Keane na dosah Liverpoolu

28.07.2008, 14:44
Aktuality
Další letní přestupová sága pomalu končí. Podle zpráv z Anglie by totiž měl být přestup Robbieho Keana z Tottenhamu do Liverpoolu hotov během následujících 24 hodin. Irský kapitán už do města Beatles odcestoval na zdravotní prohlídku, po které by měl následovat podpis smlouvy.

Vedení Tottenhamu Hotspur kývlo na nabídku v hodnotě 20 milionů liber, sám hráč by si v Liverpoolu, který byl v mládí jeho oblíbeným klubem, měl přijít na 80 tisíc liber týdně. Pokud vše půjde plynule, mohl by si Keane zapsat svůj první start v dresu Reds již ve středu v přátelském utkání proti Villarrealu.

28letý Keane, jenž přišel do Tottenhamu v roce 2002 z Leedsu za 7 milionů liber, se tak stane již šestou letní posilou Rafaela Beníteze. Před ním se Liverpoolu upsali Diego Cavalieri, Andrea Dossena, Phillip Degan, Emmanuel Mendy a David Ngog.

Právě Keane je však tou jasně největší hvězdou. S bilancí 80 gólů ve 197 utkáních v Premier league (za Tottenham) by měl patřit k hlavním oporám v cestě za ligovým titulem, který se Reds vyhýbá už osmnáct let.

Pro Keana, člena někdejší "zlaté generace" irského mládežnického fotbalu, bude Liverpool již sedmým klubem. Profesionální kariéru započal ve Wolverhamptonu, následovaly štace v Coventry, Interu Milán, Leedsu a konečně Tottenhamu, kde strávil plných šest sezón.

Autor: Petr Kilian / skysports.com

Komentáře (532)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele