Kloppovy děti: V Liverpoolu se začíná prosazovat nastupující generace odchovanců

29.02., 19:28
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Po nedělním vítězství Liverpoolu ve finále EFL Cupu nad Chelsea (1:0) chválili fanoušci i experti mladíky, kteří se v A-týmu Reds teprve rozkoukávají. Tři dny po heroickém výkonu ve Wembley se "Kloppovy děti" prezentovaly dalším sebevědomým představením, které lídrovi Premier League zajistilo vítězství 3:0 nad Southamptonem a postup do čtvrtfinále FA Cupu. Livesport Zprávy představují šest liverpoolských odchovanců do 21 let, jimž může na Anfieldu patřit budoucnost.

Jarell Quansah (21)

K liverpoolské akademii se připojil v osmi letech a prošel si výběry všech věkových kategorií, než se stal kapitánem týmu U18. Po hostování ve třetiligovém Bristolu v minulé sezoně se obránce z Warringtonu stává pevnou součástí výběru Jürgena Kloppova.

Quansah si připsal několik startů v prvním týmu ještě předtím, než se v prosinci zranil Joel Matip, ale teprve od té doby sbírá anglický stoper pravidelně starty v Premier League, obou domácích pohárech i Evropské lize. V sezoně už se objevil ve více než 20 zápasech.

Conor Bradley (20)

Přestože mu v červenci bude tepve 21 let, už dva roky stabilně nastupuje za reprezentaci Severního Irska. Před začátkem sezony se mu vydařila příprava, jenže pak si přivodil zranění zad, které ho vyřadilo ze hry po dobu čtyř měsíců. Stoper či krajní obránce, který do Liverpoolu přišel v roce 2019 z Dungannonu, se vrátil v listopadovém utkání Evropské ligy proti LASKu.

O 14 dní později už byl při absenci Trenta Alexandera-Arnolda součástí základní sestavy v utkání s Royale Union a byť Liverpool v Belgii prohrál 1:2, sklidil Bradley za svůj výkon pochvalné ohlasy. Před měsícem si při demolici Chelsea 4:1 připsal první gól v A-týmu a v posledních čtyřech utkáních nechyběl v úvodní jedenáctce. Dlouhodobě nahradit Alexandera-Arnolda bude výzva, ale Bradley se jí rozhodně bát nemusí.

James McConnell (19)

V roce 2019 vyměnil Sunderland za Liverpool, v 16 letech pravidelně nastupoval za výběr do 18 let a krátce po 17. narozeninách podepsal s klubem profesionální smlouvu. Záložník z Northumberlandu se na začátku aktuální sezony stal kapitánem týmu do 21 let a jeho působivý vývoj byl odměněn prvním seniorským startem proti Norwichi ve čtvrtém kole FA Cupu, v němž přihrál na úvodní branku Reds.

Během svého působení v týmu do 18 let hrál McConnell převážně na pozici útočného záložníka, postupně se však vypracoval na pozici šestky. Velkou konkurencí na tomto postu je mu loňská posila ze ze Stuttgartu Wataru Endo, ovšem vzhledem k nabitému kalendáři Liverpoolu by měl McConnell dostat v následujících měsících další šance.

Bobby Clark (19)

Syn někdejšího záložníka Lee Clarka, který v Premire League za Newcastle, Sunderland a Fulham odkopal takřka 500 zápasů, rovněž nastupuje ve středové řadě a jeho největší předností je všestrannost. K Reds přišel v roce 2021 z Newcastlu a ve své první sezoně v klubu nastřílel 12 ligových gólů za kategorii U18.

V seniorském výběru debutoval už před více než 18 měsíci při rekordním vítězství 9:0 nad Bournemouthem. V poslední době sice sbírá starty spíš sporadicky, ale Klopp dlouhodobě oceňuje jeho význam pro budoucnost Liverpoolu a v lednovém přestupovém období odmítl několik nabídek na Clarkovo hostování.

Jayden Danns (18)

Podobně jako Alexander-Arnold nebo Curtis Jones je produktem klubové akademie, navíc liverpoolským rodákem. Danns v prvním týmu debutoval minulý týden při výhře 4:1 nad Lutonem, když na trávník vyběhl na poslední dvě minuty. Následovala půlhodina v EFL Cupu proti Chelsea a podobný časový úsek v FA Cupu, kdy dal své první dva góly za Reds.

Teprve se ukáže, zda si ofenzivní univerzál a syn bývalého středopolaře Crystal Palace či Leicesteru Neila Dannse dokáže místo v seniorském týmu udržet, až se vyprázdní marodka. Zatím ale naznačuje, že se ani v konkurenci Mohameda Salaha, Darwina Núñeze či Dioga Joty nemusí ztratit.

Lewis Koumas (19)

Talentovaný záložník přišel do akademie Liverpoolu z Tranmere Rovers coby hráč kategorie U11 a už v 16 letech stabilně hrál za tým U18. Může nastupovat jak ze středu pole, tak zkraje zálohy, schopen je zahrát i na hrotu. V lednu 2023 podepsal s Reds svou první profesionální smlouvu.

Premiéru za první mužstvo si Koumas ve středečním klání FA Cupu proti Southamptonu osladil gólem, když si před přestávkou potáhnul na hranici šestnáctky míč a po zemi ho uklidil k bližší tyči. Stylově po přihrávce po přihrávce Bobbyho Clarka.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (142)

Přidat komentář
guestikor

Uz se bojím i otevřít ledničku, ze tam bude Liverpool a jejich pohádka.

Reagovat
kissak

Proč si zrovna v tomto případě nepřiznat, že se jim daří práce s mládeží?

Reagovat
guestikor

Ja to nikde nevyvracím Liverpool mi je z té špičky jediný sympatický klub. Samozřejmě, az po Arsenalu.

Reagovat
kissak

Reagovat
Kejza

Reagovat
farwest

Ber to pozitivně, aspoň nepřibereš, dokud se Liverpoolu daří. Každopádně zanedlouho má přijet na Anfield Pepek a jeho banda a dost možná bude po pohádce.

Reagovat
guestikor

Tak to se jim už nějací hráči povrací, ne?

Reagovat
LyEX

Načo? Šak nová generácia to uhrá predsa, na takú Chelsea to stačilo

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Beči

Když tě to nezajímá, tak to prostě nečti. Tak to normální rozumní lidé dělají.

Reagovat
kissak

On to nečte jen se boji otevřít ledničku.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
O.Giroud

Aspoň to nebude Mbappe.

Reagovat
salaminoo

Reagovat
castelL

Neskutočná parádička ako sa ukazujú mladí hráči a nádeje Liverpoolu do budúcna, avšak teraz nás čaká onedlho veľmi ťažký los a môžeme veriť len v nejaký zázrak, aby dokázali chalani uhrať výsledky, ktoré nás udržia v hre o titul. Každopádne ak by sa ten "zázrak" stal a s aktuálnymi zraneniami by sa dokázalo čo to uhrať, bude to nádherný príbeh.

Reagovat
fabec1222

Nicholas Winton z Wishe.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Golasso

Kloppzubova jedenáctka … hehe

Reagovat
Kejza

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Selänne

Reagovat
zekon

Reagovat
krisa

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Neon

Reagovat
vodka

Reagovat
$dolar$

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
avicii

Opatrne s tym slovickom deti, vraj to len my fanúšikovia LFC strašne prehaname, tu bude hejtu každopádne objavy tejto sezóny Quansah a Bradley vyzerajú veľmi veľmi nádejne, v podstate vyriešili to po čom mnohý volali, a to jest kúpiť 2x CB a jedno RB..momentálne by som čakal nove CB miesto Matipa a nového zaloznika miesto Thiaga, je možné že budeme musieť nahradiť aj Kellehera ak odíde..ostatne len v prípade odchodov, inak je ten tím vyborne vyskladany...

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Salah neodejde po sezoně?

Reagovat
frezi

Ešte jednu sezónu by mohol potiahnuť, ale keď príde 100 milionova ponuka by som neváhal

Reagovat
Luc-Luc

jdeme si pro titul

Reagovat
vladis271

Ak porazime doma City tak ho dame.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
r.mrazik

První dva díly Shoguna jsou naprosto boží.

Reagovat
frezi

porovnaj to s Pánmi prsteňov, či ako sa volala tá sračka

Reagovat
r.mrazik

To se vůbec nedá.

Tohle není zmršené fantasy

A navíc to je podle skvělý knížky, takže tam nejsou nelogicky věci. Herci skvělý.

Je to fakt super.

Reagovat
Salfovic

Tak Hirojuki Sanada je chodící charisma.

Reagovat
r.mrazik

to rozhodne, je to bozan

ale i ostatni jsou tam skvely

Reagovat
doshcz

Reagovat
romeo351

Reagovat
FUnk

porovnavat pana prstenu s shogunem a jeste rict, ze je sracka muze jenom idiot

Reagovat
r.mrazik

tak on myslel ten posledni serial od Amazonu

Reagovat
FUnk

tak prsteny moci jsou omyl, chliv a ostuda

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
frezi

Reagovat
Kapřík

Tak to každopádně, ale skřeti tam vypadaj hustě.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
vodka

mě dost baví i woman in the wall

Reagovat
r.mrazik

to neznam, kouknu

Reagovat
doshcz

Reagovat
Kucka

Btw poslední je nepřekvapivě syn Jasona Koumase, taky ex-PL hráče.

Reagovat
Kejza

Taky jsem si říkal, že mi to tam chybí. Navíc v podobě tatíka fakt nezapře

Reagovat
SunFells

Co to je za článek proboha

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Moshe Dajan

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
O.Giroud

Taký pre Liverpoolsky web

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Busby babes

https://www.theplayerstribune.com/posts/marcus-rashford-premier-league-manchester-united-football-england

Rash na Players tribune. zajimavy. doporucuju fans precist. zvlast nekterym nasim...

Reagovat
Grahf

starý dobrý PRashford, choď do riti s tým.

Reagovat
Busby babes

vy jste fakt blazni

Reagovat
nani92

vysvetľuje tam, prečo hrá posledné roky takú sračku?

Reagovat
Herbmeister

Zajímavé to určitě je. Taky to je hlavně PR. Tady ho nikdo jako člověka neodsuzuje si myslím, ale spíš to, jaký je fotbalista. Je nejlépe placený fotbalista u nás, má to táhnout, ale tuhle sezónu má negativní přínos pro tým.

Reagovat
Busby babes

ne? staci kouknout co bezne pisou ti dva nad tebou

ano, letos hraje spatne.

Reagovat
Herbmeister

Ok, beru zpět

Mohlo by mu prospět, když by přenechal místo "hlavní" hvězdy trojlístku mladíků a s menším tlakem by se mohly zvednout výkony. Uvidíme, jak to bude vypadat v létě, jestli tady vůbec ještě bude

Reagovat
Busby babes

ja doufam, ze jo. je to odchovanec, mistni... roky tahnul ten tym i kdyz vetsina okolo nej stala za hovno, prostredi obecne uplne na hovno. To se ted snad zmeni s prichodem INEOSu.

bohuzel i tohle je jeden z duvodu, proc asi nikdy nenaplni ten potencial naplno. Kdyby vyrustal pod Pepkem v city, tak je dneska uplne jinde no.

Reagovat
r.mrazik

to preci nemuzes vedet...treba by dopadl jako Sancho. Nebo spis jako Iheanacho, ktery zacinal ve stejne dobe a byl taky extra zajimavy

Reagovat
Busby babes

Iheanacho nikdy nebyl tak talentovany

Reagovat
r.mrazik

a proto mel v prvni sezone za City 19 letech 35 zapasu a 14 golu a to je 1215 minutach

Rash dal vice golu v sezone az kdyz mu bylo 23 let

.

ale mas pravdu...nebyl tak talentovany

.

tyhle vykriky jsou stejny, jak jindra by z nej udelal delo

dost mozny je,ze v te dobe by koupili x pokemonu a rash by byl nekde ve swansea

Reagovat
Busby babes

ach jo. 6 golu v poharech proti slabym tymum, kde je City prejeli. Absolutne ignorujes kontext. pak priel Pep, prakticky nehral a po sezone sel pryc. jo, obri talent to byl.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze byl a ani ty tvoje vocasi citrony to nezmeni

dal vice golu v lize jak Bony nebo Sterling a byl treti strelec tymu v te sezone po aguerovi a bruynem

pepek si pak pritahl Nolita a Jesuse za 18 a 32 mega

a v dalsi sezone pak Sane a dalsi...

kontext jak prase

ale z Rashe by udelal delo!!

Reagovat
Busby babes

whatever. samozrejme ze nebyl nikdy na urovni Rashforda.

Reagovat
Herbmeister

Tak INEOS chce platovou politiku nastavit zdravě a kdo bere nejvíc... Taky jestli on bude chtít tady být. Jestli už léta trápení a toxicity mu neznechutilo United natolik, že chce pryč. Do hlavy mu nikdo nevidí, no.

Reagovat
Busby babes

jako kdyz clovek vidi, co se okolo nej deje, tak by to pro nej mozna bylo nejlepsi, kdyby sel jinam

Reagovat
Kinky7

My Rashforda bereme Pepek by ho znovu nastartoval

Reagovat
Busby babes

koukni vejs, ani omylem. Iheanacho and shit.

Reagovat
nani92

čo napísali tí dvaja nad ním? iba že hrá zle. Ciže futbalové hodnotenie, to aký je človek mi je fakt jedno. A nie, nehrá zle iba teraz, jeho výkonnosť pomaly a niekedy rýchlejšie klesá. Keby bola reálna konkurencia na jeho poste, tak už sedí a nie len túto sezonu

Reagovat
Čenda

Reagovat
Freedo

Dojemný, skoro mi ukápla slza. Na hřišti ten commitment bohužel není vždy vidět.

Reagovat
Busby babes

kazdopadne je vtipny, jak by nekteri radsi brali zpatky Greenwooda a zbavili se Rashforda

Reagovat
Hlahart

Velmi vtipné. Skoro jako kdyby to byly na sobě zcela nezávislé věci, o kterých si lidi přijímají svoje rozhodnutí za jiných podmínek i předpokladů s jiným cílem.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

ano, na jedne strane mam hrace, co pro klub odvedl obrovske mnozstvi prace v prubehu x let, je klubu loajalni a nejsou s nim spojene nejake extra kontroverze.

Na druhe strane je hrac, kde se dlouhodobe resil jeho problematickej pristup a navic jeste udelal obri pruser mimo fotbal a vykonnost ma tretinovou.

Reagovat
Hlahart

Tak já doufám, že ti, co tady ty dva případy komentují, to takhle primitivně nehodnotí

Reagovat
Busby babes

tak z tech dvou pripadu podporuji jednoho z tech hracu... a Rashford to neni

Reagovat
Hlahart

Tak bavíme se o podpoře, nebo o tom, koho si nechat a koho prodat?

Reagovat
Busby babes

to jde tak nejak ruku v ruce, ne? kdyz o jednom nekdo pise: snad ho v lete prodame, kdyz o nej bude mit PSG zajem a o druhem: snad ho vezmem zpatky.

Reagovat
Hlahart

Tak to neříká nic velkýho o podpoře no, ale o tom, jak komu dávají jednotlivý varianty businessu smysl

Reagovat
nani92

dúfam, že si sa pomýlil a chcel si napísať že Rashford má momentálne tretinovú výkonnosť Greenwooda

Reagovat
pingla

asi tak

a dosti brzy asi zapomněl na Rashfordovu návštěvu Belfastu

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Golasso

Jestli BOBBY CLARK nemá chant: BOBBY CLARK tutudututudu BOBBY CLARK tutudututudu , tak by ho rozhodně měl mít.

Škoda, že DADDY CLARK je moc unavenej, mohl tam být taky.

Reagovat
castelL

Zase si chlastal?

Reagovat
Golasso

Máš snad lepší program takhle při čtvrtku?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ratusek

Reagovat
8lampard8

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Whitemedia

https://twitter.com/CFCPys/status/1763302768360505602

6 vteřin bez zranění, to bude jeho rekord.

Reagovat
Miguel19

To je jak Forrest Gump za mlada

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Svatej

Zhubnul?

Reagovat
8lampard8

taky si říkam, že ubral svalů

Reagovat
Geordies

Nevídaná práce akademie a skautingu, tady lze jen pogratulovat

Reagovat
kissak

Reagovat
avicii

Reagovat
Kejza

Reagovat
Freedo

Class 2024

Reagovat
Bandita_Harry

Už 4 dni

Reagovat
Neutron

Reagovat
Swarley

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Bandita_Harry

Haluz aká senzácia sa strhla okolo toho Trofeje sú dôležité, nemá síce moc kto hrať ďalší zápas, ale užívame momentum

Reagovat
Bandita_Harry

Siahli sme do najväčších hlbín kádra a našli tam poklad

Reagovat
PBLead

Pokutu za 23 tisíc eur za řízení v opilosti zaplatí Hamza Choudhury. Záložník Leicesteru City kromě toho nesmí 40 měsíců usednout za volant, trest mu přitom může být snížený o devět měsíců, jestliže absolvuje rehabilitační kurz řízení pod vlivem alkoholu.

Tak jestli dá rehabilitační kurz řízení celý pod vlivem, tak by mu ten trest měli celý zrušit, ne? Prokázal by tím, že je proti opilosti imunní.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Neutron

Reagovat
ratusek

Reagovat
pobody's nerfect

Reagovat
krisa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Neon

Reagovat
Salfovic

Kurzy řízení pod vlivem alkoholu, tomu říkám díra na trhu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kejza

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Čenda

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
kattos

Reagovat
frezi

len dúfam, že to nový manažér nespláchne do hajzlu

Reagovat
LyEX

Ako by klasik hranol povedal, ďakujem za dobré odvedenú prácu a takto sa to robí do psej matere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele