Jun: Chci začít hrát a střílet branky!

16.01.2008, 13:13
Rozhovory
Teplice v zimě vehementně hledaly náhradu za Martina Fenina, který přestoupil do Frankfurtu. Tohoto talentovaného reprezentanta má zastoupit Tomáš Jun, který nám poskytl rozhovor. V něm se dozvíte, jaké jsou vzpomínky na Turecko, jaké jsou jeho cíle v Teplicích, co podle něho bude rozhodovat o domácím mistrovském poháru a spoustu dalších zajímavostí...

Jak hodnotíte vaši nepovedenou štaci v Turecku, kde jste dokonce v Trabzonsporu neodehrál během podzimu ani minutu?
Turecko bylo samozřejmě z fotbalové stránky hodně špatné, v Trabzonsporu jsem moc šancí nedostal a to pro hráče nikdy není moc dobré, navíc jsem vypadl z reprezentace a na podzim loňského roku úplně z herního vytížení, hostování v Besiktasi bylo příjemnou změnou, kterou jsem uvítal. Je to jeden z největších klubů v Turecku a byla čest v něm hrát a vstřelit branku.

Nyní jste byl poslán na půlroční hostování s opcí do Teplic. S jakými cíli jdete do tohoto severočeského klubu?
Do Teplic přicházím s cílem odehrát co nejvíce minut, znovu se dostat do plného zápasového vytížení a samozřejmě se pokusit vstřelit co nejvíce branek a pomoci týmu k co nejlepšímu postavení v tabulce po sezoně.

Chtěl byste se poté vrátit zpět do Turecka, okusit jiné zahraniční angažmá či se dokonce trvale usadil v Česku?
Určitě bych chtěl ještě zkusit zahraniční angažmá, ale hodně bude záležet na mé výkonnosti v jarní části, v létě se pak uvidí, co dál.

Jak vás přivítali noví spoluhráči a realizační tým?
Kluci i všichni ostatní v týmu mě přivítali dobře, pár kluků jsem znal osobně z dřívějších působení a zbytek většinou od vidění z ligových utkání. Jsem nekonfliktní typ, zapadl jsem dobře.

Na sever Čech jste přišel jako náhrada za Martina Fenina. Dokážete nahradit jednoho z nejlepších střelců podzimní části Gambrinus ligy?
Nemohu slíbit, že někoho nahradím, budu hrát svůj styl hry a pokud se dostanu do bývalé formy, ve které jsem se stal nejlepším střelcem ligy, kdy jsem vstřelil za půl sezony 10 gólů, bude to jenom dobře nejen pro mne, ale i pro tým. Teplické angažmá pro mě bude úplně nové, sám jsem zvědavý, jak to bude probíhat.

Severočechy dělí v tabulce od prvního místa jen pět bodů. Myslíte si, že současný tým ze Stínadel má na to získat letos premiérový titul v historii klubu?
Dopředu se o tom nemá cenu bavit, důležité bude sbírat body hlavně v utkáních, kdy se třeba nebude tak dařit, ale kádr je kvalitní a pod trenérem Radou hraje dobře, určitě má na to být do třetího místa.

Co podle vás bude rozhodovat v jarní části ligy o zisku mistrovského titulu?
O zisku titulu rozhodne forma pražských "S". Pro nás by bylo nejlepší, kdyby se prala mezi sebou a my se potom zezadu smáli.

Jak vzpomínáte na pražskou Spartu, kde jste strávil nejlepší část kariéry?
Vzpomínám jen v dobrém, odehrál jsem tam spoustu let od přípravky. Za áčko jsem odehrál přes 200 zápasů a vstřelil přes 80 gólů, z toho v lize zhruba 100 utkání a 36 branek. Nezapomenutelné zážitky mám z utkání Ligy mistrů, 5 mistrovských titulů, 2x pohár ČMFS. Stal jsem se ve sparťanském dresu nejlepším střelcem ligy a dostal se do reprezentace. Je to pro mě srdeční záležitost a doufám, že se tam ještě jednou vrátím, ale teď není ten správný čas.

V čem se liší česká liga od té turecké?
Česká liga je více taktická a defenzivní, v Turecku padá víc branek a atmosféra při zápasech, kde chodí daleko více diváků, napomáhá většímu tempu a nasazení.

Na který moment nejraději vzpomínáte v rámci hráčské kariéry?
Samozřejmě, že nejraději vzpomínám na chvíle, kdy se dařilo jak mně, tak i týmu. Takže určitě na sezonu 2004/05, kdy jsme získali titul a já krále střelců, dále na gól na San Siru proti AC Milán v Lize mistrů a Lyonu nebo na branku ve Finsku za reprezentaci v důležitém utkaní o postup na MS.

Nastavil jste si nějakou další metu, které byste chtěl dosáhnout?
Metu teď mám jedinou - začít hrát a střílet branky, aby mě fotbal začal bavit, zbytek se bude řešit až v létě.

Autor: David Křížka

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak to ja chci taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Moc si nemyslim že by mohl nahradit Fenina ale Teplice nemají relativně co ztratit. Ale je býval to kdysi velký talent ale jak dopadl:-(.....Podle mě si za to muže sám....

Reagovat
smazaný uživatel

-doufam se ze se chytne, vidim to na cca 7 golu...

Reagovat
smazaný uživatel

nechytne..hrát bude ale po pár zápasech pan Rada pozná že je to jen průměrný hráč..a jestli bude dávat góly?nemylsím si, leda že by mu to nahráli metr před prázdnou bránu...nikdy nebyl tak skvělej hráč nevím co na něm ty manažeři viděli když ho lákaly do Turecka...teď je happy je doma a asi se může plně soustředit na fotbal..no uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

to delaji penize... ted uz mu to je jedno kdyz je zajistenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite jim pomuze,ale zadny šutér to nikdy nebyl a ani nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

tomášku, já bych toho chtěl, třeba hrát za FC Porto

Reagovat
smazaný uživatel

Předsezóní přání hráčů, trenérů apod. jsou jedna věc a jejich výkonost poté věc druhá. Věřím však, že se Jun chytne a bude podávat dobré výkony. Netvrdím, že to bude nejlepší střelec jara, ale pár gólů určitě dá. Jde o to aby se pokud možno co nejrychleji dostal do pohody a hrál pravidelně ligu. Pokud ano a bude odvádět nějaký standart tak může jít zkusit zase nějaké to zahraniční angažmá a kdo ví do budoucna třeba zvětšit konkurenci v reprezentaci. V současné době je nominace o tom ne kdo s kým v útoku, ale koho ke Kollerovi a to není dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

sice chces strilet goly ale nebudes

Reagovat
smazaný uživatel

si myslim ze toho moc nepredvede...

Reagovat
smazaný uživatel

Feninovi svažte nohy, zalepte oči a dostanete tu velkou náhradu a ,,reprezentanta" Juna

Reagovat
smazaný uživatel

To už chtěl v minulých sezónách taky. Zatavil se tím nesmyslným přestupem do Turecka, Nezvykl si tam a od té doby se to sním táhne jak nudle. Naštestí ty bláznivé přestupy do Turecka ustaly, manažeři se musejí přeorientovat a lákat na penízky jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem cetl ten rozhovor, tak Jun vyjmenoval uplne vsechny uspechy ceho dosahl, uplne vsechny goly, rekl jak je slavny a kolik toho dokazala. no to byl strasny rozhovor. Alespon jsem si utvrdil nazor, ze ty goly co dal, byli vlastne ty co dali jine nakopnute o nho skoda ze to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Jo taky sem si to cetl pekne ma ty "uspechy" naucene na zpamet,hrozny kkt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele