Ronaldo je stále top, tvrdí Kaká

17.01.2008, 21:17
Aktuality
Brazilec Kaká chová úctu ke svému klubovému a reprezentačnímu spoluhráči Ronaldovi. Podle nejlepšího hráče roku je stále "Il Fenomeno". Tuto přezdívku získal ve svých nejlepších letech, kdy svým uměním okouzlil celý svět. Po nesčetných zraněních a váhovými problémy ale upadl podle kritiků do průměru, v němž se potácí několik posledních sezón.

Tyto tvrzení však zašlapal do země během posledního utkání s Neapolí, ve kterém se mu podařilo vsítit dvě branky. Přispěl tak k sedmigólovému představení a podílel se na vítězství AC Milán 5:2.

Ronaldo podle Kaká ukázal, že stále patří mezi top útočníky, kam se pomalu řadí i teenager Pato. "Vždycky je skvělé hrát s vynikajícími hráči," řekl jeden z nejlepších záložníků na světě.

"Měl jsem už několik příležitostí zahrát si s Ronaldem v národním týmu a on skutečně je ‚Il Fenomeno‘, jak každý říká. S míčem totiž umí neuvěřitelné věci a když je na hřišti ukáže svůj význam," uvedl.

Kaká byl rovněž ohromen debutujícím Patem, kterému se v jeho prvním ligovém utkání podařilo skórovat. "Jsem s jeho prvním startem šťastný, byl velmi dobrý. Všichni útočníci sní o vstřelení branky v debutu," míní.

"Doufáme, že ve svých výkonech bude pokračovat. Je to tichý kluk a v tomto týmu by mohl načerpat cenné zkušenosti, díky nimž by se mohl ještě zlepšit," dodal Kaká.

Autor: Pavel Janega / soccerway.com

Komentáře (238)

Přidat komentář
Devil

Jj stale jeden z nej utocniku vubec !

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tehdy neodcházel do Realu, byl by ještě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze je uz starsi :) ale s novym ucesem vypada na 22 :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ma dobry páčes.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že i když je Ronaldo logicky pomalejší než býval, pořád je vidět,že má prostě Bohem dané fotbalové myšlení a chytrost....zcela jasně nejlepší útočník nejen posledních dvanácti let....a ke všemu slušný a nezákeřný hráč... Ať mu to ještě nějakou dobu vydrží...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za poslednich dvanact let? no nevim...je dobry ale..

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu mu chybí kolektivní tituly.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím. Má toho dost: 2 krát titul MS, 1 krát stříbro na MS, 2 krát Copa America, Pohár UEFA, vítěz PVP, Evrop. Superpoháru, titul s Realem, Nizozemský pohár atd. Samo, že LM mu chybí, ale hlavně má spoustu individuálních ocenění a tím to bohatě vynahradí.

Naprosto souhlasím, že je nej za posledních cca 12 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono to zkrátka tak je. S PSV nevyhrál titul, s Barcelonou nevyhrál titul, S Interem nevyhrál titul, s AC nevyhrál titul a s Realem jeden jeidný.

Tohle je doslova strašná bilance, nezlob se na mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl smůlu na kluby, kde hrál. Když hrál za PSV, tak Ajax byl jeden z nej v Evropě. Do Barci přišel v období, kdy ve Španělksu byl top Real. V Interu byl titulu blízko a kdyby je nezařízl rozhodčí, tak by titul měl. V Realu ho pak získal, ale pak přišlo období nadvlády Barci. No a teď má smůlu, že ACM očividně na ligu kašle.

Ligové tituly a LM mu chybí, ale jak říkám, on si to vynahradil s repre a individuálními oceněními.

Reagovat
smazaný uživatel

PSV získal titul hned po ORanldovbě odchodu, Real byl top? Vždyť získal titul jen tu sezónu, kdy byl Ronaldo v Barce, ani předtíkm (Atlético), ani potom titul nezískal. Ostatně po ROanldově odchodu Barca vyhrála tituly hned dva, tak jaká smůla? A v Realu? Přišlo období Barcelony, zvláštní že trvalo zrovna do chvíle, co si Ronaldo sbalil kufry.

Samá smůla jak vidím, jestli tou smůlou není on sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokaždé byl nejlepší hráč v týmu, takže jím to určitě nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to se vůbec nevylučuje. Mohl být nejlepší, ale celý tým hrál na něj, v kabině asi zrovna nepůsobil nejlepším dojmem atp. Jeden eligový titul za celou kariéru je tragická bilance pokud vezmeme v úvahu, v jakých týmech hrál. JEstli to někdo přehlíží, tak je zaujatý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nepřehlížím, ale nedávám vinu jemu. Uznávám, že je to paradox, ale rozhodně to nesvádím na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo v Barce byl suverénně nejlepším střelcem ligy! To určitě víš, ale nenapíšeš, radši to obejdeš po svým.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to vůbec nijak nevylučuje to, co jsem, pořád to nechápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

No ale taky to nepotvrzuje tvou zvrácenou teorii (míněnou na pošpinění Ronaldova jména nad neúspěchy klubů, přestože je to úplná blbost) o tom, že vlastně kvůli Ronaldovi ty týmy nevyhráli. Prostě hledíš na to jen z jedné strany, vyhrát titul je o mnoha faktorech. O Ronaldovi v sezóně, kdy byl v Barce, tvrdíš, že jeho smůla, že nevyhráli ligu, to mu uškodilo, ale byl suverénně nejlepším střelcem ligy a tahounem celého mužstva, ty jeho góly byly jak z jiné dimenze, obránci si s ním nevěděli rady. Určitě bych netvrdil, že tahle sezóna mu na kariéře uškodila!

Reagovat
smazaný uživatel

No na jeho kariéře určitě ne, individuální ocenění posbíral a jestli mu na nich záleží víc než na týmu, nemám s tím problém.

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko říct, jeslti mu na nich záleží víc nebo míň. Jsem si jist, že o udělal vše, aby těch klubových měl víc, ale zranění a okolnosti tomu nepřáli.

Reagovat
smazaný uživatel

Rád by měl titul, ale neměl k tomu tým. Podle ocenění byl nejlepší (protože dával nejvíc gólů jako útočník), ale nejen skvělej útočník je potřeba k tomu, abys ten titul vyhrál! Ty tady teď tvrdíš, že Romário všechny ty tituly udělal sám (tvrdí to i fanoušci Brasil, samosebou to tvrdí s nadhledem, ty jsi pro lásku k němu zaslepen a tak to ymslíš asi vážně nebo já nevím, ale argumentuješ tu s tím, tak asi jo ), ale to je hloupost, vždy potřebuješ tým k tomu, abys měl kolektivní titul, kdežto individuální titul dostáváš z většiny hlavně za individuální schopnosti (je tam i podpora týmu, ale ne taková jak u titulu kolektivního).

Reagovat
smazaný uživatel

No to je zas blábol. Oni to tvrdí, protože to tak je. Prostě tak ten titul berou (nechodí a neříkají to, ale hodnotí takhle ten titul), když o tom nic nevíš, tak o tom nepiš.

Ronaldo k otmu nikdy neměl tým. To je fakt hrozně zvláštní, že se ten tým hned třikrát udělal hned po jeho odchodu - odešel podle vás nejlepší útočník za posl. x let a ty týmy najendou vždy tak neuvěřitleně moc posílili, že nejenže pokryli tuto tak obrovskou absenci, ale ještě k tomu se zlepšili a získali tituly.

Fascinující... PSV, Barca i Real.

Já si mylsím, že tomu sám nevěříš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na titul přece působí mnoho faktorů, odejde útočník, přijde nový. Tým se obměňuje, každej hráč se mění každým rokem. Ty to tvrdíš prostě jednoznačně, osešel Ronaldo, vyhrál se titul, bylo to ním! To je blábol!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blábol a vychází to hned třikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Období v Barceloně: Už před příchodem to Barceloně nešlo. Přišel Ronaldo, vyhrál s nimi superpohár a PVP, odešel on, ale i trenér a další hráči. Přišel Van Gaal a postavil úplně jiné mužstvo.

V Interu: Opět před jeho příchodem Inter nic moc. Po jeho příchodu vyhráli UEFU a k titulu měli hodně blízko a nebýt rozhodčího tak h i měli. Během toho byl Ronaldo zraněný, po jeho odchodu Inter titul nevyhrál.

Real: Před tím Real špička, přišel, vyhrál titul a pak začala krize dík nákupům hvězd, místo dělníků. Opět byl zraněný, vyměnil se trenér a postavil nové mužstvo.

V PSV mladíček, který se rozkoukává.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně to nelze svalovat na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

V PSV mladíček a jak odešel, hned se vyhrály tituly, to se rozkoukával teda hodně nepříjemně pro tým.

V Barceloně, odešel a přišly dva tituly. Do Realu v největší slávě přišel, z Realu v největší krizi odešel a po půl roce přišel titul. To jsou fakta, nejdou popřít.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakta, ale musíš si uvědomit okolnosti, když to svaluješ na něj. Ty okolnosti jsem ti tu popsal a z nich se dá lehce odvodit, že to není jeho vina.

Reagovat
smazaný uživatel

Matně si vzpomínám, že titul Realu darovala Barcelona. A teď najednou odchod Ronalda?Co mi tady nesedí?

Reagovat
smazaný uživatel

Zeptej se merenguese, jestli Ronaldův odchod realu nepomohl. Ještě i tohle popírej, no to je síla.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale co to?Ptal jsem se na něco?

Co s tím vším má společný Merengues? Nějak mi připadá, že vždy, když jsi v úzkých začneš se obracet na výroky fans Realu? Bavíme se ty a já snad ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže neodpovíš, no já si to hned myslel.

Real se po odchodu zcela nepochybně zcedl, začla hrát mnohem líp a sbírat body, jestli tohle nevíš, tak jseš k smíchu (jsi i tak, ale to zas z jiných důvodů).

Dokonce to došlo tak daleko, že se Real skoro dohnal barceloně (s čímž už fan Reaulu nepočítali), Barca bohužel naprosto zbytenčě ztratila v závěru body, které neměla a ten titul Realu darovala.

Teď už mi snad dovolíš zeptat se na celou situaci merengues, no vlastně ani není třeba, jeho věta "díky bohu za to" je výmluvná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jsem si tvůj příspěvek nečetl, první věta mě dostala. Já se na něco ptám, ty typicky po "kyslíkovsku" přejdeš na jiný téma a pak ještě si stěžuješ, že já neodpovídám. No to je gól!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldův odchod na vítězství realu neměl vliv. v jeho bídně formě a stálém zranění by si stejně nekopl.

Reagovat
smazaný uživatel

A on snad mohl za tu krizi v Realu? Za to mohlo vedení, trenéři a i hráči a né jen on!

Reagovat
smazaný uživatel

No ne jen on, ale jeho odchod to do značné míry vyřešil. Jelikož přišel zisk titulu, tak se dá řici že zcela.

Reagovat
smazaný uživatel

Totální blbost! Přišel Capello a Ronaldo byl zraněný. Capello si postavil svůj tým a Ronaldo po návratu nebyl ve formě a proto s ním Capello nepočítal a tak odešel. To že pak vyhráli titul, je náhoda, daná i krizí Barcelony a to ty dobře víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tady několik situací, které mají společné dvě věci:

1) Odchod Ronalda

2) Titul.

Nic jiného společné nemají, ale vždy za to může něco jiného, úžasné.

Ještě taková zajímavost, Cruzeiro 22., pak 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je tam řada dalších věcí, ale to ty prostě nechceš vidět. Odchod trenéra, odchod dalších hráčů, příchody hráčů, atd.

Ty na to koukáš jen černo-bíle, ale tak to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, on na to kouká strašně omezeně. Jeden útočník může za nezisk titulu, taková hovadina! Když na to koukne normální člověk, tak se mu musí protočit panenky!

Reagovat
smazaný uživatel

Já tvrdím, že nebyl prospěšný pro mužstvo tolik jako jiní. Ne že může za to, že se nevyhrály tituly.

Přišli na jeho místo jiné, prospěšnější. A fotbal je kolektivní hra, cílem je zisk kolektivního titulu, Ronaldo tohle nezvládal tolik ,jak jiné, proto není nejlepší. To je vše.

Popírat si to můžete, ale jsou to fakta, jsou to podstatná fakta a mají větší váhu než nějaké ocenění novinářů.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tvrdím, že byl pro mužstvo prospěšný, dělal co mohl, ale nestačilo to. A z celkového pohledu má větší váhu individuální cena, než týmový titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se dále nemusíme bavit, pokud je důležitější individuální cena. Měl se dát na tenis.

Reagovat
smazaný uživatel

Individuální cena je důležitější, když hodnotíš či porovnáváš hráče. Týmová je taky důležitá a Ronaldo jich nemá málo, ale je fakt, že jich mohl mít víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Individuální ceny jsou podružné. Že pár novinářů mu dalo nějakou trofej, to je irelevantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo mu cenu, protože hrál skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

A individuální ocenění to nenahradí, fotba lje kolektivní hra a vše smněřuje k jendomu cíli - ke kolektinvím titulům. Pokud Ronaldo směřoval k jiným oceněním a bylo to pro něj prioritou, tím hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on má i týmové trofeje, jen jich nemá tolik kolik by jich mohl mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik by jich měl mít.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik by jich měl mít?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jeden ligový titul za celou kariéru v tolika klubech nejužší evropské špičky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jméno by nebylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Čeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi myslí toho nej útočníka. Odpovím za tebe - Romário.

Reagovat
smazaný uživatel

Romário? Jeho doba je už dávno pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Před rokem nej střelec brazilské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelze srovnávat Brazilskou ligu a Evropské. Romário posledních cca 8 let už nepatří mezi top hráče. Vystřídal všechyn možné ligy, aby dosáhl své 1000.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilská byla hodnocena pátou nejlepší, takže já to klidně srovnávat můžu.

Reagovat
smazaný uživatel

V Evropě by se Romário už dávno neprosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

No oni si popravdě někteří mysleli, že se neprosadí v Brazílii, takže mě tohle nechává chladným. Brazilská liga není žádnu USL.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč Romário hrál v USA, Austrálii, střídal jeden brazilský klub za druhým? Kdyby byl tak úžasný poslední roky, hrál by v Evropě či nastálo v Brazílii a né všude možně kvli rekordu.

Reagovat
smazaný uživatel

V Brazilii se nehrálo, tak přestoupil do USA (to si zahrál i Pelé), v Austrálii byl jen jako host na čtyři zápasy. Nevidím v tom problém. Ať si hraje, kde chce, pokud ho fotbal pořád baví a ukazuje se, že ho baví.

Z Evropy odešel v době, kdy byl stále nejlepší, a to proto, že zkrátka miloval Brazílii, styl života trochu volnější a tak podobně. On neptořeboval někomu něco dokazovat a hrát v Evropě za každou cenu, miloval svou zem a rád se tam vracel.

Ostatně ne v každém evropském klubu by jeho chování tolerovali. Už legendárním je to, jak Romária všichni zděšeně potkávali na diskotéce celou noc, když se druhý den hrálo clásico. Pak dal teda Romário hattrick (plus jednu asistenci).

Reagovat
smazaný uživatel

George Best dal hattrick nalitej!

Reagovat
smazaný uživatel

No ale nevím jestli v nejsledovanějším klubovém zápase planety.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, ale být na diskotéce v předvečer zápasu a přijít na zápas nalitej je rozdíl. A způsob jak ten hattrick dal se mi líbí daleko víc jak ten Romariův. Oba byly neskutečné fotbalové osobnosti, talent od pána Boha, akorát ten životní styl!

Reagovat
smazaný uživatel

No věřím, že se ti způsob líbí víc, když ten druhý byl do sítě Realu.

A v předvečer zápasu... ehm... tys to tak nějak nepopochil, on si z té diskotéky údajně akorát zajel pro věci a jel na sraz, ty předvečere.

Ale alkohol nepil.

Reagovat
smazaný uživatel

No ten rozdíl tam právě je. Být nalitej a nespat, to je sakra rozdíl.

O Real nejde, jde prostě o ty góly, jak tam před ním popadali všichni obránci!

Reagovat
smazaný uživatel

No rozdíl to je.. a dát hattrick v clásicu a tam někde kdoví kde, to je taky rozdíl.

Ostatně rozdíl je i mezi Romáriem a Bestem. Jeden sebavil životem a byl pořád nejlepší, druhý se uchlastal a po krátké době po něm skoro ani pes neštěkl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. (s druhou částí)

Reagovat
smazaný uživatel

"rekordu"

Reagovat
smazaný uživatel

Rekord to není, tisíc dal i pelé (zápasy s vojákama), Romário má jiný rekord, nejvícekrát nejlepším střelcem ligy v historii.

Tak si to hoď do uvozovek.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to mám v uvozovkách

Reagovat
smazaný uživatel

Romário je má dík gólům v přípravných a mládežnických zápasech, v třetí Australský atd.

Reagovat
smazaný uživatel

No a Pelé díky zápasů s vojákama.

A je hezké, že zmiňuje padesát kontroverzích gólů (zbytek Fifa uznala) z toho tisíce.

A ty tituly krále ligových střelců má asi taky díky austrálii.

Reagovat
smazaný uživatel

Já o králích střelců nepsal!!!

A mě je fuk, co si do toho počítá. Má to stejnou váhu jako ty Peleho, ovšem to ty nechceš uznat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já právě uznávám to, že to má stejnou váhu jak ty Peleho, více jsem nikdy netvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, nedávno jsem tady o tom měl z někým spor, myslel jsem, že s tebou. Pokud ne, tak omluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je od roku 1995 (psal za posl 12. let), já bych dal spíše za posledních dvacet let nebo tak, to by bylo pro Romária jasnější. I když zas jednu z nej sezón měl také v roce 2000.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo on už je rok 2000á, no tak o rok si to posuň.

Reagovat
smazaný uživatel

2008

Reagovat
smazaný uživatel

I za posledních 20 let by to vyznívalo pro Ronalda! Co vyhrál Romário a co Ronaldo? Porovnej a uvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

No ot by bohudík nevyznívalo ani omylem.

Jsem ochotne připustit, že by se Ronaldo před Romária dostal nebýt zranění, ale to zranění bohužel přišlo a Romário zůstane před ním.

Romário navždy zůstane větší brazilskou legendou, protože pro Brazílii vyhrál první MS bez PElého. A o MS 1994 dodnes říkají, že je to Mistrovství, které pro ně vyhrál Romário. Hrá lv době, kdy Brazílie byla v útlumu a vrátil ji na vrchol, ať už ještě pět let předtím na Coap America či o tři roky potom, kdy přímo přestřílel Ronalda na FIFA 1997.

Ostatně, nebýt Romária, Brazílie by se poprvé v historii nedostala na MS. Nejdříve v roce 1994 a poté znovu 2002 byl Romário ten, který Brazílii zachránil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vyznívalo by to pro Ronalda. A tak jako Romário vystřílel MS 94, tak Ronaldo 02. Romário k tomu měl Bebeta, Ronaldo Rivalda atd. Brazilčani sice víc vnímají MS 94, pač to bylo po dlouhé době, co to vyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Ronaldo má i titul z MS 94, i když si nekopl. Má stříbro z 98, kde byl taky hlavní postava kanárků a MS 06 završil tím, že se stal nej střelc historie. Už jen co se MS týče, nemůže se mu Romário rovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

NA zlato z MS 1994 kašle úplně každý, to nemá žádnou hodnotu, možná tak na zlepšení jeho statistik, ale argumentovat se tím nedá.

Stříbro z MS 1998 je mínus, ne plus.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale už mu to zlato nikdo nevezme (ale je jasný, že to je mimo). A stříbro mínus možná pro něj osobně či pro Brazilce, ale v hodnocení je to plus.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, MS 2002 je zásluhou tří R, nejvíce pak Rivalda s ROnaldem. To vůbec nemůžeš srovnávat, přínos ROmáýria na 1994 a Ronaldo 2002.

Za celé MS dala Brazílie jen JEDEN JEDINÝ gól, ve kterém neměl prsty Romário. To hovoří za vše, Brazilci nejsou blbí, že to tak brzou, zkrátka to tak je.

A s kvalifikací na mS 2002 taky, v v 35 letech zachraňoval Brazílii hráč, se kterým už počítat nechtěli, ale ukázalo se, že budou muset. S polovinou odehraných zápasů byl nejlepším střelcem kvalifikace.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalifikaci 02 Ronaldo hrát nemohl a dík tragickým trenérům to musel zachraňovat Romário.

Já jejich přínos vidím nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedne gól za celé MS bez ROmária, no tak já nevím, jestli tohle má kdyo bdoby, že to vidíš nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

V 94 hrála úplně jiný styl než v roce 02. V 02 hrála víc ofenzivně a proto víc gólů a proto míň za účasti Ronalda. V 94 drželi míč a pak ho tam romário šoupnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jak vidíš, tak nevíš. Ale tak zkusils to, dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jméno?

Reagovat
smazaný uživatel

To se těžko hodnotí, zvláště za nelogicky zvolený okruh posl. 12 let. Zvláštní, že najednou po mně chceš jedno jméno nejlepšího útočníka posl. dvanácti let. Přitom sám víš, že se to většinou jen těžko dá určit přímo.

Btw., Romário přestřílel Ronalda i v době, kdy Ronaldo byl top a Romário mu měl vyklidit pozici (Pohár FIFFA 1997). Škoda, že se z toho Zagallo nepoučil, mohla mít Brazílie dnes šest titulů...

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám Romária rád, ale Ronaldo byl dle mě lepší celkově, proto je mi jedno za kolik let.

Vím, že se to nedá srovnávat, to se ovšem nedá skoro nic .

Na Poháru Fifa 97 byl Romário lepší střelec, ale oni se skvěle doplňovali.

A na MS 98 nejel Romário kvůli zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Romário se stihl dát dohromady. Takže kvůli zranění ne, ale Zagallo je holt "Natural looser", jak ho sám Romário trefně nazval.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nevím, já měl za to, že to bylo kvůli zranění. Nevidím důvod, proč by ho jinak nevzal, Bebeto ani Edmundo ho nedokázali nahradit.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se zrovna nemuseli, čas ukázal, kdo měl pravdu. Bohužel, to finále pro mě bylo asi největší fotbalvý šok, co jsem kdy zažil.

Reagovat
smazaný uživatel

To pro mě taky

Reagovat
smazaný uživatel

Když víš, že to on není, tak musíš vědět, kdo to je?To je logika!

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no tak já třeba vím že nejsem nejvyšší muž světa, ale popravdě si teď toho nejvyššího nevybavuju. Asi si to o sobě mylsím nelogicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty víš, že nejsi nejvyšší, protože tamhle Franta z druhé B je o hlavu vyšší. Promiň, já to napsal blbě, měl jsem volit správná slova (v komunikaci s tebou je to důležitý).

Tak tedy, když víš, že není nejlepší, tak napiš, kdo je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě jsem ted nikoho většího neviděl v mé blízkosti, ale přesto jsme přesvědčený o tom, že nejvyšší nejsem. Kurna to je blbá logika, asi budu fakt nejvyšší.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik měříš? já 195 cm

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vedu o cenťák, i když možná ne, mně vždy naměří něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

No já už se taky dlouho neměřil

Reagovat
smazaný uživatel

Nevymlouvej se a napiš!

Reagovat
smazaný uživatel

Co mám napsat, tys asi něco pil, přiznej se. Co tak si místo teorií o velmi diskutovaném článku přečíst celou diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se v tom vyznat! Prosím, napiš teda, kdo je lepší za posledních 12let než Ronaldo, když říkáš, že on nejlepší není.

Logicky pak musíš vědět, kdo je lepší, když to tvrdíš! ("po konzultaci" ne nejlepší, ale zkrátka lepší )

Reagovat
smazaný uživatel

Tvá logika je mimo, jak už jsem několikrát vysvětlit, zkus si projet diskuzi, vyjádřil jsem se k tomu, i když přímou odpověď "tenhle je lepší" ani tam nenajdeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ty jména četl, ale já na té logice nevidím nic špatného. Když o někom tvrdíš, že není nejlepší, tak musíš přeci znát někoho lepšího? Jinak to tvoje tvrzení nedává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem ti to ukázakl na příkladu. Taky si myslím, že jeden můj známý není nejhloupější na světě ale nenapadá mě zrovna nikdo, kdo by byl hloupější. Tak zase blbá logika? Zmeňme téma, jávěděl hned, že s tebou se o logice bavit nedá... určitě ti jdou zas jiné věci (i když o žádné nevím, takže asi zase špatná logika).

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale já se nebavím o jiném případu, já se bavím o tomhle případu. Ty to fakt nechápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Hezké, že sebavíš o jiném případu, ale jelikož jsi to nechápal, tak jsem ti to ukázal na VZOROVÉM příkladu, že to tak brát nemůžeš. Fakt už dost s tímhle, nejde ti to, nemáš logické myšlení, to není ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to povídáš prosím tě?Jaký vzorový příklad? Máme příklad Ronalda tak jaký vzorový příklad. Když není Ronaldo nejlepší, tak musí být někdo lepší! To je nelogické?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten, kterej mi neumí odpovědět na jednoduchej příklad na logickou operaci, mi tady bude říkat, že nemám logický myšlení!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi potom všem tady chceš říct, že máš logické myšlení?

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ho rád, ale k tý slušnosti jen tolik, že při přestupu z Interu do Realu se zachoval jako k.rva z velkým K - Inter mu platil celej rok plat a doktory a Ronaldo nemohl hrát a když se uzdravil, tak přestoupil ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, ale takových se najde. Mě se např. líbílo, že přistoupil i na nižší plat v ACM, jen aby byl z Realu pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to mu budeme navždy vděční .

Reagovat
Devil

Neco podobneho udelal i Hainse kdyz sel z Man. Utd. do Realu! (nevim jestli mam spravne napsane jeho jmeno , kdyztak sorry !)

Reagovat
Devil

Asi tam patri (e) a ne (a)

Reagovat
smazaný uživatel

Heinze

Reagovat
Devil

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Inter si na něm pěkně namastil kapsu, páč zazářil na MS. No ale jinak máš pravdu, za dvě poslední sezóny v Interu odehrál 10 ligových zápasů (a dal 7 golů)

Reagovat
smazaný uživatel

K poznámce Dr Kyslíka - Co se týká kolektivních titulů je nejvíc Mistr světa... vítěz Ligy mistrů je prostě míň...to se nedá nic dělat....a navíc pokud hodnotíme jednotlivé hráče tak se musí vycházet z jejich osobních úspěchů a ocenění....zatímco u mužstev je tomu naopak

....a k tomu Interu..tehdy byl trenérem H.Cúper a mluvilo se o tom, že pro jeho postoj málem Ronaldo přišel o MS 2002....tak proto tam byli nějáké problémy ve vztazích...tak už to prostě bývá...kdo to může soudit ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tu poznámku neřeš, nejde tu o "kolektivní tituly"

Reagovat
smazaný uživatel

jj, pravda. kolektivní tituly mají i hráči, kteří se ten či onen titul moc nezasloužili..kdežto individuální trofeje, jako nej hráč svět, či nej střelec ms je jiná káva, tam je vše v hráčových rukách..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fotbal je kolektivní hra a hráč má být předně prospěšný týmu, pak až sobě. Fanoušci Realu ostatně poitvrdí, že u Ronalda tomu tak pávě nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

U takového fotbalisty je nutné, aby tým pracoval pro něj a on tak mohl být prospěšný týmu. Ale to je u spousta hráčů, zvlášť u útočníků.

Reagovat
smazaný uživatel

JE nutné, aby pracoval pro něj, ale taky je nutné, aby to bylo týmu prospěšné.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

A chceš říct, že Ronaldo svým týmům nebyl prospěšný?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden ligový titul za celou kariéru (plus vývoj klubů před a po Ronaldovi) tomu zkrátka nenaznačují. To si můžeš popírat jak chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

To taky popřít nejde, ale ty to píšeš, jako kdyby to byla hlavně jeho chyba! A to je prostě blbost, to se na mě nezlob.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže útočník, kterej mimochodem dává ve svém týmu pravidelně nejvíc gólů a je nejlepší i v ligových statistikách, může prakticky za to, že tým nezíská titul. No to je moudro panečku!

Reagovat
smazaný uživatel

No to je možná moudro, ale zkrátka to tak je, tohle není manažer, ale to, že dává útočník nejvíáce gólů, neznamená, že byse týmu bez něj hrálo líp, což ostatně potvrzuje vývoj Realu, PSV i Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

nehrálo líp

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to teda není, jak už jsem napsal několikrát, díváš se na to z hodně omezeného pohledu!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo není jen Real.. .celkem upřímě mi úplně fuk co si o něm právě oni myslejí, nerozešel se s nimi v dobrém, což dost zkresluje situaci, nemyslíš??

Reagovat
smazaný uživatel

Takže znova - S PSV nebyl schopen vyhrát titul, s BArcou nebyl schopen vyhrát titul, ani s Interem, ani s AC, s Realem jen jeden.

A ted tedy poznámu pro R9, který to jaksi, asi vzhledme k nicku nehcápe, a hledá v tom něco jiného:

PSV, BArcelona i Real Madrid získaly titul hned následující sezónu po Ronaldově odchodu, což ukazuje, že to asi nebyly špatné a nekonkurenceschopné týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukáš se na to strašně jednostranně, jak kdyby to byla vlastně jeho chyba, titul není o jednom hráči. On dával v těch sezónách nejvíc gólů v každém klubu, za který hrál, tak se nediv, že mi na tom tvým tvrzení něco nesedí.

(jinak pokus s nickem )

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím jednsotranně? A proč? Prostě tohle ukazuje, že tým byl často bržděn tím, že hrál na jednoho muže. Neříkám že ty tituly prohrál on, ale zkrátka to NEMŮŽE být jen a jen náhoda.

Já tvrdím, že Ronaldo patří mezi to nejlepší, co nám kdy fotbal přinesl. Ale tohle ho brzdí (a hlavně zranění ho zabrzdilo) a proto nemůže být nejlepší za posl. dvacet let.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo je tedy podle tebe nejlepší za posledních 20 let? (kromě Romária)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych si musel promyslet, neříkám nejlepší nebo lepší než Ronaldo, ale Rivaldo byl genius (na samotném ms 2002 má minimálně stejnou zásluhu), Stoichkov (šest titulu v řadě) a heroický výkon MS 1994, Henry (měl asi štěstí, že hrál v Anglii), Shearer...

Ale to je z hlavy, co mě teď napadlo, prostě si nemyslím, že by Ronaldo nad nimi tolik vyčníval.

Jako Romário...

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi hráči souhlas a našlo by se jich víc. Dle mě ovšem Ronaldo je nad nimi, netvrdím o tolik, ale je. (a dost podstatný vliv mají ty jeho individuální ceny)

Jako Romário

Reagovat
smazaný uživatel

Cruijff jednou při hodnocení Dream Teamu nazval Romária geniem pokutového území, nejlepším ze všech, "všechny kvality, které vás napadnou". A to se nerozešli v dobrém.

Samozřejmě vyjmenovat by se dalo více na obě strany, ale tohle má sakra váhu (i jako zatím největší hlasování fanoušků o nejlepší jedenáctku historie, kde je Romário na hrotu s Pelém).

Reagovat
Xavi

Veškeré ankety nemají žádnou hodnotu. A to co řekl Cruijff o Romáriovi, zase řekli jiní o Ronaldovi...

Reagovat
smazaný uživatel

No tyhle ankety hodnotu mají (je to zatím největší názor fanoušků, ne žádného časopisu, který tím získá prodejnos,t když to bude kontroverzní).

O tom, že jiní to řekli o Ronaldovi, jsem tam psal, takže tu poznámku tvou tak nějak nechápu (to byhc pak začal zminvoat třeba Maradonu). Ale naprostá větši těch, co hráli s Romáriem i s Ronaldem hodnotí výše Romária.

Jestli někdo mluví španělsky:

http://www.youtube.com/watch?v=vXYuyEVQ1uw

Jak začne mluvit o Romáriovi, tak to má zkrátka jakousi magii v sobě, mluví o něm úplně jinak než o ostatních.

Reagovat
Xavi

Tahle anketa vypovídá tak akorát o sympatiích fanoušků k jednotlivým fotbalistům.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Kdyby záleželo na fanoušcích tak taky např. zvolí Ronaldinha jako nej hráče Barcelony v současnosti. Je to o sympatiích.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatně Romário Ronalda překonal i co se týče all-star všech dob Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebude to tím, že Ronaldo hrál v Barceloně jeden rok a navíc pak hrál v Realu? zkus zapřemýšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím zapřemýšlet a zjištuji, že Romário tam hrál taky jen jednu celou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím tak dvě a půl a gólů i tak dal míň a navíc co to finále LM 94? Skandál a trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to víš blbě. Zkus si to dozjišťovat. Odehrál jednu celou sezónu.

A má ligový titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky měl lepší spoluhráče, či v lepší formě, tenkrát byla Barca nej, už tu sezonu před Ronalem to nebylo ono, takže to na něj nemůžeš svádět.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní, že třeba Beckenbauer a brankář Lev jsou takoví hrozní sympaťáci. Hlavně ten druhý, typická mediální tvář, fanoušci ho milovali...

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to jak to hodnotíš. Buď dle jejich schopností, nebo dle toho co dokázali (tituly + indiv. trofeje).

V prvním případě je to dle mě nastejno v druhém to vyznívá pro Ronalda.

Romário byl pánem pokutového území, Ronaldo většinu gólů dal, že přeběhl půlku hřiště.

Názor Cruijffa je hezký, ale o Ronaldovi taky mnozí tvrdili, že je jako Pele.

Hlasování fanoušků je sice pěkné, ale to má nulovou váhu, je to dle sympatií.

Reagovat
smazaný uživatel

ROnaldo uměl kličkovat, ale rozhodně neměl větší schopnosti, protože fotbal není o koloběžce. Romário uměl i technicky naprosto neuvěřitelné věci, akorát je používal jen vyjímečně, protože on hrál hlavně fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý hrál jiným stylem, tak to je. Ale líp hrál Ronaldo, i když byl sobečtější.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hrál líp, tak dovede své týmy k ligovým titulům. Romário byl genius, Ronaldo jen opravdu skvělý fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

A ke kolika titulům dovedl Romário své týmy? A kolikrát byl zvolen nej hráčem světa? A kolik má Zlatých míčů? Atd. Géniové byli oba, ale Ronaldo byl úspěšnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Zlaté míče ti kašlu (Romário ho dostat nemohl, taková byla pravidla), to v životě o ničem nehovořilo (Ronaldo 2002, Cannavaro nedávno).

Každopádně Romário vyhrál s PSV tři tituly, s Barcelonou to narozdíl od Ronalda také zvládl... tak teda nevím.

O titulech v Brazílii pomlčím, když je to teda takový odpad.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl? Nemohl do roku 95 či kolik. Ale ty tvrdíš, že hraje skvěle pořád i po roce 95, takže je mohl získat.

Ty na ně kašleš já ne. Ronaldo v roce 02 hrál skvěle za Inter (za ten krátký čas), MS byl nej a i v Realu mu to pak střílelo. Dostal to po právu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale jaksi se to dávalo hráčům v Evropě (nebo snad ne?) a on až na výjimky pak hrál výhradně v Brazílii. Takže to dostat nemohl. Zlatý máč je srandaanketa.

A to zvolení Ronalda tehdy taky. I když Cannavaro ho ještě překonal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nej hráč světa podle FIFA má Ronaldo 3 krát. Romário jednou pokud vím. Zlatý míč má váhu, o hodně víc, než vyjádření Cruijffa či fanouškovské ankety.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjádření Cruijffa má mnohem větší váhu (ehm, tak nevím jestli bych dal na novináře nebo na fotbalovou legendu). Ale klidně preferuj novináře...

Reagovat
smazaný uživatel

taky budu, ty mě nepřesvědčíš, já tebe taky očividně ne

Reagovat
Xavi

Tak kolektivní trofeje nemají na individuální nejmenší vliv. To že to tak posuzují novináři, je věc druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem diskuze s Kyslíkem na téma Romário, toď zaručen článek s největším počtem příspěvků...

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláště když na tom zapracuješ tím, že to zde budeš zmiňovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já rád pomůžu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No nic chlapci, hezky jsme pokecali. Já bohužel musím jít, ale možno se tu ještě dnes objevím a můžeme to dořešit. Zdar

Reagovat
smazaný uživatel

Jé tak to jsme se trefili.

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, jdu něco dělat, tak zatím.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar a Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

To především

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná debata opět!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný počteníčko....dobrá debata, a o to tady jde káždej má svůj názor, jen mi přijde škoda že Dr.Kyslík je prostě zaujatej proti Ronaldovi a argumentuje někdy trochu nesmyslně jak se mu to hodí do krámu ....ale jinak nic proti tomu .on sleduje fotbal, baví ho, rozumí mu stejně jako většina z nás....ale umí si to pro sebe vždy až tak trochu ,,vědecky,, vysvětlit

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný no, jen mi přijde hrozný to jeho vyjadřování, jsem zvědavej, jestli si dovolí i v běžným životě o někom, o kom neví absolutně nic, říct, že je psychouš, magor a tak. Prostě co je moc, to je příliš, jeho názory mi nevadí, ale vyjadřování ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale samo, že si to dovolím. K čemu jsou člověku názory, když je neřekne?

Krom toho, že ty jsi psychouš nemyslím nijak ve zlém. "R9" se beztak blbě skloňuje, takže aspoň máme alternativní možnost, jak ti říkat, aby každý hned věděl, o kom je řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, aby každý, kdo osloví Dr.Kyslíka a on mu odpoví, zaplatil poplatek 30 korun

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ti opět přeji hodně štěstí s takovým jednáním. Názor mít můžeš, ale když řekneš člověku, kterého "znáš" z fotbalového fóra, že je psychouš, magor, je to trochu ujetý.

Já jsem třeba absolutně neagresivní typ člověka, raději řeším problémy ústy, ovšem řeknu ti pravdu, kdyby sis to dovolil (nebo kdokoliv kdo mě nezná v tvým věku)za této situace ke mně venku, tak ji asi máš!

Víš někdy je lepší mlčet, ale to už tě -věřím- život naučí!

Reagovat
smazaný uživatel

Považovat se za neagresivního a přitom vrazit někomu, kdo tě nazve magorem... Tak to fakt neívm, koho pak považuješ za agresivního.

Spíše tebe život naučí, že ne každý se k tobě bude chvoat jako v bavlnce a pak se třeba přestaneš považovat za neagresivního, až fyzicky napadneš každého, kdo tě nazve magorem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo mě nazve magorem aniž by o mě cokoliv věděl. Když ten člověk na to má právo, zná mě a řekne, že jsem magor, dobrá tedy, je to jeho názor, na který přišel. Ale já napsal za dané situace, i vzhledem k věku, to bych si nenechal líbit.

Mě život nemusí učit, ke mně se nikdo nikdy v bavlnce nechoval krom rodičů. Já ti jen říkám, že ne každý bývá kliďas (já jsem absolutní flegamtik v těchchle věcech a směju se lidem, kteří se řeší problémy násilím ba dokonce se násilím baví) a já ti prostě nevěřím, že by sis to za dané situace dovolil venku.

Reagovat
smazaný uživatel

No věřit nemusíš, každý není jak ty, že se snaží životem proplout bez jediné ujmy. Já řeknu co si mylsím, i když by bylo výhodnější držet hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase se snažíš mě soudit i přesto, že mě neznáš. Já se vůbec nesnažím proplouvat životem bez újmy, já už jsem nějaký újmy zažil, tak se na to koukám po nějakých letech trochu jinak! Taky budeš!

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, já tebe hodnotím a ty mě ne (rozmazlený fracek), už se dotoho začínáš zamotavat, ty flegmatiku, co rozdává rány na potkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozmazlený? Nevymýšlíš si teď trochu?Fracek říkáme u nás člověku, kterej je mladší.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím vražením jsem se nechal unést při pomyšlení na tebe, protože fakt jsem si říkal, jak takovej fracek si může něco takového dovolit?Přiznávám se

Reagovat
smazaný uživatel

Flegmatik a nechá se unést při internetové diskuzi, fascinující, že tys ve škole nedával pozor při dělení na převládající tekutiny pozor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám na wikipedia ohledně těch titulů a trofejí jaká získali (člověk si nemůže vše pamatovat):

Ronaldo:

2 krát zlato z MS, 1 krát stříbro z MS, 2 krát zlato z Copa America, 1 krát Pohár FIFA, 1 krát Španělský titul

2 krát Španělský superpohár, 1 krát Intercontinentální pohár, 1 krát Nizozemský pohár, 1 krát Pohár UEFA, 1 krát PVP, 1 krát Brazilský pohár

individuální ocenění:

3 krát nej hráč roku, 2 krát Zlatý míč, nej střelec MS, Copa America, 2 krát Španělský ligy, 1 krát Nizozemský ligy a soustu dalších za nej hráče atd.

Romário:

1 krát MS, 1 krát Španělská liga, 3 krát Nizozemská liga, 1 krát Pohár Fifa, 2 krát Copa America, 1 krát Brazilská liga + 4 krát mistovství Ria de J.

individuálně:

1 krát nej hráč roku, nej střelec 2 krát v Brazil lize, 7 krát v Riu, 3 krát v Nizozem. lize, 1 krát na Copa America, Poháru Fifa

Shrnutí:

Porovnávat jejich fotbalové schopnosti nejde, nebo spíš nejde říct, kdo je lepší.

Co se týmových cen týče:

MS - lepší Ronaldo

Copa, pohár Fifa - nastejno

ligové tituly - Romário

ligové poháry - Ronaldo

evropské poháry - Ronaldo

Individuální ceny:

nej střelec - Romário

ostatní (nej hráč, atd.) - Ronaldo

Kdo je na tom tedy celkově lépe - Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

To se snad ani nemá cenu vyjadřovat.

Zmíníš zlato pro Ronalda, kde neodehrál ani minutu a to ani v kvalifikaci, o čem to vypovídá? Halvně že stříbro z Olympiády u Romária nezmíníš.

Takže copak jsi (náhodou?) vynechal:

ROmário byl nejlepší střeledc Olympijského turnaje 1988

Má z toho turnaje stříbrnou medaili.

Romário je mistr Jižní Ameriky do dvacet let.

Samozřejmě byl nejlepší střelec španělské ligy, úžasné, žes ani tohle nezmínil.

Nejlepí střelec kvalifikace MS 2002

Nejlepší hráč Jižní Ameriky 2000, zas nic?

Hlavně že hodnotíš, že je na tom ROnaldo líp v MS, když u jednoho neodehrál ani minuty a byl to právě Romário, kdo umožnil Ronaldovi na obou MS, odkud má zlatou, startovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo má taky stříbro z OH, proto jsme to nepsal. Na nej střelce La Ligy jsem zapomněl - sorry, A u těch do 20-ti let jsem nepsal, apč na tom jsou s ronaldem taky stejně.

A není snad Ronaldo na MS na tom líp

Romário - 1 titul

Ronaldo 2 + stříbro, nej střlec 02 a i celkově.

kvalifikace do toho nepočítám

Reagovat
smazaný uživatel

A i když ti ten jeden titul z MS 94 nepočítáš, má ho a už jen to, že v takovém nízkém věku byl nominovám, je úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fajn, Ronaldo je podle tebe lepší než Romário i proto, že mu fandil na MS 1994.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandil na lavičce, Romário fandil Ronaldovi v roce 02 z gauče

Reagovat
smazaný uživatel

Hlanvě to ROnaldovi vystřílel v kvalifikaci, on mu možná fandil ,ale v prvé řadě ho tam dostal. Jestli ti to přijde stejné...

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal ho tam snad jen Romário? Ne. Hlavní je MS.

Reagovat
smazaný uživatel

No bez Romária by tam zcela jistě nebyl. Stejěn tak by tam nebyl v roce 1994 (již legendární výkon Romária proti Uruguayi).

Hlavní je se tam dostat, zvláště u Brazílie, která tam byla vždy a dvakrát stála nad propastí, aby ji zachránil jeden muž-

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Romário to všechno vyhrál sám, nikdo mu nepomohl.

To už je jak Pele v tom válečném filmu se Stalonem

Reagovat
smazaný uživatel

Sám říkáš ty, já říkám jen to, že byl klíčovým hráčem a tvoje řeči o gauči zde opravdu nejsou na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tvrdím, že ač měl v kvalifikaci Romário velký podíl, tak co se úspěchů na MS týče, nemůže se s Ronaldem rovnat.

A když použiju tvého způsobu: Romário 1 zlato, Ronaldo 2 krát zlato + 1 stříbro. To je fakt a to neokecáš nějakou kvalifikací.

Navíc pokud ví, tak v kvalifikaci na MS 98 byl ne střelec Brazilců a mám dojem, že i celé Jižní Ameriky,Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne není na tom líp. Stříbro bylo na tom daném MS jasný neúspěch a kvalifikace se taky počítá, prootže bez ní by si tam Ronaldo vůbec nezahrál. ROmário hrál klíčovou roli hned ve dvou. A jestli to nepočítáš, tak jen se zcela prostým záměrem.

Reagovat
smazaný uživatel

Neúspěch? Je to cena, takže se počítat musí a Romário to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět ten materialistický přístup, je to možná cena, ale bezcenná.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by za to jiní dali a i brazilští fotbalisté - co by za samotnou účast na MS 98 dal Romário.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše co by dnes dala celá Brazílie za to, aby tam Romário byl a oni měli o jednu zlatou víc. Protože zkrátka ROnaldo to sám narozdíl od Romária zvládnout nedokázal...

Reagovat
smazaný uživatel

Opět sám Romário. Na začátku tvrdíš, že fotbal je kolektivní hra a teď je to samé, že Romário sám. Nemůžeš vědět, že by to s Romárie vyhráli. Francie na tom byla lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie na otm byla lépe, ale kdyby tam byl místo Ronalda Romário, nestačilo by jí to a to říkám s naprosto jistotou.

Romário dokázal naprosto kompletně využít svých schopností ku prospěchu mužstva a ze všeho vyplývá, že byl pro tým mnohem prospěšnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kde bereš tu jistotu! To jsi asi jasnovidec.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to tam nemají všechno, já bych taky u Ronalda mohl napsat dalších 10 věcí, stejně jako ty u Romária, ale až na toho střelce jsme na nic významného co by měl víc než Ronaldo snad nezapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, já bych mohl taky napsat více, ale zmínil jsem to, co má stejnou váhu jako věci, které jsi zmínil u Ronalda.

Nehledě na to, že fotbal není jen o tomhle výcucu.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem napsal, nelze je porovnat po fotbalové stránce, já hodnotím úspěchy.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, aby každý, kdo osloví Dr.Kyslíka a on mu odpoví, zaplatil poplatek 30 korun

[reagovat]

Reagovat
smazaný uživatel

Romária jsem měl moc rád, byl výbornej....ale Ronaldo je prostě lepší....a ještě chci upozornit, že Nejlepší hráč roku FIFA je víc než evropský Zlatý míč..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je, ale taky je to anketa o ničem, i kdžy ji ROmário vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

A Ronaldo samozřejmě lepší není, i když u dnešní mladé generace většinou (z důvodu neznalosti) převládá.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik ti je let? Mě 24

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám většinou, já jsem z té znalé menšiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, že je ti 19, jak praví tvůj nick . Ale jinak se nedivím, společně se štěrdou tady máš z culés nejkultivovanější projev .

Reagovat
smazaný uživatel

Tady tohle přehlížení.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem přesně čekal...

Reagovat
smazaný uživatel

Však já vím.

Reagovat
smazaný uživatel

19 je moje oblíbené číslo a jinak dík

Reagovat
smazaný uživatel

což byl Ronaldo 3 krát

Reagovat
smazaný uživatel

Pro flegmatického psychouše a pro ROmária.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to tedy výborná diskuze.....člověk se vždy dozví spoustu zajímavého..

Romário i Ronaldo jsou oba z mých oblíbených fotbalistů a oba jsou opravdu mimořádní, každý z nich samozřejmě jinej...a tak to asi můžeme shrnout ....Ronaldo je přeci jen lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Jen škoda, že Romário nebyl na MS 1998 ,věřím, že by Brazilie ten šampionát vyhrála...takhle tam byla všechna tíha na Ronaldovi...a všechno zkomplikovaly jeho zdravotní problémy a to psychicky poznamenalo celý mužstvo před finále....věřím že být tam i Romário, bylo by to jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldovi přestup do realu moc nepomohl kdyby zustal v interu byl by porad nej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi né! V Realu hrál skvěle tři roky a kdyby neměl ty zranění, tak tam hraje i dnes. Navíc Španělská liga je pro něj lepší než Italská.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele