Janmaat nakonec zůstane v Premier League, získal ho Watford

24.08.2016, 18:01
Aktuality
Daryl Janmaat se po Townsendovi s Wijnaldumem stává již třetím hráčem Newcastlu, který po sestupu do druhé ligy přeci jen zůstane mezi elitou. Na rozdíl od dalších dvou jmenovaných sice bronzový medailista z předloňského MS zvažoval setrvání a naskočil i do dvou utkání League Championship, nabídce čtyřletého kontraktu od Watfordu však neodolal...

Nizozemský zadák se na přestup připravoval déle než týden a nebyl proto součástí už dvou posledních ligových nominací Rafy Beníteze. O podpis 27letého pravého beka měl výrazně usilovat také West Ham, v cílové rovince se ovšem cílevědomější ukázali být Hornets.

O odchodu majitele 69 prvoligových startů se poprvé začalo nahlas hovořit po incidentu z konce minulé sezony, kdy frustrovaný Janmaat po vlastním vystřídání v Southamptonu udeřil rukou do zdi a zlomil si ji.

Přesto se pak obránce po vyléčení ihned vrátil do sestavy pro poslední kolo a měl se i udobřit s vybranými spoluhráči.

Watford nicméně přišel se všestranně zajímavou nabídkou: na stole Newcastlu měl přistát balík v hodnotě 10 milionů liber, přičemž sám hráč dostal ještě jednu možnost zahrát si Premier League.

V kádru Hornets mu na pravém kraji obrany bude konkurovat dvojice Allan Nyom-Nordin Amrabat, ve prospěch Janmaata však hovoří bohaté zkušenosti s hrou na tři stopery, které sbíral jak ve Feyenoordu, tak v nizozemském národním týmu.

Autor: Tomáš Daníček / watfordfc.com, chroniclelive.co.uk

Komentáře (304)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele