Knakal: Doufám, že budu pro Sigmu přínosem

02.10.2007, 12:30
Rozhovory
Zaujalo nás
Server EuroFotbal.cz vyzpovídal novou hráčskou posilu Sigmy Olomouc Martina Knakala, který se vrací z neúspěšného angažmá v Řecku po devíti měsících do české ligy. Třiadvacetiletý obránce a plzeňský odchovanec se nedočkal žádného ligového startu v dresu Xanthi, a tak se vrací po krátké době zpět do Česka. Na Hanou přichází díky trenérovi Martinu Pulpitovi, který ho vedl před několika lety v Plzni.

V Řecku se Vám nedařilo. Mohl byste čtenářům popsat Vaše neúspěšné angažmá v řeckém celku Škoda Xanthi, kde jste se upsal až na pět let?
Začalo to zájmem Xanthi v prosinci loňského roku, den po podepsání mé smlouvy odešel do Olympiakosu trenér, který o mě měl zájem. Trenér, který poté přišel, měl své hráče, na které sázel.

Slibujete si návratem do Česka mnohem lepší zítřky než v řecké lize?
Bohužel v Řecku jsem nenastoupil k žádnému ligovému zápasu, jen jsem tvrdě trénoval a odehrál pár přípravných zápasů. Od působení v Olomouci si slibuji hlavně zápasovou vytíženost a hlavně doufám, že budu pro klub přínosem.

Byl zájem jen z Olomouce?
Pokud vím, tak ano.

Pokud se nemýlím, tak se znáte s koučem Martinem Pulpitem, pod kterým jste už hrál v Plzni. Takže jste na Hané díky Pulpitovi. Jak byste charakterizoval olomouckého trenéra?
Máte pravdu, s trenérem se známe tehdy z druholigové Plzně. Ano, v Olomouci jsem díky Pulpitovi. Je to velmi impulsivní a pracovitý trenér, který žije fotbalem 24 hodin. Rozhodně musím říct, že je to opravdový fotbalový odborník.

V utkání 8. kola jste porazili tápající Liberec, proti kterému jste nastoupil na třicet minut. Jak jste spokojen se svým vstupem do české ligy?
Největší spokojenost je se ziskem tří bodů. Výkon si netroufám hodnotit, to se musíte zeptat trenéra. Ale myslím, že vstup byl úspěšný.

Hanákům se letos daří oproti loňské sezoně. Pohybujete se kolem šestého místa a na čelo ztrácíte sedm bodů. Jak velké ambice Olomouce jsou podle Vás?
Tak nejdřív musím připomenout, že jsme na začátku ligy a čeká nás ještě spousta těžkých zápasů. Zatím se týmu daří a já doufám, že budeme pokračovat ve sbírání důležitých bodů. Ambice Sigmy jsou hrát v popředí ligy. Myslím, že kádr velmi dobře poskládaný a rozhodně má na to, aby porazil i žhavé kandidáty na titul.

Kdo podle Vás je nejžhavějším kandidátem na titul?
O titul se popere více týmů Sparta, Slavia, Teplice, Boleslav a Ostrava.

V dalším kole Vás čeká Zlín, který podává velice dobré výkony, pokud nepočítáme jeho vysokou porážku na Slavii v posledním kole. Jak se připravujete na tento zápas? Myslíte si, že ta facka Zlínu uškodí nebo naopak pomůže do dalších zápasů?
Určitě Zlín je překvapení ligy. I takové zápasy jsou, kde vám nic nevychází, to je prostě fotbal. Každopádně bychom chtěli přenést psychickou pohodu na hřiště a hlavně si nemyslet, že to půjde samo. Důležité je respektovat soupeře a hlavně nenechat v šatně pokoru, tím ale nemyslím mít strach.

Dokázal byste si tipnout konečné umístění Sigmy?
Rád bych viděl Sigmu do šestého nebo sedmého místa, uvidíme.

Jste známý tím, že jste hráčem, který inkasuje mnoho karetních trestů. Posbíral jste během 42 zápasů 10 žlutých a 2 červené karty. Mimochodem v první polovině sezony 2006/07, kdy jste hrál za Plzeň, jste viděl 4 žluté a 2 červené karty! Máte nějaký recept, jak se karetním trestům ubránit?
Máte pravdu, doufám, že už jsem se ze svých chyb poučil. Nechci už pokračovat ve sbírání karet.

Překvapil Vás v něčem začátek Gambrinus ligy, která má za sebou osm odehraných kol?
Překvapil už zmíněný Zlín a veliké zklamání je pro mě zatím Liberec. Také absolutně nesouhlasím s událostí z konce utkání mezi Teplicemi a Spartou, to do fotbalu nepatří. Musím přiznat, že jsem Slavii moc přál postup do Ligy mistrů. Určitě to je pro český fotbal veliké plus.

Je podle Vás trest přiměřený pro sparťana Tomáše Řepku.
Myslím, že tresty pro Řepku nic neřeší. On už jiný nebude.

Jak vzpomínáte na Viktorii Plzeň, kde jste začal s profesionálním fotbalem?
Určitě Plzeň mám v srdíčku pevně zakotvenou, žije zde celá moje početná rodina. Jinak pečlivě sleduji výsledky a od bratra Petra se dozvídám i informace ze zákulisí. Ale jak se říká koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Čili teď jsem v Olomouci a udělám všechno proto, abych byl pro tým přínosem.

Liší se v něčem česká liga s řeckou?
Určitě v mnohém. Česká liga je rychlejší a silovější. V Řecku se hraje hodně technicky.

Na který okamžik během hráčské kariéry nejraději vzpomínáte?
Na první ligový start v Plzni proti Spartě, bohužel jsem prohráli 2:1.

A nejhorší zážitek?
Zatím nemám nic. Zranění se mi vyhýbají.

Máte nějaký svůj hráčský vzor?
Líbil se mi Cafú.

Máte stanoven nějaký svůj cíl, kterého byste chtěl dosáhnout?
Teď si dávám postupně malé cíle, jednou bych někam na západ.

Existuje tým Vaších snů?
Fandím Barceloně, ale to je pro mě utopie.

Autor: David Křížka

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Jeho nazory sou mi docela sympaticke fandim mu aby se jednou dostal do te Barcy

Reagovat
HOST*MYS-huge

Jemu není třiatřicet...23

Reagovat
HOST*

díky za upozornění:). Přepočítal jsem se.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vas de mozem pozerat live futbalove zapasy cez internet dakkujem§

Reagovat
HOST*

josi vpohode týpek ..ale u nas ve zlíne bohuzel prohrajete ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele