22. kolo
13.02.2011 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 4:2

1. FC Köln znovu doma úřadoval, v duelu celků z karnevalových měst přehrál Mainz po celých devadesát minut a zaslouženě zvítězil 4:2, načež konečně opustil barážovou šestnáctou příčku, zatímco hosté si mírně přitížili v boji o evropské poháry.

Vše přitom mohlo vypadat úplně jinak, kdyby ve druhé minutě proměnil svojí šanci hostující Schürrle. Mladý reprezentant ovšem po chytré přihrávce Holtbyho pálil nad branku a z brzké trefy se naopak mohli radovat domácí. Podolski zakroutil standardku na zadní tyč, kde Lanig míč minul, ten ale nakonec skončil v síti - 1:0.

Kozlové byli při chuti, dobře kombinovali a svého soupeře do blízkosti vlasní šestnáctky prakticky nepustili. Po čtvrthodině hry mohl zvýšit Lanig, s jeho hlavičkou si však poradil pozorný Müller. Domácí se poté trochu stáhli a profesorsky hrající Mainz toho využil v 31. minutě, kdy Matuschyk nešťastně prodloužil míč do běhu Schürrlemu, ten ještě ztroskotal na Rensingovi, ale bystrý Allagui již neměl s dorážkou problém - 1:1.

Hra se vyrovnala, do přestávky ale přece jen šel za příznivějšího stavu Köln. Dvě minuty před pauzou hlavičkoval po Clemensově standardce znovu aktivní Lanig, Müller vyrazil efektním zákrokem, nikoliv však efektivním, neboť balon zblízka do sítě hlavou dostal Novaković a zajistil svému týmu poločasové vedení 2:1.

Po obrátce hosté chvilku tahali pilku, vítr z plachet jim ale vzal jejich kapitán. V 55. minutě Noveski upadl a nabídl tak míč Peszkovi, který jej potáhl do šestnáctky a předal Podolskému, který ještě obešel bezmocného Müllera a do prázdné branky nekompromisně zakončil - 3:1. Mainz se chtěl oklepat prostřednictvím držení míče, s tím ale moc úspěchu neslavil.

Přesně pět minut od třetí branky totiž přišlo definitivní rozhodnutí, když se osamocený Novaković prosadil mezi třemi protihráči a proti jeho přízemní střele nebylo obrany - 4:1. Kozlové si od té doby již utkání naplno užívali a své vedení mohli ještě navýšit, když z dálky nebezpečně pálili Clemens s Podolskim a v obrovské šanci poté neuspěl znovu Clemens. Minutu před koncem se tak dostali ke slovu hosté, Fuchs vysunul Sliškoviće a ten svojí premiérovou bundesligovou brankou upravil na konečných 4:2.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz do toho nebojte sa ničoho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele