Laporta: Henry by byl dobrým manažerem Arsenalu

28.02.2018, 19:02
Aktuality
Bývalý prezident Barcelony Joan Laporta veřejně podpořil myšlenku, že by se příštím manažerem Arsenalu mohl stát Thierry Henry. Dokonce bývalého vynikajícího francouzského útočníka přirovnal k Pepu Guardiolovi.

Henry přestoupil do Barcelony právě z Arsenalu v roce 2007 v době Laportova prezidentství. O rok později se stal Guardiola koučem prvního týmu Barcy, se kterým pak sklízel jeden úspěch za druhým.

"Pokud se bude chtít stát koučem a ještě přesněji koučem Arsenalu, pak je to proto, že je přesvědčen o tom, že v tom bude velmi dobrý. Už jako hráč se snažil o dokonalost. Fotbal zná skvěle jako jeden z nejlepších hráčů své doby na světě. Tito lidé, kteří tak dobře znají svět fotbalu, podobně jako třeba Pep Guardiola nebo Johan Cruyff, nepotřebují tolik času jako jiní trenéři, aby byli skvělí," řekl Laporta v rozhovoru pro The Telegraph.

"Henry zná skvěle Arsenal, celý klub i jeho fanoušky. Myslím, že z něj bude výborný kouč," dodal.

Henry, jenž momentálně zastává pozici asistenta Roberta Martineze u belgické reprezentace, už dříve připustil, že by ho post manažera Arsenalu zajímal, až se jednou Arséne Wenger rozhodne ve funkci skončit.

Francouzský manažer vede Arsenal už 21 let. Jeho pozice se letos znovu dostává na přetřes. Klubu totiž podruhé za sebou hrozí, že se nekvalifikuje do Ligy mistrů. V Premier League je až šestý a nabral výraznou bodovou ztrátu. Postoupit do milionářské soutěže však stále může jako vítěz Evropské ligy.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (77)

Přidat komentář
pantondavo

Tak tam by zaválel i Stramaccioni.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá otázka je, zda změna trenéra u Arsenalu něco změní. Když vezmu do karet to, že se současným trenérem je vedení spokojeno a klade se důraz na všechny možné cíle, jen ne na ty sportovní. Pokud Wenger odejde, což bude muset sám, mohou si za něho vzít jen další podobnou panenku a bude to z bláta do louže.

Reagovat
tunkic

Já si hlavně myslim, že až Wenger skončí, tak stejně v klubu zůstane na nějaký jiný pozici a bude do toho novýmu trenérovi dál kecat

Reagovat
Messi14

otazka, jestli to prave nesetri na Henryho.. aby to prevzal po Wengerovi bez jeste vetsiho bordelu po nekom jinym typu Moyes treba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Ot: Takze nakoniec Kuciaka profesionálne odfajcili dvaja fetaci

Tak to áno. Skurveny pojebany stat. Tu fakt tým kurvam prejde všetko

Reagovat
smazaný uživatel

čo? zdroj?

Reagovat
cr7sux

Taky to nemozu najit..

Reagovat
madridcan

Tlačovka policajného prezidenta...samozrejme neoficialna

Reagovat
smazaný uživatel

Neoficialna tlacovka je nejaký ekvivalent teplého ľadu alebo suchej vody?

Reagovat
j_mrazik

To je nějaká místní novinka zo Sečoviec?

Reagovat
madridcan

Nauč sa geografiu

Reagovat
kris_kros

je tu niekde diskusia o tom?

Reagovat
smazaný uživatel

Ach bože, ty čítaš asi iba titulky

Reagovat
bobis21

tak říct že to byl Fico nemůže, protože by byl další na řadě

¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
smazaný uživatel

A čo si čakal Fico si ho zastrelil a sám si ten prípad aj vyriešil.Všetko je to veľká tragikomédia.

Reagovat
X-bano-X

Dpc. Dalsi Matovic

Reagovat
smazaný uživatel

Úprimne:Kto iný by to spravil?

Reagovat
X-bano-X

Iny ako kto? Nerozumiem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako Fico.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuciak a jeho kolegovia našli informácie o tom ako talianska mafia kradne eurofondy.Bol v tom namočený aj Fico a tak sa "dohodly"že sa ho zbavia.Fico tu robí divadielko s odmenou aby zo seba oddoprel pozornosť.Kalinakova NAKA už prehliadava aj iných novinárov (samozrejme pod zámienkou pátrania po vrahovi Kuciaka). Všetko sa už samozrejme vysetrilo a Kuciaka zabili fetaci.Za mesiac si na tú vraždu už nikto nespomenie a Fico bude zo svojou Komunistickou zverbou kradnúť naďalej To je už Spovensko.Ale aj tak bude mať pri voľbách 25%.

Reagovat
X-bano-X

Vidíš a tomuto sa v skratke hovorí demagógia

Reagovat
Pepe1911

Pokud si myslíš, že ve vraždě novináře má prsty premiér země, ve které se ta vražda stala, jsi idiot.

Reagovat
madridcan

No to zase prrr Ale viem kam tym mieris

Reagovat
smazaný uživatel

No aspoň pri politických názoroch sa vie fanúšik Barcelony s fanúšikom Realu dohodnúť,niekedy mi to príde keď na EF čítam diskusie že fan Realu a fan Barcelony musia byť hneť úhlavnými nepriateľmi

Reagovat
X-bano-X

Ja proste nemám rád keď sa vynášajú súdy ešte pred tým ako sa vôbec niečo zistí. To čo predvádza opozícia mi príde prachsprosté parazitovanie na smrti dvoch mladých ľudí a vytrieskavanie politického kapitálu. Tak sa zdá, že už vôbec neide o vyšetrenie vraždy ale o odvolanie ministra vnútra, policajného prezidenta a o následný pád vlády.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale veď sa nič nezistí a nikto nebude odvolaný (max.si pár poslancov vymeni kreslá) veď teraz sa už zistilo že za to bola len náhodná vražda.Fico má svojich ľudí všade a jediný spôsob ako to ukončiť je ze Fico prehrá voľby ale to sa nestane pretože dôchodcom nasluboval vlaky a prizivnikom sociálne balíčky.

Reagovat
X-bano-X

Zas hovorím že toto sú len hlúposti. To že niekto niekde povie, že sa nad niečím uvažuje ešte neznamená že to tak bude, čo sa aj teraz potvrdilo a tá feťácka teória už bola zamietnutá. A ešte jedna vec k Ficovi a spol. V oblasti v ktorej pracuje si myslím že patrím medzi ľudí, ktorí svojej práci rozumejú a je ich ťažko odrbať. A už veľakrát som pri sledovaní vystúpení viacerých politikov tzv odborníkov len v nemom úžase sledoval ako klamú resp. nevedia o čom hovoria v snahe očierniť tých druhých. Pre ľudí ktorí nemajú nejaký hlbší prehľad to všetko vyzerá rozumne ale akonáhle človek nazrie cez tú škrupinu lží, tak zistí že sa len jedna skupina hlupákov pomocou fiktívnych údajov snaží očierniť tú druhú skupinu hlupákov v očiach verejnosti aby ich pekne nahradili pri koryte.

Reagovat
Lacko_Boh

Najsmutnejsie je, ze aj keby to boli naozaj spravili tie fetky, tak fico dostal ten stat do takeho stavu ze tomu proste neuveri nikto.

Reagovat
smazaný uživatel

Já říkám, že si tu spoustu lidí dělá srandu z Arsenalu a z Wengera, nebo mu to jejich fans nadávají, ale jsem zvědavý, kde Arsenal sežene dobrého trenéra. Inter ani nehraje poháry, AC bere EL jako úspěch, nějakých 15 let nebo kolik v kuse v LM, já jsem si dělal srandu kolikrát z Arsenalu tady, ale teď vážně, LFC, Tottenham, United, ty asi stěží budou 15 let v kuse v LM... Dělá si nás tu hodně stavu z Wengera, ale teď si to řekněme narovinu jako dospělý, Wenger je kvalitní trenér, jen hlupák by o tom pochyboval.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš na na něj není veden takový tlak. Spousta jiných trenérů skončila mimo titul a na hranici postupu do LM, vypadla z domácích pohárů a s LM se loučila s debaklem, ale z týmu je vyhodilo vedení. Wenger se drží, protože Arsenal má jiné priority a ty Wenger plní. K smíchu není Wenger. K smíchu je vedení Arsenalu. A až Wenger skončí, fans to poznají, z bláta do louže. Jiné kluby jsou úspěšné, protože chce být úspěšné vedení a hledá takové trenéry. Ale když má Arsenal hodnoty jinde, bude to bez Wengera lepší? Bojím se, že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jak si psal s tím vedením, tak spousta lidí nechápe, že Wenger může doporučit hráče, on chtěl Cavaniho nebo Reuse a další fotbalisty, ale vedení má peníze a ty hráče mu nepřivede. Myslím, že Teda takhle, na ty podmínky co má si myslím, že je opravdu úspěšný. Nevěřím, že kdxz přijde Ancelotti nebo Enrique, že se s tímhle týmem bez podíl dostane do LM, Wenger tady odvedl poradny kus práce a já nevím, kdo by ho měl nahradit, když s vedením Arsenalu je těžký se bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Posil

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké hodnoty? Vždyť vedení Arsenalu se už delší dobu nebojí utrácet peníze. Viz poslední nákupy, smlouva pro Özila, ...

Reagovat
smazaný uživatel

City, Liverpool, United, Tottenham, Chelsea mají na soupisce minimálně 5-7 hráčů opravdu světový úrovně, vy máte 2, bojuj s tím o titul..

Reagovat
papanegra

teď ty jména z LFC a Spurs prosím.... u obou to vidím tak na 3..

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Mane, Salah, Firmino, v podstatě Couts, odehrál půl sezóny, Can. Tott:Eriksen, Kane, Ali, Alderweireld, Dier, možná i Son. A pak tu jsou hráči kteří sice nejsou světová úroveň, ale v Arsenalu by na svých postech byli nejlepší a to bych mohl napsat skoro celý soupisky obou týmů.

Reagovat
Gunner14

V podstate Couts a Mane, Can, Ali, Dier a Son

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se smějes, kdo z téhle hráčů by podle tebe u vás nebyl hvězda, smát se Sonovi a mít na křídle Iwobiho. Can, Ali, Dier by nehráli základ podle tebe v Arsenalu???

Reagovat
Gunner14

Co do toho tahas Arsenal? Napsal si: mají na soupisce minimálně 5-7 hráčů opravdu světový úrovně.... Ani nevim proc jsem na tebe vlastne reagoval, kdyz napises ze hraci typu Dier jsou svetova uroven asi mas nasledovano

Reagovat
smazaný uživatel

Když se za něj v létě nabízeli slušně pálky a mají o něj zájem lepší kluby, tsk ano, je to kvalita.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak taky záleží na tom, kdo jak kouká na pojem světová úroven. Někdo tam řadí jen Messiho, Ronalda, Harryho a takové hráče a někdo i Cana, Maného, Sona a další...já si myslím že jak v Live tak v Tottasu je plno hráčů, kteří by v Arsenalu hráli každý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Většina soupisek, podle mě Wenger v Anglii dělá skoro zázraky, ta soupiska je prostě slabší než prvních 5 týmů, tak co by fans chtěli.

Reagovat
TheTopFootbaler

Can, Dier, Son, to si děláš srandu? Pán ví, pán zná.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo hlavně, že ste všechny chtěli koupit vid a za ně maly peníze, hlavně za Diera ste chtěli dát pálku.

Reagovat
TheTopFootbaler

Kdy my jsme chtěli koupit Sona, Diera a Cana? Možná tak Vysočina.

Reagovat
smazaný uživatel

Nabízeli atd za něj 50 Mega v létě, ty fanoušku United.

Reagovat
TheTopFootbaler

Co si mám představit pod pojmem "nabízeli atd."? A sorry, ale "spekulace" o nás a Dierovi jsem fakt nezaznamenal. Nečti tolik ten bulvár.

Reagovat
Gedofrey

Salah, Mane, Firmino, Can, VVD

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool má dva, Tottenham jednoho, stejně tak Chelsea. United jich mají spoustu a stejně hrajou hovno...

Reagovat
masly008

hazard,kante?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok..na Kantého jsem pozapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Willian je neskutečný, Christensen udělal chybu proti nám, takže se ty jeho dva dobrý roky mažou jo? Giroud s Moratou taky nejsou zlý, i když to je jediný post, který má Arsenal lepší a Fabre je furt ne světový, ale dobrý hráč ano

Reagovat
smazaný uživatel

Wilian rozhodně není pravidelně neskutečný, Christensen nehrál špatně, ale pokud se bavíme o TOP hráčích, nemá tam co dělat.

Asi by to chtělo si definovat o čem se vlastně bavíme. Protože ty považuješ za hráče světové úrovně každého druhého...

Reagovat
Counter

Samozřejmě že Wenger je dobrý, má za sebou nesporné úspěchy. Ale v současné chvíli tu práci v Arsenalu nezvládá, je toho na něj moc a drolí se mu to pod rukama.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty vážně věříš tomu, že přijde trenér Ancelotti, Enrique, Henry, Mancini a s ním přijde titul bez pomoci vedení na přestupním trhu?

Reagovat
smazaný uživatel

To nikdo nečeká. Spousta z nas chce proste videt pokus neco zmenit.

Wenger uz je posledni sezony totalne vycpely. Cest vyjimkam, kdy ten tam ještě dokázal nakopnout... finale FA Cupu napr.

Reagovat
smazaný uživatel

tym

Reagovat
exot12

Ty chceš zmenu, iba aby to bola zmena?

Zober si, že odišiel Furgusson a kde sú ManU doteraz? Z AC odišiel Carlo, tiež som si myslel, že to chce zmenu, a kde skončili? Klopp odišiel z BVB a doteraz to nie je ono.

Iba výmena trénera ničomu nepomôže a chcieť iba zmenu pre zmenu, je fakt idiotské.

Ja som to písal dávno, vedenie Arsenalu má naozaj iné ciele, ktoré AW plní. Iba idiot by narúšal chod firmy, ktorá generuje zisk, preto dokiaľ Arsenal bude generovať zisk a AW chcieť, tak bude trénerom. Úprimne fandím majiteľom v tom, že nepodliehajú tlaku fanúškov

Reagovat
Counter

Ne, ať už přijde kdokoli, nebude to mít vůbec lehké a dost možná si v první sezoně povede výsledkově stejně jako Wenger, ne-li hůř.

Jinak v posledních letech se nedá říct, že by Arsenal neutrácel. Samozřejmě oproti konkurenci to jsou pořád šušně, ale neviděl bych to tak, že Wengerovi házelo vedení klubu klacky pod nohy, a proto se mu nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento podvodnik

Reagovat
smazaný uživatel

Ale proč ne?! podle mě lepsi než nechat tam Wengeleho

Reagovat
PP

Kdokoliv..

Reagovat
PP

* oprava.. kdokoliv kromě Mourinha samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že Jose má Arsenal za potřebí?

Reagovat
tunkic

Myslím, že Arsenal nemá zapotřebí Mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň v něčem se s Arsenalem Jose shodne

Reagovat
tunkic

Reagovat
Hachim Mastour

Stačila expreska.

Reagovat
Trand

Nikdy mi nepřišel jako dobrý typ na trenéra, ale tak třeba bude dobrý. Jen nevím, jestli je Arsenal vhodný jako první tým na trénování.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Spalovač šancí

"Dokonce bývalého vynikajícího francouzského útočníka přirovnal k Pepu Guardiolovi" ... zřejmě kvůli podobnému účesu

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
cetto

Tohle dosazování bejvalejch hvězd na posty manažerů.. At si prode standardní cestou od nějaký juniorky, přes béčko a nižší ligu do áčka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele