LaLiga - souhrn 20. kola: Girona překvapivě remizovala

12.01., 23:02, aktualizováno 14.01., 18:20
Komentáře a souhrny
Valery Fernández v souboji s Alejandrem Pozem (© AFP)

Athletic v baskickém derby porazil Real Sociedad a posunul se na třetí místo před Barcelonu. Betis ukončil čekání na výhru, Las Palmas si pro změnu poradilo s Villarrealem. Sevilla proti Deportivu Alavés smazala dvoubrankové manko, obrat ale nedokonala a naopak prohrála. Hosté získali všechny body za triumf 3:2....

Cádiz CF - Valencia CF 1:4

14.01.2024 16:15

Góly: 21. Rubén Alcaraz (pen.) - 8. Hugo Duro, 52. Diego López, 90+4. Javi Guerra, 90+8. Jesús Vázquez

Hráči Valencie zvítězili ve 20. kole LaLigy na hřišti Cádizu 4:1 a napříč všemi soutěžemi triumfovali již počtvrté za sebou. Celek, v jehož dresu se na trávníku představilo hned sedm odchovanců, otevřel skóre zásluhou Huga Dura již v osmé minutě. Odhodlání hostujícího družstva nezlomila ani nařízená penalta, kterou přetavil ve vyrovnávací gól ještě do poločasu Rubén Alcaraz. Krátce po návratu na trávník totiž přesně pálil Diego López, a Žlutá ponorka tak prodloužila čekání na soutěžní triumf na deset po sobě jdoucích zápasů.

Valencia vstupovala na hřiště Cádizu ve skvělé náladě, jelikož po cenné remíze s Barcelonou dvakrát v řadě vyhrála, přičemž si v týdnu zajistila i postup do další fáze španělského poháru. Naopak domácí na tom byli s formou úplně opačně, protože v lize naposledy zvítězili v první zářijový den, což vedlo k propadu do sestupového pásma.

Pirátům se navíc nepovedl ani vstup do tohoto utkání. Už v osmé minutě musel Conan Ledesma lovit míč ze sítě po zakončení Dura, kterého našel přihrávkou López. Několik chvil poté mohl odpovědět Iván Alejo, svou hlavičku však nasměroval těsně vedle levé tyče. Další šanci si domácí vytvořili ve 21. minutě. Po nastřelené ruce totiž dostali možnost zahrávat pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Alcaraz a bez problému zakončil k pravé tyči. Španělský záložník mohl o několik minut později přidat další branku, z naprosté blízkosti však hlavou nedokázal překonat Giorgiho Mamardashiviliho, jenž se blýskl skvělým zákrokem. Na druhé straně hřiště ho napodobil ve 34. minutě Ledesma, který zneškodnil velmi nebezpečnou ránu Sergiho Canóse.

I do druhého dějství vstoupili mnohem lépe Netopýři. Canós vyslal v 52. minutě skvělou přihrávku za obranu, našel Lópeze, a ten střelou na zadní tyč překonal domácího gólmana. Žlutá ponorka po obdržené brance sice více držela míč na kopačkách, ale měla problém si vypracovat větší příležitost ke srovnání. V 79. minutě se domácí dostali do první vážnější situace ve druhé půli, Chris Ramos však z voleje pálil vysoko nad. Několik minut poté mohl Alberto Marí definitivně potvrdit vítězství svého týmu, míč se mu ale zamotal mezi nohama a zblízka nedokázal pořádně zakončit. Nakonec se Los Che dočkali. Javi Guerra utekl obraně a po střele k pravé tyči se mohl radovat ze třetí branky svého týmu. V úplném závěru ještě přidal Jesús Vázquez čtvrtou přesnou trefu.

Valencia tak opět potvrdila formu a odvezla si domů tři body. V následujícím kole se 20. ledna střetne s Bilbaem, Cádiz změří o den dříve síly s Deportivem Alavés.

Více informací k zápasu

UD Almería - Girona FC 0:0

14.01.2024 14:00

Góly: -

Jednoznačně poslední Almería překvapila ve fantastické formě hrající Gironu, s níž ve 20. kole LaLigy remizovala 0:0. Nečekaně zaměstnanějším brankářem byl na Power Horse Stadium hostující Paulo Gazzaniga, kterého ohrožoval zejména Sergio Arribas.

Odchovanec Realu Madrid hrozil především v úvodech obou poločasů, avšak jeho pokus zkraje zápasu Argentinec zneškodnil a projektil z 54. minuty prosvištěl těsně vedle levé tyče. Ofenziva hostů zůstala hluboko za očekáváním a podruhé v ročníku vyšla střelecky naprázdno, poprvé tomu tak bylo v září proti Bílému baletu.

První nedělní duel ve španělské nejvyšší soutěži svedl ke střetu dva celky s naprosto odlišnými formami. Domácí Almería byla jediným týmem z top pěti lig, který od startu ročníku stále nedosáhl na vítězství. Naopak Girona šokovala celý svět, když se po sérii 14 soutěžních zápasů v řadě bez porážky držela v přímém boji o první místo v tabulce.

Do první zajímavé situace se ale dostali trápící se domácí fotbalisté. Ve 12. minutě vypálil levačkou zpoza velkého vápna Arribas, proti jeho pokusu však pohotově zasáhl Gazzaniga. O několik minut později se na druhé straně hřiště dostal ke střele z hranice šestnáctky Daley Blind, zamířil ovšem pouze doprostřed brány, a domácí gólman si tak připsal rutinní zákrok. Závěr první půle patřil Almeriensistas. Arribas však poslal svou hlavičku z hranice malého vápna pouze vedle pravé tyče a nepřesní byli těsně před odchodem do kabin také jeho spoluhráči.

Rojiblancos pokračovali v aktivitě hned od úvodu druhého dějství a na první šanci nemuseli čekat dlouho. Ihned po změně stran ve skluzu zakončoval Léo Baptistao, který ale mířil přesně do hostujícího gólmana. Krátce nato svou obávanou levačku ukázal Arribas, z rohu pokutového území ovšem těsně minul, díky čemuž si zhluboka oddechl jinak bezmocný Gazzaniga. V 80. minutě mohl jít sám na gólmana Gonzalo Melero, nedovoleným zákrokem ho však těsně před velkým vápnem zastavil Aleix García, což pro něj znamenalo jediné, a to předčasný odchod do sprch.

Almería se tak sice prvního vítězství v sezoně nedočkala, s Gironou však uhrála velmi cenný bod. Oba celky odehrají následující ligový duel 21. ledna. Rojiblancos změří síly s Realem Madrid, Blanquivermells vyzvou Sevillu.

Více informací k zápasu

Real Betis - Granada CF 1:0

13.01.2024 21:00

Góly: 76. Isco

Betis prolomil špatnou formu z předchozích zápasů, když si ve 20. kole LaLigy na domácí půdě poradil s Granadou 1:0. Dlouho bezbrankové utkání rozhodl gólem v 76. minutě Isco, jenž skóroval potřetí v ročníku. Nováček soutěže se chvíli po jeho trefě sice radoval z vyrovnání, jejich euforii však utnul svým zásahem videorozhodčí.

Fotbalisté Betisu pokračovali ve svém trápení i po Novém roce. Andalusané protáhli sérii bez vítězství již na šest soutěžních klání v řadě, přičemž v týdnu navíc vypadli ze španělského poháru. Tentokrát na domácí půdě přivítali Granadu. Hosté byli outsiderem utkání, jelikož se topili na předposledním místě v tabulce, v minulém kole ale dokázali uhrát důležité tři body proti Cádizu.

Úvodní minuty byly na obou stranách opatrné, když se ani jeden z týmů nikam příliš nehrnul. První větší zaváhání v defenzivě soupeře přišlo ve 23. minutě poté, co Assane Diao po přízemní přihrávce uvnitř pokutového území pohotově pálil. Jeho rána byla prudká, ovšem namířil ji přímo do hrudi vyběhnutého brankáře. Betis byl i nadále lepším týmem, když více hrál s míčem a snažil se tvořit hru. Střelecky byl sice mnohem aktivnější, ale znatelně se trápil v přesnosti, a tak týmy šly do šaten za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl i nadále velmi vyrovnaný a žádný z týmů svého soupeře pod nebezpečný tlak nedokázal dostat. Střelecký půst dokázal prolomit až v 76. minutě záložník Isco. Ten předvedl své fotbalové kvality, když se ve vápně dostal k balonu a bez většího váhání chladnokrevně zakončil ranou k levé tyči.

V 82. minutě ovšem došlo k dramatizaci, když si skvěle za obranu naběhl Matías Arezo a svůj únik završil střelou za vyběhnuvšího gólmana. Radost z vyrovnání ovšem netrvala dlouho, neboť videorozhodčí nepřehlédl těsný ofsajd, který situaci předcházel. Nejtěsnější možné vedení si poté už zelenobílí vzít nenechali.

Betis tak prolomil špatnou formu a doma získal tři body. V příštím kole se 21. ledna utká s Barcelonou, Granada změří o den dříve síly s Atlétikem Madrid.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Sociedad 2:1

13.01.2024 18:30

Góly: 30. Álex Berenguer, 42. Álex Berenguer - 87. Mikel Oyarzabal

Athletic prokázal ve 20. kole LaLigy vynikající formu, když na svém stadionu porazil v baskickém derby Real Sociedad 2:1. Na tribunách Estadio San Mamés se již tradičně mísili fanoušci obou rivalů, kteří se po vstřelených gólech vzájemně špičkovali. V nikterak nevraživé atmosféře nakonec měli větší radost příznivci červeno-bílých barev, jež už v první půli dvakrát rozjásal Álex Berenguer. Lvi se dalším ziskem plného počtu bodů posunuli na třetí příčku tabulky, naopak celek ze San Sebastiánu potvrdil rapidně klesající tendenci výkonů.

Dva nejvýraznější zástupci Baskicka sice prožívali ve španělské nejvyšší soutěži velmi povedený ročník, Real Sociedad však přece jen za svým rivalem začal zaostávat. Dříve takřka nezastavitelná ofenziva nastřílela v předchozích třech ligových kláních jen jeden gól, a tak se celek ze San Sebastiánu propadl na šestou příčku. Bilbao naopak posbíralo z předchozích osmi duelů 20 bodů a dotíralo na třetí Barcelonu.

Dobrou formu si domácí přenesli i do sobotního utkání, jelikož v úvodu zápasu byli nebezpečnějším týmem. Aktivita Rojiblancos vyústila ve 30. minutě k otevření skóre, když vyprodaný stadion rozveselil Berenguer. Ten dokázal využít rychlého protiútoku a propadlý centrovaný balon bez problému dorazil z bezprostřední blízkosti do sítě.

Los Leones pokračovali v herní převaze a zanedlouho se prosadili podruhé. Berenguer byl znovu ve správný čas na správném místě a odražený míč z úrovně pokutového puntíku pohotově umístil po zemi k pravé tyči.

Ve druhém dějství domácí tým v herní aktivitě viditelně ubral a byl to především La Real, kdo se snažil dostávat do nadějných příležitostí. V jedné takové se objevil v 58. minutě Aritz Elustondo, který se ocitl ve velmi dobré pozici uvnitř pokutového území. Svoji střelu ale trestuhodně poslal vedle levé tyče.

Pasivita domácích závěr zápasu řádně zdramatizovala, jelikož jeho soupeř dokázal v 87. minutě ztrátu snížit. Dobré pozice uvnitř vápna využil Mikel Oyarzabal a prudký centr usměrnil hrudí do branky. V nastavení se dění na hřišti přiostřilo, ale kromě několika žlutých karet se už výsledek neměnil.

Athletic tak před vlastními fanoušky skolil baskického rivala potřetí za sebou. V příštím kole se představí 20. ledna ve Valencii, Real Sociedad bude hrát tentýž den na hřišti Celty Vigo.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Celta Vigo 1:1

13.01.2024 16:15

Góly: 43. Cyle Larin - 10. Iago Aspas

Mallorka hrála ve 20. kole LaLigy s Celtou Vigo nerozhodně 1:1. Na největším Baleárském ostrově otevřeli v 10. minutě skóre hosté zásluhou Iaga Aspase, jenž si připsal jubilejní 150. trefu v nejvyšší španělské soutěži. Vedení však Los Celestes nevydrželo ani do poločasu, neboť v závěru první půle určil konečný výsledek Cyle Larin. Svěřenci Rafaela Beníteze tak alespoň přerušili sérii tří proher s Rumělkami v řadě.

Celta Vigo odstartovala rok 2024 tím nejlepším možným způsobem, když v honbě za záchranou mezi španělskou elitou porazila Betis 2:1. Povinnost si splnila také v poháru, kde po výhře 4:2 postoupila do dalšího kola. Mallorca naopak v posledním klání narazila na silný Real Madrid a po pěti ligových duelech v řadě bez porážky se musela smířit s prohrou.

Na bodový zisk to na konci 10. minuty nevypadalo ani v tomto duelu. Jörgen Strand Larsen nejprve obral o míč váhajícího obránce soupeře, následně s ním udělal několik kroků směrem do šestnáctky, kde jej učebnicově předložil Aspasovi a ten balon střelou z první poslal chirurgicky přesně k levé tyči. Ve snaze s nepříznivým stavem něco udělat, šlápli domácí na plyn a ve 23. minutě byli blízko srovnání. Larin si ve vápně našel ideální pas z levé strany a vypálil, jeho pokus placírkou ale skončil jen nad břevnem.

Těsně před odchodem do šaten se mladý Kanaďan dostal do šance znovu, tentokrát už však byl úspěšnější. Giovanni González obdržel dlouhý pas za obranu, poslal jej pod sebe nabíhajícímu Larinovi, ten předskočil obránce a z prvního doteku propasíroval míč za záda gólmana.

Po návratu ze šaten se na větší vzruch čekalo až do 60. minuty, kdy balon po standardce hlavou zasáhl domácí Dani Rodríguez, mezi tři tyče jej ale nenasměroval. Los Bermellones měli na svědomí i další nebezpečnou situaci. Antonio Raíllo si po dlouhém autu našel míč ve vápně a zakončoval totožným způsobem jako několik minut před ním jeho kolega. Bohužel pro Mallorku byl stejný i výsledek.

Kormidlem duelu nepohnul ani čtvrthodinu před koncem Larin, jenž běžel z mírného úhlu sám na brankáře a střelou na bližší tyč prověřil jeho pozornost. Vicente Guaita nicméně Kanaďanův pokus vytěsnil mimo.

Mallorca tak sice nezvítězila, opět však zůstala na domácí půdě neporažena. V následujícím kole se 22. ledna střetne s Villarrealem, Celta Vigo přivítá o dva dny dříve Real Sociedad.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Villarreal CF 3:0

13.01.2024 14:00

Góly: 8. Kirian Rodríguez, 51. Juanma Herzog, 63. Kirian Rodríguez

Las Palmas prolomilo sérii tří ligových duelů v řadě bez vítězství a podruhé v sezoně si poradilo s Villarrealem, který na vlastním hřišti porazilo 3:0. O překvapivě pohodové výhře domácích rozhodl jejich kapitán Kirian Rodríguez, jenž zaznamenal dva přesné zásahy. Defenziva Žluté ponorky tedy inkasovala už ve 12. ligovém klání v řadě, což se jí stalo naposledy v roce 2002. Na vítězství přidal razítko i 19letý Juanma Herzog, pro kterého to byla při debutu v nejvyšší španělské soutěži premiérová trefa.

Las Palmas za sebou mělo tři velmi těžké prohry, proti Bilbau i Barceloně ale podal celek z ostrova Gran Canaria velmi sympatické výkony. V týdnu ovšem žlutomodří nestačili v poháru na druholigové Tenerife, s nímž padli 0:2. Náladu si tak chtěli vylepšit na domácím hřišti, na které přicestoval trápící se Villarreal. "Žlutá ponorka" rovněž nezvládla své utkání v Copa Del Rey a kvůli velmi slabé formě se v tabulce před tímto kolem nacházela až na 13. místě, tedy tři příčky za svým soupeřem.

Domácí vstoupili do zápasu skvěle, když je už na sklonku osmé minuty poslal do vedení perfektní ranou pod břevno Rodríguez, jemuž připravil míč do ideální palebné pozice zpětnou přihrávkou Alberto Moleiro. Villarreal mohl vyrovnat poté, co se do dlouhého samostatného úniku dostal José Luis Morales, jenže zkušený útočník si neseřídil správně mířidla a zakončil vysoko nad bránu.

Hosté však s přibývajícím časem začali čím dál více hrozit. Blízko ke skórování měl v závěru první půlhodiny Gerard Moreno, kroucenou střelu na vzdálenější tyč ale poslal vedle a Dani Parejo zase orazítkoval pokusem z přímého kopu břevno.

Aktivní hosté se hnali za vyrovnáním i ve druhé půli, Santi Comesaňa však měkoučký centr nedokázal usměrnit do sítě. Trest za promarněné příležitosti pak pro Villarreal přišel v 51. minutě. Právě tehdy si na prudký centr z rohového kopu naskočil Herzog a nekompromisní hlavičkou pod břevno navýšil vedení Las Palmas. Třetí gól hráčů z Kanárských ostrovů pak přišel po rychlém protiútoku, když povedenou zpětnou přihrávku Javiho Muňoze proměnil v gólovou asistenci přesně zakončující Rodríguez.

Las Palmas tak prohloubilo trápení Villarrealu a doma získalo tři body. V následujícím kole se 20. ledna střetne s Vallecanem, "Žlutá ponorka" změří o dva dny později síly s Mallorkou.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo Alavés 2:3

12.01.2024 21:00

Góly: 70. Rafael Mir, 82. Lucas Ocampos (pen.) - 26. Nahuel Tenaglia, 40. Kike, 90. Rubén Duarte

Alavés zvítězil v bláznivém zápase 20. kola LaLigy na hřišti Sevilly 3:2. Hosté měli skvělý první poločas, ve kterém se dostali do dvoubrankového vedení a vypadalo to, že jejich cesta za ukončením pětizápasové série bez ligové výhry bude pohodlná. Rojiblancos se ovšem po změně stran nevzdali a nepříjemné manko stáhli. V 90. minutě se ale hrdinou hostů nakonec stal Rubén Duarte, jenž se stejně jako autor druhé trefy Kike García prosadil proti Seville i v prvním vzájemném střetnutí ročníku. Andalusané se tak museli na domácí půdě smířit již s třetí porážkou po sobě a po dokončení celého kola jim hrozí pád do sestupové zóny.

Fotbalisté Sevilly se po nevýrazných ligových výsledcích natrápili i ve španělském poháru, kde porazili druholigový Ferrol gólem z 87. minuty. V lize se Rojiblancos nacházeli až na 16. místě jen bod od sestupového pásma a tentokrát je čekal velmi důležitý duel. Deportivo Alavés totiž bylo v tabulce těsně nad nimi, přičemž v LaLize pětkrát v řadě nezvítězilo.

Rojiblancos vstoupili do utkání velmi aktivně a už ve třetí minutě to v ochozech pořádně zahučelo. Jesús Navas totiž fantastickou střelou ze zhruba 30 metrů napálil břevno. Hráči Deportiva hráli od úvodních minut v hlubším bloku, což dovolovalo Seville kombinovat na jejich polovině a vytvářet si tlak. Ten málem vyústil ve 12. minutě k první trefě, hlavičku Lucase Ocampose ale reflexivně zneškodnil Antonio Sivera. Nakonec to však byli modrobílí, kteří se ve 26. minutě dostali do vedení. Po rohovém kopu míč propadl až Nahuelovi Tenagliovi, jenž pohotově zareagoval a placírkou jej usměrnil k pravé tyči. Další šok pro domácí přišel v závěru prvního dějství, kdy hosté zaúřadovali podruhé. Carlos Vicente v pokutovém území přiťukl míč hlavou na Garcíu, který s přispěním teče Kikeho Salase přeloboval Marka Dmitroviče.

I přesto, že se Sevilla po změně stran hnala za srovnáním, to byli opět Baskové, kteří měli v 58. minutě obrovskou šanci. Luis Rioja získal míč po velké chybě Sergia Ramose, prokličkoval se až do pokutového území, odkud ovšem namířil balon těsně vedle pravé tyče. V 70. minutě se však Rojiblancos přece jen dočkali snížení. Centr propadl až k Rafa Mirovi, který na zadní tyči zakončil hrudí za záda bezmocného Sivery. Tlak domácích se zvyšoval, což vedlo k pokutovému kopu po faulu Carlose Benavideze na střídajícího Mariana Díaze. K penaltě se v 81. minutě postavil Ocampos a střelou doprostřed srovnal. Euforii na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán proměnil v hrobové ticho v 90. minutě Duarte, jenž po rohovém kopu na zadní tyči dorazil balon hlavou do sítě a rozjásal hostující fanoušky.

Sevilla tak opět zaváhala a doma nakonec nezískala ani bod. V následujícím kole se 21. ledna střetne s Gironou, Alavés změří o dva dny dříve síly s Cádizem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Girona FC
20
15
4
1
46 : 24
49
2
Real Madrid
19
15
3
1
40 : 11
48
3
Athletic Bilbao
20
12
5
3
38 : 20
41
4
FC Barcelona
19
12
5
2
36 : 22
41
5
Atlético Madrid
19
12
2
5
39 : 23
38
6
Real Sociedad
20
8
8
4
31 : 21
32
7
Real Betis
20
7
10
3
22 : 20
31
8
Valencia CF
20
8
5
7
26 : 24
29
9
UD Las Palmas
20
8
4
8
19 : 17
28
10
Getafe CF
19
6
8
5
24 : 25
26
11
Rayo Vallecano
19
5
8
6
18 : 24
23
12
CA Osasuna
19
6
4
9
22 : 29
22
13
Deportivo Alavés
20
5
5
10
18 : 27
20
14
RCD Mallorca
20
3
10
7
18 : 24
19
15
Villarreal CF
20
5
4
11
27 : 41
19
16
Celta Vigo
20
3
8
9
21 : 30
17
17
Sevilla FC
20
3
7
10
25 : 30
16
18
Cádiz CF
20
2
9
9
15 : 30
15
19
Granada CF
20
2
5
13
22 : 41
11
20
UD Almería
20
0
6
14
19 : 43
6

Zbývající zápasy

30.01. 00:00
FC Barcelona - CA Osasuna
31.01. 00:00
Atlético Madrid - Rayo Vallecano
01.02. 00:00
Getafe CF - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Raul=Real

Sevilla tam je to snáď samé nemehlo-dôchodca-nemehlo-dôchodca-dôchodca...a jeden Suso medzi nimi

Reagovat
Neutron

Ahojte, prosim Vas riesil tu niekedy niekto listky na Bilbao? Zvyknu byt dostupne na mieste? Chcel by som ist niekedy zaciatkom buducej sezony tak zatial iba zbieram info. Dakujem za kazdu radu

Reagovat
oli9

Divam se na jejich zápasy doma a kapacita 53. A chodí kolem 40 k což je oficiálně psané. Takže pokud to nebude Real nebo Barca tam by lístky měly být

Reagovat
Neutron

Super dakujem skusim si to tiez trochu odsledovat.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Almería - Girona by nějaký podvod? Hosté jedna střela na branku

Reagovat
Pospovič

Byl to humus, poprvé jsem si pustil tu zázračnou Gironu a tipoval bych ji tak v boji o sestup než o titul

Reagovat
Tony Stark

Dnes najhorší výkon za celú sezónu.

Buď na dnešnú biedu v zápase so Sevillou rýchlo zabudnú, alebo v prípade ďalšej straty bodov budú už v tabuľke postupne klesať.

Reagovat
MarcoBanco

Mne prišlo, že celkom zarotovali so zostavou.. Ale že to bude mať až taký dopad na herný prejav som nečakal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele