Kluivert opouští mládež Ajaxu a jde dělat ředitele do PSG

15.07.2016, 13:26
Aktuality
Patrick Kluivert nakonec juniorku Ajaxu do příští sezony nepovede, této role vzdává jen dva měsíce po oznámení spolupráce. Místo toho bývalý nizozemský kanonýr skáče po velké příležitosti dohlížet mimo jiné na přestupy ambiciózního Paris Saint-Germain...

Někdejší střelec Ajaxu či Barcelony, který v nizozemské reprezentaci zavěsil celkem 40krát, má před sebou zbrusu novou výzvu. Nejprve několikrát dělal asistenta trenéra a v takové roli se podílel i na nizozemském bronzu z předloňského MS, posléze sám vedl exotický národní tým Curaçaa.

Nyní bude poprvé v kariéře působit v roli funkcionáře, když ve funkci sportovního ředitele PSG naváže mimo jiné na dřívější práci dalšího internacionála Leonarda. Brazilec se měl po třech letech na ten samý post vrátit, nakonec však šéf pařížského klubu Nasser Al-Khelaifi v tajnosti dojednal příchod Kluiverta.

Náplň Kluivertovy práce má být pestrá. Bude se jednat o "předního ambasadora" klubu, který má za úkol jednat s "největšími kluby a hráči na světě". Čtyřicetiletá legenda bude zároveň spolupracovat s generálním manažerem Jean-Claudem Blankem a dohlížet na práci trenéra Unaie Emeryho.

V PSG zároveň zůstává také Kluivertův přímý předchůdce Olivier Letang, který je v oficiálním prohlášení titulován jako asistent sportovního ředitele. Nejlepší střelec Eura 2000 nastoupí do kanceláře už příští týden.

Patrick Kluivert není jediným z uznávaných semifinalistů z mistrovství světa 1998, který se rozhodl vydat na dráhu funkcionáře. Vysoko v hierarchii 'jeho' Ajaxu už působí také ředitel marketingu Edwin van der Sar a sportovní ředitel Marc Overmars.

Autor: Tomáš Daníček / leparisien.fr, lequipe.fr

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

U repre Curacaa teda asi skončil?

Reagovat
smazaný uživatel

tiez som to nezachytil

Reagovat
fantomas

To určitě no. Jak to vzal v Ajaxu, tak pak ještě červnový zápasy odtrénoval, a možná by to kombinoval i dál - práce v PSG mu to určitě neumožní už.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, škoda.

Reagovat
Kucka

Kdyby někoho zajímala jeho trenérská bilance, tak jsem se dopídil k tomuto:

Team From To Record: G W D L Win %

Curaçao 4 March 2015 7 June 2016 12 6 3 3 50.00

Reagovat
Azazelo RD

Procenta stejná jak Sherwood.

Reagovat
ACSMan

Kuba Gooding Junior

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečný hráč (své doby) teď tedy vypadá

v PSG ti bude dobře

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To ho berou jenom kvůli jménu, nebo tomu marketingu skutečně rozumí? A Leonarda teda kopli potichu do prdele

Reagovat
dextroza_m

Tomu říkám profesní skok...

Reagovat
VojtovaChelsea

"zavěsil"

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

no ja neviem spaniel na franzuskej-parizskej lavicke myslim emeryho to podla mna fungovat nebude.. ale kluivert ide na lepsiu poziciu preco nie aj ked myslim ze ako trener by sa viac uchytil pripadne assistent trenera na gen manazera alebo riaditela by som zobral skor nejakeho mladsieho byvaleho hraca, a taktiez je super ze vander saar je v ajaxe vo funkcionarskej pozicii a taktiez urcite aj mnoho inych byvalych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

"spaniel na franzuskej-parizskej lavicke myslim emeryho to podla mna fungovat nebude" - nevím proč by to nemělo fungovat? Pokud myslíš jazykovou bariéru, tak to Emery už dělá rozhovory francouzsky po zápase i na trénincích mluví francouzsky. Takže tam problém nebude.

Pokud myslíš to, že trénoval španělský klub a jiný styl hry / jiná liga - tak to se uvidí, jak si jeho filozofie sedne a jak dlouho bude potřeba na výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

ajax ma ale vybornu pracu s mladezou to snad bude pokracovat

Reagovat
Godwinson

Gueye za 8,5 do Lyonu, to by mohl být slušný kauf

Reagovat
juninho8

slusny ale nie tak trochu zbytocny?? na ZS mame pretlak si myslim....neviem presne co on hra ci DZ alebo viac ofenzivnejsie ale Gonalons,Tolisso,Ferri,Darder + mladasi ako Toussart,Kemen....teda jedine zeby niekto odisiel

Reagovat
lampard8

hmm tak Grenier do Itálie, a to buď do AC Milán nebo do Palerma. Nebejt zraněních, mohl z něho bejt světovej hráč hostovačka s opcí na přestup, tak sbohem Clémente

Reagovat
smazaný uživatel

Hostovanie je na prd. Ved mu konci o rok zmluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Zradce!!!!!!#!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele