Kvůli ledovce se nebude hrát páteční bundesligová předehrávka v Mainzu

18.01., 14:35
Aktuality
Mewa Arena (© AFP)

Kvůli extrémním povětrnostním podmínkám spojeným s ledovkou se neuskuteční páteční předehrávka německé ligy mezi domácí Mohučí a Unionem Berlín. Souboj týmů ohrožených sestupem dnes vedení dvou nejvyšších soutěží v zemi (DFL) z bezpečnostních důvodů s předstihem odložilo. Představitelé DFL uvedli, že provozovatel stadionu sportoviště uzavřel.

"Důvodem je silná tvorba ledu ve spodních sektorech stadionu, obzvlášť v prostorech pro místa k stání, a také na příjezdových trasách. S tím jsou spojená bezpečnostní rizika pro divačky a diváky," uvedla DFL.

Náhradní termín oznámí vedení soutěže později. Pro Mohuč to znamená, že se může po víkendových zápasech 18. kola bundesligy propadnout na poslední místo. Na 16. pozici, která zaručuje alespoň baráž, má jen lepší skóre oproti Kolínu nad Rýnem a jednobodový náskok před posledním Darmstadtem. Union je na tom jen o jedno místo a tři body lépe, berlínský tým má ale také ještě k dobru zápas na Bayernu, který se v prosinci neodehrál kvůli sněhové kalamitě.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
Lexi Belle

Slávisté s cestou do Zlína gdě

Reagovat
Rudnevs

Škoda no, odkedy mám Nova Sport, tak sa na každý zápas teším a Union ani Mianz som dlho nevidel.. na druhej strane, aspoň sa môžem učiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Co studuješ?

Reagovat
Rudnevs

Právo

Reagovat
smazaný uživatel

A doporučil bys to? Přemýšlím že bych tam šel a zatím slýchávám a dozvídám se dost protichůdné názory.

Reagovat
Rudnevs

Úprimne ani neviem, zatiaľ som len v prvom ročníku.

Nakoľko píšeš česky, nepredpokladám, že by si šiel do Bratislavy, takže u vás v CZ to asi bude lepšie, ale naša značne štátom podfinancovaná škola s vidinou platby za prihlášky vzala asi cez 700 ľudí bez prijimačiek a momentálne sa ich počas nasledovných ročníkov snaží preriediť.

To je celkom ťažké na psychiku, lebo hodnotenie je naozaj tvrdé a takí sú aj niektorí učitelia. Niekedy sa môžem snažiť ako chcem a aj tak skúška nevyjde. Nehovoriac o tom, že máš v triede na každom seminári úplne iných ľudí a prvých pár mesiacov vlastne nepoznáš absolutne nikoho. Aby som bol fér, vedel som do čoho idem a už predtým som nebol nadšený, ale právo som si vybral tak nejak prirodzene podľa predmetov, ktoré mi šli/nešli a nechcel som odchádzať do iného mesta, takže som oveľa viac lepších možností ani nemal. Ale snažím sa to brať športovo a ako výzvu. Čo iné mi aj zostáva

V CZ bude asi kľúčové spraviť prijimačky a následne by to už mohlo byť stabilnejšie a priateľskejšie.. čiže ak ti to aspoň trochu ide a spravíš prijimačky, tak to nie je zlý obor. Aké je uplatnenie, to zatiaľ ťažko povedať, ale konkurencia bude asi veľká no.

Reagovat
Martin9719

Dnes máme alespoň Kiel.

Reagovat
Rudnevs

Aha tak oni vysielajú aj 2.BL, teda klobúk dole Akurát škoda, že zajtra nedávajú 20:30 Schalke proti HSV, to by sa priam ponúkalo ako súboj dvoch z troch najväčších 2.BL tímov. Aspoň teda St. Puali-Lautern, to tiež môže byť fajn.

Reagovat
Martin9719

Ve 20:30 v sobotu nikdy není přenos 2. Bundesligy na Nova Sport, protože to má německý Sport 1, tak to asi nějak vysílat u nás nesmí. Ale páteční občas a 1 víkendový od 13:30 je vždy min. 1 ze soboty nebo neděle.

Reagovat
Rudnevs

Ani som nevedel, že Sport1 ako verejnoprávna tv získala nejake práva. Odkedy mám len internetovú TV a nie satelit, nemecké kanály nechytám. Ale kedže majú celé zápasy, to ma teraz mrzí, Sport 1 som mával rád - napr. aj Doppelpass alebo zostrihy.

Reagovat
Martin9719

Hele já právě tohle úplně nevím jak je to co se týče práv, co můžeme my, co můžou Němci. Ale většinou si 2. Bundesligu pouštím na livetv.sx nebo na tipsportu. Nevím ani zda ještě existuje Eurosport kde chodila Bundesliga dřív, ale to jsme asi tak 10 let zpátky.

Reagovat
Rudnevs

Eurosport ešte funguje, pozeral som tam 24 hodinovku Le Mans. Svojho času som tam mal rád bundesligové prenosy. Ešte s komentatormi ako Michal Šíma.

Reagovat
Martin9719

No vím, že jsme to párkrát doma měli tyhle tehdejší placené kanály. To i česká liga měla třeba na českém Sport 1 nedělní zápas. No ale to je ještě doba kdy to mělo ČT a co nemělo tak bylo třeba na tipování.cz a pak to převzala Nova a bylo to na Fandovi, což je dle mě nejlepší kanál co kdy Nova měla. Šímu si taky pamatuji, ten podle mě komentoval občas i právě na Sport 1,2.

Reagovat
dantetomas

Satelit si pamatam, ze pred prichodom kabloviek sme chytali len stv1, stv2, ct2 a Novu… ziadna markiza ci jojka ci ine slovenske komercne tv. Ale zato sme mali asi 40 nemeckych kanalov na satelite

Jo, nedelne rano. O pol osmej na omsu a o 10:15 na Sport 1 sledovanie Bundesliga Pur (ak teda nebola futbalova sezona u nas na dedine). Bejvavalo

Reagovat
Rudnevs

Zweite Liga Pur, Bundesliga Pur, následne Doppelpass s palmami na Mníchovskom letisku Sport1 občas chýba, aj tie ich niektoré iné programy boli zaujímavé. Počul som ale že tá úroveň Doppelpassu už šla hodne dole v poslednej dobe.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cologneFC

https://nein-zu-investoren-in-der-dfl.de/

Začína snaha o vyvolanie nového a verejného hlasovania. Keďže posledné hlasovanie dopadlo podvodom na členoch niektorých klubov.

Reagovat
Rudnevs

Myslíš, že to má nejaku šancu uspieť? Realisticky...

Reagovat
cologneFC

Ťažko povedať. Vieme, že hlasovanie nebolo transparentné. Čiže protesty majú svoje opodstatnenie. Tento víkend sa tiež prvých 12 minút nefandí (neplatí pre Lipsko-Leverkusen). Keby sa neprotestovalo, tak by im to prešlo veľmi ľahko. Fanúšikovské združenia budú robiť veľký tlak na DFL. A oni budú musieť reagovať. Pretože vedia, že v Nemecku sú fanúšikovia najväčšou devízou, do veľkej miery práve oni “predávajú” výsledný produkt.

Musí sa nájsť určitý kompromis a hlavne musí byť všetko odsúhlasené transparentne. Lebo to veľmi smrdí korupciou. A už len preto sú protesty oprávnené. Rovnako ako teraz na Slovensku protesty proti mafii. Voľby vyhrali, ale začínajú unášať a vykrádať štát. Keby ľudia neprotestovali, tak by to mali veľmi ľahké. A ja dúfam, že nakoniec skončia zavretí vo väzení (mafia na Slovensku) a zástupcovia klubov, ktorí hlasovali vedome proti vôli svojich členov budú odvolaní a budú im doživotne odobrané členstvá v kluboch.

Takže ak to zhrniem, bude to ťažké ale stojí to za to. Určite to nebude zo dňa na deň, ale verím, že nakoniec vyhrá spravidlivosť.

Reagovat
Rudnevs

Jasne, vyjadriť svoj názor musia a bude to stáť za to. Aj kebyže toto rozhodnutie neodvratia, dostanú DFL pod tlak a bude vedieť, že si nemôže dovoliť čo chce.

To isté platí aj pre Slovensko…

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Martin9719

Tak se nám ta 2. Bundesliga zamotává už v páteční předehrávce. KSC už na 9. pozici Braunschweig naprosto zaslouženě. Neuvěřitelná proměna, když si vzpomenu ještě na letní zápas s Herthou.

Reagovat
Rudnevs

Gól Skrzybskiho paráda

Braunschweig by mohol spadnúť, úprimne povedané… snáď sa žiaden veľký vzostup nekoná.

Reagovat
Martin9719

No mohli být 2 od Skrzybskiho, zároveň jeden z mála výrazných hráčů Kielu dnes. Bude to hodně zajímavé ten boj záchranu, stejně tak o postup. Myslím si, že vzestup už začal. Pokud by Braunschweig udržel současnou laťku (samozřejmě to asi nedá každé kolo) tak podle mě nemůže mít se záchranou problém vzhledem k tomu jak se dotáhl.

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že oni sú v poslednej dobe dosť vo forme, nový tréner asi robí svoje. Bohužiaľ to takto vyzerá, že ak sa zdvihnú, tak tam zrejme spadne niekto, koho by som tam dole vidieť úplne nechcel (Schalke, Lautern, Hansa,…).

Reagovat
andrew96

Mně se asi 2 dny zpět ve spánku zdálo, že jsem byl na Revierderby na stadionu Schalke, který byl strašná díra. Tvarem byl podobný Red Sox nebo prostě něco z MLB, jen teda dost zchátralý. Když jsem se pak probudil, byl jsem tak zmatený, že jsem si musel vyhledat, jak stadion Schalke skutečně vypadá. A jak jsem zůstával ještě trochu otupělý, tak jsem nedokázal pochopit, že se tam poměrně nedávno hrála LM a teď je tam najednou 2. BL.

Nevím, prostě diskutuju.

Reagovat
Rudnevs

Zhodou okolností sa mi tiež nedávno snívalo o zápase Schalke, tuším na starom Parkstadione a tuším sme prehrali (ako inak) Ale ja väčšinou sny zabúdam, čiže si to nepamätám presne.

Ono ten zošup sa dal predpokladať už dlhšie, ale nastal v podstate v priebehu jednej sezóny, keď sa z vizemajstra stale tím na odpal. Šlo to rýchlo.

Reagovat
Martin9719

Nezapomínej na Magdeburg nebo Wiesbaden. Bude to otevřené až do konce a mohlo by být i do posledních minut v této sezoně. U Magdeburgu bych to úplně nečekal, ale třeba Wiesbaden jakožto nováček má obrovský výkyvy formy tak uvidíme. Možná bych barážové umístění tipoval na Lautern vs Eintracht. Ale Eintracht může být taky za pár kol v suchu. V tomhle je 2. Bundesliga letos krásná, nevíš co bude za 14 dnů.

Reagovat
Rudnevs

Magdeburg aj Wiesbaden si pamätám z vrchnej polovice tabuľky, ani som nepostrehol, že sú medzičasom tak dole. Obzvlášť zostup Wehenu by mi nevadil, taký o ničom klub. Magdeburgu by bola škoda, ale tak tiež lepšie než aby sme padli my.

Lautern dnes pomerne slabý proti Pauli, tam to fakt na nejaky posun hore nevyzerá. Hoc paradoxne ten zápas bol takým festivalom spálených šancí, že keby tie svoje premenili, možno mohli aj bodovať.

Reagovat
Martin9719

Pauli byla obecně samozřejmě kvalitnější, ale Lautern se víckrát mohl vrátit do zápasu a to mohlo s Pauli zamávat. Občas mají takové sešupy výkonu během zápasu a proto mají zbytečné ztráty. Wiesbaden by mi určitě nevadil, zvlášť potom jak nás sundali v létě v poslední minutě ve 2. kole. Vrch tabulky našlapaný jako spodek. Klidně může na baráž matematicky myslet třeba i Norimberk. Bude otázkou jak všechny týmy vstoupí do jarní části, od toho se odvine všechno. Zvlášť u nás když má BSC poměrně těžký los. Zítřejší zápas hodně důležitý ale vzhledem k tomu, že nebude Reese tak čekám ty první kola nějaký pohromy.

Reagovat
Rudnevs

Môj tajný typ je, že Hertha to dá ešte na baráž. FCN skôr nie, síce majú tím plný dobrých mladíkov, ale tam to vidím skôr až do budúcna než túto sezónu.

Reagovat
Martin9719

No Reese, no party. Zápas s Osnabrückem ukázal. Budeme rádi za remízu. Uvidíme co ten Barkok, to by mohlo být zajímavé hostování a posílení středu. V 1. Bundeslize to bude dost možná jen Bayer vs Bayern a boj o záchranu bude taky zajímavější spíš ve 2. Bundeslize.

Reagovat
Rudnevs

Tak určite, 2. Bundesliga je čiste čo sa týka vyrovnanosti a boja už pár rokov zaujímavejšia než prvá.

Barkok bol kedysi celkom talent, stále ho mám za kreatívneho hráča, to by mohlo pasovať. My zasa asi späť získame hosťovať Churlinova, tiež celkom kreatívny talent, a to je žiaľ asi všetko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele