Kauza: Olomoucká renesance

13.11.2008, 09:12
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Aneb "Verba movent, exempla trahunt- Slova hýbou, příklady táhnou"." Toto latinské přísloví platí v Sigmě Olomouc na sto procent. Tým, který doposud uniká většímu mediálnímu zájmu, pomalu stoupá vzhůru ligovou tabulkou. Kde až se zastaví?

Trenér Zdeněk Psotka se vydává úplně jinou cestou než jeho předchůdce Martin Pulpit. A ta zatím, jak se zdá, nese ovoce. Je kuriózní, že Olomouc hraje v popředí tabulky s nováčkem na lavičce v kategorii "dospělých". Současný trenér Sigmy totiž nemáý skoro žádné trenérské zkušenosti mezi elitou. Že je ale mužem povolaným, o tom není pochyb. S dorostenci vyhrál mistrovský titul, juniorku zase dotáhl do druhé ligy.

Pamatujete si, jaký zabijácký fotbal předváděla Olomouc minulou sezónu pod nemastným-neslaným trenérem Pulpitem? Také nemohu zapomenout na totální defenzivu a skutečnou fotbalovou nudu. Ovšem objevili se i tací, kteří po zveřejnění informací o konci tohoto trenéra prohlašovali doslova: ""Odchodem tohoto trenéra Olomouc jasně ztratí a nikdy už nedokáže hrát tak vysoko. Tým nemá na to hrát vysoko a dávat branky. Olomouc prostě těžila betonem. Pokud tyto časy skončí, jdou do druhé ligy rychlým expresem,"" zřejmě se "soudruh z NDR někde spletl".

Pod novým koučem Psotkou totiž tým šlape. Hraje krásný fotbal, který těží z velmi dobrého přechodu přes střed hřiště, kde v posledních kolech doslova exceluje Brazilec Melinho. Další důvod velmi dobrého olomouckého postavení v tabulce je rozumná přestupová politika klubu. Z týmu sice odešel velmi kvalitní útočník Schulmeister, kterého dokázala nahradit dvojice Hubník, Ordoš. Druhý jmenovaný sice přišel za Lukáše Hartiga, ovšem tato ztráta se nijak extremně neprojevila. Realizační tým, včetně masérů či trenéra brankářů jsou vesměs mladí lidé, kteří dokáží v týmu navodit příjemnou atmosféru a s psychickou pohodou vzrůstají i individuální výkony každého z fotbalistů.

Osobně jsem velmi zvědavý, kam až se kdysi "evropský" klub letos vyšplhá. Pokud by měl pokračovat v dosavadních dobrých výkonech, 4.-5. místo by nemuselo být až takovou utopií. Napovědět mohou už výsledky ve zbytku podzimu. Sigma teď jede do Zlína, pak přivítá Baník, nějž v derby doma vždy uměla a k poslednímu zápasu před zimní přestávkou vyrazí do Plzně. Pokud by Hanáci vydolovali devět bodů, pak se bez diskuze stanou aspirantem evropských příček.

Autor: Filip Horký

Komentáře (71)

Přidat komentář
$dolar$

Vic jak 4 body neziska, dokonce bych rekl jen 2, za remizu se Zlinem a s Banikem, v Plzni prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 7 bodů, remíza ve Zlíně...celkem přemýšlím že bych se na ten Baník zašel podívat...

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra ve zline, prohra doma s banicek a v plzni remiza = 4 body

Reagovat
smazaný uživatel

nene Baník porazijou

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se že Zlínu pomohou, a nevyhrají tam. Přece jen je to Morava, a konkrétně vztahy se Zlínem jsou docela dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se to pravděpodobné. Ale kdo by čekal že vyhrají v Teplicích? třeba udolají i Baník doma. Kdo ví. Ale na 5-6. místo mají.

Reagovat
$dolar$

To ja se nehadam, hraji pekne a mam je celkem rad, ale Zlin se zvednout uz opravdu musi a jak jsi psal tak ta pomoc je pravdepodobna, Banik v soucasne forme vic jak na remizu nevidim a Plzen to je ma srdecni zalezitost navic hrajeme opravdu dobre a vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

chtelo by to aspon 6 bodu :P prinejmensim 4b.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se nehádám. Jen říkám, že tvá teorie je bohužel dost realistická. Ze Zlína moc body nevozí, pak je tam dost možná možnost, že to tam pustí. S Baníkem se doma Sigmě moc nedaří poslední dobou, a v Plzni taky se Sigmě nedaří delší dobu. Sice forma tam je, ale víc jak 4 body asi nebudou. Ze všech těch tří týmů si nejvíc věřím ale na Plzeň, nic ve zlém.

Reagovat
$dolar$

Naopak jsem rad, bude to zajimavejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc hraje krasnej fotbal....

Reagovat
smazaný uživatel

To neříkám. Proti Příbrami to bylo super.

Reagovat
smazaný uživatel

Psotku obdivuju...co dokazal s tymem udelat po nepodarenem angazovani Pulpita

Reagovat
smazaný uživatel

Psotka těží z toho že tam má spostu mladých hráčů, co je měl v 19 apod. A nebojí se jim dát šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

takovej česekej Wenger

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby půlka těch mladejch byla afričanů nebo jinejch národností tak jo . . .

Reagovat
smazaný uživatel

na to nejsou prachy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale musíte uznat že ikdyž nemaj peníze na transfery,dost jse zlepšují

Reagovat
smazaný uživatel

prej vůbec nevíš chlape

Reagovat
smazaný uživatel

říkal sem ti ať nepíšeš dokud se nenaučíš gramatiku

Reagovat
smazaný uživatel

*jsem

Reagovat
smazaný uživatel

no koment

Reagovat
smazaný uživatel

tak jako viděl si někde že by někdo napsal JSE? a vedlejší diskuzi napsal NEVÝM já sice píšu sem místo jsem ale to je jen abych ušetřil čas...pokud s tím ale má někdo problém, klidně budu psát spisovně. Mě třeba vadí když někdo vyplodí takovou slátaninu jako JSE

Reagovat
smazaný uživatel

to je na dlouho napsat jedno pismeno na vic by mě zajmalo jak dlouho jsi psal tendle romaám

Reagovat
smazaný uživatel

A mně vadí, když někdo píše "mě vadí", i když je to třetí pád, "viděl si", pak to "sem" a ještě takřka neužívá interpunkce a POUČUJE...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Tomanatura

Víš, ono je rozdílné napsat NEVÝM a MĚ vadí. Je to naprosto běžná chyba, kterou někdy přehlédne skoro každý. Myslíš, že sem chodí jen ti, kteří ovládají spisovnou gramatiku, jako to je v tvém případě? Důležité je, že nepíše kraviny, vyjadřuje se k článku a nedělá závrtný počet chyb. Což se u tebe většinou říct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš říci, že píši kraviny a v mém textu se nachází závratné množství gramatických chyb?

Reagovat
Tomanatura

Můžeš mi zkopírovat, kde jsem to napsal?

Reagovat
smazaný uživatel

"Důležité je, že nepíše kraviny, vyjadřuje se k článku a nedělá závrtný počet chyb. Což se u tebe většinou říct nedá."

Reagovat
Tomanatura

Myšleno tím způsobem, že často nepíšeš k tématu. Špatně jsem to vystihl.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych řekl. K tématu nepíši občas.

Reagovat
Tomanatura

Co já tak pozoruju, tak většinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Věc názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, potrefená kachna nejvíc kejhá... Mně nešlo o to, někoho zpražit, že dělá hrubky, takových je zde spousta. Ale De1v se navážel do Jerzyho kvůli "jse", což je sice hloupost, ale pokud někdo píše dost podobných hrubek, tak mně to prostě přijde nemístné... A taky musím říci, že tě nepovažuji za příliš duchaplného diskutujícího.

Reagovat
Tomanatura

To je sice krásné, ale minule jsi se kvůli tomu navážel do spanhela a i do jiných, jejichž jména si bohužel nepamatuju. Není tu stránka o pravopisných chybách. Neříkám, že mě sere, když někdo napíše jich opravdu hodně. Ale toto...

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc bohužel nemá dostatečné zázemí na to, aby hrála v první pětce dlouhodobě. Jakmile bude nějáký hráč výrazně kvalitativně vyčnívat nad ostatními, tak ho okamžitě prodají. Viz Roman Hubník apod. Je to začarovaný kruh. Několik let staví dobré mužstvo, a když už začnou přicházet první náznaky úspěchu, tak jej celé rozprodají a můžou začít znovu od nuly.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle mi pripomina hradec.. a kde sme skoncili.. uz tri sezony postupujeme do prvni ligy..

Reagovat
georgeo

mě zase Slovácko, to ted bude taky postupovat několik let, začíná se tam od začátku po změně majetele. Mají výhodu ve velmi kvalitní akademii, která už vychovala spoustu dobrých ligových hráčů. Bohužel ted to bude trvat než budou opět ligoví, minulý rok sice tomu moc nechybělo, ale popravdě s takovým kádrem by v lize neměli co dělat, protože ani nemají moc peněz na hráče, když majitel musel uhradit dluhy po minulém vedení. Tak se snad dočkám až v následujících letech, protože tento rok to nevypadá růžově. Už kvůli lidím co na fotbal do Hradiště chodí a není jich málo.

Reagovat
stas87

jj slovacko mi chyba v lige uz aby bolo prec kladno

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych si pral aby tam postoupili i HFK olomouc, ale i kdyby se umstili v postupovych prickach tak by tam asi nepostoupili pac nato nemaj stadion povidalo se ze by mohli hravat na vyskovskym nebo kde ale zas na kazdej domaci zapas jezdit nekam 60 kilometru daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by si mohli půjčovat Andrův stadion ne? když to funguje v Milánu

Reagovat
smazaný uživatel

tak Sigma ma hodne silny zazemi

Reagovat
georgeo

Ukázka toho, že i bez velký nákupů a s kvalitní mládežnickou základnou se dá hrát pěkný fotbal a dosahovat dobrých výsledků. Sice ještě nemají takové úspěchy a výsledky jako Baník, ale co není může být, ikdyž to nepředpokládám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc v čele s Psotkou je opravdu sympatický, vždy to byl jeden z mých nejoblíbenějších týmů v lize, a tak jsem rád za atraktivní fotbal... a solidní výsledky.

Reagovat
božský John

Prqavda pravda,olomouc je z toho popředí nejméně nápadný klub avšak co jsem si přečetl i shlédl záznamy tak hrajou pěknej fotbal..jen tak dál...

Reagovat
Radin

Sigma Olomouc Jedině Sigma

Reagovat
Jajinek

Tak Sigmička mi v této sezóně dělá opravdu radost. jsme sice ve stínu třeba Liberce, Bolky a Baníku, přesto s těmito mužstvy dokážeme hrát vyrované partie. Trenér Psotka zaslouží obrovskou pochvalu. Hlavně proto, že se nebojí. Po pár zápasech pochopil, že je úplně jedno, jak krajní obránci v české lize umí bránit, a tak tam prostě vrzl záložníky a ono to nese ovoce. Zvlášť Laco Onofrej podává na postu levého beka super výkony, lepší než talent Heidenreich. Po dlouhé době mám pocit, že Sigma zase může na ty poháry útopčit. Protože i ten kádr je dostatečne široký. I když je zraněn Škerle nebo Hudec, pořád jsou kvalitní náhrady do obrany. Stejně tak v záloze, Kazár i Štěpán mají určitou výkonost, přesto se nyní do sestavy nevlezou. Problém bych viděl jen v útoku. Kde je sice superplatný Míša Hubník, jenže není to střelec. No a Ordoš je kapitola sama pro sebe, sice poslední dobou dává branky, ale jeho hra v poli je strašná. tomuto útočníkovi nikdy na chuť nepříjdu, navauje na olomouckou "tradici" Rojků a Zdráhalů. Na druhou stranu, pokud bude dávat branky jako v posledních zápasech, nemůžu proti němu nic říct a budu jen chválit, protože od toho tam jako útočník je. Lukáš Hartig je v Bohemce jen na hosování, sám jsme zvědavý, jestli mu dá Sigma ještě šanci, těžko posuzovat. S Míšou mu to na hrotu velice klapalo, jenže hráč bez disciplíny...no...každopádně nejbližší zápasy, hlavně ten s Baníkem, ukáží, jestli bude útok na poháry reálný. Jen bych chtěl apelovat na tu drtivou menšinu problémových baníkovců co za týden přijedou, aby to nekazili svému slušně fandícímu zbytku a zase nám půlku stadionu a potažmo města nezničili. Snad bude krásný počasí a svkělej fotbal.

Reagovat
sosna

Máš ve všem pravdu,až na jedno.Ordošova hra v poli není vůbec špatná.Já chodím pravidelně a vím co vidím.Ordoš vybojuje velký množství balonů ze vzduchu a pak to Meli s Hořim rozhazujou...Je dost platnej a sedi mu to i s Hubňou...Hartig sice taky bojoval fest a dával důležitý góly, ale kdybych se měl rozhodnout mezi těma dvěma, tak Ordoš.

Reagovat
Jajinek

Tak ja chodim taky často, ale promiň, vždyť Odji právě v poli nic nevybojuje, už jsem to psal tüším na stránky Sigmy. On prohraje drtivou většinu všech soubojů, ať už do toho jde hlavou, nebo si to kryje tělem a má to rozehrát dozadu. Má špatný timing ve výskoku a toho už se nezbaví. On za zápas sklepne na záložníky tak 2-3 míče. Opravdu drtivou většinu soubojů prohraje. Ale nejsi první co ho takto brání, začínám mít pocit, že fakt vidím špatně a mám na něj opravdu velké nároky. Takže zmíněné tvrzení považuj za můj názor, který se nemusí zakládat na pavdě.

Reagovat
soukup

no Melinha už dlouho neudrží a pak bojím se sotva seženou odpovídající náhradu

Reagovat
sosna

...jelikož se mu daří, není zrovna nejmladší a nedávno prodloužil smlouvu, tak se nebojím že brzo odejde. Ale pravda je že Meli je srdce Sigmy. Každopádně odpovídající náhrada právě roste vedle něj - Tomáš Hořava. Tenhle kluk má fakt talent, to ještě všichni poznáte....

Reagovat
smazaný uživatel

A zapracuje se taky Nepožitek, to je tuším AMF ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepo je spis Defenzivnejsi tip

Reagovat
Jajinek

Ano, Hořava je výbornej, jeho sólo proti teplicím bylo nádherný. Nechápu proč ho Pulpit nestavěl. takovej záložník evropského stylu. Mám strach, že taky u nás dlouho nevydrží. Snad ho ale pod cenou neprodají někam do Holandska.

Reagovat
sosna

Tak Pulpit byl magor - viš co. Ale je fakt že o Hořiho bude zájem. Na to holandsko bych to neviděl, Bajer nebo šumák nejsou ani z poloviny tak dobří. Doufám že ho podrží co nejdýl a pak třeba za 100 mega...pokud se nezraní (chraňbůh). No uvidíme co zas Kubíček s Gajdou provedou..

Reagovat
Tomanatura

Nechápu u Sigmy jedinou věc. Vždy má nejlepší mládež, skoro ve všech kategoriích bývá už dlouhé roky nejlepší a kam se ti mladíci ztrácejí? Zatímco Slavie, Brno atd. vychovávají a prodávají, Sigma nic. Nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne tech dobrych mladiku s Dorostu jde uz brzo do Zahranici a par taky do Prazskych klubu no

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti, ale mrkni se do Pravidel českého pravopisu, abys zjistil, za jakých okolností aplikovat velká písmena.

Reagovat
sosna

seš trochu ujetej na ten pravopis ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, jen nevím, proč by se mělo psát zahraničí s velkým "z", dorost s velkým "d" a pražský s velkým "p", i když to bych ještě dokázal pochopit. To ať už raději píše všechno s malým, včetně jmen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když myslíš, že jsem, tak - když nepočítám "seš" a "ujetej" (a samozřejmě malé písmeno na začátku věty) - ti chybí čárka před "ne". Teď teprve můžeš říkat, že jsem "ujetej" na pravopis. Dosud pro to nebyl pádnější důvod.

Reagovat
smazaný uživatel

casto mackam Caps tak asi proto resit takove veci no nevim no zkusim si dat priste pozor

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravopisné chyby v internetových diskusích nejčastěji opravují ženy (učitelky po čtyřicítce) a homosexuálové.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no ale ted ma Sigma opravdu par dobrych talentu ze kterych by mohlo neco byt

Reagovat
smazaný uživatel

Melinho: Mí spoluhráči jsou totálně oškliví, já jim to říkám pořád, ale oni mi jaksi nevěří.

Reagovat
Polish

Kolik týmu postupuje tento rok do pohárů?

Reagovat
smazaný uživatel

První dva z ligy postupují do předkol LM. Dále 3. a 4. v lize do Poháru UEFA a k nim se vzápětí přidá vítěz poháru ČMFS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele