Jako trenér jste s hráči kamarád, ale jen do určité chvíle, přemítal kouč AS De Rossi

01.03., 13:18
Aktuality
Daniele De Rossi a Paulo Dybala (© Profimedia)

Pohoda a týmový duch. To je podle trenéra AS Řím Daniele De Rossiho recept, který jeho týmu pomůže v Monze zvítězit. Řekl to na předzápasové tiskové konferenci. Italský kouč věří v sílu svých svěřenců, s nimiž se podle vlastních slov velmi sblížil. Hovořil také o dvou silných individualitách - Paulu Dybalovi a Romelu Lukakuovi.

"Pokud ještě nejsme rodina, jsme na dobré cestě se jí stát. Pokud se cítíte dobře, jdete až na hranu svých možností, abyste udělali něco navíc. Hráči musí být rádi, že jedou na pozitivní vlně. Pomáhá jim to, aby odvedli psychicky i fyzicky perfektní práci," věří nástupce Josého Mourinha na lavičce AS.

Bývalý italský reprezentant se zastavil také u dvojice hvězd římského týmu. "O všech, které do zápasu nasadím, se diskutuje, včetně Dybaly. Volba mezi ním a Lukakuem vychází z nedávných výkonů a jejich připravenosti na utkání," uvedl.

K urostlému belgickému internacionálovi ještě dodal: "Romeluova kondice je hvězdná, pořád běhá a bojuje. To každého těší. Je to hráč, kterého by si přál v týmu každý trenér. Nevidím na tréninku žádné protáhlé obličeje. Lukaku je z tohoto pohledu perfektní hráč.

"Snažím se pracovat jako dříve. Nedělám nic, co už bych si nevyzkoušel. Snažím se řídit věci jako ve Spalu. Pomáhají mi také zkušenosti z dob, kdy jsem byl kapitánem AS. Je ale jasné, že teď je moje role jiná a mám jiné povinnosti. Když jste kapitán, jste s každým kamarád. Jako trenér jste také s každým kamarád, ale jen do doby, než polovinu hráčů pošlete na lavici náhradníků," doplnil bývalý defenzivní záložník s 616 starty za AS Řím.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / ANSA

Komentáře (8)

Přidat komentář
Abaddon

DDR, legenda!

Reagovat
Seydou Doumbia

musí být divný pocit s ním hrát a potom je to tvůj kouč a křičí na tebe a rozkazuje ti cristance, pellegrini a karsdorp (lol) možná ještě někdo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Moshe Dajan

Tak zrovna dederón na hřišti rozkazoval celý život, to naopak není nic divného

Reagovat
FC Porto FC

Doufám že se AS podaří porazit Monzu o Fiore Dybala je úplně boží, když hraje zapnu si zápas jen kvůli němu

Reagovat
FC Porto FC

*Monzu i Fiore

Reagovat
Largo

Tak ještě Fio

Reagovat
Kucka

Na fotce vypadá, že Dybalu slušně fénuje, ale asi to spíš bude záběr těsně před oslavným objetím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele