Juventus má vyhlédnutého Mottu jako nástupce propuštěného trenéra Allegriho

22.05., 11:25
Aktuality
Thiago Motta (© AFP)

Novým trenérem Juventusu bude podle italských médií Thiago Motta. Současný kouč Boloni údajně na lavičce od příští sezony nahradí Massimiliana Allegriho, kterého vedení Staré dámy minulý týden kvůli nevhodnému chování s okamžitou platností propustilo.

Juventus už prý s Mottou jednal. Rodákovi z Brazílie vyprší po této sezoně smlouva a turínský klub mu nabídl dvouletý kontrakt s platem 3,5 milionu eur ročně (86,5 milionu korun). Jednačtyřicetiletý někdejší záložník dovedl v této sezoně Boloňu k postupu do Ligy mistrů, před posledním kolem mužstvo drží třetí místo v tabulce.

Motta v minulosti hrál mimo jiné za Barcelonu, Inter Milán či Paris Saint-Germain. Po dvou startech v seniorském národním týmu Brazílie později reprezentoval Itálii, v jejímž dresu odehrál 30 utkání a slavil stříbro na ME 2012. V Boloni jako trenér působí od roku 2022, předtím sbíral zkušenosti ve Spezii, Janově a u juniorky PSG.

Juventus odvolal Allegriho minulý týden v pátek, dva dny po vítězství v Italském poháru a dvě kola před koncem italské fotbalové ligy. Šestapadesátiletý kouč se v závěru finálového zápasu s Bergamem pohádal s rozhodčími a po utkání verbálně napadl novináře. Jeho propuštění ale ještě může mít právní dohru. Podle Gazzetty dello Sport je ve hře sedm milionů eur (173 milionů korun), které měl zkušený kouč podle smlouvy dostat v příští sezoně.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
HalaMadrid_Flx

Reagovat
pawels

Doufal jsem, že taky vydrží na lavičce jako Xabi na příští sezónu v LM.

Reagovat
juveforever

správna volba. aspoň dúfam

Reagovat
k0udy

xd

Reagovat
Kapřík

Vím, že je to předčasné, ale nejsou už nějaké spekulace o letních přestupech? V Bologni mi přišel zajímavej třeba Califiori.

Reagovat
andycek1

Califiori sa spaja s Juve ptm co Juve podpise Mottu

Reagovat
Pozor skluz!!!

Califioriho si vemte, Riccardo se vrací domů!!

Reagovat
Largo

Co jsem četl, tak kromě Calafioriho jen Di Gregorio z Monzy. A podle mě si Motta bude chtít nechat Soulého.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
snuff24

Tak to mně hodně zklame když s klukama nezkusí ani LM taková nabídka mohla přijít kdykoliv nechápu

Reagovat
Nuno čomes

Mě to nepřekvapuje. Charakter jasný.

Reagovat
Raffaello
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele