Je to ostuda, nebyli jsme ani lepší, řekl Hejdušek po vyřazení Karviné z poháru

06.09.2023, 20:02
Komentáře a souhrny

Karviná ve 2. kole domácího poháru nečekaně podlehla na hřišti třetiligového Uničova 0:1 a v tomto ročníku MOL Cupu vypadla jako první tým z nejvyšší soutěže.

Utkání v Uničově rozhodl jedinou brankou Jan David ve 28. minutě. Karvinský prvoligový nováček prohrál šestý z posledních sedmi soutěžních zápasů a přes druhé pohárové kolo neprošel poprvé od sezony 2012/13.

Naopak další prvoligový tým Hradec Králové zvládl přestřelku v Soběslavi a zvítězil 4:2. Dva góly diviznímu soupeři vstřelil Ondřej Šašinka, při debutu za "Votroky" skóroval Lukáš Čmelík, čerstvá posila z Českých Budějovic.

Slezané v pozměněné sestavě se od začátku s uničovským outsiderem trápili. Domácí otevřeli skóre po standardní situaci a dorážce nepokrytého obránce Davida. Karvinští se nevzpamatovali ani po změně stran. Sice si vypracovali několik šancí, ale do soustavnějšího tlaku se nedostali, navíc několikrát zahrozili i hráči Uničova. Hosté venku prohráli pátý soutěžní duel po sobě.

"Ostuda, jinak se to nedá nazvat. Je alarmující, že jsme ani nebyli lepším týmem. Hráči, kteří dostali šanci, si toho nevážili. Důkladně si všechno vyhodnotíme a jen tak to rozhodně nepřejdeme," citoval karvinský web trenéra Tomáše Hejduška, jenž je kvůli chybějící licenci oficiálně vedený jako asistent.

Královéhradečtí začali dobře. V 15. minutě otevřel skóre Harazim a za čtvrt hodiny zvýšil Šašinka. Domácí se ale vrátili do hry proměněnou penaltou Vítovce v nastavení první půle a v 55. minutě Dumbrovský dokonce vyrovnal. Favorizovaní hosté si však závěr pohlídali a nepřipustili blamáž. V 77. minutě se prosadil Slovák Čmelík a tři minuty před koncem přidal pojistku Hradce Šašinka.

Výsledky dnešních zápasů 2. kola MOL Cupu:

Uničov - MFK Karviná 1:0 (1:0)

Branka: 28. David.

Sestava Karviné: Ciupa - Hošek (72. Antovski), Krčík, Soukeník, Ražnatović - Čavoš (61. Motyčka), Žák (46. Traoré) - Franko, Ezeh (46. Akinyemi), Iván (72. Ayaosi) - Doležal. Trenér: Luhový.


Soběslav - FC Hradec Králové 2:4 (1:2)

Branky: 45+2. Vítovec z pen., 55. Dumbrovský - 31. a 87. Šašinka, 15. Harazim, 77. Čmelík.

Sestava Hradce: Vízek - Klíma (46. Kodeš), Čihák (70. Leibl), Ševčík (88. Mahr) - Harazim, Dancák, Kučera, Horák (46. Krejčí) - Čmelík (88. Hlaváč), Šašinka, Pudhorocký. Trenér: Weber.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
monty25

Povltavská teda Viktorku moc nepotrápila, holt si Lemond Laws bude muset počkat na lepšího soupeře do příští sezony...

Reagovat
Chamezjunior

Díky téhle ostudě aspoň všichni o nás ví. ::biggrin:

Reagovat
Skalda29

Já se chvíli díval a zrovna padl ten gól. S takovou můžou hrát v lize o největšího dementa společně se Zlínem a Jabloncem.... Vhazování kousek od svého rohu, nikým nenapadany hráč s č.5 může vyvézt míč. Místo toho si daleko pokopne balon, který nestíhá, souboj a faul. Z následného přímáku od lajny gól na co další brankář, když si kluci neumí ani přihrát během hry.

Reagovat
inferno08

Je to rok co rok. Viktorka, jako úřadující mistr, loni vypadla s Hlučínem a dneska si na to už nikdo nevzpomene. Liberec rok předtím vypadl se Zbuzany. Ti outsideři se prostě neskutečně hecnou, na zápas přijde víc lidí, než za celou sezonu a prostě to čas od času nějaký ligový tým schytá.

Reagovat
Lemond Laws

Hlavně tým Karviné, který je na úrovni 1-2 ligy když postaví "širší" kádr, tak to pak prohrát s 3.ligou není úplně taková senzace zase

Reagovat
inferno08

Jj, nevím teda, jaká byla sestava, ale pokud to hodně prostřídali, tak proti sobě prakticky hrály vyrovnané týmy.

Reagovat
inferno08

Respektive sestava je tady napsaná, ale nevím, kdo normálně v Karviný hraje. Tak moc jí nesleduju.

Reagovat
Kuba94

Sice to byli náhradníci, ale hráči kteří by to měli v pohodě zvládnout. Jak píšeš hráli vyrovnané sestavy, za mě to je hrozná ostuda. Na druhou stranu, takový pohár je pro nás i zbytečný. O moc dál by se stejně nedostali a teď se můžou soustředit jen na ligu.

Reagovat
inferno08

Reagovat
vestinustarychdubu

Ty Zbuzany byl trapas, ale tradovalo se, ze tym chtel odstrelit Hoftycha (coz se i povedlo) a ze to byla solo akce mladych, ze o tom stary pusky v tymu ani nevedeli, ze se na to hodlaji vysrat.

Reagovat
inferno08

To je ta dnešní mládež

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele