Jeden z nejlepších výkonů, které jsem za poslední dobu viděl, řekl Priske

23.02., 10:20
Aktuality

Trenér Brian Priske si myslí, že sparťané v odvetném domácím utkání 2. kola Evropské ligy s Galatasarayem předvedli jeden z nejlepších výkonů, které za poslední dobu viděl. Pražané díky výhře 4:1 v součtu s úvodní venkovní prohrou 2:3 postoupili mezi 16 nejlepších mužstev soutěže. Dánského kouče těší, že jeho svěřenci umějí hrát proti velkým týmům, i proto soupeře pro osmifinále neřeší.

Letenští před 18.205 diváky hráli od 70. minuty za stavu 1:1 přesilovku po vyloučení Kaana Ayhana, kterou třikrát využili. "Viděli jste týmový výkon Sparty. Jeden z nejlepších, které jsem za poslední dobu viděl. Takticky, technicky i fyzicky jsme hráli úžasně. Odvedli jsme velmi vyspělý výkon v pohárovém utkání před skvělým domácím publikem. Jsem na kluky opravdu hrdý, zaslouží si to," řekl Priske na tiskové konferenci.

Pražané podle něj rostou po fotbalové i mentální stránce. "Posouváme se společně jako tým a je to tak správně. Učíme se ze zápasů, především z těch velkých jako s Kodaní, Záhřebem nebo Betisem. Myslím, že dnešek je toho výsledkem. Získáváme zkušenosti, jsme stále jistější v našem stylu a přidáváme kvalitu, nejen týmovou, ale i individuální. Dnes jsme vstřelili několik skvělých gólů a v defenzivě jsme pohlídali velmi dobrý tým," uvedl šestačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Osmifinálovým soupeřem Sparty bude West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Villarreal, nebo Leverkusen. Na pražského rivala Slavii může narazit nejdříve ve čtvrtfinále. O protivníkovi rozhodne páteční los.

"Je mi to jedno, budu hrát s každým. Ukázali jsme si, že můžeme hrát proti velkým týmům. Jsem hrdý a mám z toho dobrý pocit. Nemusíme se bát nikoho a můžeme se těšit na další týmy. Čekají nás velcí soupeři a velké zážitky. Budeme muset hrát na opravdu vysoké úrovni, abychom se dostali dál. Ať už to bude kdokoliv, jsem rád, že v už tak nabitém programu budeme mít možnost odehrát další velké zápasy. Proto ve Spartě jsme," prohlásil Priske.

V dvojutkání s Galatasarayem zazářil ekvádorský záložník a reprezentant Angelo Preciado. V obou duelech vstřelil gól, v tom prvním navíc přidal asistenci. "Za přestup Angela jsem samozřejmě rád, je to hráč se zkušenostmi z mezinárodní scény, jak z Ekvádoru, tak ze zápasů v Belgii. Je skvělé, jak v týmu Angela kluci přijali, adaptoval se. I když možná nemá nejlepší angličtinu, cítí se zde jako doma," podotkl někdejší trenér Midtjyllandu nebo Antverp.

V odvetě se výrazně prosadil i albánský útočník Indrit Tuci, jenž z pozice střídajícího hráče zaznamenal vítězný gól a nahrávku. "Za výkon Indrita jsem vážně šťastný. Tyto momenty si opravdu zaslouží. Několikrát jsem ho zklamal, jelikož jsem ho nepostavil na hřiště. Má ale skvělou mentalitu, opakoval mi, že bude vždy připraven, ať už nastoupí na dvě minuty, pět nebo víc. Je fantasticky nastavený, opravdový týmový hráč," řekl bývalý obránce dánské reprezentace nebo Portsmouthu.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
zorz767

Hodně už bylo k včerejšímu utkání řečeno. Já bych ještě vypíchl ten gol Tuciho. Když mu to tam letělo, nečekal jsem, že to dokáže proměnit. Velmi těžká hlava, která byla pro další vývoj klíčová.

Reagovat
kilobyte

Taky ve v nominaci na hráče týdne EL. I když osobně bych tam spíše viděl Preciada.

Reagovat
ACSeRw!n

Preciado pro me OPET muz zapasu.. On regulerne z pozice WB tvoril hru Sparty.. dopredu i dozadu skvely.. kolik tam toho zachranil a vybojoval.. nechapu, jak v ty Belgii nemohl hrat zaklad.

Reagovat
kilobyte

Tvořil Kairinen. To jak Preciada vyslal z první bylo luxusní. Preciado tam jezdil na motorce a vyučoval.

Reagovat
JeséRodriguez

Kairinen je luxusní hráč. Raději bych teda vedle něj viděl Solbakkena, ale to je asi otázka času, jak se zapracuje. Laci do rotace super varianta.

Reagovat
kilobyte

To nevím. Mě přijde, že jsou to podobní hráči a spolu by fungovali spíše proti slabším.

Reagovat
JeséRodriguez

Solbakken je dynamictejsi, podle mě i líp brání...uvidíme

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
8lampard8

Reagovat
ACSeRw!n

slzicka ukapla

Reagovat
kovi610

Reagovat
Kincl

Beztak vtipný jak tu v komentech lidé "radí" Priskemu, že by měl vystřídat, poslat tam dva místo jednoho atd kde se v lidech bere to, že od tv tomu rozumí víc

Reagovat
letitfly

Od toho ta diskuze je...

Reagovat
dave30

Přesně. Přece nebudeme pouze poslouchat komentáře odborníků, když tomu rozumíme minimálně stejně.

Reagovat
ACSeRw!n

bere se to v nich od vynalezeni TV

Reagovat
kilobyte

Tak logicky od TV máš lepší výhled.

Reagovat
Grupma

Proto čtu diskuze až po zápase. Tam už je to dost zábavné

Reagovat
Mr.Mike

Pro me je Sparta snad nejsilnejsi od dob kolem roku 2000..ani za Lavicky na me nepusobila takovymhle vyspelym dojmem

Reagovat
ACSeRw!n

to stoprocentne, od Hrebika nejsilnejsi tym

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele