LaLiga - souhrn 2. kola: Real Madrid i Valencia stoprocentní

18.08.2023, 21:29, aktualizováno 21.08.2023, 21:06
Komentáře a souhrny
Jude Bellingham (© AFP)

Real Madrid ve druhém kole zvítězil na půdě Almeríe a se šesti body se posunul do čela. Cádiz dlouho držel v Katalánsku nadějnou remízu, nakonec ale s Barcelonou padl. Valencia i druhý zápas v sezoně vyhrála nejtěsnějším poměrem, tentokrát na Mestalle proti Las Palmas. Real Sociedad naopak na první výhru nadále čeká, remizoval i se Celtou. Duelem na půdě Mallorky započalo dění ve 2. kole LaLigy, vítězně z něho přitom vzešli hosté, kteří se radovali po jediné trefě Gerarda Morena...

Deportivo Alavés - Sevilla FC 4:3

21.08.2023 19:00

Góly: 7. Luis Rioja, 44. Rubén Duarte, 54. Kike, 59. Kike - 15. Abdelkabir Abqar (vl.), 41. Erik Lamela, 90+7. Rafael Mir

Alavés ovládl ve druhém kole LaLigy dramatický duel se Sevillou, kterou doma porazil 4:3. Na úvodní zásah domácích ještě dokázali Rojiblancos reagovat a skóre otočit, avšak už do poločasu bylo opět srovnáno. Jako rozhodující se tak ukázal úsek mezi 54. a 59. minutou, kdy se dvakrát prosadil 33letý Kike García. Další klíčovou postavou duelu se stal o čtyři roky mladší Luis Rioja, který nejenže celé gólové představení načal, ale měl i prsty ve všech následujících brankách baskického celku. Zatímco modrobílí oslavili první vítězství po návratu mezi elitu, Rojiblancos na bodový zisk stále čekají.

Nováček z Alavésu vstoupil do prvoligové štace těsnou porážkou v Cádizu. Při obnovené premiéře před vlastním publikem však Basky nečekal jednoduchý úkol, v cestě jim totiž stála Sevilla. Ta měla za sebou dramatický zápas o Superpohár UEFA, v němž se nakonec musela sklonit před Manchesterem City. Dobrou zprávou pro Andalusany byl fakt, že se již v úvodu sezony mohli spolehnout na svého elitního střelce Youssefa En Nesyriho, jenž se trefil proti Citizens i Valencii.

Začátek zápasu však probíhal v režii Alavésu. Skóre mohl otevřít už v šesté minutě García, ostrý pas z pravé strany ale nedokázal zasáhnout. O úvodní trefu se tak postaral až o pár chvil později Rioja, který si za hranicí šestnáctky šikovně převzal míč a utaženou střelou na zadní tyč vsítil první gól Deportiva v sezoně.

Nevýraznou Sevillu pak vrátil zpátky do zápasu Maročan. Nebyl to však kanonýr En Nesyri, nýbrž domácí stoper Abdel Abqar, od jehož nohy se balon po rohovém kopu nešťastně odrazil do vlastní branky. Andalusané se poté zvedli a ještě v první půli jim zajistil vedení povedeným pokusem z hranice vápna Erik Lamela, jemuž ke skórování pomohla tyč.

Branková konstrukce hrála roli i ve 44. minutě, kdy ofenzivní poločas završil domácí kapitán Rubén Duarte, jenž se podobně jako jeho kolega Rioja mohl radovat po utažené ráně ze střední vzdálenosti.

Diváci v Baskicku si museli připadat jako na horské dráze. V 54. minutě vyslal Rioja centr, který na hranici šestnáctky prodloužil Jon Guridi tak šikovně, že přistál přímo na hlavě Garcíi, jehož střela dolétla až do sítě. Vedení domácích o chvíli později stejný hráč navýšil, když si naběhl na další skvělý pas od Riojy a po elegantní kličce gólmanovi poslal míč do prázdné brány. Na radosti El Glorioso nic nezměnil ani Rafa Mir, který povedenou ranou na zadní tyč v nastavení pouze mírnil porážku hostí.

Alavés tak obnovenou domácí premiéru v LaLize zvládl. O další body se Baskové pokusí 28. srpna na půdě Getafe. Sevilla vyzve o dva dny dříve Gironu.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 0:0

20.08.2023 21:30

Góly: -

Real Betis remizoval ve druhém kole LaLigy na domácí půdě s Atlétikem Madrid 0:0. Zelenobílí měli hned od úvodního hvizdu jasnou převahu, ani jedna z jejich 10 střel však v průběhu první půle nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi. Po změně stran v defenzivně laděném klání opadla už i aktivita domácích a zápas bez větších šancí dospěl k bezbrankovému výsledku. Tím střetnutí těchto týmů skončilo poprvé od dubna 2018, od té doby klub ze Sevilly ovládl jediný vzájemný duel.

El Glorioso za sebou měli velmi složité úvodní klání, ve kterém zvítězili na půdě Villarrealu 2:1. Skvělý návrat na španělské trávníky prožil Isco, jenž po dlouhé pauze opět předvedl své kvality a po zásluze byl vyhlášen mužem zápasu. Klub z Andalusie čekal další obtížný úkol, jelikož se mu do cesty postavilo Atlético Madrid. Los Colchoneros si v prvním kole bez problémů poradili s nováčkem z Granady, kterého porazili 3:1, a úvodní zápas sezony tak neprohráli již po 12. v řadě.

O první zajímavý moment se po dvou minutách hry postaral domácí obránce Abner, jehož střela prolétla jen těsně vedle pravé tyče. Obdobným způsobem si o 20 minut později vedl také Ayoze Pérez, jenž rozvlnil pouze boční síť. Domácí celek byl i nadále nebezpečnější a v závěru prvního poločasu měl blízko k otevření skóre. Hlavička Aitora Ruibala i táhlá střela Isca však skončily mimo vymezený prostor brankovou konstrukcí.

Také v úvodu druhé půle zahrozili jako první zelenobílí, ani další pokus Péreze ale neměl gólové parametry a pouze minul levou tyč. Po hodině hry se k zakončení konečně dostali rovněž hosté, s hlavičkou Maria Hermosa mířící pod břevno si však poradil pozorný Rui Silva. Závěr utkání přinesl náznaky šancí na obou stranách hřiště, stejně jako v dosavadním průběhu ale oběma celkům chyběla přesnost v koncovce.

Betis tak vinou nepřesností nedokázal přetavit aktivitu ve vítězství. Zlepšit produktivitu se pokusí 27. srpna na půdě Bilbaa. Colchoneros změří o den později síly s Vallecanem.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Cádiz CF 2:0

20.08.2023 19:30

Góly: 82. Pedri, 90+4. Ferrán Torres

Barcelona se i ve druhém kole LaLigy pořádně nadřela, to když v azylu na Estadio Olimpico porazila Cádiz gólem ze závěru střetnutí 1:0. Ofenzivu Katalánců měl okysličit teprve 16letý Lamine Yamal, který se v jejich základní sestavě objevil poprvé v kariéře, jenže ani jemu se nedařilo vyzrát na pevnou obranu soupeře. O překonání bezchybného brankáře Conana Ledesmy se tak nakonec postaral až v 82. minutě Pedri, jemuž adresoval přesnou přihrávku Ilkay Gündogan.

Cesta za obhajobou titulu se pro Barcelonu hned od úvodního kola nevyvíjela ideálně. Provokování hráčů Getafe neunesl Raphinha a už v první půli viděl červenou kartu, která favoritovi výrazně ztížila situaci. Blaugranas nakonec navzdory pozdějšímu srovnání počtu hráčů na trávníku získali jen bod. Cádiz se naopak před výletem na Estadio Olímpico, kde budou hrát Katalánci domácí zápasy z důvodu rekonstrukce Camp Nou, naladil dobře, když brzkým gólem skolil Alavés.

I tak ale podle očekávání vévodil v úvodu všem statistikám úřadující mistr. Blaugranas udávali tempo hry, při ztrátě míče však byli ve středu hřiště poměrně otevření. První rozvášnění fanouškům nabídl těsně před uplynulou půlhodinou hry v roce 2007 narozený Yamal, jenže na jeho přízemní střelu k levé tyči byl Ledesma připraven. Stejně tak si gólman Cádizu poradil s nebezpečným centrem o pět minut později a nedovolil Julesi Koundému rozvlnit síť. Chvíli poté celý stadion strnul, když se zčistajasna řítil sám na bránu Roger Martí, jenž obral o balon Alejandra Baldeho. Včasným vykročením ale Marc-André ter Stegen zmenšil útočníkovi úhel a tribuny se znovu rozburácely.

I po výměně stran byly k vidění trhliny v zadních řadách Barcy. Potrestat onu nejistotu mohl Rubén Alcaraz, míč spoluhráčem proceděný ze strany mu ale sjel po nártu. Na šance překvapivě vyrovnané utkání mohl o chvíli později gólově načít Gavi, padající balon po jeho hlavičce na bližší tyči se však nakonec odrazil od břevna.

Hrátky s ohněm domácím nadále procházely, po hodině hry totiž Chris Ramos zamířil těsně vedle vzdálenější šibenice po povedeném průniku do vápna. Katalánci se ve vápně soupeře bohužel soustředili spíše na padání a vápno obléhali stejně jako rozhodčího.

V 80. minutě se pořádně protáhl Ledesma, když Abde Ezzalzouli vyslal točenou ránu do bližší šibenice. Dlouhé čekání na gól ukončil o chvíli později Pedri, který ve skluzu usměrnil do brány bravurní průnikovku Gündogana. Zisk tří bodů pojistil v nastavení Ferrán Torres ve chvíli, kdy hosté otevřeli zadní vrátka ve snaze získat alespoň bod.

Katalánci tak napravili úvodní zaváhání a premiéru na Estadio Olímpico zvládli. V příštím kole se 27. srpna představí na hřišti Villarrealu, Cádiz o den dříve přivítá Almeríi.

Více informací k zápasu

Girona FC - Getafe CF 3:0

20.08.2023 19:00

Góly: 12. Yangel Herrera, 55. Cristhian Stuani, 65. Cristhian Stuani

Hráči Girony zdolali ve druhém kole LaLigy na domácí půdě Getafe 3:0. Hosté v úvodním představení ve španělské nejvyšší soutěži udrželi na uzdě střelce Barcelony, tentokrát však inkasovali už ve 12. minutě zásluhou Venezuelana Yangela Herrery, jemuž pozici připravil Brazilec Sávio. Po změně stran na ně pak dvěma zásahy navázal nestárnoucí reprezentant Uruguaye Cristhian Stuani.

Getafe prožilo v úvodním kole zápas plný emocí, ze kterého ovšem odcházelo s radostí, jelikož dokázalo na domácí půdě uhrát cenný bod s loňským mistrem Barcelonou. Spoustu kontroverzních rozhodnutí sudího v tomto klání už madridskému celku úspěšný zisk bodu nesebralo, a tak se mohli jeho hráči soustředit na duel s Gironou. Ta při startu LaLigy také překvapila favorita, když remizovala na hřišti Realu Sociedad 1:1.

Aktivněji do utkání vlétli domácí a ve 12. minutě se po přezkoumání videorozhodčím radovali z úvodní trefy. Nadýchaný centr Sávia zužitkoval Herrera, jenž v chumlu hráčů vyskočil nejvýš a hlavou umístil míč za záda Davida Sorii. K vyrovnání měl zanedlouho blízko Damián Suárez, z hranice šestnáctky ale zamířil jen těsně vedle brankové konstrukce. Po zbytek první půle se míč nacházel především na kopačkách fotbalistů Girony, žádné další ohrožení branky už ale k vidění nebylo.

Domácí celek přetavil svou herní převahu v druhou trefu krátce po návratu na trávník. Miguel Gutiérrez vyslal do pokutového území prudký centr, na který si naběhl osamocený Stuani a z voleje napálil míč pod břevno. Rodák z Uruguaye byl i nadále při chuti a v 65. minutě se po velmi podobné akci prosadil podruhé v utkání. Zbytek zápasu se za jednoznačného stavu už pouze dohrával.

Duel tak dotáhla do vítězného konce Girona. Ta se v dalším kole 26. srpna představí na půdě Sevilly, Getafe svede o dva dny později bitvu s Deportivem Alavés.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Athletic Bilbao 0:2

19.08.2023 21:30

Góly: 11. Iñaki Williams, 20. Gorka Guruzeta

Athletic Club zvítězil ve druhém kole LaLigy na hřišti Osasuny 2:0. Baskický celek rozhodl utkání dvěma brankami ze samotného úvodu, přičemž u obou asistoval mladík Nico Williams a adresátem první přesné přihrávky byl jeho bratr Iňaki. Hosty pak do problémů dostal svým zbytečným vyloučením po potyčce se soupeřem Oihan Sancet, ale Los Rojillos asi půlhodinovou početní převahu využít nedokázali.

Bilbao nemělo příliš štěstí na los úvodního zápasu sezony, když na domácí půdě přivítalo Real Madrid. I přes sympatický výkon s ním padlo 0:2, což chtělo napravit proti Osasuně. Ta měla o poznání lepší vstup do ligového ročníku, když na hřišti Celty Vigo vyhrála bez inkasované branky. Baskové však měli svému soupeři co vracet, jelikož s ním v loňské sezoně vypadli v semifinále Copa del Rey a i v lize je ani jednou ze dvou vzájemných duelů nedokázali porazit.

Už v 11. minutě zapracovala bratrská souhra na straně hostujícího Bilbaa. Nico Williams poslal krásný centr do pokutového území, který našel právě Iňakiho, jenž stehnem dostal míč za záda brankáře Aitora Fernándeze. Na další branku nenechali hráči Los Leones fanoušky čekat dlouho. Obranou opět protancoval rodák z Pamplony Nico Williams, jehož prudkou nahrávku dokázal zužitkovat Gorka Guruzeta. Zdramatizovat první dějství měl Rubén García, ale ránu z halfvoleje napálil do Unaie Simóna. Ve 34. minutě pak musel vinou zranění vystřídat kapitán Rojiblancos Oscar De Marcos. V nastaveném čase si našel centr Johan Mojica, jenže ve stoprocentní tutovce totálně selhal a z bezprostřední blízkosti poslal míč nad branku.

Další příležitost na kontaktní gól měl David García, ovšem jeho hlavičku z prostoru u zadní tyče zlikvidoval Simón. Pro Bilbao ale přišla smutná zpráva. Po potyčce mezi Sancetem a Davidem Garcíou oba obdrželi žlutou kartu, jenže pro prvního jmenovaného šlo o druhou v tomto utkání, takže hosté dohrávali půl hodiny v 10 hráčích. Ti ale podali skvělý defenzivní výkon a společně se skvělým Simónem uhájili čisté konto. V poslední nastavené minutě se nakonec ještě jednou červenalo. Do sprch šel Chimmy Ávila.

Bilbao tak dokázalo napravit porážku z prvního kola a získalo plný počet bodů. Oba celky čeká další zápas 27. srpna. Osasuna se utká s Valencií, Baskové poté změří síly na domácí půdě s Betisem.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Madrid 1:3

19.08.2023 19:30

Góly: 3. Sergio Arribas - 19. Jude Bellingham, 60. Jude Bellingham, 73. Vinícius Júnior

Real Madrid ve druhém kole LaLigy zvítězil na hřišti Almeríe 3:1. Cesta za ziskem všech bodů se ale nerodila snadno, neboť již ve třetí minutě favorit po trefě vlastního odchovance Sergia Arribase, jenž kádr Los Blancos opustil před touto sezonou, ztrácel. Bílý balet naopak posílil Jude Bellingham a ten dvěma góly otočil skóre, čímž navázal na přesný zásah z úvodního soutěžního vystoupení na Pyrenejském poloostrově. Rojiblancos na hvězdného soupeře nestačili poosmé v řadě.

Real Madrid zasáhla v prvním zápase proti Bilbau další těžká rána, když si kolenní vazy přetrhl klíčový stoper Éder Militao, jenž měl společně s Thibautem Courtoisem vynechat téměř celou sezonu. Los Blancos už však stihli v týdnu sehnat posilu na post gólmana, když na hostování přišel Kepa Arrizabalaga z londýnské Chelsea. Proti domácí Almeríi začal španělský brankář pouze na lavičce, neboť v základu nastoupil Andrij Lunin. Rojiblancos se chtěli pokusit o překvapení a porazit Bílý balet poprvé od roku 2008.

K přerušení nepříznivé série vykročili již ve třetí minutě, kdy si na centr Lucase Robertoneho do pokutového území naběhl Arribas a prudkou hlavičkou překonal Lunina. Na odpověď Bílého baletu se čekalo pouze do 19. minuty, kdy se po sérii odrazů ve vápně dostal míč až k nohám Bellinghama, jenž střelou k tyči vyrovnal. Krátce před koncem úvodní půlhodiny již mohli Los Blancos dokonce vést, projektil Rodryga ale volný prostor na zadní tyči těsně minul.

Ve 34. minutě musel být na druhé straně v pozoru Lunin, jehož reflexy prověřil projektilem ze střední vzdálenosti Iddrisu Baba. Už to vypadalo, že se Real v nastavení přece jen dostane do vedení, trefa Toniho Kroose ale neplatila, neboť jí předcházel nedovolený zákrok Daniela Carvajala.

Fotbalisté Almeríe do druhého dějství vstoupili aktivně, když se v 56. minutě prezentoval akrobatickým zakončením Largie Ramazani. Se střelou belgického útočníka si ale Lunin v klidu poradil. A tak po hodině hry udeřil na druhé straně hřiště Real, když si na Kroosův centr vyskočil nejvýše Bellingham a podruhé v utkání překonal Luíse Maximiana. Rojiblancos se však nevzdávali a i nadále hrozili.

V 71. minutě měl na hlavě vyrovnávací trefu Luis Suárez, kolumbijský útočník ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Skóre se tak měnilo až o dvě minuty později, kdy klid na kopačky Realu vrátil Vinícius Júnior, jenž parádní technickou střelou navýšil vedení hostů. Krátce před koncem byl po centru Luky Modriče blízko navýšení vedení Carvajal, Španěl ale z voleje zakončil pouze do těla připraveného gólmana Almeríe.

Real Madrid tak splnil roli favorita a získal povinné tři body. Dalším soupeřem mu bude 25. srpna Celta Vigo, Rojiblancos se utkají o den později s Cádizem.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Celta Vigo 1:1

19.08.2023 17:00

Góly: 22. Ander Barrenetxea - 90+4. Óscar Mingueza

Hráči Realu Sociedad znovu nedokázali udržet hubený náskok, když remizovali ve druhém kole LaLigy na vlastním hřišti s Celtou Vigo 1:1. Úvodní gól zápasu padl ve 22. minutě, v níž se po oku lahodící individuální akci Takefusy Kuba dostal míč k Anderu Barrenetxeovi, jenž utěšenou ranou k bližší tyči zasel gólové semínko. Stejný hráč mohl na konci první půle svůj zápis v utkání rozšířit i o další branku, trefil však pouze tyč. Domácí to muselo mrzet dvojnásob ve čtvrté minutě závěrečného nastavení, neboť tým z Galicie vyrovnal zásluhou Óscara Minguezy.

V tomto kalendářním roce prohrál Real Sociedad na svém hřišti jediný zápas, jinak sbírá remízy a především výhry. Tuto skvostnou statistiku chtěli Baskové před vlastními fanoušky potvrdit i v prvním domácím střetnutí nového ročníku španělské nejvyšší soutěže. Celta Vigo navíc po svém úvodním zápase sezony nevzbuzovala nijak zvýšené obavy, když podlehla s pouhou jednou střelou na bránu Osasuně.

Hned v úvodu mohl jít domácí Sociedad do vedení, jenže hlavičku Carlose Fernándeze skvělým zákrokem vytěsnil Iván Villar, tudíž následoval jen rohový kop. O slovo se přihlásili také hosté, když po průniku středem hřiště napálil pouze tyč Hugo Sotelo. Ve 22. minutě se pak poprvé zatřepala síť po souhře dvou mladíků. Z pravé strany po šikovné kličce centroval Kubo, jenž našel na zadní tyči volného odchovance Basků Barrenetxeu, na jehož hlavičku už Villar nestihl zareagovat. Modrobílí měli v prvním poločase trochu více ze hry, leč o žádné dominanci se rozhodně mluvit nedalo. Barrenetxea mohl přidat gól do kabiny v nastaveném čase, jenže tentokrát orazítkoval tyč.

Hned zkraje druhé půle měla na levé kopačce možnost na srovnání nová posila z Lille Jonathan Bamba, jeho rána však nedělala Álexovi Remirovi žádný větší problém. Po pauze to byli právě bleděmodří, kteří měli jasnou převahu a hnali se za vyrovnáním. Hráči Viga byli trpěliví a v posledních chvílích vstřelili vyrovnávací branku. Postaral se o ni spíše sváteční střelec Mingueza, jenž se trefil z dorážky po střele Josepha Aidoa.

Sociedad i ve druhém duelu jen remizoval. Další zápas jej čeká 25. srpna, kdy vyzve Las Palmas, Celta Vigo bude ve stejný den hostit Real Madrid.

Více informací k zápasu

Valencia CF - UD Las Palmas 1:0

18.08.2023 21:30

Góly: 74. Pepelu (pen.)

Valencia porazila ve druhém kole LaLigy na ikonické Mestalle Las Palmas 1:0. Dlouho bezradné útočníky domácího favorita musel vysvobodit až videorozhodčí, který odhalil hru rukou bránícího hráče ve vápně žlutomodrých. K penaltě se v 74. minutě sebevědomě postavil Pepelu, jenž nastoupil teprve do druhého soutěžního utkání po přestupu z Levante, a střelou doprostřed zařídil Netopýrům vítězství. Jednalo se pro ně o druhý tříbodový zisk v řadě, přičemž takto povedený start nejvyšší španělské soutěže prožili naposledy v sezoně 2011/2012.

Valencia vstoupila do nového ročníku skvěle, když vyhrála na půdě Sevilly 2:1. I Las Palmas se ovšem uvedlo mezi španělskou smetánkou sympaticky, jelikož na vlastním hřišti uhrálo cenný bod s Mallorkou. Jeho jediný gól vstřelil z pokutového kopu Jonathan Viera. Právě španělský záložník měl dobré vzpomínky na poslední vzájemný duel s Bianconegros z roku 2018, kdy jednou trefou přispěl žlutomodrým k výhře. O podobné překvapení se chtěl nováček ligy postarat i tentokrát.

Utkání na stadionu Mestalla začalo velice opatrně. První nebezpečné zakončení přišlo po čtvrthodině z kopačky Diega Lópeze, jeho střele ale vystavila stopku levá noha Álvara Vallese. Nováček soutěže byl v první půli Netopýrům více než vyrovnaným soupeřem v mezihře, avšak útočné akce neřešil správně a žádnou šanci si před odchodem do kabin nevytvořil. Naopak Bianconegros tři minuty před přestávkou zahrozili zásluhou Thierryho Correiy, jenže opět precizně zasáhl Valles.

Vstup do druhého poločasu se vydařil lépe fotbalistům z Kanárských ostrovů, když se po špatném výkopu Giorgiho Mamardashviliho dostal k zakončení Viera. Skákavý balon ovšem poslala opora hostů vysoko nad bránu. Na druhé straně se zase připomněl López, kterého však opět skvěle vychytal Valles.

Nejdůležitější moment utkání přišel v 74. minutě, kdy míč lehce zavadil o ruku Javiho Muňoze a hlavní sudí s pomocí technologie VAR nařídil pokutový kop. Balon si na penaltový puntík připravil záložník Pepelu a ranou doprostřed nedal Vallesovi šanci. Závěr už si Los Che zkušeně pohlídali a alespoň dočasně poskočili do čela soutěže.

Valencia tak ani ve druhém kole nezaváhala a získala další tři body. Na sérii výher se pokusí navázat 27. srpna, kdy se střetne s Osasunou. Las Palmas změří o dva dny dříve síly s Realem Sociedad.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Villarreal CF 0:1

18.08.2023 19:30

Góly: 62. Gerard Moreno

Hráči Villarrealu zvítězili ve druhém kole LaLigy na Mallorce 1:0 a ukončili nelichotivou šestizápasovou sérii bez vítězství na tomto ostrově. Hosté sice měli po takřka celé utkání územní i střeleckou převahu, jenže do vyložených šancí se dlouho nedostávali. Recept na kompaktní defenzivu Pirátů tak našel až v 62. minutě nestárnoucí kapitán Gerard Moreno, který žlutým vystřelil první body v novém ročníku.

Celek z Baleárských ostrovů při rozjezdu španělské nejvyšší soutěže zamířil na Gran Canarii a uhrál tam proti Las Palmas remízu 1:1. Totožným výsledkem mohl skončit také úvodní střet mezi Villarrealem a Betisem, jenže Žlutá ponorka nezvládla koncovku utkání a nechala rozhodnout Williana Josého. Sebevědomí hráčů pátého celku loňského ročníku tak dostalo před zápasem s Rumělkami, s nimiž loni nezískali ani bod, citelný zásah.

Ani tentokrát Villarreal neoplýval přílišnou ofenzivní kreativitou a dlouho se mu nedařilo prorazit kompaktní obranný blok Mallorky. První náznak šance přišel až po půlhodině hry, kdy si do volného prostoru naběhl Álex Baena, zevnitř šestnáctky ale bodlem minul branku Predraga Rajkoviče. Stejný hráč o devět minut později napřáhl z velké dálky a dokázal zaměstnat srbského gólmana, který však razantní pokus vyrazil.

Obraz hry se po návratu z kabin víceméně neměnil a dobývání obrany Pirátů pokračovalo. Pozdvižení přinesla situace z 53. minuty, kdy Moreno sice dopravil míč do sítě, avšak pomohl si k tomu rukou, a rozhodčí tak branku neuznal. O devět minut později už se ale hostující kanonýr radovat mohl, když se k němu se štěstím odrazil balon v malém vápně a Moreno z velké blízkosti poslal Žlutou ponorku do vedení. Ofenzivně bezzubí Los Bermellones na odpověď síly nenašli a z duelu odešli s prázdnou.

Mallorca tak na výsledky vzájemných zápasů z minulé sezony nenavázala a prohrála. V příštím kole se 26. srpna představí na hřišti Granady, Villarreal o den později přivítá Barcelonu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
2
2
0
0
5 : 1
6
2
Valencia CF
2
2
0
0
3 : 1
6
3
Girona FC
2
1
1
0
4 : 1
4
4
Atlético Madrid
2
1
1
0
3 : 1
4
5
FC Barcelona
2
1
1
0
2 : 0
4
6
Real Betis
2
1
1
0
2 : 1
4
7
Rayo Vallecano
1
1
0
0
2 : 0
3
8
Deportivo Alavés
2
1
0
1
4 : 4
3
9
Villarreal CF
2
1
0
1
2 : 2
3
CA Osasuna
2
1
0
1
2 : 2
3
Athletic Bilbao
2
1
0
1
2 : 2
3
12
Cádiz CF
2
1
0
1
1 : 2
3
13
Real Sociedad
2
0
2
0
2 : 2
2
14
RCD Mallorca
2
0
1
1
1 : 2
1
UD Las Palmas
2
0
1
1
1 : 2
1
16
Celta Vigo
2
0
1
1
1 : 3
1
17
Getafe CF
2
0
1
1
0 : 3
1
18
Sevilla FC
2
0
0
2
4 : 6
0
19
Granada CF
1
0
0
1
1 : 3
0
20
UD Almería
2
0
0
2
1 : 5
0

Zbývající zápasy

21.08. 21:30
Granada CF - Rayo Vallecano

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
Kongo

Je to radost se dívat, když tam hrají mladíci a defakto odchovanci klubu. Jde vidět, že se za klub rvou a chtějí vyhrát. Tyhle výhry o gól jsou pro sebevědomí velice důležité. Obě křídla Pérez a Lopez hrají výborně a od Barajy dobrý krok stavět Almeidu na podhrot.

Reagovat
MarcoBanco

Je radosť, pozrieť sa na tabulku a vidieť Valenciu tak vysoko a nie v zostupových zónach (aj keď sú to len 2 kolá) Ešte pár takýchto zápasov a verím, že možu chytiť drive ktorý zaručí aspon EL.. Ale samozrejme netreba predbiehať

Reagovat
Phillipinho

S timhle kadrem udelat dve vitezstvi, je od Barajy velka frajerina

Reagovat
Kongo

Pořád je v týmu vidět veliká nezkušenost a hlavně špatně řešení klíčových situaci. Ale je hezké vidět jak makají. Dávají tomu opravdu hodně a pokud není výkonnost, tak aspoň nasazení je vysoké. Jiná cesta není. Konečně vedení pochopilo, že nákupy nás v naší finanční situaci nezachrání. Je potřeba použít naši kvalitní juniorku a k tomu je Baraja absolutně nejlepší možnost. Doufám, že nemají přehnané cíle, protože bych byl rád, kdyby byl Baraja v týmu několik let.

Reagovat
Phillipinho

Jako castecne souhlas, nicmene nejake posily mu jeste privest musi. Jit do sezony jenom s kridelnikama z Cantera a jedinym hrotakem v podobe Huga Dura je cista sebevrazda

Reagovat
Ed_Hazard

Duro bude raz spanielsky hrotak c. 1

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Black Jagir

Jak píšeš. Všechno super, ale Diakhaby mě pořád s míčem u nohy děsí, je strašně vidět, jak mu ten míč překáží

Hrozně by mě zajímalo, co je mezi Barajou a Guillamonem, když nestřídá ani na konci a víc šancí dostává i Gozálbez.

Reagovat
michalbarca

Omg, máme VAR, ale opět uznáme gól z offside

Reagovat
CHONG

Až na to, že to offside nebyl...

Reagovat
michalbarca

No dobře. Tak regulérní gól

Reagovat
CHONG

Tak hlavně, že sis pobrečel

Reagovat
michalbarca

Umím uznat chybu

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
CHONG

To tě samozřejmě šlechtí, ale příště by stačilo nefňukat dřív než ukážou záběry z VAR

Reagovat
Edgar Davids

ukladam si

Reagovat
MarcoBanco

No prvý polčas nič moc teda.. Almeria tam mala hromadu šancí.. a zas Vini s Rodrygom ako hroťaci.. moc im to nepasuje

Reagovat
king23

Mno. Vítězství jasné, ale Almeria byla dost slabá, tenhle zápas nebyl úplně měřítko. Každopádně pozitiva jsou zřejmá - Bellingham se skvěle chytl a záloha složená z mladíků funguje velmi dobře. Trochu jsem se bál jestli Tchouameni nenavaze na mdly konec minule sezóny, ale zatím mu to jde paradne. Carvajal taky zatím slušná forma.

Reagovat
Israha

Nakonec pohodové vítězství v zápase, co papírově úplně z nejlehčích nebyl, ale moc dobrý pocit z toho složení týmu a Ancelottiho letošní taktiky nemám . Vincek zabitý uprostřed hřiště, beci vytažení skoro na křídlech, ale nemají na koho centrovat, záloha přehuštěná, ale zároveň v obraně průchozí. Bellinghamovi ta volná role uprostřed sedí a po loňském záseku se hezky restartoval Tchouameni, ale jinak tam moc pozitiv pro zápasy se silnějšími soupeři nevidím.

Reagovat
teenz

Reagovat
2miguel1

Preco nehra Modric?

Reagovat
king23

Protože je mu skoro 38 a v týmu jsou mladší a perspektivnejsi?

Reagovat
Mateo16

Pretože Tchua mal dlhšiu prípravu

Reagovat
samoyed

O 4 dny no. Tchouameni se pripojil 14.7. a Modric 18.7. Modric letos hracem zakladu uz nebude, to je naprosto evidentni.

Reagovat
Mateo16

Toto je bezna prax , prečo teda nehral tiez Toni ale hral Camavinga a oni dvaja budu na lavicke ? To vies urcit podla zapasu v Almerii ?

Si pozri zaklade zostavy ešte z minulých sezon ked sa startovala sezona

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřipojil se náhodou Tchouaméni až v LA?

Reagovat
Salfovic

Proti těžkým soupěřům bude.

Reagovat
Well

Reagovat
Fairplay

Reagovat
teenz

Protoze nemuzeme mit dva dedky v 11. Staci Toni.

Reagovat
Israha

Na mě to působí, že Ancelotti letos chce extrémně běhavou zálohu a tam už Modrić tolik přispět nemůže. Navíc ho v tom diamantu chce využívat hned pod útočníky, kde je první volbou Bellingham. Toto soudím z prvních dvou zápasů.

Reagovat
teenz

Logicky krok.

Reagovat
Israha

Nejspíš jo. Je potřeba začít učit se hrát i bez Luky.

Reagovat
teenz

A prave k nim je dle me lepsi Toni, ktery dokaze zklidnit a urcovat tempo hry.

Reagovat
Israha

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Kyrill

Obdivuhodně to zajebal

Reagovat
CHONG

VAR je dobrá věc, ale z hlediska fanouškovských emocí je to fakt peklo, už se ani neraduju z gólů, protože nevím, jestli to náhodou nezruší

Reagovat
patas92

Když to nezruší, tak se zas můžeš radovat dvakrát.

Reagovat
Jordi Alba

No, to kolikrát úplně ne, já mám teď mnohem větší skepci k tomu si říkat, to vypadalo na hraně, to neuznají. A ta sekundární radost pak po uznání je logicky menší.

Reagovat
Gazdo

Bohuzial ale stale si myslim ze vyhody VARu (nie tych dementov co za nim sedia) prevazuju. Predsa len je lepsie ked timy nie su nespravodlivo poskodovane

Reagovat
Salfovic

S VARem měli počkat až na UI. Ta lidská stojí za hovno

Reagovat
Gazdo

Skus ChatGPT a to je ako rozpravat sa s trojrocnym dietatom velakrat ta prekvapi svojou inteligenciou ale ked sa posnazis nakoniec zistis ze to s cim komunikujes je vlastne tak tupe ako keby si sa rozpraval so stenou

Reagovat
Jordi Alba

Tak to určitě, o tom bych se nehádal. Jen to čistě kazí čistě tu emoční část.

Reagovat
Well

Musíš chodit na nižší soutěže, tam můžeš skoro pokaždé slavit hned.

Reagovat
misinho7

Hey Jude

Reagovat
M.Vaza

Docela by mě zajímalo kdo by ty góly dával nebýt jeho, takový Fede mi přijde zatím nějak mimo..

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pithivier

Hej, zapada perfektne, i kdyz nehraje pozici, kterou by mel

Reagovat
Tony Stark

Barca vraj už nemá ani na taxíky ?

Reagovat
Salfovic

Hráči si budou muset kupovat lístky do klubového autobusu.

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Manik...

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
krisa

Reagovat
janinho

laporta a xavi vyfasuju sharany a vecer budu rozvazat mladez domov

Reagovat
LAM

No byl to porod, ale nakonec 2:0. Jinak Fati vypadá konečně zpět na 100% a měl by hrát základ. Ferran možná někdy místo Lewy, protože má od přípravy hodně golovou fazonu.

Co mě ale těší je ta hromada mladejch hráčů co teď máme v áčku. Je otázka kolik z nich nakonec povtrdí obrovskou kvalitu v budoucnu.

Reagovat
Gazdo

Ferran nema len golovu fazonu ale narozdiel od Lewu ma pohyb a priamociarost ale to je nieco co sa u nas nenosi lebo to nevie nahrat do sirky

Reagovat
Moshe Dajan

Sundejte už tu nechutnou úvodní fotku! Kdo se má pořád dívat na ten inverzní úsměv.

Reagovat
dantetomas

Pustil som si asi poslednych 5 minut a zistil, ze Barca hra na olympijskom stadione. To su uz na tom tak zle, ze predali aj Camp Nou?

Reagovat
Eichel

Naopak, tak dobre, že Camp Nou sa vylepšuje

Reagovat
vladino10

Bráško to je tunel, teraz to rozoberajú, železo dajú do zberných surovín a zrazu sa zistí, že na nové nie je a ostane to rozbombardovane a nedokončené. Toto je začiatok konca.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Well

Kukuřici sadit nebudou?

Reagovat
Rizek

Tohle bude strašně dlouhá sezóna.

Reagovat
Salfovic

Není Estadio Olímpico Lluís Companys, na kterém teď bude Barca hrát, nějaký nový stadion ve starém stadionu ?

Reagovat
Visca el barca

Pedri je nejlepší záložník v lize Příští týden prosím Fatiho v základu a snad už i s Cancelem

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
misinho7

Reagovat
herbage

Bellingham 2z, 3g, 1a

Reagovat
EaP

Vyzerá to tak, že Real si zabezpečil viac ako schopnú konkurenciu o tento primát . Bellingham a Pedri zrejme nastolia novú hegemóniu v PD

Reagovat
Jordi Alba

Dneska už se černejm nenadává do primátů.

Reagovat
Cracker10

Tvl dyt ma za debou dva zapasy na to je trochu brzo ne?

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
teenz

S Dembelem máte i nejlepší křídlo v lize.

Reagovat
Kluivert9

A vy v Mbappem už 3 sezóny nejlepšího útočníka

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
teenz

Reagovat
el Principito

Reagovat
Pithivier

Utrel

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Jordi Alba

Ban.

Reagovat
teenz

Promin, ale me vzdy bavi jak se tu snazi vsechny presvedcit a pak je za vemeno.

Reagovat
Majk91

Reagovat
Mateo16

Isco už má 2 x MoTM

Reagovat
technecium

Ten Yamal je delo. Jen se bojim, ze jeho nevyzrale telo nekdo zrakvi podobne jako Fatiho a zničíme mu akorát karieru.

Reagovat
Visca el barca

Ještě, že jede na MS na podzim

Reagovat
Visca el barca

Ale Fati vypadá od zranění konečně dobře. Jako nejhůř z toho útoku vypadá Lewy

Reagovat
Eichel

Keď sa bude hrať 4-3-3 s dvoma reálnymi krídlami, tak pôjde hore. Ale teda dnes má 35 a ktovie ako to s ním ďalej bude, už koncom minulej sezóny vyzeral tak nemastno neslano.

Reagovat
Gazdo

To je presne to co som vravel ked sme ho kupovali. 50 mega za hraca ktory je sice top ale uz bude len a len horsi a ten pad nepride postupne ale pride nahle.. a zrazu je to tu a my este dve sezony budeme pozerat na zhorsujuceho sa Lewu

Reagovat
Eichel

No boli sme tu dvaja, čo sme ho tu nechceli, aj keď mne osobne príde obrovský sympoš, čo ak sa pamatám dobre, tebe moc nie a s tým, že pol roka predtým prišiel Ferrán a hral hrot, tak som nečakal, že k nám bude typologicky sedieť Lewa.

Teraz nám zostáva modliť sa, aby Lewa ešte rok vydržal a Roque sa chytil. Eventuálne, že Lewu kúpia Saudi, avšak on vyzerá, narozdiel od Neymara a spol, že sa mu tam absolútne nechce a chce hrávať v Európe, čo to pôjde.

Reagovat
Pithivier

Skoda, ze se Lewa ted nepozdava, prijde mi mimo

Jinak, sry ze jsem neodpovedel na to cviceni, jak muzes rict ze drepujes malo se 190 kg ja jsem rad za 150 kilo, a to jsem si vzdycky myslel jak jsem dobrej a bench, to je opravdu slabota, tam jsem rad ze zvednu svoji vahu, cili tech 85...

Reagovat
Eichel

190 je prko to je na jedno opakovanie, inak na seriu by som to nikdy nedal ale ak chceš zvýšiť maxku, tak odporúčam chodiť 10 sérií po 3-4 na tých komplexných cvikoch. Aspoň mne to pomohlo silovo. Bench ti dosť pomôže technika, musíš sa naučiť zapojiť aj krídla a tak. Plus teda veľa je o predných ramenách a dotlak už je len čisto triceps, ktorý spravíš v pohode na dipoch. Ale teda vždy ked prídem k našim, ktorí bývajú v 20000 mestečku, tak ti dopne, že nie si silný hah.. ono jeden chalan, čo drží slovenský rekord v deadlifte tu má svoju posilku a tam každý 17-18 ročný chalan, čo rok cvičí, tak hodí viac než ja a je vidieť zo všetkých aktivačných cvikov a zložením tréningu, že to má v hlave usporiadané a pôjde ešte vyššie ja už som ten teenage prepásol no

Reagovat
Cizinkx

Pokud chceš zlepšit Bench, tak zkus benchovat se stopkou dole, a následně výbušně, tlak nahoru. Samozřejmě tohle nedělat s maximálkou, ale u nějaké váhy kterou běžně jezdíš na sérky. Dole dát 2-3sec stopku, a co nejrychleji se to snažit vytlačit, a takhle aspon jednu serii po 8-12opakování. Tohle pomohlo mě na zlepšení benche + samozřejmě silný triceps. Takže se zaměřit i na tricák.

Reagovat
Eichel

stopky sú tiež dosť fajn. Alebo sa ešte robí to, že si dáš veľkú váhu (vyššiu než tvoja maximálka) a robíš len hold s istením.

Reagovat
Pithivier

Tak on na ten tricak hodne pomaha i ten bench bez palce? Ten prave cvicim, taky zadna extra velka vaha, spis mi jde o tu techniku, ale je fakt, ze se stopkou jsem to nikdy necvicil, vzdycky jen klasika, to by mozna mohl byt ten duvod, proc mam tak malo a proc jsem furt na tom samem miste samozrejme, nebhrotim to, jako kdysi, i tak by me hral vic pocit, ze se prekonam

Tak ti mlady co bezne zvedaji 150 na bench, nebo tahaji 300 na mrtvolu, zalezi jestli to jsou powerlifteri, nebo uz proste sypou a jsou to bodybuilderi, ono to muze byt fajn pro ego, ze takhle mlady clovek zveda tolik, je teda otazka jak budou vypadat v 50ti, a jestli to vubec daji zada

Kazdopadne, diky moc obema za rady, dam tomu cas a vyzkousim si to

Reagovat
Well

Však zase v nejhorším vytahnete nějakého wonderkida.

Reagovat
Eichel

Zrovna nejakého nádejného hroťáka som v mládeži nepostrehol. Keď už tak sa hypuje Pau Prim, čo je pivot a asi sa dajú čakať nejaké minúty pre Fermína Lópeza, skrz dobrú prípravu a reporty, že sa im páčil na tréningu Áčka.

Reagovat
Visca el barca

A proč se asi kupuje Victor Roque hm?

Reagovat
Eichel

Počkaj, mladý muž, ja som povedal, že snáď sa chytí Roque lebo Lewa padá; Well reaguje, že pri najhoršom sa vytiahne nejaký wonderkid (ak sa teda Roque nechytí a Lewa bude ďalej upadať); ja reagujem, že v mládeži nevidieť žiadnu schopnú 9tku (ergo musíme sa spoliehať, že Lewa sa ešte udrží a Roque sa chytí) a ty na to reaguješ týmto? Nejak nerozumiem, ale ja som očividne pomalší.

Reagovat
sergi

Reagovat
rominhoFCB
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele