Kuijt odchází z Liverpoolu do Fenerbahce

03.06.2012, 15:41
Aktuality
Po šesti letech se rozloučí s Anfield Road Dirk Kuijt. Nizozemského reprezentant totiž z Liverpoolu získalo Fenerbahce. Spekuluje se, že turecký klub do Anglie za Kuijta pošle zhruba jeden milion liber a s 31letým Nizozemcem podepíše tříletý kontrakt...

O odchodu Kuijta se spekulovalo prakticky během celé sezony, kdy nepodával optimální výkony a navíc si nedokázal najít cestu do základní sestavy Liverpoolu. Ofenzivnímu univerzálovi navíc u řeky Mersey pomalu končila smlouva, vypršela by mu příští rok a nový manažer Brendan Rodgers se rozhodl, že ho nechá odejít již nyní.

O zkušeného Nizozemce byl zájem, nabízel se Feyenoord či Hamburk, ale nakonec zlákalo Fenerbahce. Kuijt se tak stěhuje po šesti letech, před kterými přestoupil za 10 milionů liber do Liverpoolu z Feyenoordu. V celkem 276 utkáních nastřílel Kuijt v červeném dresu 71 gólů a s Liverpoolem získal jedinou trofej - Carling Cup.

Autor: Ondřej Holzman / skysports.com

Komentáře (694)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele