Karvinou posílil bývalý kapitán Českých Budějovic záložník Čavoš

18.08.2023, 11:05
Aktuality

Karvinou posílil záložník Patrik Čavoš. Osmadvacetiletý středopolař zamířil do týmu prvoligového nováčka coby volný hráč, naposledy působil v Českých Budějovicích, kde po minulé sezoně po vypršení smlouvy skončil. Karvinští informovali o Čavošově příchodu na svém webu, délku uzavřeného kontraktu nezveřejnili.

"Už jsem cítil, že to chce změnu. Chtěl jsem něco nového, a když se poštěstí, třeba i zahraničí. To nakonec nevyšlo. S vedením Karviné jsem byl dohodnutý, že v tom případě půjdu sem. Během tří dnů bylo hotovo a já se moc těším zpátky do kabiny a na hřiště," uvedl Čavoš.

Čavoše čeká druhé ligové angažmá v kariéře. Je odchovancem pražské Sparty, za Letenské si ale žádný start v nejvyšší soutěži nepřipsal. Sedm a půl roku působil v Českých Budějovicích, kde dělal i kapitána. V lize má na kontě 114 startů a sedm branek.

Karvinští posilují po nepříliš vydařeném vstupu do sezony. Nováček nejvyšší soutěže sice v úvodním kole vyhrál, v dalších třech zápasech ale nebodoval. "Potřebujeme zpevnit a zkvalitnit střed hřiště. Patrik je tím typem hráče, který nám určitě pomůže. Jde o zkušeného a pracovitého fotbalistu s více než stovkou prvoligových startů," uvedl sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk.

"Patrik je kreativní fotbalista se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Pokud se potřebujeme středem dostat před soupeřovu obranu, svými zkušenostmi by nám měl pomoct. Typologicky takového hráče potřebujeme a věřím, že své kvality potvrdí i v našem dresu," uvedl na adresu bývalého mládežnického reprezentanta karvinský trenér Tomáš Hejdušek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Figi

Dobra posila do stredu hriste

Reagovat
Modi6

Výborná posila pro vás. Naše oslabení.

Reagovat
Chamezjunior

Vedení přivede posilu do útoku. Já bych raději viděl v obraně kvalitního stopera s kvalitní rozehrávkou u kterého se nemusím pokaždé strachovat, když se pokouší o kličku na útočníka ve vlastním vápně.

Chlape, at se daří, doufám, že zabojuješ o základní sestavu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele