Je v pořádku, že nás fanoušci vypískali, prohlásil Valverde

15.01.2015, 12:00
Aktuality
Nepříliš povedenou sezónu zažívá Athletic, který se pohybuje až ve druhé polovině španělské ligy a včera prohrál doma v poháru se Celtou Vigo. Ačkoliv díky prvnímu zápasu nakonec postoupil dál, příznivci mužstvo vypískali, což je ale podle trenéra Ernesta Valverdeho v pořádku...

Baskický klub před týdnem vyhrál ve Vigu 4:2 a ve včerejší domácí odvětě si tak mohl dovolit prohrát 0:2. Ačkoliv ale postoupil do čtvrtfinále Copy del Rey, pětadvacet tisíc příznivců na San Mamés z jeho výkonu příliš nadšeno nebylo.

"Nemůžeme být spokojení, protože jsme prohráli a navíc naše pozice v lize není ideální. Je normální a nezbytné, že nás fanoušci vypískají, když doma prohrajeme 0:2. Je v pořádku, že jsou nároční," uvedl trenér Ernesto Valverde. "Měli s námi nekonečnou trpělivost. My se z toho vzpamatujeme a vrátíme se v plné síle," dodal.

Klub z Bilbaa se v sobotu postaví rozjetému Villarrealu, přičemž momentálně má v tabulce Primery División jen devatenáct bodů, je třináctý a na výhru čeká už od konce listopadu. Ke klidu nepřidá ani fakt, že Athletic jako jediný španělský celek nepostoupil ze základní skupiny Ligy mistrů a na jaře bude hrát pouze Evropskou ligu.

Autor: Petr Vaněček / football-espana.net

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele