat druhé místo v Serii A pouze třikrát, za těch 17 sezon činila jeho ztráta na vítěze Scudetta 255 bodů, s průměrnou ztrátou na Juventus 15 bodů na sezonu! vcelku úsměvné mluvit o tom, že Juventus někoho okradl

- jaký byl pravý důvod toho, že Inter nejen na Juve a AC Milán neměl?

neschopný management, od sezony 94/95 do sezony 05/06 se v Interu vystřídalo 14 trenérů, 186! hráčů

prezident italské fotbalové federace FIGC (v tu dobu,2001 do 2006) - Franco Carraro, prezident AC Milán v sezonách 67-71

vice-prezident italské fotbalové federace FIGC (v tu dobu,2001 do 2006) - Massimmo Morrati, majitel Interu

prezident Lega Calcio (2002-2006) - Adriano Galliani, vice-prezident AC Milán

prezident komise rozhodčích (IAI/Associazione Italiana Arbitri) - Tulio Lanese, velký kamarád Silvia Berlusconiho

hlavní sponzor italských soutěží (Serie A TIM, Coppa Italia TIM, Supercoppa Italiana TIM) - Marco Tronchetti Provera, majitel Telecom Italia/TIM a Pirreli, celoživotní fanoušek Inter, velký kamarád Morrattiho

vyšetřovatel FIGC - Francesco Saverio Borrelli - kamarád a politický kolega Berlusconiho, během vyšetřování byl spatřen s Gallianim

komisař italské fotbalové federace FIGC - Guido Rossi, spolumajitel Interu Milán, jeho bývalý ředitel a zároveň člen Telecom Italia

tohle je stručný výpis lidí, které tehdy prý ovládal Moggi

Reagovat
Pinturicchio

Ja herdeeek a pak, že nejsou důkazy (byť ve formě spekulací, ale velice reálných a pravděpodobných)

Reagovat
10

tohle je taky sranda:

robertocarlos 30.01.2009 14:30

Je to naprosto účelově vymyšlená hloupost, prosím nikdo tomu nevěřte! Il Giornale patří Berlusconimu, který evidentně nemůže překousnout, že ztráta devíti bodů je již dost velká a snaží se nás rozhodit. Něco ubožejšího jsem dlouho neviděl

Reagovat
Pinturicchio

Ty tomu karlušovi jdeš slušně "po krku!":o)), ale úsměvné to je... mimo jiné taky to, že ač se RC sebe víc snaží, tak mu absolutně chybí jakýkoliv nadhled.

Reagovat
10

já mu po krku nejdu, vůbec ne, to nejsou osobní útoky...mě jenom prostě vadí některé věci, tak k tomu napíšu komentář...

Reagovat
Pinturicchio

Však jasně, proto jsem to hodil do těch uvozovek . Hald tady některým chybí ten nadhled a většina lidí se bere straaašně moc vážně

Reagovat
10

mě spíš vadí, že tady lidi hodnotí aféru Calciopoli, aniž by o tom něco věděli...většinou je to jen na základě toho, co vydalo ČTK a tudíž se objevilo na českým internetu - tj. - "Juventus jsou podvodníci, všechno vyhráli podvodem, všechno bylo koupený"

nikdo z nich už nezná detaily toho procesu, který zápasy měly být vyšetřovaný, kdo v tom byl namočenej atd.

upřímně se jim ani moc nedivím, taky bych po tom nepátral, kdyby v tom nebyl namočený můj tým...co mi ale vadí je to, že i přesto mají tu odvahu to tady hodnotit, to mi vadí ze všeho nejvíc

Reagovat
Pinturicchio

To mě dokáže taky pěkně naštvat... ted nemyslím jen ohledně téhle korupční aféry, ale celkově... když někdo "točí" o něčem, o čem zjevně ví, s prominutím, hovno.

Reagovat
10

přesně tak, to ať se na mě pak nikdo nezlobí, že ve mě vaří krev a podle toho reaguju

Reagovat
smazaný uživatel

Je směšné, jak může někdo o někom, o němž neví zcela nic, napsat, že čerpá informace jen ze zpráv z ČTK, čes. internetu atd.

Reagovat
10

potrefená husa se vždycky ozve

Reagovat
smazaný uživatel

urazit mně nemůžeš, snad se aspoň sám dobře bavíš

Reagovat
smazaný uživatel

nejdřív jsem si říkal ,že se ještě pokusím z tebe udělat menšího hlupáka, ale vidím, že to nemá cenu. Končím, už se s tebou nebudu bavit. Napsal jsem toho dost, opakuji, že ten kdo Inter okradl o 4 tituly je Juventus, opačně se to nestalo ani jednou. TEČKA.

Reagovat
10

20 titulů jsme vám ukradli, ne? to že od roku 1990 do calciopoli měl Inter průměrnou ztrátu na titul 15 bodů je fakt, s kterým i takovej iluzionista jako ty těžko může něco udělat

Reagovat
smazaný uživatel

proč k článku, kde se konstatuje krádež titulu z 60. let taháš ztrátu Interu na Juve v 90. letech? Já tomuhle říkám ubohost

Reagovat
10

já pouze reaguju na tvoje 4 ukradený tituly

Reagovat
smazaný uživatel

co mají skutečně ukradené 4 tituly společného s průměrnou ztrátou jedoho klubu na druhý?

Reagovat
10

jaký jsou ty další 3 tituly, o kterých mluvíš? zatím z tebe vypadnul jen ten 1961 z článku...

Reagovat
smazaný uživatel

61, 64, 05, 06

Reagovat
10

2004/2005 - Inter 3. místo, ztráta 14 bodů na Juve

2005/2006 - Inter 3. místo, ztráta 15 bodů na Juve

1964/1965 - jste titul vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

pakliže napíšu 64 je tím myšleno 63/64, to je snad nabíledni, znalče

Reagovat
10

jak vám mohl Juventus v sezoně 63/64 ukradnout titul, když skončil 5. ZNALČE?

Reagovat
smazaný uživatel

to bude popsáno ve 2 díle tohoto seriálu, který vyjde v nejbližších dnech. Agnelli nám ten titul ukradl ve prospěch Bologni, ale to už nemá cenu, mě to přestává bavit

Reagovat
10

hochu prober se do reality, vždyť ty tady přepisuješ historii calcia říct že Juventus ukradl titul Interu, protože FIGC nepřeložilo zápas kvůli pohřbu Morrattiho je ta největší drzost, co jsem od tebe tady slyšel...přál bych tohle slyšet pamětníkům Bologni

Reagovat
smazaný uživatel

co s tím má společného pohřeb Morattiho, troubo?

Reagovat
10

je zajímavý, že mě někdo dává varování a tenhle blbeček mi tady může říkat troubo

Reagovat
smazaný uživatel

varovani som dostal aj ja

Reagovat
10

protože si mě nazval magorem, já tebe zase slovenským magorem

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je v tom rozdíl?

Reagovat
10

právě že žádný, oba máme varování

Reagovat
smazaný uživatel

daleko zajímavější je, že nejprve plácneš kolosální blbost ojakémsi ppohřbu, o němž přitom celá akce vůbec není a který se ani nekonal, a když tě na to upozorním, tak raději nereaguješ Mimochodem, kdo dle tebe z Morattiů tehdy umřel? Fakt mě zajímá, co z tebe vyleze... Za označení troubo se to zpětně omlouvám, ale na takový kec nešlo napsat nic jiného

Reagovat
smazaný uživatel

ano byla to třetí místa, ale to jen proto, že Juve ty tituly ukradli. Když to víš, proč se shazuješ?

Reagovat
10

ne, shazuješ se tady ty svojí fanatičností a zahleděností...pokud si tenkrát calcio nesledoval, tak ze zeptej, kdo byl tenkrát nejlepší a kde byl Inter...pak se taky koukni, jaké utkání měli být ovlivněny, jestli byly ovlivněny a pak si přečti co jsem napsal dole, to jsou všechno fakta...

Reagovat
smazaný uživatel

já se nebavím o tom, kdo byl nejlepší, amni jednou jsem nepopřel tom, že Juve byl lepší než my. Já hovořím o tom, že ta Scudetta (ač mohla být jakkoli sportovně zasloužená a Juve mohli být nejkvalitnější) zkrátka byla koupená a ovlivněná korupcí, o tom to je!!! Přeber si fakta, mé názory, své názory, vytvoř si resumé a poté konstatuj svůj konečný názor. Bude to ze všeho nejlepší

Reagovat
10

já už si ho udělal, teď je řada na tobě, jak jsem říkal, pokud umíš italsky - pak se koukni, jaké utkání měly být ovlivněny, jestli nakonec byly ovlivněny a přečti si taky spisy svědků a verdikty soudců...všechno to mapuje třeba La Repubblica...potom se taky koukni, kdo tenkrát byl ve vedení italského fotbalu a kdo rozhodoval o přiřazení titulu Interu a přeřazení Juventusu! a k tomuhle chci slyšet tvůj argument!

Reagovat
smazaný uživatel

je mi to jasné. Odněkud sis zkopíroval ten svůj pseudosouhrn, který jsi se vložil a nyní si myslíš, že jako jediný vidíš pravou podstatu a zbytek lidí je hloupý, že věří oficialitám..hmm, jak myslíš, mě už nebaví. Ostatně jsem už včera večer neměl v plánu to dál řešit, ale zkrátka pořád a pořád musím reagovat, asi bych se na to měl vykašlat...

Já Calciopoli znám do detailů, veškeré obsazení komisí znám (nemusíš ho pořád tak směšně opakovat), to, že Galliani či kdo jiný měl vyšší funkci oficiálně nic neznamená. Každý kdo sleduje/val Calcio ví, kdo tahal za nitky atd. Myslet si, že soudy a disciplinárky potrestají klub nejmocnějšího muže Itálie (Berlusconiho) a klub jedné z nejvlivnějších rodin (Agnelliů), kde navíc v čele sedí Moggi a jemu podobní, a naopak nepotrestají rovněž Inter údajně ze strachu nebo zákulisních dovedností Morattiho, je naprosto nepochopitelná slepost...

Reagovat
Jajinek

Tady na eurofotbale jsou všichni fanoušci Calcia jako jedna velká rodina, máme odlišnou klubovvou příšlusnost, občas do sebe rýpeme, ale všichni milujeme Calcio. Pokud tak hodně nanávidíš Inter a chceš se hádat o jeho věčném sporu s Juve, co se týče všech různých afér, vyber si prosím jiný web! Pro mnohé znás už je to dávno za námi...

Reagovat
10

tohle je moc...

je zajímavý, že na Juve se tady může napsat neomezeně blitek, ale jen někdo napíše něco na Inter, tak se hádá, narušuje mírumilovné fanoušky calcia na Eurofotbalu atd.

Reagovat
Jajinek

Já nesouhlasím ani s kritikou Juve, roberto je občas horlivý a mnohé přežene, tak vás prosím, přestaňte se hádat, ať tu vaši špínu házenou na kluby nikdo nemusí číst.

BTW : Ty se opravdu hádáš...

Reagovat
10

ale nikdy ne sám se sebou

Reagovat
Pinturicchio

No já mám spíš pocit, že špínu hážou ostatní. Juve fans ji spíš jen odrážejí.

Reagovat
Jajinek

Mě je jedno kdo tu špínu na koho háže, to tady neposuzuji. Správné není ani jedno. Já reagoval na příspěvek 10ky, který si mi zdál jako největší diskutér zde.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"vyšetřovatel FIGC - Francesco Saverio Borrelli - kamarád a politický kolega Berlusconiho, během vyšetřování byl spatřen s Gallianim "

Reagovat
smazaný uživatel

tohle si z toho vybereš, k ostatnímu se nevyjádříš..., paráda. oba dnes perlíte

Reagovat
10

nechci tě do toho vtahovat, ale třetí pohled na věc by možná neuškodil

Reagovat
Pinturicchio

Chlapi, ten Vám můžu udělat i já. Nechme stranou to, že jsem fanoušek Juve. Tenhle spor / spory vznikají jen kvůli tomu, že RC prostě musí mít pravdu i když ji nemá, absolutně bez nadhledu, ironie, čehokoliv. Hrozně v tom připomíná Kyslíka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde tomu je vůbec konec?

Reagovat
smazaný uživatel

vysral se tu na to, nebavilo ho ztrácet čas s hlupáky

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko.

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosímtě, sice se snažíš pěkně, možná jsi u 10 zabodoval, ale proč tvrdíš, že já si počínám tak a tak? Tento nesmyslný spor vyvolal 10, ne já, já v článku pouze suše konstatoval fakta, není na tom nic neobjektivního, pakliže myslíš, že ano, tak mi ukaž kde a jak. Ten tvůj dodatek o "pravdě" je úsměvný, myslíš, že když se někdo nenechá blbě ukecat člověkem, s nímž ty souhlasíš, hned je neobjektivní, nesoudný, bez nadhleduz, musí mít pravdu atd. .. hmm, fakt paráda. Ani se tomu Kyslíkovi nedivím

Reagovat
Pinturicchio

A jen v tom člověka čím dál víc utvrzuješ. Já nemluvil jen o tomhle článku / diskusi. Prostě na Inter se nesahá, jak si to někdo dovolí, hned ho nazýváš kašparem, přecházíš do agresivní ofenzívy. apod. Ale to je všechno o tom nadhledu, který Ty, prostě a jednoduše, nemáš.

Reagovat
smazaný uživatel

GATTUSO 24.08.2009 11:58

to samozřejmě neuznám. okradli jste o titul Pro Vercelli a v calciopoli jste využívali nezákonných odposlechů, přičemž v Telecomu pracoval vás člověk Tronchetti Provera (bývalý výkonný ředitel Interu, s vazbou na Pirelli). nicméně za tím vším už já dávno spálil mosty..., nejsem z těch kdo by to omýval.

tohle jsem k tomu napsal včera a párkrát už jsem se tady k tomu vyjádřil v minulosti..., víc se mi v tom nechce rejpat. shrnul bych to tak, že nevinně v tom není ani jedna strana.

Reagovat
10

mě spíš dokáže totálně vytočit, když řekne že jim Juventus ukradl 4 tituly...to je vrchol drzosti a neobjektivnosti

to že v tom jsou namočený všechny 3 strany nemůže nikdo zpochybnit, jde o to, jestli je úplně v pořádku, že z toho Inter vyvázl úplně s čistou kytičkou...funkce lidí jako Tronchetti, nebo Guido Rossi na ten případ vrhají hodně tmy

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem ale všechny 4 případy dokázal, tam nemáš kudy utéct, takže asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

proč bych se vyjadřoval k tomu, kdo zprostředkovával odposlechy apod.? Je to důležité? Není důležitější, co se v těch odposleších našlo? Kolega si myslí, že když si někde na wikipedii vyhledá informaci, že Tronchetti (údajný Interista) vede "Telefony" proti Juve, a myslí si, že tím dokáže vinu Interu? Že ho tím obviní? Já už jsem se ke všemu co tui je vyjádřil milionkrát, už mě to fakt nebaví. Jen mě dojímá, když nějaký zabedněný juventino vykřikne hlášku typu: "NJ, Inter, zase vyhrál podvodem", tomu se o bianconera nelze nesmát

Reagovat
smazaný uživatel

"údajný Interista" ? né, že bych se v tom chtěl vrtat, ale to je vtip, ne ? jeho vztah k Interu je samozřejmý. mám fotku, na které v roce 2002 sedí na Olimpicu vedle Morattiho a div se nerozbrečí, když vám uniká Scudetto s Laziem...

Reagovat
10

tohle je můj poslední příspěvek v tomhle vlákně, protože to s tebou opravdu nemá smysl...tenhle příspěvek, na který zrovna reaguju je PŘESNÝ DŮKAZ...možná by nebylo od věci občas sundat černomodré brýle, venku je hezky

http://www.carmillaonline.com/archives/Moratti-Tronchetti%20Provera.jpg

Tronchetti Provera - majitel Pirelli, dlouholetého hlavního sponzora Interu...a teď jedna zcela zásadní informace pro tebe - Pirelli, tedy Tronchetti Provera je jedním z majoritních vlastníků tvého milovaného klubu...mimojiné se vyjadřuje v tisku za Inter ke všem hlavním údalostem, od přestupu Zlatana k případným posilám...

http://www.inter.it/aas/news/reader?N=31859&L=en

http://www.raisport.rai.it/RaiSport/pub/static/85800/20051101ChLInterTronchettiMorattiFacchetti.jpg

http://images.gazzetta.it/Media/Foto/2008/11/17/moratti--346x212.jpg

http://www.corrieredellosport.it/images/23/C_3_Media_798323_immagine_det.jpg

tohle je všechno ten údajný Interista, kterého jsem podle tebe objevil na wiki

Reagovat
smazaný uživatel

200. v italii je jenom jeden král

Reagovat
Pinturicchio

A letos se o tom všichni přesvědčí. Forza Juve ! ! !

Reagovat
Jajinek

Zlatan už přestoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda

Reagovat
10

malá nápověda pro tebe - ten král má 29 titulů, o 14 víc než tvůj tým...

Reagovat
smazaný uživatel

27

Reagovat
10

pro někoho 27, ale pro mě 29

Reagovat
smazaný uživatel

nauč se počítat, kašpárku

Reagovat
10

pak mi tady někdo může říkat, že se hádám...na tyhle tvoje osobní útoky reagovat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře že ne, já už s tebou totiž nemám v plánu o čemkoli hovořit

Reagovat
smazaný uživatel

No, já Interu a všem jeho fanouškům gratuluju k těm zaslouženým titulům, užijte si je, protože zas dalších dvacet let se budete jen dívat smutně z druhého až desátého místa na záda dominujícího Juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

tento komentář je vskutku věcný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Hoši, roztrhejte si navzájem vaše "italský" občanky a bude hotovo... mně překvapuje, že vás to tak vytáčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas som si pocital co blabolou sa tu od vcera popisalo a zas pukam od smiechu hosi hosi nebudem to uz cele komentovat iba vytrhnem co ma pbavilo asi najviac je ze ked niekto kto dokazatelne robil podvody ukazuje na druheho ze mu tie podvody boli dokazane nezakonne hehehe mne je uplne jedno ake su zakony mna zaujima iba to ze bolo jasne niekomu dokazane ze je podvodnik ale on sa brani tym ze bol nelegalne odpocuvany tym chce ako povedat ze ten jeho podvod ma tym padom ospravedlnenie heeeeee ja fakt nemozem z tohto

Reagovat
Pinturicchio

To úsměvné je, ale myslím, že většině (min. mně a 10) jde o to, že RC prostě není sto přiznat, že Inter není úplně čístý.

Reagovat
smazaný uživatel

To ví všichni

Reagovat
10

všichni ne -

robertocarlos 24.08.2009 11:50

....Uznej, že Inter tu kaňku nemá ždánou, ač se mnozí snaží mu ji mermomocí přišít

Reagovat
Pinturicchio

Tak všichni, kromě RC, to mi naprosto stačí

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vy ste jak male deti ja sa teba spytam ci mas za svoj zivot uplne ciste svedomie a nikdy si nespravil nic co by si lutoval jasne ze nikto nie je bez viny ale jedno ostava ako fakt Inter nebol nikdy z nicoho obvineny a uznany viny ak im na nieco nedosli tak su asi sikovny ale to tu predsa nebudem riesit ako male decko ze urcite nieco spravili len im na to nedosli no je len zaujimave ze za tie roky co sa vplyvu tyka je tento klub az na 3tom mieste a nikdy mu nic jeho silnejsi rivali neprisili to je cele

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus do tolika blábolů vecpat i nějakou tu čárku/tečku. Kdo to má číst?

Reagovat
smazaný uživatel

skus to necitat ked su to blaboly

Reagovat
Pinturicchio

Samozřejmě, že nemám úplně čisté svědomí. Za to, co Moggi dělal (což nechápu proč, s takovým kádrem, co jsme tenkrát měli) jsme si trest jednoznačně zasloužili, nebrečím kvůli tomu, že jsme jako jediní kvůli tomu šli o patro níž. Jen mě štve RC s tím... no, s tím, o čem jsme mluvili výš. A i u těch "důkazů" (projení s Interem na těch nejvyšších místech) jsme řekl, že jsou to spekulace (byť na každém šprochu...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ved stym ja nemam problem ja sa len smejem ze ako sa dokazete koli tomu hadat ako male deti na vasom mieste by ma skor zaujimalo preco AC vyviazlo s miernym trestom a odsral si to poriadne iba juve

Reagovat
10

o spravedlnost a výši trestu pro Juventus a zbytek zainteresovaných tady jde od začátku...

Reagovat
Pinturicchio

No, takhle... Gattuso přiznal, že úplně čistý taky nebyli... to mi stačí... mně už nejde ani tak o ten Inter, jako o tu zatvrzelost RC. A hádat se člověk musí, jde o princip !

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Problem nie je naivita "robertacarlosa", ktory veri, ze jeho Inter je cisty(aj ked je kazdemu uplne jasne,ze Inter cisty nie je...). Problem je ako svoj nazor prezentuje, mysli si , ze je najlepsi znalec Calcia a Italie. Nikto nevie viac ako on, on to vie najlepsie. Nepopieram, ze ma dost informacii, na jeho vek by som povedal, ze fakt dost vela, ale nepripusti, ze by niekto mohol mat aj viac informacii, nieco vedel lepsie... Mal by si brat priklad z "GATTUSA", ten je znalec Calcia, prezentuje sa uplne normalnym sposobom a je tu vazeny prispievatel do disusii, vela ludi sa ho pyta na jeho nazor atd....Nefandim ACM, ani Juve, ani Interu, takte tu mate zhrnutie niekoho objektivneho. Nikto z tejto trojice nie je cisty, to uz skutocny fanusik Calcia musi vediet...Jedine ROMA!

Reagovat
Pinturicchio

Přesně tak... Gattuso je "prototyp" fanouška, jak si ho představuju já. Tvrdý, neústupný, brání svůj klub, má na věci vlastní názor... ale když vidí, že nemá pravdu (i když se to týká Milána), tak ustoupí a tak to má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Silvio všechny podplatil..., soudy, právníky, komise, přemazal odposlechy, odstranil svědky, podplatil i Moggiho, aby to vzal na sebe.

Reagovat
10

a je to venku...

Reagovat
Pinturicchio

Tomu se říká péče o klub a ne jako Moggi, který to všechno nechá svést na sebe

Reagovat
smazaný uživatel

no vidite a zrasu sa na tom dokazete aj pobavit a nemuseli ste ani to RC tak napadat ved logicky berie do uvahy iba fakty a tie su take ze oficialne inter nebol pospineny narozdiel od inych to je cele a nemusela byt taka rozsiahla debata podla mna clanok napisal paradny a pisal iba o tom ako to naozaj bolo slubil clanky aj o AC a Juve tak si pockajte mozno vas prekvapi...

Reagovat
Pinturicchio

Jinak, já ten článek ve svém úplně prvním příspěvky do diskuse pochválil... dost pochválil No však počkej, až tady bude článek o JUVE, to bude to samé v bledě-modrém (černo-bílém)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemyslim si ze tam bude Juventus ociernovany aj ked by sa podla mna toho na neho naslo este dost Ja si myslim ze RC napise nepochybne dobry clanok!

Reagovat
Pinturicchio

O tom nepochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Mne furt kamarat co fandi AC hovori aj Inter podvadzal len su sikovny a nedosli im na to AC bolo sikovne az potom co im na to dosli a cele si to odsral Juventus

Reagovat
Pinturicchio

Nj, Moggi... člověk by řekl, že v tom umí chodit a ono prd, velebnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak o to jde, ač jsi to mohl napsat trochu lepším stylem . Místo aby juvetini uznali že jejich klub vedli podvodníci, prasata a zloději, tak oni brečí nad tím, že se jim na ty podvody vůbec přišlo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neviem co sa divim sak Juve ma presne takych fanusikov aky to je klub podvadzali cele desatrocia cely ten ich rodinny klan a to si onich myslim a nemusim byt ani fanusikom Interu fandim Barcelone ale Juventus je v taliansku najspinavejsi klub pre mna!

Reagovat
Pinturicchio

Huš, Matúš !

Reagovat
smazaný uživatel

A este aby som vas trosku postengroval fanusikovia Juve vy mozete byt radi ze vam z dresu este nevyparali jednu z tych dvoch hviezd za tituly lebo keby vam pobrali vsetky co mali tak ju tam uz nemate haaaaaaaa za dopingovu aferu vam mali 3 tituly zobrat to mozete byt radi ze ich este mate!

Reagovat
10

myslíš že fanoušky takovýhle kecy naserou od někoho jako ty, kdo očividně nemá páru o tom, co říká?

Reagovat
smazaný uživatel

hlkavne ze ty mas pary az dost

Reagovat
Jajinek

Tady ta diskuze se strašně zvrhla. Vyzývám všechny Interisty, kteří o dění v minulosti nemají moc páru (to není na tebe roberto), aby laskavě Inter tupě neobhajovali a ostatní, aby už to neřešili. Roberto má svůj názor na věc, se kterýjm se může a nemusí souhlasit, a nikdo mu ho nevyvrátí. Já třeba ten názor mám jiný, ale to je vedlejší. Tak se s tím smiřme a dál už se nehádejme.

Reagovat
10

nakonec se rozhodne na hřišti, letos Juventus má znovu na to, aby mohl s Interem vést minimálně vyrovnanou partii...ale uvidíme, už příští kolo hodně ukáže, jak na tom jsou aspiranti na Scudetto...Roma vs. Juve a Derby della Madonnina, to bude zajímavý víkend

Reagovat
smazaný uživatel

Pri vsetkej ucte si myslim ze AS nie je aspirant na titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale pořád je brán jako velký italský klub. A je to sakra zajmavy zapas

Reagovat
smazaný uživatel

S prestupovou politikou medzi velke kluby pomaly nepatri,skoda... Forza Roma!

Reagovat
10

nikde to nepíšu...ale v těch zápasech se objevují tři aspiranti na titul

Reagovat
smazaný uživatel

To ano ale len jeden je aspirant je vo svojom zapase favoritom

Reagovat
10

panebože...AS patří k tomu nejlepšímu v Itálii a Juventus rozhodně řádně prověří...

Reagovat
smazaný uživatel

ved to sa nehadam urcite ich preveria lepsie ako chievo ale nie je to AC ani Inter

Reagovat
Jajinek

Zajímavý víkend a Sport 1 si to všechno přesune na Sport 2, takže zase budu lovit přenos...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to pojede jako v neděli, tak není problém

Reagovat
smazaný uživatel

Pod do Madarska, tu je Sport 2!

Reagovat
Pinturicchio

To není názor, ale dětinská umíněnost, nic jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si mi ale inteligent, to ti povím

Reagovat
smazaný uživatel

Az take hrozne to nie je, trocha vymeny nazorov neuskodi. Kazdy si chrani "svoj" klub...

Reagovat
smazaný uživatel

OK ja uznavam ze nemam o tom taky prehlad ako vecsina zainteresovanych v tejto diskusii ale ja ani niesom takym fanusikom talianskej ligy takze ja to berem zo svojho pohladu co som o tom cital a co viem z oficialnych sprav komu co bolo dokazane ako obycajny fanusik mam o tom svoju mienku nepotrebujem to viac poznat na druhej strane taketo clanky ma bavia historia o slavnych kluboch a navyse som sa uz zmienil o tom preco nemam rad juventus a cital som o ich temnej minulosti uz viacej clankov tak som asi tym ovplyvneni...

Reagovat
smazaný uživatel

Mna by skor zaujimalo preco Barca pustila ETOa ale za Ibru Interu dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro klid v Calciodiskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Ved to bola zaujimava diskusia...Ked vyjde dalsi clanok, co robertocarlos spominal, tak to tu mame znova. Uz sa tesim!

Reagovat
10

já taky

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslím jinak. Že v italských dizkuzich nejsou hadky tak časté, semtam něco rozvíří ITAL, ale tak to je třeba brát z rezervou. Italské diskuze jsou zde klidné, atmosféra je přátelská. Tech 300. sem myslel obecně víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, rozumiem...Ale kedze Italska diskuze, tak by sa malo diskutovat po "taliansky", myslim nie jazkom, ale "mentalitou"...

Reagovat
10

vášeň ke calciu patří odjakživa, nejsou to šachy

Reagovat
smazaný uživatel

Tato diskusia nie je nic oproti diskusii v Taliansku, tam by si sa pobavil, ked sa hadaju fanusikovia dvoch klubov. Vyzera to, ze by sa pozabijali(pre cloveka, ktory ich nepozna a nerozumie jazyku) a o par minut idu spolu na pohar vina alebo kafe...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to je spíš ve Španělské diskuzi, a v české

Reagovat
smazaný uživatel

Cesku moc nesledujem, maximalne kvalifikaciu Cesko a Slovensko a tak. Je to sranda tie nadavky a podpichovanie Slovaka na Cecha, Cecha na Slovaka a potom aj dokopy medzi sebou. V Spanielskej mi "chyba" Kyslik.

Reagovat
smazaný uživatel

Ozaj ked sme uz pri tom na akom programe v cechach sledujete taliansku ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Sport 1, jinak na internetu - atdhe.net ; rojadirecta.com ; myp2p.eu

Reagovat
10

Sport1, Betfair na internetu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem ci mame mi na slovensku ten isty sport1 ako v cechach ale myslim si ze ano kedze ma ceskych komentatorov a taliansku ligu presunuli na sport2 na 1ke chodia iba reprizy

Reagovat
10

jj, to je ten stejný...ty hlavní zápasy budou chodit na Sport2 ale v sobotu by měly chodit přímé přenosy i na Sport1

Reagovat
smazaný uživatel

hm ale to budu tie menej vyznamne takze Juve - AS a AC - Inter sa bude dat kukat iba na netu to je skoda lebo budem na chate a tam mam sice digitalnu tv ale je tam iba sport1 a internet tam ma slaby signal cize mi to bude sekat asi dost...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm atdhe poznam tie dalsie dve pozrem ale sport1 presunul taliansku ligu na sport2 a ta je u nas iba na digitale od upc kablovka a ostatne digitalne tv tento program nemaju

Reagovat
smazaný uživatel

V sobotu davaj na S1 Bari - Bologna od 18:00

Reagovat
smazaný uživatel

ale v nedelu je na programe z priamich prenosov skotsko a la liga iba

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, proto píšu jen tento zápas. Ale od třetího kola se Italská Seria A začne hrávat v normálním čase v enděli, tedy od 15:00, tak snad ji budou davat v TV na Sport1 opět

Reagovat
smazaný uživatel

no tiez dufam aj mne doslo ze prednost na 1ke dostava spanielska liga tak ak sa to kryje s talianskou tak to nejde ale problem je ze velke zapasy v taliansku nechodia v nedelu o 15:00 ale vzdy bud v sobotu alebo nedelu vecer treba si predplatit asi sky sports a bude po probleme

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem smutně zaskočen kolik lidí je schopno se nechat doslova ukecat jedním plácačem. On tady (10) sám zahájí velkolépý rádoby spor o věcech natolik spekulativních a dvojvykládačných jako bylo Calciopoli (přitom to vůbec není k tématu) a v momentě, kdy se přemůžu a začnu se s ním o tom bavit mne on začne napadat, vyzývat k nadhledu atd. To snad není pravda . Člověk se snaží, napíše text, který svého druhu v ČR objektivně řečeno skoro nemá obdoby, a výsledkem jsou kecy, že autor je zahleděný hlupák, který se nedokáže přenést přes své ego, brečí nad podvody Juve, tvrdí že Inter je nejlepší apod. - sorry, ale silná káva. Nejhorší na tom je, že drtivá většina hlupáků se přidá na jeho stranu a poserou se z toho, že ten carlos je fakt guma, jak pořád hájí svůj klub, že by měl sundat brýle, trochu nadhledu bla bla bla... No a nakonec přijde ten nejerudovanější, který sdělí, že ten hlupák, který svým článkem tu diskusi vůbec umožnil a pár lidem zajistil dva tři dny bezplatný program, sám sebe považuje za nejlepšího znalce, za jediného, kdo má správný názor atd. atd. To je fakt k pláči. To, že někdo trapně neustoupí na stranu většiny je bráno jako zahleděnost a sebezvýhodnění. hmm, paráda. Abych se začal bát dalších dílů seriálu Korunu všemu nasadí kec, že článek o Juve bude v bleděmodrém stejná "kritika". To je síla. Zarytý Interista, který mohl napsat dvacetidílný článek o celé historii klubu místo toho dá přednost článkům o všech klubech, ne jen o tom svém, a napíše takřka stejně dlouhý text o Juve i Milánu, kde ty kluby vyzdvihuje s téměř nadlidským úsilím a ještě to apriorně dostane otřískané o hlavu Fakt se tomu Kyslíkovi vůbec nedivím

Reagovat
10

zajímavý je, že ses vůbec nevyjádřil k tomu, kdo dával příkazy, kdo obstarával odposlechy, co jsem napsal nahoře...pak z tebe vypadne, že ani sám nevíš, že Marco Tronchetti Provera je jedním ze spoluvlastníků Interu Milán...jediný, co se ti snažím ukázat je to, že spousta důkazů a indícií vede k tomu si myslet, že za tím byl Inter...ty argumenty, co jsem k tomu napsal jsou fakta, nikdo si to nevymyslel...

Reagovat
smazaný uživatel

kde ze mě vypadlo, že nevím, že Provera je spolumajitel? Ukaž mi to, nebo se nemáme o čem bavit

Reagovat
10

napsal si tohle, což hovoří zcela jasně: ...Kolega si myslí, že když si někde na wikipedii vyhledá informaci, že Tronchetti (údajný Interista) vede "Telefony" proti Juve...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, to hovoří jasně. hmm. Víš co nesnáším ze všeho nejvíc? Když mi někdo do úst vkládá něco, co jsem neřekl, to fakt nesnáším

Reagovat
10

robertocarlos

26.08.2009 08:10

proč bych se vyjadřoval k tomu, kdo zprostředkovával odposlechy apod.? Je to důležité? Není důležitější, co se v těch odposleších našlo? Kolega si myslí, že když si někde na wikipedii vyhledá informaci, že Tronchetti (údajný Interista) vede "Telefony" proti Juve, a myslí si, že tím dokáže vinu Interu? Že ho tím obviní? Já už jsem se ke všemu co tui je vyjádřil milionkrát, už mě to fakt nebaví. Jen mě dojímá, když nějaký zabedněný juventino vykřikne hlášku typu: "NJ, Inter, zase vyhrál podvodem", tomu se o bianconera nelze nesmát

Reagovat
smazaný uživatel

to co jsem napsal nikterak nepopírá, to co jsi mi do vložil ty, takže nevidím důvod, proč jsi to kopíroval

Reagovat
10

"údajný interista"? z toho mi celkem jasně vyznívá, že vůbec nevíš, že Interu nejen fandí, ale že je také jeho spolumajitelem...

jsem zvědav, jak chceš popírat tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

OK, údajný jsem psát neměl, byl to afekt. To ale nic nemění na tom, že jsem nidky neřekl že to ení náš spolumajitel či že to nevím, proto trvám na rtom, že mi opakovaně do úst vkládáš mnou nikdy nevyřčené a to mně fakt neskutečně rozčiluje

Reagovat
10

zkus se zamyslet nad tím, co by si z tvých vět vydedukoval ty sám a pak někoho začni obviňovat z toho, že ti dává do pusy něco, co si neřekl...

(on prostě zapře úplně všechno, to nemá smysl )

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt nemá cenu, když někdo nechce chápat, nepochopí

Reagovat
10

ono je celkem normální si myslet, že nevíš vůbec nic o tom, že je fanouškem a spolumajitelem klubu, když napíšeš "Tronchetti (údajný Interista)"

Reagovat
smazaný uživatel

opět se zeptám - ty neumíš číst?

Reagovat
10

a mimochodem to, kdo pořizoval odposlechy je v této věci celkem zásadní, protože nemohly být namířený proti Interu...to je zcela zásadní a neoddiskutovatelná věc

Reagovat
smazaný uživatel

to je naprosto absurdní. Po vypuknutí skandálu celou akci začala šetřit i disciplinárka i policie, tudíž se odposlechy (původně udávající jen Juve) mohly kromě ostatních klubů jako AC či Lazio klidně rozrůst i na Inter. Snad nevěříš tomu, že inter má větší sílu v médiích a zákulisí než Berlusconi nebo Moggi potažmo Agnelliové

Reagovat
10

jenže ty odposlechy byly celou dobu řízený ze strany Interu, proč by asi nahrávali hovory vlastních lidí? probuď se

Reagovat
smazaný uživatel

jsi vůbec zdravý? Ale fakt, to prosím bez urážky. Jistě, že aféru rozjely odpoclehy na Juve stran Telefonu od Provery, ale poté celá kauza šla do rukou policie a svazu (kde Iter rozhodně nevládne/nul) a ta měla vlastní odposlechy a svůj dopled nade vším!!!!!!

Reagovat
10

zase urážíš? abych za tebou nepřijel do Český Lípy, můžeš se o mém zdraví přesvědčit sám

policie žádné vlastní odposlechy neměla, čerpala pouze z odposlechů od Provery/Telecom Italia...

Reagovat
smazaný uživatel

nebydlím v České Lípě, tak si jeď kam chceš. Sorry, jasně píšu že to není urážka, ale jak jinak mám reagovat na někoho, kdo neustále dokola opakuje takové absurdity jako ty? Myslíš, že policie neměla žádné vlastní odposlechy? Že Itálie je tak blbá země, že nechala spolumajitele jednoho kubu udělat odposlechy na ostatní a Inter se usmíval na balkóně San Sira? Budíček!

Reagovat
10

monopolní telefonní společnost v zemi je jediná, kdo může poskytovat nějaké odposlechy, policie sama o sobě v tomto nic nedokáže, bez spolupráce s Telecom Italia, tato spolupráce prokazatelně nebyla, žádné odposlechy Interu nejsou, až na nějaký rozhovor Facchetiho...to, že tu monopolní společnost vlastní spolumajitel Interu je jediná věc, na kterou se snažím ukázat

Reagovat
smazaný uživatel

pořád dokola, nemá to cenu. Jen se neopovažuj z korupce obviňovat Facchettiho, to už bys mě fakt rozzuřil

Reagovat
10

ty se mě budeš ptát, jestli umím číst?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty tvé kecy o o příkazech... no, nevím odkud jsi to zkopíroval, předpokádám, že z nějakých mediálních exponentů Juve, ale na takové spekulace v momentální situaci nemá cenu reagovat. Celá kauza je spekulace, nač reagovat na další? Nemám na to náladu, v tomto případě to stejně nelze dokázat., Jak zjistíš, kdo komu co přikazoval? Já narozdíl o d tebe píši o faktech potvrzených, ty jen kecáš a spekuluješ - a to je ten rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

tesime sa na dalsie clanky

Reagovat
10

shrnuto podtrženo - kdo nesouhlasí s robertocarlosem je úplnej debil a měl by se dát na kuželky

Reagovat
smazaný uživatel

A tak zase nepřeháněj

Reagovat
smazaný uživatel

Typická reakce žebráka. Buď neumíš číst, nebo jsi hlupák. Přesně jak o tom píšu výše

Reagovat
10

hele ty frajere, ještě dlouho tady budeš něco psát o tom, že na tebe někdo útočí? já jsem tě troubou, hlupákem a žebrákem nikdy nenazval, tak mě neser

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

klasicka reakce Bojdy

Reagovat
smazaný uživatel

přesně ten případ o kterém jsem mluvil

Reagovat
Pinturicchio

No je fakt, že jsi zbytečně útočný. Třeba vůči mně, který se tady celou dobu (dovolím si tvrdit) baví slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

ja se fakt snažil se udržet a nezapojovat se do toho ale neslo to... si naivní, neobjektivní a arogantní fanatik... neni žádná šance s tebou slušně diskutovat o jakemkoliv konfliktu Interu s kymkoliv... nejde to.. o zákulisí podvodů v calciu víš stejne hovno jako kdokoliv s kym se tu hádáš... vsichni se snaží dokázat svoji pravdu na základě spekulaci nikdy nikdo nevi co je a co neni pravda... ale forma jakou svoji pravdu podáváš ty ..tak stoho de strach.. jsi nemocný člověk

Reagovat
smazaný uživatel

no, je dobře že sis vyléčil mindrák, vypovídal ses, a teď zase dobrou oc

Reagovat
smazaný uživatel

sam vidíš že si v pasti a neviš jak ven.. je mi tě líto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zabal to tady

Reagovat
smazaný uživatel

raději ty, já alespoň mluvím věcně

Reagovat
10

nechci se tě dotknout, ale podle mě už tady trošku jedeš na křeč

Reagovat
smazaný uživatel

to si třeba o tobě říkám už druhým dnem. Je mi ale jasné, že napsat to jako první zvedá prestiž mezi čtenáři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně by ses nad sebou mohl zamyslet.

Reagovat
SqueeZy

prestiz... ty vubec nevis...

Reagovat
Pinturicchio

robertocarlos 26.08.2009 11:52: To je neuvěřitelná snůška nesmyslů, v tomhle příspěvku a jen čím dál tím víc přesvědčuješ o tom, že jsi člověk bez nadhledu. A ad to urážení mé osoby (byť nepřímo) - já Ti článek pochválil, nikde Tě neurážím, tak to zkus, prosím stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál jsi! Mysli si co chceš, hlavně že jsi na straně většiny

Reagovat
10

ze začátku tady byli všichni proti mě, když pak někdo vyjádří názor proti tobě, tak je to najednou většina, to hloupé stádo, jak tady píšeš?

Reagovat
smazaný uživatel

mluvíš z cesty

Reagovat
Pinturicchio

Proč takhle (navíc hloupě) útočíš? Tahle Tvá odpoved je nejtypičtjěší příklad uraženectví. Já nejsem na ničí straně, Tvůj článek se mi líbí, na druhou stranu mi přišly zajímavé ty věci, které hodil "10", so what?

Reagovat
smazaný uživatel

je zajímavé jak slevuješ. Ještě v předchozích příspěvcích jsi horlivý stoupenec všeho proti Interu, nyní ti jen přišly zajímavé některé věci a v podtstaě sde ti vše líbí... Já ze sebe prostě nikdy nenechám udělat debila a své si budu hájit třeba do roztrhání. To, že to ty nebo kdokoli jiný nazve uraženectvím, beznadhledností či zaslepeností mě nezajímá

Reagovat
10

zajímavý, že byl jedním z prvních, kdo ti to pochválili...Pinturicchio 25.08.2009 12:38

Reagovat
smazaný uživatel

ale tady nejde o to, jestli mi to pochválil nebo ne

Reagovat
Pinturicchio

Nevíš kudy kam, nepřiznáš, ztrácí to tady absolutně význam.

Reagovat
Pinturicchio

Ty jo, nestačím se divit a Ty chceš tvrdit, že Ti "10" něco vkládá do úst? Pro Boha. Můj úplně první příspěvek do diskuse: "Moc pěkný článěk. Ad to házení špíny na Juve... mně to přijde spíš jako konstatování holých faktů... jen cítím z toho článku ukřivděnost (oprávněně) a tak trochu "brečení". Ale ruku na srdce, někdy ta špína na Juve házená překračuje únosnou míru a dělá se, jakoby všichni ostatní měli svědomí čisté jako právě padlý sníh... což je samozřejmě ukrutná blbost. "

pak nahodil ty "zajímavosti" "10" - o těch vysoce postavených fanoušcích Interu apod., moje odpoved / reakce byla, že je to zajímavé. A netuším, kde jsi vzal to "všeprotiinterácké", napsal jsem, že se na to neumíš kouknout s nadhledem, jako GATTUSO, děláš z Morattiho člověka, který snad sere svatozáře na počkání, nebo co... kdyby Ti řekl, že je sníh černý, tak to tady budeš hlásat do skonání světa.... a běda, jak Ti někdo bude odporovat.

Reagovat
smazaný uživatel

a zase jsme u toho. "děláš z Morattiho člověka, který snad sere svatozáře na počkání,"kde? Já jsem Morattiho ocenil za to, co pro nás udělal, nic víc, nic míň.

Reagovat
Pinturicchio

Ale to je v pořádku, to Ti nikdo nebere... tím jsem naznačit tu Tvoji zaslepenost, kdy prostě jdeš přes mrtvoly a snažíš se mít pravdu i tam, kde to prostě není možné... přečti si něco o výrokové logice / subjektivitě - objektivtě.

Reagovat
Pinturicchio

*tím jsem chtěl naznačit....

Reagovat
smazaný uživatel

Dokolecka dokola RC a 10 nema cenu aby ste dalej diskutovali pretoze sa nikdy nezhodnete mna tiez nikto nepresvedci o tom ze tato vec je uplne jasna a uz je davno uzavreta to co tu dokola 10ka vytahuje ze za odpocuvani stal inter nikto nevyraca a je to uplne jedno ten kto ale podvadzal bo juve davno vybavene a vyriesene vinnici potrestany konec nerieste to uz! RC ja osobne sa uz velice tesim a na dasie perfektne clanky aj o inych kluboch tak ako si pisal o hviezdakch calcia to boli tiez super clanky... A ja vnich urcite nevidim neobjektivnost. Podla mna su pisane perfektne aj tie o tych hracoch nemoze nikto napisat ze si pisal iba o interistoch a vyzdvihoval ich nad vsetkych....

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych byl neobjektivní, nemá více životopisů AC a jeho hráči než Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Uzavřel bych to tím, že čistý nebyl tenkrát nikdo. Na Juve se přišlo, na Inter ne. Hotovo, tečka.

Reagovat
Pinturicchio

Až to přizná Roberto, sním vlastní klávesnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on to nemusí přiznat, když se na to nepřišlo, tak si muže myslet, že Inter je čistý. Ale chce to trošku soudnosti.

Reagovat
Pinturicchio

Tak fajn, tak alespon trochu té soudnosti . Nu nic, kašlu na to (asi) jelikož to stejně nemá cenu

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ne, a ne. To prostě není pravda. Až mi dokážeš, že Inter se jakkoli účastnil Calcipoli z hlediska vlastní viny na uplácení, všem se omluvím a pozvu vás na pizzu

Reagovat
Pinturicchio

Připustíš to alespon? Připustíš, že je možné, že Vám tentokrát pomohli "kápové"? My jsme tenkrát vyjebali s Váma (byť si za to můžete trochu sami, nikdo Vás nenutil, at nastoupíte s dorostenci), tentokrát Vy s náma... to je celé.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, my jsme s váma nevyjebali, vyjebal s váma Moggi a spol.

Reagovat
Pinturicchio

Ty dobře víš, jak to myslím. Ale samozřejmě, máš pravdu (bez ironie)

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť říkám, že na Inter se nepřišlo, proto si mužeme myslet, že byl Inter čistý. To je na každým, jak to kdo veme :)

Reagovat
10

musím říct, že už jsem se v této diskusi úplně uklidnil, uklidnilo mě vědomí, jaký je RC fanatik, co popře jakýkoliv argument proti Interu...snažím se mu vklidu na všechno odepsat argument, který je dle mého názoru podležený, načež mě on nejdříve urazí a pak bez argumentu všechno popře...myslím, že přihlížející si udělají obrázek sami...

budu rád, pokud ty moje argumenty přesvědčili alespoň jednoho fanouška minimálně se nad celou věcí zamyslet...

Reagovat
smazaný uživatel

typický populisticvký ec, který by z tebe měl učinit toho, kdo je na straně DOBRA/PRAVDY a z tvého soka zászupce ZLA/INTERU/LŽI. Ty právě neuvádíš nic faktického, jen samé spekulace typu kdo komu dává příkazy atd. Fakta jsem napsal já, a to nepopíratelná, pakliže umíš číst, pochopils to.

Reagovat
10

nic faktického? to, že ty věci nechceš vidět, neznamená, že to nejsou neoddiskutovatelná fakta

Reagovat
smazaný uživatel

ne nejsou, jsou to (takřka výhradně) samé spekulace

Reagovat
10

ano, důvody proč jsou to "pouze" spekulace jsem uvedl také...

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš, že sám uznáš, že to spekulace jjsou. O čem se teda bavíme?

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

to, proč na Inter neexistují žádné důkazy je zcela evidentní, popsal jsem to nahoře, to jsou fakta, která pořád hledáš...

Reagovat
Pinturicchio

Nejsou to přímo fakta, ale pořád ty spekulace... ale kdo ví, jak to ve fotbale chodí (zvlást v té době v Itálii) tam tu vysokou pravděpodobnost, že jsou alespon zčásti pravdivá, vidí.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, to fakta prostě nejsou, jen domněky a spekulace

Reagovat
Pinturicchio

No, tak když to otočím, tak je to stejné, jako Tvoje kecy o tom, že jsme si ten opakovaný zápas vynutili my apod.l

Reagovat
smazaný uživatel

ale jistěže ano, vždyť Chiusano za to dostal křeslo prezidenta klubu, a to se jinak ve fotbale nijak neangažoval!

Reagovat
Pinturicchio

BOŽE, je to naprosto to samé, spekulace x spekulace. Rozdíl je v tom, že já to uznám, Ty ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, není to to samé. Proč by obyčejný právník zničehonic dostal křeslo prezidenta Juventusu Turín?

Reagovat
Pinturicchio

A proč ne? Proč by to nebylo možné? Nemohlo to být třeba tím, že byl opravdu schopný? Je to Tvá domělá spekulace, že tomu bylo jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa pytam ma toto este nejaky vyznam sa o tom dalej bavit? Lebo to je donekonecna!

Reagovat
smazaný uživatel

ano, on byl tak dobrý právník až ho zvolili šéfem Juve = logika par excellence

Reagovat
10

robertocarlos, ten který zná význam slova spekulace jen v případě, že se jedná o spekulace proti Interu

Reagovat
Pinturicchio

Tomáši, to je úplně normální logika. Ono ne za vším, co je černo-bílé je nutno hledat nějaké zlo. Je to to samé, a sice "dohad vs dohad". Jak jsem říkal výš, přečti něco o té výrokové logice / objektivitě / subjektivitě. Zatím na to Tobě, bohužel, jde vidět, že diskutovat moc neumíš (nechci psát, že jsi hloupý) a že jsi pořád ještě malé dítě.

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt neskutečné , tak já neumím diskutovat, hmm jde vidět že ty ano .Nechápu, proč mi zrovna ty doporučuješ literaturu o subjektivitě či objektivitě, já tobě zase mohu poradit hlubší fotbalové vzdělání.

Stejně jsi mě ale rozesmál - člověk už tři týdny po večerech studuje Schopenhauera a Nietzscheho a pak mu někdo poradí, co má číst. Trefa do černého

A propos - jsem dítě? No, jak myslíš, měl by jsi vědět, že člověk mladší bývá často chytřejší než ten starší (momentální příklady raději neuvádím)

Reagovat
10

on ti to napsal úplně v klidu a ty mu odpovíš v tomhle tónu...možná by nebylo od věci si vzít antidepresiva, protože už ti ta tvoje podrážděnost zatemňuje mozek

Reagovat
smazaný uživatel

ano, jsem poměrně "podrážděný" a nediv se mi. Už tři dny trávím čas debilní debatou o ničem, přitom jsem dnes chtěl napsat AC Milán (včera jsem si už udělal jakýsi náčrt, nadpis atd.) a mám hovno a zkaženou náladu

Reagovat
smazaný uživatel

Si dej diazepam na uklidnění

Reagovat
smazaný uživatel

nepomůže

Reagovat
Pinturicchio

Kopeš, zuřivě kopeš kolem sebe a přitom naslepo. Máš pocit, že neumím diskutovat? To ať posoudí ostatní. To je sice chválihodné, že trávíš večery s Niet. a Schop., leč nemá to žádnou spojitost s tím, co jsem Ti říkal, ať si přečtes (a to doporučení nebylo myšleno špatně, jen bys potom neplácal takové faktické hlouposti). "No, jak myslíš, měl by jsi vědět, že člověk mladší bývá často chytřejší než ten starší" - a tohle už, nemá ani cenu komentovat.

Reagovat
smazaný uživatel

podle tebe to není pravda?

Jinak, ty mě v klidu napíšeš, že diskutovat neumím, a když to napíšu já tobě tak se divíš

Reagovat
Pinturicchio

Není to nutně pravda, to je ta výroková logika. Jasně, že můžeš napsat, že neumím diskutovat.. a já mám stejné právo se proti tomu ohradit (tak jako Ty proti mně)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to tímto uzavřeme, jo?

Reagovat
Pinturicchio

Jasně, klidně... stejně už jsme někde úplně jinde, než bychom být měli

Reagovat
10

proč Inter k tomu utkání nenastoupil v plném složení? vždyť ten první zápas skončil za stavu 0:0...proč si myslíš, že byste ho vyhráli?

Reagovat
smazaný uživatel

no to snad nemyslíš vážně

Reagovat
10

odpověz mi prosím

Reagovat
smazaný uživatel

říká ni něco slovo čest? Kubová hrdost? Úroveň? Tak proto

Reagovat
10

Inter tenkrát v dvoubodovém systému skončil 5 bodů za Juventusem...navíc tohle utkání bylo ve 26. kole, 6 kol před koncem ligy...

Reagovat
Pinturicchio

Takže další Tvoje domněka, že Inter byl v tu dobu silnější a prostě MUSEL vyhrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

No tak jak jsi to myslel? Že šlo o hrdost? To já bych na to hřiště zrovna šel v plné sestavě a "nějaký podvodnický Juventus" nakopal do zadku.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tvá věc

Reagovat
Pinturicchio

Samozřejmě, já chápu, že Inter se radši zamkne v kabině a brečí. "My" v Turíně máme hold jinou povahu a mentalitu, no. Ale na to v Míláně třeba přijdete, až budete mít alespon polovinu úspěchů, co my.

Reagovat
10

já bych si to od něj velmi rád nechal vysvětlit, protože tohle období zmapované nemám, to klidně přiznám...ale z těch dat co mám k dispozici je patrné, že Inter dohrál sezonu v nejsilnějším složení, že od tohoto utkání zbývalo 6 kol do konce a že Juventus v konečném součtu stejně vyhrál o 5 bodů v dvoubodovém systému...nechám si to rád vysvětlit

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si druhý díl tohoto seriálu, měl by vyjít každou chvíli

Reagovat
10

dobře, těším se...to znamená dneska?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím, nezáleží to na mě

Reagovat
smazaný uživatel

Prepac ale znovu musim stat na strane RC mam pocit ze to ale nikam nevede a nemam zaujem sa mu pchat do zadku zato ze tu pise clanky mne sa jeho clanky pacia nepopieram ale to vela ludom no co sa tohto tyka proste uz konecne pochop jedno ze dokazana vina bola iba tym co ich potrestali preco by mal RC uznavat ze aj inter je spinavi ked mu nebolo nic dokazane nech je to uz ako chce chapes ale tomu ze inter nebol z nico obvineny a ani uznany vinnny cize kym sa nepreukaze opak nema sa za co komu ospravedlnovat a uznavat ze ano mas pravdu urcite aj inter robil podvody len im na to nedosli naco by to robil opakujem nebolo im nic dokazane vsetko su iba spekulacie ktore niesu potvrdene nicim...

Reagovat
smazaný uživatel

400. pro La Grande Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsme jak ti co první ligu kupují (AC) a nejsme jak ti co spadli do Serie B ( Juventus).....NERRAZURRI ALE ALE ALE!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

promiň roberto, ale dneska jsi to nedal...

abys v jednom komentu pompézně napsal, že ZNÁŠ CALCIOPOLI DO DETAILU, přičemž se o pár minut později jasně prokáže, že nevíš o jedné z hlavních postav této kauzy (Proverovi), že je to zarytej Interista, to je jedna věc, stane se..., co mě ale zklamalo bylo to tvé následné křečovité popírání jasného přehmatu a tvrzení, že samozřejmě víš, že je Provera spolumajitel Interu. když si to vezmeme logicky - Provera je podle Tebe "údajný Interista", ale samozřejmě víš, že je to spolumajitel Interu..., na tomhle něco nesedí, ne ?

druhá věc - napíšeš o svém textu, že "v ČR skoro nemá obdoby" a následně se divíš, že Tě někdo nazve zahleděným hlupákem, který se nedokáže přenést přes své ego. ať už s tím souhlasím, nebo ne..., divíš se takové reakci ?

10 (na jehož straně rovněž nejsem..., podle mě si to mohl odpustit, jelikož už je to dávno pasé a daní diskutéři by si ušetřili nervy, jak už koneckonců naznačil Jajinek, nebo vandertom) Ti předkládá jeden zajímavý argument za druhým a ty (když už jsi s ním do diskuze vstoupil) na něj reaguješ převážně urážkami a vyhýbavými odpověďmi, stejně jako na ostatní, kteří si s Tebou dovolí polemizovat. když už znáš calciopoli do detailu, proč mu nepředložíš jasná a podložená fakta, na které by neměl co říct ? měl bys klid a ostatní by uznali, že je pravda na tvé straně. takhle jsi pro mnohé diskutéry tím, čím jsi. samozřejmě to pro Tebe nic neznamená, jelikož jsi přesvědčený o své pravdě, ale nezačne člověku vrtat hlavou "kde je pravda ?", když mu 10 lidí napíše, že je nebe modré, načež jim všem odvětíš "jste hlupáci a nic o tom nevíte..., nebe je zelené." ?

Reagovat
smazaný uživatel

píšeš, že jsem nepředložil faktické argumebnty? Není to pravda, já je snad jako jediný předložil, a to jak v článku, tak v diskusi! Kde tyto informace jsou psát nebudu, jsem si jist, že číst umíš, a inteligenntí také jsi

K Proverovi - že je spolumajitelem Interu samozřejmě vím dávno, slovo údajně mi (jak jsem upřesnil i s omluvou výše) ujelo - neměl jsem to dělat, bylo to ode mne hloupé...

O egu - to, že podobný text o podobné epoše či týmu v ČR nemá obdoby je pravda, žádný můj vymyšlený kec, to je naprosto zřejmé a ty to dobře víš. Navíc, blbé pindy o zahleděosti se zde objevily daleko dříve, než jsem to napsal, takže tohle je mimo...

10 - předložil jsem mu řadu n eochvějných faktů, nezpochybnitelností i věcností. To, že on to neodkázal přijmout není můj problém, nemůžuza to.

Tímto bych to rád ukončil, jsem fakt unavený a nebaví mě řešit s prominutím pí**viny. Měj se Rino

P.S. O tom, zda znám Calciopoli do detailů či ne, si můžeš udělat obrázek sám (je mi to celkem jedno), já si za tímto tvrzením stojím navzdory čemukoli

Reagovat
10

já si projíždím tvoje odpovědi na výpisy mých argumentů a nic moc faktického a relevantního tam nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

nechme toho, to už fakt nemá cenu

Reagovat
Lubinterista

ještě furt? Jinak jestli se vám do toho můžu nasrat, tak si taky desítko myslím, že ty údaje jsou odněkud skopčený, třeba Tuttosport, nebo od někoho jiného, každopádně fanouška Juve, ale nechci křivdit.

Nechce se mi diskusi ze včera pročítat znova, ale namátkou:

Majitel Telecomu-fanda Interu, nevím nakolik je to technicky možné, aby se k tomu dostal, myslím odposlechy v dřívější době. Mám na mysli to, že Moggi používal nejméně pět rozdílných operátorů, nebo simek ze zahraničí a volal rovněž na cizí operátory. Ale možná se na to třetí strana-rozdílný operátor dostane, nevim. Na druhou stranu jsem už někdy psal, že ta propojenost Inter-Tim nebo Telecom, nebo co, byla zřejmá. Jenže, když to prokáže ty špinavosti...

Dále si myslím, že když je někdo majitel firmy a sponzoruje určitý tým, tak je zřejmé, že špičky z firmy se budou stýkat se špičkami z klubu - to je asi normální. Takových fotek bude asi mraky z různých klubů a jestli je fanda nebo ne? Nevim, já bych konkurenční nebo nenáviděný klub nesponzoroval.

Co se týkalo toho opakovaného zápasu, 10 psal něco, že kvůli lidem nebo co a proč. Já to chápu takhle - konflikt diváci vs. hráči, byla kontumace, tečka. Podobný případ Liberec - Bukurešť, diváci, hráči, kontumace, tečka. Ale tenkrát to kontumací, která asi měla být neskončilo, přisrala se třetí strana se svojí režií. Nešlo o body na konci, nebo tak. Nikdo z nás neví jak to tenkrát prociťovali.

Výčet lidí, který o tom rozhodoval před pěti lety. Pokud se pamatuji, nejprve se měl Juventus potulovat někde po Serii C nebo tak, nevim jestli to byli tyto spřízněné duše Interu a AC, kdo se zasloužil o to, že Juv. dostal o hodně mírnější tresty, kdo ví kde by byli dnes. Tipuju, že ten co navrhl, aby se to po zisku titulu na MS negovalo, byl rovněž člen, nebo spřízněnec Interu...

Ve zmíněných letech bez úspěchu můžeme spekulovat proč tomu tak bylo. Ale na druhou stranu v těch letech Inter 3x vyhrál UEFU (vim, že jenom) a jednou myslím prohrál ve finále na penalty. Prostě jsou období kdy vládl jeden, druhý nebo třetí, nebo někdo jiný. Dělá to snad Liverpool menším klubem, když cca 20 let nevyhrál ligu?

Až tebou uvedené argumenty označí civilní, nebo sportovní soud za přímé důkazy vedoucí k obvinění a trestu, můžeme je tak brát. Já se, ale držím fakt podpořených verdikty soudu a ty hovoří jasně.

Dalo by se asi polemizovat dál, ale nemá to cenu, patřím k těm kdo za tim taky udělal čáru a nechci se mezi vás motat, ale sorry stalo se, nedalo mi to. Kdysi jsem psal, že mi Juventus V seriiA chyběl a jsem rád, že je zpátky je to přece nejůspěšnější klub it. historie, já zase navždy budu interista no a co? Nejhorší na tom bylo, že to poškodilo celý it. fotbal, kterému taky fandim jako celku. To je asi raději vše, nechce se mi to tady zase šroubovat, teď ale doufám, že Fiore alespoň vyrovná.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně jsi to řeknul, můžu se takřka pod vše podepsat. Tu pasáž končící Liverpoolem by sis měl Desítko přečíst alespoň pětkrát!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele