Kdo s koho: Kaká vs. Ronaldo

14.02.2008, 18:15
Názory a komentáře
V minulosti se fotbaloví odborníci a fandové dohadovali o tom, kdo byl lepší, zda Pelé, či Maradona? Takovou diskuzi občas někde zaslechnete i v nynější době, teď však letí jiná. O přízeň širokého fotbalového obecenstva se perou dva současníci, zřejmě nejlepší fotbalisté světa: Kaká a Cristiano Ronaldo.

Jen málokdo rok co rok do puntíku souhlasí s volbou nejlepšího fotbalisty působícího v Evropě, kterou pravidelně zveřejňuje magazín France Football pod názvem Zlatý míč. Ani letos v prosinci nebyl po slavnostním vyhlášení Kaká ve fotbalových kuloárech klid. Nepochybovali jen obyčejní fotbaloví nadšenci, ale i uznávaní odborníci na slovo vzatí v osobách trenérů a různých funkcionářů. Pochopitelně ale každý kouč a prezident prosazuje svého koně, a tak je ono rozhodnutí hlavně na vás, fotbalových fanoušcích. Tak tedy, kdo s koho? Vyhrává u vás brazilský kouzelník Ricardo Izecson dos Santos Leite nebo populární portugalský driblér Cristiano Ronaldo?

Začněme hned od začátku a pojďme se dopídit odpovědi na první záludnou otázku. Z koho vyzařovalo hned od počátku své fotbalové kariéry největší množství fotbalového talentu? Jistý dar od boha mají zajisté oba, ale kdo přeci jen jako dorostence či junior více zářil? Pro tuzemské příznivce fotbalu byl jako mladík vždy více na očích Cristiano Ronaldo, jenž vyrůstal ve Sportingu Lisabon.

Přeci jen těch, co sledují vývoj mladých talentů za Atlantikem, je v České republice výrazně méně, než příznivců evropské kopané, tudíž se o Kaká zpočátku obecně moc nevědělo. To však neznamená, že už jako osmnáctiletý nevyčníval. Naopak, a dost výrazně, i když jeho dětským snem bylo řízení nějakého podniku. Za svou hvězdnou kariéru vlastně může bez dvou měsíců 26letý Brazilec vděčit svému tělocvikáři ze základní školy. Byl to právě on, kdo poprvé zaregistroval jeho nesporný talent. Dále pokračoval ve fotbalových klubech Alphaville TC a hned poté Sao Paulo a rostl a rostl. Jeho prudký vzestup však mohla náhle zastavit tragická událost z období jeho puberty. Když jednou oslavoval s kamarády konec školního roku, špatně došlápl, spadl do bazénu a diagnóza zněla jasně a současně krutě: Kaká si zlomil šestý obratel na páteři, což pro něj mělo znamenat konec s fotbalem. Bohu oddaný mladík však neustále věřil, že se někdy na zelený pažit vrátí a stalo se tak. Pak už šlo vše ráz na ráz a Kaká se v roce 2003 objevil v Miláně.

To příběh Cristiana Ronalda tak dramatickou zápletku postrádá. Portugalský technik měl už od útlého věku zájem o fotbal a svůj talent také náležitě rozvíjel a to hned od samotného počátku v klubu proslulém svou líhní talentů – Sportingu Lisabon. Dostávalo se mu tak prvotřídní péče, která z něj udělala neskutečně žádaného hráče. Zájem o něj měla hned řada slavných klubů v čele s těmi anglickými, Manchesterem United a Arsenalem. Nakonec mladého talenta ulovil Sir Alex Ferguson, jenž v tu chvíli sháněl náhradu za odcházející modlu Davida Beckhama. Cristiano Ronaldo tak zamířil do velkoklubu stejně jako Kaká v roce 2003, přestože je skoro o 3 roky mladší – teprve nedávno oslavil 23. narozeniny. A tak mohl začít závod, který stále ještě neskončil a asi ani nikdy neskončí (tak jako ten Pelého s Maradonou), o trofej nekorunovaného krále evropského fotbalu.

Doteď jsme se věnovali jen historii obou borců, pojďme se teď ale podívat do přítomnosti, respektive nejprve do nejbližší minulosti. O výherci posledního Zlatého míče, jehož volba vyvolala tolik nesouhlasných ohlasů, totiž rozhodla loňská sezona a jen kousíček té letošní. Právě loňský ročník jak Ligy mistrů, tak z menší části i Serie A totiž opanoval brazilský technik Kaká, což také rozhodlo o jeho "jmenování" králem Evropy. Nedá se říct, že by Cristiano Ronaldo fotbalem nebavil a neudivoval, vždyť i hlavně díky němu vyhrál Manchester United Premier League, ale Kaká byl zkrátka famózní.

Brazilci bývalo v minulosti, a je i letos, vyčítáno hlavně velké množství výpadků. Jeho kolísavá forma se naplno ukazuje i letos. Možná se AC Milán v této sezoně až moc spoléhá na něj a jeho nadpřirozené umění, a proto klesá stupeň výkonnosti jak Kaká, tak celého mužstva, které na titul nemá ani pomyšlení. Vloni byl ale k nezastavení. Jeho hlavní přednosti nacházíme hlavně v rychlosti, kreativním myšlení a také, pochopitelně, technické vybavenosti, s kterou se "nenarodí" jen málo brazilských hochů. V minulém ročníku Ligy mistrů navíc nasázel 10 gólů, což je i pro něj úctyhodný kousek, a stal se nejlepším střelcem celého ročníku Champions League. Pochopitelně byl vyhlášen nejlepším útočníkem téže soutěže a své místo měl i v All-star týmu ročníku 2006-2007. Dalšího ocenění se mu pak dostalo na konci právě uplynulého roku, když byl vyhlášen nejlepším hráčem hrajícím v Evropě, a pak několikrát ho prohlásili také za jedničku na celém světě. S Kaká jako by tato ocenění ale zamávala a uznávaný playmaker letos zůstal ve stínu svého hlavního konkurenta, Cristiana Ronalda.

Pokud byl Kaká nepolapitelný loni, letos se všichni bojí Cristiana Ronalda. Velký krok v tomto ročníku pozorujeme u talentovaného Portugalce hlavně v oblasti, jemu často vyčítaného, sólování. Na zbavení se jiného svého nepopulárního rysu, simulování a filmování, sice ještě Ronaldo nijak zvlášť nezapracoval, ovšem přihrávat začal, leč oku lahodící kličku si čas od času samozřejmě neodpustí. To by ani nebyl on. Právě to byl v minulé sezoně hlavní rozdíl mezi oběma borci. Zatímco Kaká hrál pro tým, i když jakákoliv klička mu také nedělá problém, Cristiano Ronaldo se čím dál tím častěji uchyloval k sobeckému pojetí hry. Nedá se opravdu říct, že by letos nějak zvlášť více tvořil hru, ovšem 24 gólů v Lize mistrů a Premier League značí, že mu to občasné hraní na sebe nese ovoce. To je ono, co mu letos nejde upřít, zkrátka je efektivní a fandové Manchesteru si určitě mohou říkat "Konečně!", protože jen málokterý soupeř na něj letos našel recept. Naposledy ho sice kompletně ze hřiště vymazali obránci Citizens, to ale nic nemění na tom, že tato sezona patří Ronaldovi.

Jistě už dávno všichni máte udělaný obrázek o tom, kdo z těchto dvou je lepší a fotbalově sympatičtější, a tak neváhejte a zveřejněte ho v diskuzi. Já se jakéhosi hlasování zdržím, nicméně jedno vím určitě: na hru obou dvou je vskutku radost pohledět!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (160)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ronaldo je momentalne lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldu je bobry hrač fotbalu, ale neni to bobry to dobry fotbalista........Kaka znameneá tanečník na hřišti jen a ejn tančí......

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo je celkove lepsi a v realu bude nejlepsi!!§

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsi je MESSI a basta!Treba pocitat ze MEssimu je 20 neni taky skuseny...Messi 1. Kaka 2. Ronaldo 3.A o takych 5-7 rokov bude JEDNOZNACNOU jednotkou BOjan.

Reagovat
fantomas

to tak..zarytej barcelonák co

Reagovat
smazaný uživatel

Messi bohužel nejlepší není, protože to nešlape celému mančaftu, no a to se pak těm individualitám hraje podstatně hůř...

Reagovat
smazaný uživatel

Zato AC Milan valí co?

Reagovat
smazaný uživatel

A Kaká taky, co ?

Reagovat
Inzaghi

Za 5-7 let bude jedničkou Pato.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká je kvalitnější a nesimuluje narozdíl od ronalda, a jeho stil hry se mi líbí víc

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo mozno vyhra v nafilmovani padov

Reagovat
smazaný uživatel

ty kokote drevený se podívej letos na slavný ,, AC MILANˇ by si zasloužili 2 ligu .... hovno 3-4 ligu debilové..... měl sem rád italský fotbal protože ,,AC MILÁN HRÁL VŽDY DOBŘE ale co letos předvádí je na blití........ fandím MANCHESTERU UNITED UŽ 10 LET A KDYŽ KOUPILI RONALDA TAK SEM VĚDĚL PROČ........ AC MILÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁN===== VYLIŽTE MI PRDEL VČETNĚ KÁKÁ AŽ SE POKAKÁ...............MANCHESTER UNITED FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka

Reagovat
M11

no kaka si taky nekdy rad zajde pro penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je mladší a gólovější...Kaká má zas větší přehled. Těžko říct, kdo je lepší. Bohužel na ně teď Messi trochu ztrácí...je to daný tim, že Ronaldo a Kaká nejsou náchylní na zranění. To ale Lea neomlouvá z toho, že ve spoustě zápasů neni vidět...snad se to časem zlepší, je mu teprv 20. Ale jinak je tahle trojice co se týče ofenzivních záložníků galerií krásy fotbalu, tihle tři ční nad ostatními.

Momentálně je ale Ronaldo z nich v nejlepší formě.

Reagovat
fantomas

a co cesc

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
fantomas

jej kopy, tys mi tady chyběl

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc na Ronalda ani na Kaká nemá...(zatím)...a tuhle sezónu kromě začátku nehraje na úrovni nejlepšího hráče...a to sem fanoušek Arsenalu

Reagovat
fantomas

n nto ne, v budoucnu, ale myslim jako že tem třem nesahá nikdo po paty, tak myslim že fabregas messimu min. po krk...

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně Cesc nehraje na pozici, kde hrají ti zmiňovaní tři...Messi křídlo, Ronaldo křídlo, Kaká ofenzivní záložník...

Reagovat
fantomas

to taky, ano, nelze je pořádně porovnat...každopádně fabregas nyní hraej na pozici střed. záložníka nejstabilněji a nejlépe

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim. Tady hur vynikne pro divaka, ale pro tym je treba platnejsi. Nemuze prakticky ztracet balon. Dyt Pirlo taky na hristi neni videt a je to podle me nejkomplexnejsi defenzivni zaloznik na svete.

Reagovat
panca

konecne si taky nekdo vzpomnel na piral!!!!!!!!!!!!!! momentalne nejlepsi stredni zaloznik umi dozadu i dopredu

Reagovat
panca

na pirla sorry

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky dobrej bourák

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni mi, kdo tuto sezonu v Barce hraje zápas od zápasu dobře ? Messi není nadčlověk a neumí z hovna uplést bič, většinou si šance musí vytvářet sám a stahovat se do hloubi pole, aby se vůbec dostal k míči. (no a tam samozřejmě není nebezpečný). A víš proč ? Protože Iniesta, Deco nebo Xavi mu nejsou schopni za zápas nabídnout více než jednu obstojnou finálku. Bože to jsou příspěvky!

Reagovat
Shevchenko

V zápase AC - Man Utd jsme mohli jasně vidět, kdo je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

podle 1 zapasu nejdou dělat závěry...

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jsme tak maximálně mohli vidět, který z hráčů byl mnonásobně lépe osobně bráněn a zdvojován, narozdíl od toho druhého, který téměř nehlídán křižoval hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

momentálně asi jj...ale těžko je posuzovat, dost se od sebe svou hrou liší

Reagovat
smazaný uživatel

Messi sa zranil preto asi uz nevyhra

Reagovat
smazaný uživatel

nejde jenom o jeho zranění ale on už není vidět že má konkurenci jak prase

Reagovat
Messiáš

Messi je jen jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldové jsou dva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

momentalne ronaldo vlani bol kaka bodka

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo dává snad 4x víc gólů ze hry, takže jsou veškeré dohady zbytečné . Kaká je hlavně v lize o ničem.

Reagovat
fantomas

mě se teda libi vic kaka, i když ted nehraje přiliš dobře...vždycky mi byl blížší že tvořil hru...ronaldo je simulant a solista (i když letos moc ne), letos se mu daří, to musim uznat...neni mi sympatickej holt

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho vsítil v sezoně 04/05 devět branek... Snad nejsi člověk, který posuzuje kvality hráče podle vstřelených branek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka je nejlepsi libi se mi jeho styl a technika

Reagovat
smazaný uživatel

No na tuto vec sa da pozriet z viacerych uhlov.Ak sa pozrieme na tuto vec z technickej stranky a efektnej stranke tak Ronaldo Kaka prevysuje.Ale ak sa pozrieme na vysledky pri ktorych bol Kaka a ktore dosiahol s AC Milan tak v tomto Kaka vyhrava.Kaka je efektivny a Ronaldo efektny.A podla mna ich ani nejde porovnavat,lebo obidvaja hraju na odlisnych postoch a hraju uplne iny styl.A je uz na ludoch,ktory z tychto dvoch im viac vyhovuje alebo sedi.

Tod moj nazor...

Reagovat
fantomas

je to v určitých směech pravda, ale furt to sou oba dva ofenzivní hráči a ve srovnání zas přeci jen tolik nevadí že jeden hraje na kraji a druhej uprostřed..zvlášt tady...kaká často zbíhá i do kraju, stejně tak ronaldo naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo že není efektivní? Chlapče, fotbal je hlavně o gólech a na ty Ronaldo jasně vede, má produktivitu, o které se Kaká může jen zdát. Na tvorbu gólů by asi vedl Kaká, jenomže sebelepší šanci může útočník spálit, dle mého je Ronaldova schopnost si šanci vytvořit i přesně zajkončit mnohem efektivnější. Navíc ty výsledky co tu předhazuješ jsou především týmové a jak jistě dobře víš tak sebelepší hráč netvoří celý tým, tudíž tento argument je tak trochu mimo mísu. Jinak to už je asi celé, v tomto souboji mám jasno, i když Ronalda často kritizuju za to jeho simulování, tak v pohodě přiznám, že to pro mě je nyní nejlepší hráč světa

Reagovat
fantomas

fakt jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle si nech na doma, máma snad tvou snahu o budování jakéhosy respektu pochopí

Reagovat
fantomas

ty brdo, hned takle z voleje ze do mě navážet

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, tak srát na hlavu si od tebe nenchám, a pokud si chceš na někom honit ego, nebo si připadat jako děsnej šéf, tak prosím zkus o dům dál, já na to skutečně nejsem zvědavý. Mě je totiž tak nějak jedno, jak se tady cejtíš, pokud máš nějaké racionální výhrady k tomu co jsem psal na téma Ronaldo x Kaká, tak prosím, můžem o tom debatovat, ale své kreténské výlevy si nech pro sebe, děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Ale najlepsi hrac sveta je trosku prehnane,nie?!

Reagovat
smazaný uživatel

A to jako proč prosímtě? Vždyť i v tom článku se toto srovnání (Kaká x Ronaldo) píše jako o srovnání Maradona x Pelé, což byly jednoznačně nejlepší fotbalisti své doby? Dle mého je jím dnes prostě Ronaldo, pokud máš ty názor jiný, neberu ti ho, ale rozhodně své tvrzení za přehnané nepovažuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze Ronaldo,ked hraje za Portugalsko,tak to nie je velkolepe,taktiez proti lepsim superom,vid prikld ACM-MU v LM,nie je oslnivy,naposledy proti taliansku,ci proti City toho moc neukazal,jednoducho proti lepsiemu superovy nie je tak dobry.A to Kaka uz ukazal,ze dokaze rozhodnut aj dolezity zapas...To je velkost hraca,aj ked Ronalda uznavam,jeho kvality su nepopieratelne,potrebuje cas na to,ze by bol najlepsi hrac.Moj nazor na najlepsieho hraca je Ibrahimovic,ale je to nazor,to je relativne...

Reagovat
fantomas

přesne..sry jesli sis to blbe vyložil ale tim "fakt jo?" sem ti fakt srát na hlavu nechtel...já si honit ego vážně nepotřebuju a už vubec nemám proč na tobe...jen s tebou nesouhlasim to je vše...

Reagovat
exot12

Futbal je timova hra, preto je ovela cennejsi uspech timu ako to kto da gol. To ze Ronaldo da goly ale ManU prehra je dobre tak na 2 veci!

Reagovat
smazaný uživatel

Já ale mluvil o přínosu obou hráčů svému týmu, tudíž když dá Ronaldo 2 góly a ManU stejně prohraje, tak je jeho přínos týmů větší, než když Kaká vyšle pět skvělých přihrávek do gólových šancí a útočníci je všechny spálí...

Reagovat
exot12

tak to poviem tvojimi slovami aletrosku to upravim.Ak da Ronaldo 2 goly a ManU rehra, tiejeho 2 goly su dobre takprestatistiku Ronalda.Moze ich dat aj 5, ale ked nevyhraju je to dobre na 2 veci. Ak da Kaka 10 famoznych prihravok a utocnici premenia len 1 ale AC vyhra.Tak ci prinos je vacsi???Futbal je timova hra!Ronaldo a ani Kaka tim nerobia! Ale obaja su to hraci, ktory z kazdeho timu robia nieco viac!

Reagovat
smazaný uživatel

Ta teoretická situace co tu oba předvádíme je dosti zavádějící a vlastně nemožná. Máš pravdu v tom, že fotbal je týmová hra, ovšem tak nějak zapomínáš, že se hraje na góly. Takže ano, odpověd na tu tvou otázku je jednoznačně ano, Ronaldův přínos je větší.

Reagovat
exot12

Fajn dohodli sme sa na tom ze futbalje timova hra. Ja suhlasim s tym ze k tomu aby tim vyhral potrbuje goly.

Ale je podla mna jedno kto da gol! Takze nesuhlasim s tym ze Ronaldov prinos je vacsi ako prinos Kaka.Ale je jasne ze ta nepresvedcim ze Kaka a jeho prinos je vacsi.Si jeho fanusik a ja som fanusik Kaka.Takze nema zmysel pokracovat v diskusii na tuto temu.

Reagovat
smazaný uživatel

cris je nejlepší na světě

Reagovat
fantomas

cris? nj docela slušnej stoper, ale nej neni

Reagovat
-PeCa_08-

sám víš, jak to myslel..

Reagovat
fantomas

jasny

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano má sice nevyrovnané výkony. V mnohých zápasech je neviditelný, ale i tak se mi zdá lepší

Reagovat
Messiáš

V sousčasnosti se spíš jedná jestli C. Ronaldo nebo Messi. C Ronaldo dává víc golu a v lize je lepší, ale o nej hráči se rozhoduje v LM takže uvidíme..

Reagovat
smazaný uživatel

Zlaty mic letos vyhraje Martin Vozabal

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo nema konkurenci, jedinej kdo ho zacina stihat je Martas Fenin, prumer 2 goly na zapas Ronaldo fakt nemaaa... ale jinak jednoznacne Christiano Ronaldo, a tip na vyherce Ligy mistru: Chelsea, Real Madrid či AC Milán (teda jestli se dostane prez Arsenal (dost cool forma posledni dobou))

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

sis asi slehnul s tou CHelsea ne? ale jinak podle me nejlepsi Ronaldo ikdyz sem fanousel Lpoolu takze odpurce Manchestru ale stejne si myslim ze Ronaldo je letos fenomen

Reagovat
fantomas

letos jo, ale kaka je obecně lepší, i když nestabilní, jak pišu v članku

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se tě jenom zeptat, proč si tu v komentářích neustále protlačuješ Kaká, když ve článku jednoznačně píšeš, že se jakéhosy hlasování zdržíš? Za hlasování je dle tvého výroku (tak jsem to pochopil z toho článku), že sem máme napsat svůj názor a tím vlastně hlasovat pro jedhoho či druhého. Tak proč si tu jdeš tak jednoznačně proti svému slovu..?

Reagovat
fantomas

ja sem napsal že se zdržím ,ale to neznamená že nebudu přispívat do diskuze ...hlavně kaká je sice obecně lepší, ale nestabilní, tudíž nekdy je lepší a nekdy ne...a když ted řeknu že letos je fakt lepší ronaldo...vlastně ani nevíš koho mám rači

Reagovat
smazaný uživatel

¨Kdybys to letos Ronaldovi nepřiznal, tak by ses sám ztrapnil, navíc tu je víc příspěvků, kde se vyjadřuješ v jeho prospěch - tím pádem pro něj hlasuješ. A teď mi chceš napsat, že nehlasuješ a jenom přispíváš do diskuze? Máš v tom trochu bordel ...

Reagovat
fantomas

tak pardon, možná si trochu protiřečím, ale jestli nechceš abych přispíval, udelám ti tu radost

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíše se náhodou : "kdo Z koho" ? a ne "Kdo s koho"?

Reagovat
smazaný uživatel

Možné jsou tuším oba tvary, budeš se to učit na druhém stupni základky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

aha nás vždycky učili že jen kdo s koho ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je asi tím, že svinpav chodí za školu....

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to pár let, každopádně vím, že to mají správně

Reagovat
Xavi

Nejlepší je Eto´o. Ale kdybych měl vybrat mezi C.Ronaldem a Kaká, tak je mi sympatičtější Kaká.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Eto'oem si to trefil naprosto přesně, jen kdyby se mu vyhýbala zranění....

Reagovat
fantomas

barcelonská debata

Reagovat
smazaný uživatel

jako dycky ,, na úrovni,,

Reagovat
fantomas

Reagovat
GEGE

Kaká

Reagovat
One-Real

Nejlepsi zaloznici -kridla,ofenzivni,stredni skratka vsichni,soudim podle momentalni formy a opakuju je to jen muj nazor 1.Ronaldo 2.Robinho 3.Messi 4.Kaká 5.Fabregas nikommu to nevnucuji

Reagovat
fantomas

konečně inteligentni nazor spartane

Reagovat
One-Real

ooooo toto je opravdove uznani toho si vazim

Reagovat
fantomas

mír...

Reagovat
One-Real

dobre...

Reagovat
fantomas

at ukážem že se i rivalové mužou bavit normálně pujdem přikladem

Reagovat
One-Real

ok souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

tome tome,to sem nečekal

Reagovat
fantomas

rozum kupředu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
panca

a co tam dela robihno boze?????

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho je momentalne vo forme,ale Fabregas,ten tam nema co robit...

Reagovat
panca

mozna je ve forme par mesicu ale to ho nedela 2. nejlepsim hracem sveta!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To nie,ale momentalne patri k tym naj...Ja si myslim,ze ani Ronaldo a ani Kake nie su najlepsi.Ja by som dal na prve miesto Ibrahimovica.To je pre mna momentalne naj hrac.

Reagovat
panca

hraje ted dobre ibra ale na kaka podle mne nema!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdy ma svoj nazor,ja si myslim,ze Ibra je momontalne lepsi...

Reagovat
panca

tak AC ted hraje velky prd takze to srazi kaku dolu... ale ibra ted super o tom zadna ale mohl by davat trochu vic golu aby byl jeste lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

on je aj tímovy hrac a vela golovych sanci aj pripraví..Ale mas pravdu,mohol byt daleko za Ronaldom,keby bol trochu viac hral na seba.

Reagovat
panca

je dobrej ale na utocnika ma malo golu nejakejch 8 a zbytek z penalt na utocnika nic mel by jich mit vic!!!!!

Reagovat
panca

Neville: Ronaldo An All Time Great to ctu na goal.com tak je bud slepej nebo blbej ale spis je to hrac man utd tak se nedivim takovymu trapnymu prohlaseni

Reagovat
smazaný uživatel

tak utocnik je trochu zavisly aj od prihravok ostatnych hracov v muzstve...

Reagovat
panca

tak to je jasny ale inter ted ital lize celkem dominuje tak ibra by tech golu mel mit vic!! ale on nikdy nemel moc golu..............skoda

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší hráč na světě i v moderním fotbale je Luis Nazario Da Lima Ronaldo..Cristiano zatim hraje dobře 2 sezony zatimco pravý Ronaldo byl už v jeho letech legenda. Podivejte se na net a kdo řiká té klčce kterou dělá Ronaldinho Ronaldinhovka je na omylu tuhle kličku dělal už někdy pře téměř 10 lety Ronaldo... Nebýt těch častých zranění je to nejlepší hráč všech dob. El Fenómeno

Reagovat
smazaný uživatel

Tu kličku ale nevymyslel ani Ronaldo...

Reagovat
fantomas

to je pravda, ale nadruhou starnu on se ji proslavil první ne ronny, to je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Co ja vím, tak ji u nás začlo zkoušet hodně lidí až poté, co ji předvedl Ronaldinho v té reklamě Nike, jak se tam Brazilci obehrávali s Portugalcema. Si pamatuju, že to ale hodně lidí dělalo naopak, tedy dovnitř a ven...

Reagovat
smazaný uživatel

*Ten příspěvek jsem do nadpisu fakt dát nechtěl, omlouvám se...

Reagovat
fantomas

no ale nejdřív to dělal ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív to nedělal Ronaldo, to je nesmysl.

Reagovat
fantomas

na vysoké urovni, určitě před ronaldinhem!!

Reagovat
smazaný uživatel

bol dobry

Reagovat
Radin

Hej to je mazec ,kdo z koho z čeho xD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

prosim te je to se S...kolikrát to tady budu opakovat

Reagovat
Radin

Odůvodnění?Podle pádů to tak nesedí a nepamatuju se ,že by jsme se to učili jinak

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, já jsem si zas celkem jistý, že mě učili, že obě varianty jsou správné...holt se nám ten pravopis pořád mění ...ale je to vlastně jedno...

Reagovat
PJ

To ja si taky nepamatuju, ale je to tak, spravne je to se S. Je to nejaka vyjimka...

Reagovat
Radin

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi byl, je a bude ZIZOU...to byl genialni hrac...... tihle dva sou svetovi hraci ale Zizovi nesahaji ani po paty.....doufam ze Real nekoho z nich ziska.....

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi je Kaka,ten to uz dokazal v zapasoch,ked o nieco islo,vid priklad ACM-MU v LM,Ronaldo(uznavam jeho kvality) ten si proti lepsim superom poriadne este netukol...Napriklad v repre este nezahral velmi dobry zapas,naposledy proti Taliansku ho zatienil Quaresma a ked proti MU nastupi lepsi super,nie je tak suverenny,ale obycajny hrac,ako ked hraje proti slabsim superom...

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo vítězí celkovou letošní produktivitou a pozicí svého mužstva v Premier League, nicméně za Kaká ho stahuje to jeho neskutečně trapné a ubohé diverství. Kaká vítězí mentálním přínosem pro tým a dirigováním hry.

Reagovat
panca

kaka i ronaldo jsou nejlepsi o tom zadna jen ronaldo ma ted zivotni formu!!! ale do dvou let je tu nekdo jinej a to je Pato!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano má myslím jeden problém a to je, že na rozdíl od opravdu kvalitních hráčů své výkony nepotvrzuje v národním mužstvu......a výkony jenom v anglický lize jsou prostě málo...takže pro mě je lepší Kaká......a jinak souhlasím s tím , že do budoucna by to mohl být Pato..

Reagovat
panca

tak o tom zadna to je jisty ze Pato!!!!! v 18 tak dobrejch moc neni ted momentalne nikdoooooo

Reagovat
smazaný uživatel

cristiano je nejlepsim hracem evropy a nebejt v manchesteru ronaldo tak sou asi nic ..................

Reagovat
Laneey

co se týče těchto dvou. ...nemám favorita , oba jsou velmi dobří ,ale Ronaldo má teď možná lepší formu , ale je hooodně jinejch borců např.Messi,Capel,Krkič,Raul,Fabregas,Adebayor,Henry....jen malý výčet skvělých fotbalistů, je jich samozřejmě více

Reagovat
smazaný uživatel

Mno az na toho Capela,Adebayora a Raula bych souhlasil....

Reagovat
fantomas

ten capel to snad musi bejt for ne

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne nejlepsi hrac sveta je Jirka Stajner

Reagovat
Pharrell

soucasni nej hraci svetoveho fotbalu: 1.C.Ronaldo

2.Ricky Kaká

3.L.Messi

4.Adebayor

5.Robinho

Reagovat
Pharrell

vsechni tito hraci jsou momentalne nejvetsimi oporami svych klubu.

Reagovat
Devil

Ronaldo je lepsi individualne a Kaka je lepsi kolektivne ! Momentalne je Ronaldo trosku na vysluni , ale za pul roku muze byt vse naopak . Oba to jsou Top hraci !

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že tento článek se zapomíná na

lionela tudíš nezařazuje španelský fotbal.

a k článku KAKa odehrál dobre 10 zápasů v Lize mistru a ROnaldo přes 30 zapasu kde zaril v Premier League. proto nesouhlasím s vítezem zlateho míče ale možná to bude tím že sem zapřísahlym fanouškem MAnchesteru United

Reagovat
fantomas

to asi jo...mimochodem..na lionela zapomíná, páč se porovnává jen c.ronaldo s kaká

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je sice efektivni,ale na tvurci schopnosti kakaho to proste nema..

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze je kaka mozna o neco lepsi v te kreativite, ale zbytek je jasne pro ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

statistiky mluví za vše.... prostě nejlepší hráč už asi rok a půl

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou věci, který jsou důležitý, statistiky mezi ně patří, ale to není podstatný...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel , možná spíš bohudík , se fotbal hraje na branky....takže statistiky důležitý jsou ! A to jak si cris vychutnává většinu soupeřů se lidem líbí ...pravda je ,že kaká má ve finální přihrávce navrch .Nicméně kolexně vzato to je jeden aspekt ....

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší fotbalisti současnosti jsou Messi-Ronaldo-Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

fantastickej clanek!! naprosta pochutnávka jen tak dal fantomasi

Reagovat
fantomas

diky

Reagovat
smazaný uživatel

BĚŽTE DO PI.. Č...... MANCHESTER AND CRISTIANO RONALDO

Reagovat
smazaný uživatel

Vloni byl Cristiano celou dobu lepsi , akorat posledni 2 tydny byl lepsi kaka. Ted je jednoznacne lepsi C. Ronaldo..... Ronaldo , Messi , Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

no s v soucasne dobe je mnohem lepsi C.Ronaldo.Jak nekteri rikali ,kdo bude nejlepsi za 5-7let ,tak teda nevim myslim ,ze tu je jeste Samir Nasri pry novy Zidane, Benzema a jeste zapominate ,ze hraje slusne i Robinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

kaka je o mnoho lepši...šak c.ronaldo umi jen simulovat a solovat 1 Messi,2 Kaka,3 Fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

c.ronaldo je curak usimulovanej curak jeden vvprcanej podle me je lepsi kaka ale 1.gerrard,kaka.2,kuyt.3 a kdo fandi manchester unidet je vyjebanej vprcanej a skurvenej spicovanej zmrd curak kokot z kurvi syn atd....

Reagovat
smazaný uživatel

svine zmrdsk c.ronaldo jeubulinek jeden zamindrakovanej to je von

Reagovat
smazaný uživatel

je to nula minus miliardu

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom abych tě naštval neber to osobně Manchester Looserpool 3:0 . Jo a Ronaldo vám dal branku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele