Jste nejlepší na světě, rozloučil se Gerrard s fanoušky Liverpoolu

17.05.2015, 11:55
Aktuality
Liverpool včera na domácím trávníku překvapivě podlehl 1:3 Crystal Palace, výsledek ovšem nebyl hlavní událostí na Anfield Road. S fanoušky Reds se po dlouhých letech rozloučil kapitán Steven Gerrard, ten má po letošní sezoně namířeno do Los Angeles Galaxy...

"Je to velmi zvláštní. Tohoto momentu jsem se obával, bude mi to strašně moc chybět. Miloval jsem každou minutu, kterou jsem zde strávil. Jsem naprosto zničený z toho, že už nikdy nebudu hrát před těmito fanoušky," prohlásil během rozlučky s příznivci Liverpoolu.

Gerrard se díky své kariéře zařadil mezi legendy klubu. V červeném dresu debutoval jako osmnáctiletý v roce 1998 proti Blackburnu, od té doby si na své konto připsal více než 700 startů. V roce 2005 s Liverpoolem překvapivě vyhrál Ligu mistrů, o rok později přidal triumf v FA Cupu.

"Je velmi těžké vybrat jeden nejpamátnější moment, ale řekl bych, že to bude první den, kdy jsem díky tomuto muži po mé levé ruce (Gérard Houllier) vyběhl na trávník Anfield Road, na to nikdy nezapomenu. Když poprvé nastoupíte za Liverpool, splní se vám sen. Vše další pro mě představovalo bonus," přiznal Gerrard.

Gerrard v Liverpoolu prožil období, během něhož se v roli manažera vystřídalo pět mužů. Postupně ho vedli Gérard Houllier, Rafael Benítez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish a Brendan Rodgers.

"V současném kádru je neuvěřitelný potenciál a jsem si jistý, že během následujících několika týdnů přijde několik nových hráčů. Dívám se na hráče přede mnou, kteří se mnou roky a roky sdíleli jednu kabinu. Miluji je k smrti a do budoucnosti jim přeji úspěchy. Musím říct poslední díky těm nejdůležitějším lidem v každém klubu; tihle příznivci vyčnívají nad všechny ostatní. Ještě než odejdu a přijdou na řadu slzy, hrál jsem před většinou fanoušků na světě, ale nechte mě říci, že vy jste ti nejlepší," rozloučil se Gerrard.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (337)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele