Konečně naplňujeme potenciál, raduje se Podolski

14.02.2011, 10:47
Aktuality
Köln včera porazil Mainz a zaznamenal druhou výhru v řadě, v tabulce tři body znamenaly posun na třinácté místo. Útočník Lukas Podolski je spokojený, protože tým podle jeho názoru konečně začal naplňovat svůj potenciál. Německý reprezentant si ale uvědomuje, že Köln potřebuje dál pravidelně bodovat.

"V posledních domácích zápasech jsme zahráli přesvědčivě. Všichni mohli vidět, co dokážeme, když ze sebe vydáme všechno. Zlepšili jsme se v ofenzivě, fotbal nás zase baví," říká Podolski.

V minulém kole Köln senzačně otočil zápas proti Bayernu, nyní porazil Mainz 4:2, dvěma brankami přispěl právě Podolski. "Góly jsme si zasloužili a vypracovali si i další dobré šance. Teď je důležité, abychom stejným stylem hráli i dál, zatím nejsme tam, kde chceme být. Stačí jedna prohra a jsme zase v problémech," dodává 25letý útočník.

Köln se včera dostal na pětadvacet bodů, které stačí na třináctou pozici. Barážová šestnáctá příčka je nyní o pouhé dva body níž.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Videl som ten zápas a kolín sa prezentoval výbornou týmovou súhrou a dobra utočna dvojka Podolsky,Novakovič

Reagovat
verv

Útok mají jeden z nejlepších v lize,ale chtělo by to zapracovat na obranné fázi...41 obdržených gólů je hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja nevim, houby tomu rozumim, ale rekla bych, ze s tim utokem na tom take nejsou tak slavne... Snad se ted rozstrileli a bude to lepsi. Nekdy na zacatku sezony jsem poslouchala nejaky komentar na Eurosportu a tam rikali, ze Soldo byval obrance, tudiz Kolnu vstepoval spis defenzivni taktiku. Zrejme chvilku trvalo, nez se z toho vymanili...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to bývalý obránce, hrával dlouhá léta za Stuttgart a i za Chorvatskou repre

Reagovat
smazaný uživatel

Ted je teda zrejme, ze byl spatny :-), ale vybavuji si, kdyz jsem tu citavala komentare, ze tu nekdo psal, ze z dlouhodobeho hlediska to nebyl dobre zvoleny trener atd. Proste takove ty komentare, ktere prozrazuji jisty prehled pisatele :-). Me by celkem zajimalo, jak to odhadli, ze bude spatnej, trenoval nekde jinde a blbe? Nebo mel povest jako treba Meier? Nebo se usuzovalo jenom z toho, ze to byl obrance? Nebo to bylo z jeho projevu?

Reagovat
smazaný uživatel

tak na tohle ti spíš odpoví jinačí odborníci. Já ho pamatuji jako solidního obránce. Na poli trenérskem co vím už moc úspěchu neměl

Reagovat
Arne

On už od pohledu je takovej neschopnej... Co sleduju bundesligu, tak snad žádnej tým nehrál tak hnusnej fotbal, jako 1. FC pod Soldem. Letos navíc už ani ta defenziva není, co bývala, takže jeho přínos se blížil nule. Dobře že je pryč, Schaefer vypadá zatím dobře, snad tam dlouho vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, verim (opet moudra od jakehosi odbornika na bundesligu z Eurosportu ;-) ), pry skoro vsichni v Nemecku, krome kolinskych samozrejme, si preji, aby Kolin sestoupil, protoze hraje hnusnej fotbal. Ja teda nevim, jak hravali driv, jak vite, sleduji to teprve od teto sezony, ale pokud to bylo jeste hur nez v podzimni casti, tak se tomu asi ani nedivim, tech svetlych momentu tam moc nebylo...

Reagovat
Arne

Tak ta minulá sezóna a podzim pod Soldem byly tak srovnatelný, co se týče té "krásy"... Ale nevěřím, že jim tolik lidi nepřáli prakticky jen kvůli tý hře. Přece jen je to tradiční klub a má skvělý fandy.

Reagovat
smazaný uživatel

Divim se, ze s takovou skoncili na 13. miste. Divala jsem se na Kickeru zpetne na vysledky v te lonske sezone a prijde mi, ze hrali jeste hur, ale meli asi stesti, ze ti nejblizsi souperi to pro ne ve vhodnych chvilich nejak pokazili...

No co je na tom pravdy, nevim :-), ale kdosi, koho tam vzdycky predstavuji jako odbornika na Bundesligu, to tam rekl. Take se mi to zdalo pretazeny za vlasy, ale jak jsem tak sledovala ty jejich zapasy, ani jsem se tomu nedivila. Jakozto fanousek jsem se citila trosku urazena ;-), ale co naplat, i fanousci by si meli umet pripustit krutou pravdu ;-)

Reagovat
Arne

Oni většinou to venku nějak uhráli, třeba zkraje jara tam měli docela dost dobrých výsledků mimo Köln a to zrovna v době, kdy byl Poldi mimo hru. Doma se jim ale nedařilo, vždyť i my tam vyhráli v pohodě 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

A co se vlastne s Herthou stalo? Divala jsem se tabukovou historii do minulosti a vpodstate nedavno vyhrala titul a najednou snad behem nejakych 8, 6 let takovy pad...

Rozprodali klicove hrace nebo odesli do fotbaloveho duchodu nebo po zranenich nenasli formu? Spatny trener?

Reagovat
Arne

No, já nevím, jak moc jsou roky 1930 a 31 dávno... Předloni jsme pod Favrem zažili ohromnej úspěch, prakticky do předposledního kola byli v boji o titul, jenže nakonec jsme zůstali i mimo LM, v létě odešli dva klíčoví hráči a bylo to. Špatný přestupy, nejhorší podzim v historii (6 bodů) a loni na jaře se to už nedokázalo napravit, i když jsme hráli dobře.

Teď mě ten sestup ale zas tak nemrzí, druhou ligu si hrozně užívám... Akorát kvůli finanční stránce je prostě potřeba se okamžitě vrátit, což se nám v historii ještě nepovedlo, vždy to trvalo pár let. Jsme ale na dobré cestě, i když k ideálu to má furt daleko.

Reagovat
jv

Jj, teď s případným sestupem Gladbachu a potažmo další velký ryby se otevírají zajímavý možnosti ohledně potenciálních posil...

Reagovat
Arne

My bychom potřebovali vyztužit obranu a tam toho moc nevidím, možná Levelse jako back-up/konkurenci pro Lella, protože ten není nic moc... Ale samozřejmě, že takovej Reus by se hodil každýmu a třeba přivést Hankeho a Frienda poslat k šípku, to by taky nebylo úplně marný.

Reagovat
jv

Tak zajímavejch hráčů je tam fůra, ale když budu brát, jen ty, kteří by pravděpodobně odeěli, tak bych jednoznačně na prvním místě bral Reuse, to kdyby se povedlo, tak by to byla velká paráda. Obrana by určitě taky prořídla, zajímavej by byl Dante, ten by šel určitě, možná i Brouwers, případně Stranzl, Baems předpokládám, že by zůstal, stejně tak Anderson a Nordtveit.

Ze zálohy by připadal v úvahu ten Reus, odešel by asi i Arango, možná Marx, Herrmann předpokládám, že by podobně jako Marin zůstal...

No a v útoku by se taky dalo slušně vybrat... de Camargo by byl na druhou ligu drahej, no a nevím jestli by zůstali i Idrissou s Hankem, to je výbornej hráč, jen potřebuje cítit důvěru, jinak je to hodně dobraj útočník, třeba u Vás by se mi hodně líbil. Zajímavej by mohl být i Matmour, to je taky šikovnej hráč...

No jestli spadnou, tak tu práci při skládání týmu na další sezónu Eberlemu fakt nezávidím...

Reagovat
Arne

Podle mě spíš než kvality bude rozhodovat charakter, něco jako u nás... Pár jich zůstane, pár odejde, ale tak nějak tu kostru zachovají. Třeba takovej Reus, u něj si dokážu představit, že by mohl chtít zůstat a dostat je zpět do ligy. Dante fakt nevím, Marx jo, na Finka asi nebudou finance, takovej de Camargo asi půjde a Idrissou taky.

Reagovat
jv

Podle mě Reus s Dantem půjdou, první bude chtít hrát BL a druhej by byl podle mě na 2. ligu drahej, de Camargo asi taky... Jinak Marx asi teda jo, možná i ten Idrissou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis, tak to je trapny... To jsem teda dost ulitla. Zrejme jsem na ne koukala a rikala si, ze na tom byli dost dobre a pak jsem videla nejakou zmenu na pozici jednicky a nejak jsem si je tam automaticky soupla. Ach jo, ja bych sem fakt radeji nemela nic psat :-)

Reagovat
Arne

V pohodě... Na začátku tisíciletí jsme dvakrát vyhráli Ligapokal, tak možná sis to spletla s tím.

Reagovat
jv

Tak splést se může každej, normálně piš dál.

Reagovat
Arne

Přesně tak.

Reagovat
jv

To si naspal dobře...

Reagovat
jv

Jsi.

Reagovat
verv

Tak Podolski s Novakovičem patří rozhodně k tomu lepšímu v BL,ale je pravda,že když se jeden z nich zraní,tak tam není žádná adekvátní náhrada. A ta defenzíva se snad zlepší,byla by jich škoda ve 2. lize,už jenom kvůli skvělým fanouškům.

Reagovat
smazaný uživatel

u obrany taky záleží na přítomnosti Geromela...

...jiínak tam byly taky problémy s gólmanem - náladový Mondragon nebo nezkušená dvojka... teď s Rensingem by se to mohlo také zlepšit...

Reagovat
verv

Rensing je dobrá volba,sice zatím nijak nezáří,ale věřím,že až si trochu zvykne,tak půjde nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Geromel mi od zacatku pripada jako velmi dobry obrance. Minuly tyden jsem od komentatora na Eurosportu slysela, ze pry urcite pristi sezonu odejde. Ze je o nej zajem z vice stran a paklize Koln sestoupi, pujde urcite, pokud ne, stejne tam je asi 80% sance. Nevite o tom neco? Ja jsem to nikde nezaregistrovala (ale to bude asi tim, ze neumim Nemecky a sleduji maximalne Kicker)... Myslim, ze by to byla obrovska skoda, rekla bych, ze by se jim ta obrana dost sesypala. Naposledy, kdyz nehral, tak to bylo videt, ze jsou bez nej celkem marni...

Reagovat
Arne

Ten jestli je v Kölnu třetím rokem, tak dva a půl z nich ten tým strašně převyšuje... Podle mě by po něm mohl sáhnout i nějakej velkoklub, Milán nebo Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přišel tak před 2mi lety v nejlepší formě a od té doby trochu spadl, ale pořád je to výborný stoper. Každopádně kdyby si udržel tu formu co měl, už je dávno pryč

Reagovat
smazaný uživatel

před 2milety se právě mluvilo o Bayernu - jinak bych to s tou Itálií viděl reálněji, jelikož má i italské občanství...

Reagovat
jv

Mě by se líbil ve Werderu, ale to je asi nereálný... Jinak pasoval by i do Leverkusenu, tam bych ho viděl asi jako nejlepší variantu k Reinartzovi. A ten Leverkusen není zase tak nereálnej, protože výhledově budou shánět náhradu za Samiho, navíc Friedrich je špatnej a v případě LM by posilu na stopera potřebovali.

Reagovat
Arne

Werder holt nebude mít peníze a navíc při uzdravení Nalda by byli tři špičkoví hráči na dva posty... Ten Leverkusen je docela reálný, přestup z Kölnu není žádný tabu, pasoval by tam a finance na to budou. Uvidíme co v létě.

Reagovat
jv

Jj, asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál

Reagovat
Darren Fletcher

OT: existuje cesky fanklub borussie dortmund?

Reagovat
Flamex

pro fanouška man u ne :D

Reagovat
Darren Fletcher

boha skoda ze tu nie su iq testy pri registracii dalo by sa zabranit prichodu blbcov. kontakt zhanam z pracovnej potreby

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že asi český fanklub nebude. Německé kluby nejsou v ČR až tak populární, jako ty italské, anglické a španělské. I když Tomáš Rosický tam po určitou dobu hrál, tak se mohl nějaký malý vytvořit. Na co ten fanklub potřebuješ?

Reagovat
Flamex

sancho máš pravdu, za doby kdy tam rosa hrával něco takového fungovalo, ale teďka už nejspíše nic takového není.

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivě. Sešel z očí, sešel z mysli. Po letošní sezóně možná znovu vznikne, ale pochybuju, že ti jeho členové budou nějak extra prospěšní.

Reagovat
Darren Fletcher

pripravujem jeden clanok a napadlo mi, zeby som vyspovedal sefka fanklubu, ktory do toho vidi dobre a mal by urcite zaujimave nazory. holt, neexistuje :D

Reagovat
Arne

Jestli ti nejde jen o Dortmund, ale tak celkově, tak bys mohl vyzpovídat svw - ten jezdí na Werder hodně často a do věcí kolem lístků a fanoušků vidí asi nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

A jde ti jen o sportovní stránku Borussie, nebo třeba i o fans scénu atd.?

Reagovat
Darren Fletcher

vsetko, co bezny fanusik nevie, takze by som sa opytal na to aj to. ale uz som to zrejme napisal bez vyjadrenia, pripadne si necham interview uz na druhykrat, lebo by to bolo pridlhe. ak mas tip na niekoho daj kontakt pls, posli mi to napr na peter.zagiba@gmail.com

Reagovat
smazaný uživatel

Kontakt na nikoho nemám. Ale něco o dortmundských ultras a fanynkách Borussie bych možná měl.

Reagovat
Darren Fletcher

hehe tak dobre zatim to nechame, kazdopadne velke dik :)

anyway, nejaku pikosku hod aspon sem ,najma tie fanynky su zaujimave :))

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba, že dortmundské fanynky z kotle se připojili ke kampani "Růžová pryč", což znamená, že protestují proti růžovým klubovým suvenýrům, které nerespektují klubové barvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

ci boha to komu napadlo, kruty marketing v ruzovej vyrabat pre zeny suveniry. hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel je to i u nás. Bohemka a Sparta má ve své nabídce hnusem překypující růžové šály, které nemají s tradičními barvami obou klubů nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

to má Viktorka taky je to snad všude

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom je to naprosto nesmyslný. Ta šála není vůbec "módní", je prostě jen růžová. Takže když si jí holka omotá kolem krku, bude ta šála stejně trčet, jako když to bude klasická fanouškovská šála. Celkem by mě zajímalo, které krávy si tu šálu koupí. Navíc feministky by se mohly čílit, že je to sexistický, přisuzovat ženám konkértní barvu .

Reagovat
smazaný uživatel

no, nějaké už jsem viděl

Reagovat
Darren Fletcher

su aj holky co maju 12-14 rokov a ked futbal maju radi, je to (ne)bezpecna kombinacia

Reagovat
FC Porto FC

Mě stačí ten muj ČR web Porta :D

Reagovat
smazaný uživatel

No doufam, ze ta dve vitezstvi za sebou skutecne znamenaji prislib stabilnich vykonu... Dosud to byla dost desna houpacka. Byla bych rada, kdybych se nemusela nervovat, az tam pojedu na ten posledni zapas, a pripadna prohra by neznamenala sestup :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Lulas Podolski

Reagovat
Honda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne maju kader aby boli 10.-15, skoda takeho sympatickeho tymu- nech padnu freiburg, st. pauli a pod. a nie futbalisti ako rensing,brecko,geromel,lanig,novakovic podolski... .

Reagovat
smazaný uživatel

OT: 13:13 Breno nevěří, že dostane další šanci

Brazilský obránce Breno před několika lety přišel do Bayernu jako velká naděje, za bavorský klub toho ale moc nenahrál a nezměnilo se to ani poté, co se zotavil z vážného zranění kolena. "Nemám šanci hrát a nelíbí se mi to. Mám toho dost, chci hrát, ale nevěřím, že dostanu šanci," řekl.

... nedivím se mu a je to škoda doufám, že mu van Gaal začne dávat prostor místo Tymoščuka

Reagovat
smazaný uživatel

Pani, tak 4 zastupce ve vyberu tydne Kolin teda jeste nemel :-). Podolski, Geromel, Lanig, Novakovic...

Reagovat
Arne

Tak Geromel tam být zrovna nemusel, ale ti další tři naprosto po zásluze, ti to včera táhli... Jinak nechápu v brance Müllera, zas tak nic moc extra nechytil a dostal čtyři fíky. Rost nebo Sippel by byli vhodnější.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono podle me je treba brat tyhle idealni sestavy trochu s rezervou :-). Mozna proto, ze te hre opravdu moc nerozumim a nestiham sledovat plosne deni na hristi, mam dojem, ze rict, kdo byl z 18 tymu je opravdu TOP, je dost slozite, podle me snad i nemozne.

S tim brankarem ale mas pravdu, ten, kdo dostane 4 branky by tam asi byt nemel. To ty vykony Neurea z minuleho kola, to teda bylo neco :-).Videla jsem teda jenom sestrih, ale i tak se mi skoro tajil dech :).

Reagovat
Arne

Jj, tyhle sestavy nikdy úplně neodpovídají skutečnosti... Brankář se ale dá z těch 11 postů porovnat prakticky nejsnáze a volbu Müllera prostě nepochopím.

Reagovat
smazaný uživatel

připadal ti horší než Starke?

Reagovat
smazaný uživatel

připadal ti horší než Starke?

Reagovat
Arne

Tak zhruba nastejno, Starke toho možná chytil i víc.

Reagovat
jv

Jednoznačně tam měl být podle mě Sippel.

Reagovat
jv

Jinak Geromel by si to víc zasloužil za jiný zápasy, viz. třeba předchozí domácí zápasy s Werderem a Bayernem, tam se mě hodně líbil. Jinak v poslední době má na kickeru výborný hodnocení, už se vyhoupnul na první stranu.

Reagovat
Arne

Jj, a naprosto zaslouženě... Ono to není jednoduchý se tam dostat, na Kickeru v posledních letech pravidelně dominují brankáři.

Reagovat
jv

Souhlasím. Třeba letos nechytá Adler nic moc, i když ho mám hodně rád, víc než Manuela, ale prostě to musím uznat, no ale za tou obranou zase se není moc čemu divit, halvně Friedrich je tragickej... A i tak je na 12. místě, jinak na prvním listě je 6 brankářů, to mluví za vše...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele