Je to těžší než jsem čekal, prohlásil Shearer

09.04.2009, 22:08
Aktuality
Alan Shearer je na pozici manažera Newcastlu teprve týden, ale bohatě mu to stačilo k tomu, aby poznal, že tato funkce není jednoduchá. Bývalý vynikající útočník se také nechal slyšet, že záchrana Strak by byla jeho největším úspěchem a vykročit za ní chce v sobotu výhrou na hřišti Stoke...

”Nastoupíte v sedm hodin ráno s tím, že máte na práci jen pár věcí, a kolem desáté již musíte udělat věcí milion,” poreferoval Shearer o svém denním režimu pro BBC Radio 5. ”Je to velmi obtížná práce, ale já jsem někdo, kdo si to užívá.”

Shearer, který vede Newcastle jen coby záskok do konce sezóny, se uvedl domácí porážkou 0:2 od Chelsea, po níž mají Straky z osmnáctého místa ztrátu tří bodů na první nesestupovou pozici. Záchrana v Premier League by prý pro někdejšího kapitána anglické reprezentace znamenala víc, než všechny jeho úspěchy z hráčské kariéry. ”Určitě. Jsme v obtížné situaci, ale máme na to, abychom splnili své cíle,” prohlásil.

Nyní zajíždí Newcastle na Britannia Stadium, kde domácí Stoke letos prohrálo jen třikrát z patnácti případů. ”Jsou na vlastním hřišti velmi silní. Pro nás to je velká výzva, ale velmi odlišná od té, které jsme se postavili minulý týden proti Chelsea,” uvedl Shearer.

”Musíme odstranit individuální chyby, koncentrovat se, být silní a odvážní. Pokud to zvládneme, máme šanci na to odvést si tři body. Chceme ve Stoke vyhrát, bod bych neakceptoval,” uzavřel 38letý rodák z Goshforthu.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (479)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele