Buruk: Hráli jsme zcela pod své možnosti a rozhodčí nebyl ve formě

23.02., 10:46
Aktuality
Okan Buruk (© AFP)

Podle trenéra Okana Buruka předvedli hráči Galatasaraye v odvetném venkovním utkání 2. kola Evropské ligy proti Spartě (1:4) výkon zcela pod své možnosti. Hlavní příčinu prohry viděl ve zbytečných ztrátách míče, po nichž Pražané vstřelili tři ze čtyř gólů. Na tiskové konferenci zároveň zkritizoval rozhodčího Anthonyho Taylora. Omluvil se také za své chování po závěrečném hvizdu.

Úřadující turečtí mistři šli do utkání na Letné s náskokem 3:2 z minulého týdne. V odvetě dlouho drželi stav 1:1, jenže v 70. minutě uviděl červenou kartu Kaan Ayhan a Sparta v početní výhodě třikrát skórovala.

"Celý zápas nám zkazily zbytečné ztráty míče, dostali jsme po nich tři ze čtyř gólů. Soupeř čekal na svoje šance, a když se do nich dostal, proměnil je. V první půli jsme hráli lépe, srovnali jsme na 1:1, drželi jsme víc míč. Pořád jsme ale ztráceli balony, což takovému klubu, jakým je Galatasaray, nesluší. Docházelo k tomu i bez presinku Sparty, míče jsme odevzdávali. To je hlavní důvod naší prohry, ale bylo jich víc. Hráli jsme zcela pod své možnosti. Chci soupeři pogratulovat za srdnatý výkon a za vítězství. Přeji jim hodně štěstí," řekl Buruk.

Podle něj řada hráčů Galatasaraye předvedla špatný výkon. "Individuální výkony vybraných hráčů byly v poslední době velmi dobré, ať už v lize, nebo v Evropě. V neděli proti Ankaragücü jsme měli silné individuální momenty. Dnes se nám to nepovedlo přenést na hřiště, pak se nepohoda přenesla i na tým. Na každé pozici jsme měli problém," uvedl padesátiletý Turek.

"Hráčům ale věřím i nadále, umějí hrát lépe. Dnes jsme prožili špatný den. Zlomovým momentem bylo, že jsme šli do deseti. Po vyloučení našeho hráče jsme se do hry už nedostali. Při vyrovnaném počtu hráčů bychom zápas zvládli pravděpodobně lépe," prohlásil Buruk, který kromě Galatasaraye hrál i za jiné istanbulské celky Besiktas a Basaksehir či Inter Milán.

Utkání odřídili angličtí sudí v čele s Taylorem. "Nejsme spokojeni s výkonem rozhodčího. Rozhodně se nejednalo o kvalitní výkon. Od rozhodčího z Premier League by člověk očekával lepší výkon. Již od svého příjezdu sem nebyl rozhodčí zřejmě ve formě," podotkl Buruk.

Po závěrečném hvizdu se mezi oběma střídačkami strhla hromadná šarvátka. "Nebylo to hezké, nesluší nám to a nemělo by se to dít. Viděl jsem se na záběrech, chci se za to omluvit. Během utkání jsem si něco říkal s Haraslínem, následně jsme si to vyjasnili a objali se. Pogratuloval jsem mu k postupu a omluvil se mu. Omlouvám se i za své chování na konci utkání. Kdyby během zápasu čtvrtý rozhodčí konal svou práci, k těmto situacím by nedošlo," řekl Buruk.

Hráči se podle něj nyní musí soustředit na boj o zbývající tři trofeje. "Je třeba si teď stanovit další cíle. Chceme vyhrát ligu, Turecký pohár i Superpohár. Věřím svým hráčům, že budou motivovaní. Otázkou zůstává, jestli bychom s touto předvedenou hrou mohli v Evropě postupovat dál," poznamenal Buruk, jenž reprezentační kariéru uzavřel v květnu 2010 v přátelském utkání s Českem.

Autor: ČTK

Komentáře (54)

Přidat komentář
kilobyte

By mě fakt zajímalo, co mu tak vadilo. Tam byl jen ten faul Vitíka na žlutou (což se ale vykompenzovalo vymyšlenou žlutou pro Sorensena) a možná ten zákrok Preciada před gólem, ale rozhodčí dost věcí pouštěl. Podle mě si nemá na co stěžovat.

Reagovat
Pablos

Tohle tě zrovna může dost ovlivnit s tím Vitíkem třeba... jako trenér už pak nemáš asi prostě dobrej pocit z rozhodčího, byl to velkej faul hodně těsně u vápna.

Reagovat
kilobyte

To samé ta žlutá pro Sorensena. V každém souboji ho pak útočník objímal a on musel riskovat možnou červenou, protože ho nemůže pustit.

Reagovat
Pablos

A kdyby Priske řekl, že rozhodčí moc neměl den... bylo by to tak špatně ?

Reagovat
kilobyte

Říkal něco takového po zápase v Turecku?

A nic to nemění na tom, že si nemají na co stěžovat. Rozhodčí udělal proti nim jednu větší chybu. Proti Spartě těch chyb bylo víc.

Reagovat
Pablos

Mě to nijak nepohoršuje hele prostě... rozhodčí moc dobrej nebyl, nelíbilo se mi to moc... chápu jeho třeba zaujatost k posuzování, prostě vypadnuvší trenér no. Nehodnotím jeho objektivitu, ale že může klidně mít ten pocit. Něják v tom fakt nic hrozného nevidím.

Reagovat
kilobyte

Co se ti nelíbilo? Na to jaké tady byli predikce na rozhodčího, tak si myslím, že to nakonec zvládnul dobře. Trenéři by neměli hodnotit rozhodčí.

Reagovat
Pablos

Ty predikce šly mimo mě... já do toho šel s čistým štítem Nelíbilo se mi to prostě moc, žádná tragédie to né... ale už prostě dát špatně žlutou a neodpískat v tak zásadním území faul na žlutou je velká chyba rozhodčího sama o sobě.¨

Ten názor nezastávám, že by neměli hodnotit rozhodčí... ať si je každej svobodnej v projevu (bez vulgarismů) po zápase... tam už žádnej tlak nevytvoří.

Reagovat
kilobyte

A je jeden přímák dost na to, aby kritizoval rozhodčího?

Reagovat
Pablos

Od té doby mohl být zaujatý... a brát všechno menší jako křivdu klidně. Já mu nedělám alibi... jen chápu, že to trenér může sakra vnímat jinak po takové hrubce rozhodčího. Až si to pak s čistou hlavou pustí tak to třeba uvidí taky jinak... myslím si, že skoro každej trenér cítí nějákou křivdu (když se stane chyba) je to trošku jinej tlak a vnímání, než u TV. Každopádně někdo se přes to dokáže přenést a nebo to nevidět něják zásadně a nebo prostě nemá vůbec potřebu to vytahovat. Třeba takovej Svědík by to možná taky vytáhl. Nicméně by hodnotil prvně hru svého týmu, což tady udělal Buruk taky... a pak možná přišla otázka.

Reagovat
Pablos

Problém mám s tím vyjádřením, že u když přijel tak rozhodčí vypadal.... tvl. to jsou sračky to jo Ale že byl v průběhu nespokojen... to mám pochopení.

Reagovat
kilobyte

Tak ale to pak bude každý poražený nespokojený.

Reagovat
Pablos

Né. Jde o tu hrubku s tím Vitíkem... ta klidně mohla být zásadní. To to mohlo zlomit a pak už mít pocit křivdy po zbytek zápasu co by nebylo na pohled ihned rozeznatelné... pokud se stane v zápase, ať to klidně každej trenér pak vytáhne, že nebyl spokojenej

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono obecně žádný trenér by si nikdy neměl stěžovat na rozhodčí...ale říct že hráli naivní hurá fotbal ala play station všechno do útoku, hovno do obrany říct nemůže...tak je lepší to hodit na rozhodčí, jako každý trenér...nejjednodušší způsob, já a můj tým za nic nemůžeme, rozhodčí je špatný...to ted nepíšu přímo k tomuhle trenérovi a prohlášení, myslím to obecně

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten faul Vítka mohl být klíčový faktor, hodně nebezpečná standartka

Reagovat
Geordies

Souhlas, nebyl....a to ani v prvním zápase. Většina sporných situací 50/50 (souboje, minifauly, auty) byla ve prospěch Galatasaray. Redky u Nelssona a Ayhana byly povinnost, naopak ta Ryneše hodně diskutabilní. Prostě arogantní ubrečený Turek nezvládl.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Studni

Já sem si ten článek přečetl a nepřijdou mi jeho vyjádření arogantní ani ubrečený. To že Taylor pískal blbě se shodne většina lidí na obou stranách

Reagovat
PP

Vždyť znáš Taylora! Včera pískal na jeho poměry perfektně..

Reagovat
kilobyte

"Již od svého příjezdu sem nebyl rozhodčí zřejmě ve formě." Takové naznačování mi přijde dost na hraně.

Reagovat
Studni

Jako to vyjadřivání k rozhodčím na hraně asi je. Zároveň na Spartu nijak neplival, řekl, že jeho hráči to nezvládli a nepřenesli formu z ligy a že timhle stylem by se možná dál v Evropě neudrželi, za chování se omluvil. To mi přijde ok

Reagovat
Kucka

Reagovat
Čenda

Reagovat
Freedo

Asi to z něho táhlo a trenér Buruk to ucítil.

Reagovat
romeo351

Včera právě pískal vcelku dobře

Reagovat
kilobyte

To mu asi vadilo nejvíc.

Reagovat
Seydou Doumbia

Když to řekl Kuchtič do tv tak to musí být pravda

Reagovat
xjert02

Reagovat
mistr129

Ryneš ji naopak měl dostat už dřív, ten první žlutý zákrok byl hodně tmavě oranžový

Reagovat
ratusek

A Wiesner za to šlápnutí mohl jít pár minut po příchodu zase zpátky do kabin

Reagovat
oli9

Ubreceni Turci

Snad je dáme i na euru ať jsou ty slzy komplet

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono je okolo Gala přehnaný hype, protože tam hrají mediálně známí hráči, ale do poháru to je tým o ničem.

22/23 - bez poháru

21/22 - Osmi EL

20/21 - Předkolo EL (konec s Rangers)

19/20 - 4. místo ve skupině LM za Club Bruggy

18/19 - 3. místo v LM, konec v 1/16 EL

17/18 - Konec v předkole s Ostersundem (Omegalol)

Reagovat
kilobyte

To je jako kdybys posuzoval tuhle Spartu podle výkonů z pohárů v posledních letech.

22/23 - vypadnutí v předkole s Vikingem

21/22 - předkolo PO EKL (konec s Partizanem)

20/21 - 3. místo ve skupině EL

19/20 - vypadnutí v předkole s Trabzonsporem

18/19 - vypadnutí v předkole se Suboticou

17/18 - vypadnutí v předkole s Crvenou Hvezdou

Ty týmy jsou dost jiné.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ano, týmy jsou jiné...jde mi o to že Gala je hrozně overrated, rok co rok tam mají mediálně známe hráče ale v pohárech to nejde poznat, sypou obrovské peníze do přestupu a platu hráču a pak je vyřazují týmy které jsou na tom finančně o dost hůře, rok co rok

Reagovat
kilobyte

Tak ono nejde jen o poháry. Gala poslední roky nebyl moc dobrý ani v lize. Teď se ale dost zvedli. Loni udělali 88 bodů, což je jejich nejlepší výsledek od 1988. Letos mají našlápnuto k tomu to překonat.

Reagovat
Seydou Doumbia

mě je jedno jak si vedou v lize, vím že tam jsou mašiny, ale co z toho když je potom vyřadí nějaká sparda bavím se čiste o hype v Evropě, jaký ten tým má + jaké má výsledky

Reagovat
kilobyte

Tak ale ten hype je založený na jejich momentální formě i v lize. Určitě ne na tom, že před 5 lety hráli LM.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak sparda taky měla formu v lize, ale liga a poháry to jsou dvě odlišné soutěže, asi jako lonský boston v nhl, který zničil celou základní část a v PO což je vlastně nová soutěž vyhořeli a to už je každý viděl s pohárem a byl okolo nich přehnaný a zbytečný hype...

Reagovat
kilobyte

Jo, ale i když vypadli v prvním kole, tak kvalitu prostě měli/mají. Ten hype je založený na jejich výkonech a oprávněně. To že se pak nepovede 1-4 zápasů neznamená, že jsou špatní.

Gala určitě není top class v Evropě, ale taky to nejsou žádní nazdárci, kteří by měli vypadávat v prvním kole. I když v posledních letech ty výsledky v pohárech nemají, tak letos mají lepší tým než v minulých letech.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
md92

On ale zmiňuje hype, který kolem Gala nepochopitelně je. Kolem Sparty v evropských pohárech žádný hype není.

Reagovat
lampas

Reagovat
krisa

já teda viděl včera jen druhý poločas ale výkon Sparty bych neoznačil ani tak za srdnatý(i když to taky) ale prostě, že byla jasně lepší než co hrál Galatasaray

Reagovat
Maximm9

Tvl ten muze byt rad, ze Taylor nebyl v jeho top ''forme'' by teprve videl kouzla

Reagovat
krisa

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Čenda

nepiskal dobře, ale umí mnohem hůř, o tom žádná.

Reagovat
Ranoth

"Od rozhodčího z Premier League by člověk očekával lepší výkon " to skor prave naopak

Reagovat
Čenda

evidentně PL nesleduje.

Reagovat
Doomblade

Reagovat
xjert02

Reagovat
JackDaniels.

Tak to že im nič nevychádzalo ma priamy súvis s výkonom Sparty. Takže zaslúžené víťazstvo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele