Klinsmann slibuje Bayernu úspěchy i útočný fotbal

03.07.2008, 10:35
Aktuality
Zaujalo nás
Fanoušci Bayernu Mnichov se už nemohou dočkat nové sezóny. Kromě triumfu v lize a poháru, což se v Bavorsku bere takřka jako samozřejmost, slíbil nový trenér Jürgen Klinsmann také úspěch v Lize mistrů. A to vše díky atraktivnímu hernímu stylu.

Klinsmann začal trénovat po dvouleté přestávce. V roce 2006 dovedl Německo na domácím světovém šampionátu k bronzovým medailím, poté vedení týmu přenechal asistentu Löwovi,

Nyní je 43letý bývalý kanonýr zpět v práci, v horkém trenérském křesle v Bayernu. "Tenhle klub má vždycky ty nejvyšší cíle. Chceme vyhrát obě domácí trofeje a také v Lize mistrů chceme vydržet až do konce," prohlásil na své první tiskovce Klinsmann

"Jsem hrdý, že můžu trénovat Bayern, mám do práce obrovskou chuť," pokračoval kouč. "Chtěl bych změnit několik věcí, zároveň se budu muset vypořádat s tím, že několik hráčů tu momentálně není úplně spokojeno."

Klinsmann už začal na své hráče aplikovat první novinku – během soustředění stráví společně prakticky celý den, od půl desáté do půl šesté. Nebudou se věnovat jen tréninku, ale cizinci budou zdokonalovat svoji němčinu a domácí hráči zase cizí jazyky.

"Nemám žádné obavy, myslím, že se na to hráči těší," míní Klinsmann. "Mladá generace potřebuje pevné vedení a motivaci. Uvidíme za pár měsíců, myslím však, že to uvolní novou energii. Mojí filozofií je dělat hráče lepší každým dnem, dostat je na další úroveň."

Kromě toho, že Bayern příští sezónu získá několik trofejí, by měl úspěchů dosáhnout atraktivním herním stylem. "Budeme mít systém, který je velmi sebevědomý, každý zápas se pokusíme ovládnout. Nesmí záležet na tom, kdo proti nám hraje," vyhlásil Klinsmann.

Autor: Radim Šantrůček / uefa.com

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To jsem teda zvědavej, snad můj milovaný BM nepotopí

Reagovat
smazaný uživatel

"Nesmí záležet na tom, kdo proti nám hraje" - dobrá idea, ale v dnešním fotbale chci vidět, jak mu bude jedno jestli hraje doma proti bielefeldu nebo venku na chelsea

Reagovat
Logan

Jenze to je prave ono,at hrajes proti komukoliv,kdyz na nej vlitnes,tak nema sanci,tenel trener se mi libi,jeho filosofie je uzasna...doufam ze se mu podari co nejvic uspechu...

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim, ze kdyz na nekoho vlitnes a ten nekdo je na to takticky pripravenej, tak te naopak rozcupuje ten nekdo, dneska je to strasne moc o taktice, ale urcite ma Klinsmann zajimavou filosofii

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea by dala bayernuklapec -3:0

Reagovat
smazaný uživatel

to si podla coho usudil

Reagovat
smazaný uživatel

jestli bude hrát s Bayernem stejný fotbal jako s německou repre,tak bych za to ruku ani do horký vody,natož do ohně,nedal...

Reagovat
herbage

On je tak přesvědčenej, že by na to dal i svý koule do varný konvice.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea je smradlava svine

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann to je trener! lepsi ako Low-tak ako hralo Nemecko na MS 06 hralo najkrajsi futbal zo vsetkych s nasadenim,utocny proste

Reagovat
smazaný uživatel

nekrásnější fotbal na MS06 hrálo pobřeží slonoviny a argentina......jen tak přidávám svůj názor

Reagovat
patas92

moje řeč....

Reagovat
smazaný uživatel

NENAVIDIM NEMCOV FFFFFUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Reagovat
dadoprso

Reagovat
Arne

Jsi nemocnej?

Reagovat
Kapřík

BAN!

Reagovat
fantomas

Za co? Vyjádřil se, i když tupě, ale vyjádřil.

Reagovat
Kapřík

To si děláš srandu? Za tyhle příspěvky bych ho dával hned...čím pozvedávají diskuzi? Spíš jí srážejí svojí debilitou někam ke dnu a to poškozuje všechny...minimálně bych mu napsal výstrahu, aby tu psal normálně nebo vůbec a v případě neuposlechnutí... .

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně s tebou souhlasim ať mu daj BAN je to jako rasismus ale proti němcům

Tyhle nadávky jsou na

A osobně mi přijde Klinsmann jako dobrej trenér a myslim že s Bayernem vyhraje doma ale venku si nejsem jistej (viz. Chelsea,Man Utd,Arsenal,Barcelona,atd.)

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern a uspěch v lize mistrů

Reagovat
edejv

vsechno je mozny

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom k smíchu vždiť Bayern hraju LM pravidelně ...

Reagovat
smazaný uživatel

což se o PSG už pár let říci nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak no . Nechápu pro zrovna on rýpe do Bayernu vždiť je to veleúspěšný klub ..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayerm sa nemoze rovnat takym tymom ako su chelsea,manchester,RM,BArca,liverpool...

Reagovat
smazaný uživatel

takl to je zatím nejlepší vtip, kterej jsem dneska slyšel

Italský kanonýr Toni ? Hvězdný Ribéry ? Veterán Zé Roberto ? Nizozemský gattuso Van Bommel ? Klose, Podolski, německý repre. útok ? Bastian Schweinsteiger, stačilo EURO pro laika aby si o něm udělal obrázek ( až na ČK ), co ten ?Kraje obrany Lahm se Sagnolem, mládí vs. zkušenost, rychlost vs. technika ? Dvoumetrový obr Van Buyten, stabilní pilíř obrany, umí dávat góly ? ATD ATD ATD. ??

Ty moc asi Bayern nesleduješ co ty vidláku ? Takže stáhni ocas zpátky a padej

Reagovat
smazaný uživatel

Lucio

Reagovat
smazaný uživatel

talent:Lell,Breno...

Reagovat
herbage

to už spíš Kroos, Lell je docela starej, to už je mladší a známější Jansen, docela dobře se jeví i Ottl.

Reagovat
smazaný uživatel

nemecky futbal nemam moc zmapovany

Reagovat
herbage

No zrovna tím Van Buytenem jako pilířem obrany bych si nebyl tak jistej, když nastupují pravidelně Lucio a Demichelis, ale jinak souhlas. Bayern má skvělej kádr a určtě patří do Top ten klubů Evropy a to jak tradicí, tak herně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, teď jsi nám tady vyřikal jejich dobrý hráče a víš co já ti na to řeknu

NAPROSTO S TEBOU SOUHLASIM

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle člověk dokáže velké věci. Pokud ho bude trénování bavit a "nezadře" s nějakými idioty(hráči, manažeři, majitelé), stane se trenérskou legendou. Jeho výhodou je, že Bayernu stačí k tomu, aby bojoval o nejvyšší pozice, lehké posílení defenzívy.

Reagovat
Kapřík

A ještě nezapomeň že se musí udržet Schweini a Podolski, snad je Klinsmann přesvědčí aby zůstali .

Reagovat
smazaný uživatel

Schweiniho udrží, tím jsem si jistý. S Podolskim to bude horší, ale na druhé straně za něj náhradu najdou s přehledem.

Reagovat
herbage

Defenzívy? Sagnol, Lell, Lucio, Breno, Demichelis, Van Buyten, Jansen, Lahm, to je ti málo? Gólmany maj dva kvalitní i když ne svěotvou špičku a pata je spíš tlačí na středním záložníkovy. Van Bommel není zas tak dobrej, Ottl ještě moc mladej, chtělo by to zpátky Ballacka nebo Fringse.

Reagovat
smazaný uživatel

A Frings je posílení útoku? Nepleť si defenzívu s obranou. Myslím si, že jeden kvalitnější stoper by se jim ještě hodil. Myslím tím kvalitnější než Buyten nebo Demichelis.

Reagovat
herbage

No, když zadám do slovníku defensive, tak první slovo se objeví obrana. Jestli myslíš defenzivní činnost, tak tam se počítá i DM. Bayern nehraje na klasický DM, ale na dva střeďáky a dvě ofenzivní křídla, co jsou takový tvořivější záložníci. Frings taky není klasický DM, nevím jestli si ho pamatuješ ještě z Dortmundu či z Bayernu(Možná ještě z Brém v jeho prvním angažmá), tam hrával takovýho playmakera. Zkrátka jsme to psla už nahoře, potřebujou jednoho středovýho záložníka světových kvalit, čímž posila Borowski není, proto řikám Ballack nebo Frings.

Reagovat
smazaný uživatel

Frings hra vo Werdere praveho zaloznika nie ?

Reagovat
herbage

ne DM. Oni nehrají klasickýho pravýho záložníka, spíš takové 4-3-1-2, kde pravý křídlo supluje Fritz z obrany. Zase v defenzíveě pomáhá pravý "záložník" Jensen, který je takový DM a Frings hraje ze středu a organizuje celou hru týmu a často vysílá na zteč útočné hroty.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
Arne

Souhlas, potřebovali by někoho, jako je Ballack, či jednoho z dvojice van der Vaart, Diego...

Plus ještě pryč s van Buytenem a nahradit ho kvalitnějším stoperem... Ale to zas ne, nemusej bejt zas až tolik silní.

Reagovat
smazaný uživatel

Diego nebo Vaart tak na Bundesligu. Se středovou dvojicí Bommel-Diego by proti silným týmům v LM neuspěl. Leda pak hrát 4-5-1. Ballack by byl ideální, ale stejně by to chtělo posílit na místě Bommela, i když ani tak, jak to je to není špatný.

Reagovat
herbage

Na Diega bohužel hrál středovka Borowski, Frings, Jensen, takže se skoro vůbec nevracel a všichni ma dávali balon. Když máš na křídle Riberyho a Schweinsteigera, tak to musí někdo jistit. Zé Roberto se kupodivu na týhle pozici chytil, ale Diego by s ním hrát nemohl, zato Ballack nebo Frings by to ustáli i v defenzivní činnosti.

Reagovat
Arne

Asi máš pravdu, prostě Ballack by byl ideální pro ně... Ale Frings a Zé vedle sebe, to si nějak představit nedokážu.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna by sa im hodil pravy obranca ,stoper a stredny zaloznik

Reagovat
herbage

Pryvý obránce a stoper? Mají tři pravé beky, a Sagnol vyhrožuje že odejde. Mají čtyři kvalitní stopery a Van Buyten vyhrožuje že odejde. Kdo vymyslel ty nový móresy mít všechny posty v obraně zdvojený až ztrojený? Vždyť stoperská dvojice má být to nejstabilnější v týmu. Tři zkušený stopeři a jeden mladý je tak akorát, víc ne. Navíc většina obránců je univerzálnách a zvládne hrát na více postech. Chelsea má teď 14obrnáců, to je na složení 3,5 obran. Barcelona má 5stoperů, tohle je zkrátka neskutečný, navíc ty stopeří nerostou na stromech a často vymění základ v průměrným klubu za lávku ve velkoklubu, třeba Ben Haim v Chelsea má jen oči pro pláč.

Reagovat
smazaný uživatel

Van Buyten a Demichelis sa mi nezdaju tak kvalitni , Sagnol uz neni to co byval...

Reagovat
herbage

Demichelis byl v jedenácte roku Bundesligy

Reagovat
herbage

A Sagnol by stejně nehrál, když jsou všichni zdraví, tak hraje vpravo Lahm, nalevo Jansen, když je zraněnej Jansen, hraje vlevol Lahm a vpravo Lell, Sagnol je až třetí volba.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som minule videl ze na lavo hral Lahma a na pravo Lell a Jansen bol na lavicke

Reagovat
herbage

jo, oni to střídaj, ani někdo neremcal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

No je to tak, Sagnola museli dát dokonce na pravýho záložníka, aby byl zticha. Titul měli už jistej, tak proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

*Lahm

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jde o kvalitu, nikoli kvantitu. Koupit kvalitního stopera a pustit Buytena...

Reagovat
herbage

Njn, jenže ten kvalitní stoper by stál děsně moc a navíc by ani nehrál v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Příliš přeceňuješ kvalitu stoperů Bayernu.

Reagovat
herbage

Jestli Bayern neěkoho koupí, tak Metzeldera enbo Mertesakera a to ať je radši spokojenej s tím, co má.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mertesacker místo Buytena na lavičku asi jo. Když se chytne, mohl by se rvát o základ. Ale to opravdu nejsou jména, která bych myslel.

Reagovat
herbage

Já vím, jen jsme se snažil myslet jak vedení Bayernu, ti totiž kupují buď stopera z Bundesligy(Lucio, Van Buyten, Ismäel) nebo z Jižní Ameriky(Demichelis, Breno). Jižanů už tam teď mají dost(75% stoperů), takže proto někdo z Bundesligy a to je Mertesacker. Za zmínku stojí Westermann, Bordon, Kompany, Mathijsen, Friedrich, ale takový ty si hádám nemyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale klidně, je tam několik zajímavých jmen. Třeba Kompany by se mohl prosadit. Jisté to sice není, ale to není skoro u nikoho z Bundesligy. Myslím si, že jsou i v Německu lepší stopeři než Metzelder a Mertesacker.

Reagovat
Arne

Na Friedricha mi nešahej!!!

(Tedy pokud jsi myslel toho leverkusenskýho, tak klíďo, ale ten na Bayern nemá.)

Reagovat
herbage

Tak samozřejmě toho vašeho, ten ej navíc univerzální, kdyby přišel, mohl by se Sagnol pakovat. co takovej menší change?

Reagovat
Arne

V žádným případě, jestli Arne odejde, tak jen do zahraničí, sice teď kolem něj krouží Stuttgart, ale pochybuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nemáme někoho takovýho u repre

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann je jeden z mala sympatickych nemcov

Reagovat
Arne

Jeden z mnoha...

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Klismann je v Bayernu záruka úspěchu

Reagovat
Mr.Jindros

Vůbec. Otázkou je, nakolik se podílel na reformě německého nároďáku on a nakolik zbytek týmu. Kromě toho trénovat klub je něco jiného než nároďák.

Reagovat
herbage

Hele, Arne, není ještě nějaký volný místo redaktora Bundesligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceš radši ruskou?

Reagovat
herbage

Nee, O Ruský toho moc nevím, stěží bych vyjmenoval 10týmů a tak 50hráčů. Z Bundesligy znám vždy krom nováčků celé kádry, sleduji ji pravidlně několik let a mám možnost ji vidět v televizi.

Reagovat
smazaný uživatel

To is teda frajer a k čemu ti to je v životě ? =)

Reagovat
herbage

K ničemu, já se nechlubím, jen scháním nějaký přivýdělek, tak tu nebudu psát, že jsme viděl jednou Bayern Mnichov v televizi, hrozně se mi líbil a tak chci bejt redaktor.

Reagovat
fantomas

Zvláštní, že se neptáš na PL.

Reagovat
herbage

A je místo?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arne

No, zatím ne, uvidíme, zda vydrží pohromadě stávající trojlístek. Já budu pokračovat určitě... Kdyby místo bylo, tak ti určitě dám vědět.

Reagovat
herbage

ok

Reagovat
Arne

Teda spíš... Kdyby jo, tak ti dám vědět a dám ti kontakt na PJ nebo Kilyho, ti by pak případně vynesli ortel.

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN S KLINSMANEM BUDE NEPORAZITELNEJ A SOUPEŘI SE BUDOU TŘÁST FC BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele