Klinsmann se nemůže dočkat

11.01.2008, 20:59
Aktuality
Bayern Mnichov už našel nového trenéra, od Ottmara Hitzfelda převezme od příští sezóny otěže Jürgen Klinsmann. Přiznal, že se na angažmá ve svém bývalém týmu velmi těší, spokojeností září i představitelé Bayernu...

"Jsem velmi šťastný, že budu součástí Bayernu Mnichov. Je to opravdu mimořádný okamžik, stejně jako před třemi a půl lety, kdy jsem se stal trenérem Německa," rozplýval se 43letý Klinsmann.

U německého týmu skončil po mistrovství světa v roce 2006 mimo jiné také proto, že chtěl být se svou rodinou v Kalifornii, ale vábení Bayernu už neodolal. "Mluvil jsem o stěhování zpátky do Německa se svou ženou, spontánně souhlasila," uvedl kouč.

"Je to velká čest, pracovat tady a v jistém smyslu pokračovat v práci, kterou jsem začal u reprezentace. Bayern je jedním z top klubů na světě a když myslíte na Bundesligu, tak vás jako první napadne Bayern."

Nadšený z podpisu smlouvy byl i prezident klubu Franz Beckenbauer. "Těším se na práci s Jürgenem Klinsmannem. Nemyslím si, že je to odvážné rozhodnutí, spíš chytré a promyšlené. Jürgen měl úspěch s národním týmem, jsem si jist, že bude úspěšný i s Bayernem," věří Beckenbauer.

Klinsmann jako hráč v Bayernu působil v letech 1995-1997 a stihl s ním vyhrát Pohár UEFA a jeden bundesligový titul. Jako trenér má za sebou pouze zmiňované angažmá u německého národního týmu.

Autor: Petr Starý / eurosport.yahoo.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No me prvni napadne Dortmund. Moc nesleduju nemeckou ligu, nemam rad bayern ale urcite to pronej bude jedna z nejlepsich moznosti, kdo by ho mohl trenovat. Bohozel to ale zase neskonci dal nez moznym vitezstvim BUndesligy a ctvrtfinalem LM.. Nemci neumeji hrat evropske ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

A proto v roce 2000 (jestli se nepletu) vyhráli, že?

Reagovat
Devil

A v 1999 hrali s Man. Utd finale LM .

Reagovat
Devil

A Dortmund ted nevim presne v kterem roce mam dojem ze v r 2000 LM vyhral .

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund vyhrál v roce 1997, Bayern 2001 a v roce 2002 byl ve finále Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvim o soucasnosti

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neni tak dávno.....

Reagovat
smazaný uživatel

jo máš pravdu to byl neskutečnej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Hej lenze Bayern bol vtedy objektivne jeden z 3 najsilnejsich klubov v europe.Odvtedy dost stratil na sile...Respektive ani nestratil na sile,ale ostatne kluby isli o dost hore.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo čeče,nějak ti to nevyšlo:)

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann je dobrej trener,v Bayernu se mu bude urcite darit ! GL

Reagovat
smazaný uživatel

na pes je aj ruska liga? ake su tam ligy co an fife niesu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá trefa. Myslím, že to bude Bayernu svědčit.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z nejlepsich treneru na svete.je lepsi nez nektery stary dedkove

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele