Italská mizérie v předkolech nekončí, protáhlo ji nedisciplinované AS

24.08.2016, 09:45
Aktuality
Italské kluby v předkolech Ligy mistrů, to je seriál implozí na pokračování. AC Milán z podzimu 2013 zůstává jediným celkem z Apeninského poloostrova, který se za posledních sedm let zvládl kvalifikovat do skupinové fáze milionářské soutěže skrze play-off, a tak ani velké včerejší selhání AS Řím nepředstavuje žádnou výjimku...

Výše zmíněná statistika je o to víc zarážející, že před sezonou 2010/11 italské kluby v předkolech nepochodily všehovšudy čtyřikrát z 22 pokusů. Jde tedy skutečně pouze o nedávný fenomén.

A pokud Udinese či Sampdoria se dřív daly omluvit pro nedostatek zkušeností, mančafty jako letošní Giallorossi už těžko.

AS Řím přitom před týdnem v Portu bezesporu ukázalo, že má na to být konkurenceschopné i ve skupinové fázi LM. Osmifinalisté loňského ročníku se takto jevili speciálně do Vermaelenova vyloučení.

To tentokrát se pro Spallettiho svěřence vše začalo hroutit ještě před De Rossiho bezhlavým výpadem na holeň Maxiho Pereiry. Hned zkraje domácího zápasu AS Řím inkasovalo kvůli nekoncentraci defenzivní linie. Druhý gól pak pro změnu umožnil Szczesnyho špatně vyhodnocený výběh z brány. Třetí hřebíček do rakve záhy přidal Corona.

"Není možné v obou utkáních předkola jít do deseti už po 40 minutách," hořekoval po závěrečném hvizdu Luciano Spalletti. "Mohl bych jmenovat seznam zápasů ze sezony 2015/16, kde jsme nedostali žádnou červenou kartu. Tohle je pro mě nové. A jako první byli vylučováni zkušení, kvalitní hráči," kroutil hlavou holohlavý kouč.

Daniele De Rossi včera přímou červenou kartu inkasoval poprvé od ledna 2014. Už teď (a jenom včera) Římané dosáhli stejného počtu vyloučení bez jakéhokoliv varování jako v celé předešlé sezoně, kdy takto do sprch předčasně mířili Džeko s Maiconem.

"Ty tři červené karty byly naivní, v minulé sezoně bylo naší charakteristikou zakončovat zápasy o 11 lidech. Nedávali jsme rozhodčím šance nás vylučovat. Teď se to stává často a já nechápu proč, mohli jsme být mnohem klidnější," reagoval Spalletti na přestupky De Rossiho a Emersona.

Vzhledem ke kapitánovu vyloučení po pouhých 39 minutách hry lze zpětně spekulovat nad správností jeho výjimečného zařazení do obranné linie, Spalletti by však dle svých slov před výkopem nic neměnil.

"K duelu jsme dospěli s několika zraněními a já De Rossiho postavil na stopera, protože lépe podrží míč a má na tu pozici kvality. S ohledem na to, jak přistupuje ke své roli v záloze, by to klidně mohla být jeho budoucí primární úloha," míní dvojnásobný kouč sezony Serie A (2006, 2007).

"Příliš často jsme ztráceli balon skrze hloupé chyby, které byly nevynucené, a to Portu pomohlo dostat se do zápasu a uvelebit se. My jsme se postupně stávali frustrovanými," rozhazoval dále rukama Spalletti, jehož svěřence nyní čeká boj ve skupinové fázi Evropské ligy.

Tam Giallorossi naposledy figurovali před dlouhými sedmi lety, na konci první trenérovy štace u římského celku.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (99)

Přidat komentář
Free_player

Ani mě to nepřekvapuje ...

Reagovat
dextroza_m

To je ten ultra silný tým, který Real vyřadil v cestě za LM, o kterém mluví jejich fans...

Reagovat
Riviera Kid

Clanek o AS a ty stejně zmínis Real to už je vážně debilita.

Reagovat
ryzskej

Fanoušek Barcelony. To hovoří za vše.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
livefan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
janinho

ma tvoja diagnoza aj meno? chlapce, teba treba fakt len polutovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Realofobie.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Nihilister

Tohle je už fakt nemoc

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
CHONG

Tohle už není ani křeč, to je hotová agónie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salaminoo

Porto skvěle, mají sympatický tým

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pinturicchio

Sympatie jsou subjektivní věc, ale nechápu, čím by zdržující, simulující, provokující, zákeřné Porto mělo být sympatické.

Reagovat
Puskas

Simuluje a zdržuje hromada týmů, čímž nijak neomlouvám Porto.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Alberto Aquilani

akože, naši hrali jak prasata, zrovna ja by som sa ozývať nemal, ale Porto zdržovalo a simulovalo ešte aj v presilovke o 2, dpč

Reagovat
10

hráli to jak Portugalsko na ME

Reagovat
Pinturicchio

Nechtěl jsem vyvolávat flejmy, ale chtěl jsem napsat "Portugalci, no".

Reagovat
10

tady jim stejně nikdo nefandil, ne?

Reagovat
Pinturicchio

Fans Realu, řekl bych.

Reagovat
10

ty jim fandili jen do 25. minuty, než se zranil Ronaldo

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
CHONG

Ale prd, ještě tam byl Pepe

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
madridcan

Ja...od roku 2004 oblubena repre s Francuzskom. Po odchode Zidana uz ostali sami

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hector17

Ale jejich vedení podporuje uprchlíky

Reagovat
Emmett Brown

Ako fanusik AS som si uz za tie roky zvykol, ze kazdy rok musi byt aspon jeden zahanbujuci vysledok. V prvom zapase mohlo byt za 30 minut 3:0 pre Rim a bolo by vymaľované, miesto toho sprosta cervena Vermaelena a strach aspon o remizu. Druhy zapas ustrachany zaciatok a ked sme zacinali mat tlak, De Rossi sa zase raz predviedol. V istych pasážach dvojzapasu bolo vidno ze kvalita je na strane AS, ale v bojovnosti jednoznacne viedlo Porto, hoci ta bojovnost hranicila miestami so zakernostou. Kazdopadne obe cervene karty oprávnené za primitivne zakroky na polovici supera, to nema obdobu. U Rima to bolo vzdy aj v hlavach, nikdy nezvlada dolezite zapasy, ani v lige. Bohuzial sme si postup vazne za tie výkony nezasluzili.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimalne Herrera nemal dohrať, zákerné hovado.

Reagovat
Kornovec

skoda, dva italske tymy v LM je malo a AS tam melo byt, aspon Iker prida dalsi starty. ale zapas demence. nejlepsi bylo, jak komentator na O2 rekl, ze od De Rossiho slo o zakrok, ktery by od nej absolutne necekal. to jsem myslel, ze se poseru smichy, asi videl hrat Dana poprve

Reagovat
REPLIKATOR

Žádné překvapení, prostě tvrdá realita.

Aspoň neudělají v LM podobnou ostudu jako loni.

Reagovat
Alberto Aquilani

Nevadí, ale dresy máme znova pekné

Reagovat
Alberto Aquilani

No, ale vážne. Tesne pred vylúčením De Rossiho som si hovoril, že to v druhom polčase otočíme. Síce sme hrali zle, ale stále som veril, že ten druhý polčas bude úplne iný, rovnako ako proti Udinese. A keď už nič iné, je na lavici aspoň Faraon či Totti, čo ma uspokojovalo. Celý ten dvojzápas zabil capitan futuro. Ja som nebol nasraný na Vermeaelena, bol to prvý jeho zápas a jeho faul bol po chybe, kedy o tom, že fauluje hráča asi nevedel. Ale De Rossi, aka najskúsenejší hráč toto robiť nemôže. Koľkáta je to blbosť od neho? Čítal som dobrý koment na fb od Taliána, že dokedy mu to budeme tolerovať? Emerson to pak už proste nezvládol.

Na druhú stranu, opakujem sa znova, ale hráči ako Nainggolan, Strootman či Perotti ukázali, že sú to skvelí hráči a na tom ihrisku makajú pre team. Aj v deviatich ludoch sme boli lepší ako Porto. Nainggolan bol jeden okamih na súperovej 16ke a o 10 sekúnd nato zabránil gólu sklzom pred Szczesnym.

Netrúfam si teraz povedať, ako bude vyzerať sezóna, stále však platí to, čo som písal, že ten team je silný!!! BTW, snad príde ten Borja.

Reagovat
smazaný uživatel

to že budete bez LM může přispět k odchodu Paredese, že?

Reagovat
Alberto Aquilani

neviem, píše sa o príchode Borju, s ktorým sa "čakalo" práve na postup do LM (OH, WAIT). Nám aj s Peredesom ešte minimálne 1 záložník chýba, ak by odišiel a prišiel Borja, nič by to nemenilo.

Reagovat
smazaný uživatel

a co ta finanční fair play? bez peněz z LM to bude těžký

Reagovat
olis

hostovania to istia

Reagovat
Alberto Aquilani

ja sa v tom vôbec nevyznám, ale budúcu sezónu predajú Manolasa, ak sa to nestihne ešte teraz, ktovie, čo to vypadnutie spraví....

Reagovat
10

proti Udine to taky odemkla až penalta po ofsajdu, do tý doby to nebyla žádná sláva...

De Rossi je takový ztělesnění římských failů, jakkoliv to může částečně znít nespravedlivě...

Reagovat
Alberto Aquilani

no, úplne nesúhlasím, od začiatku polčasu bolo vidieť, že hrajú lepšie, tiež tam boli nejaké taktiické zmeny v zálohe. Ale samozrejme, po tom prvom góle sa to zlomilo. Rím hlavne aj v zápasoch keď hrá zle si tie šance vypracuváva... to či ich premieňa je vec druhá

Reagovat
10

Právě na to jste dojeli i s Portem, ty si sice po poločase u nich chválil spolupráci Džeka se Salahem, ale tyvoe co tam ty dva matláci nedali..? Nedáš-dostaneš je asi největší klišé ve fotbale, ale zároveň je zdaleka nejpravdivější, těch případů co to potvrzují vidíš každý kolo X. Roma má ty zápasy jak přes kopírák, nejviditelnější to je práve v LM. Salah s Džekem nedají svoje velký šance, tým začne být nejistej, z toho přijdou šance soupeře, často i gól, a celá hra AS se zboří jak domeček z karet...

Reagovat
smazaný uživatel

Problémom AS je Džeko v útoku a poliak v bráne

Reagovat
olis

toto uz je prekliatie alebo neviem

AS mohlo v prvom zapase za pol hodinu vsetko rozhodnut ale od tej pol hodiny to bola slabota

nejak tie kluby nevedia nacasovat formu a mozu zacat pripravu hocikedy, ako keby im bolo treba zopar ostrych zapasov na rozbeh, zas na druhej strane tie vysledky AS v LM celkovo nie su velmi dobre

Reagovat
fantomas

Letošní AS je zrovna docela freak, ale nebude to mít celkově (to načasování formy...) co dočinění s tim, že v Itálii liga začíná nejpozději ze všech top soutěží?

Reagovat
maras93

Německá liga začíná týden po italské a Gladbach hrál minulý týden i tak pěkně.

Reagovat
fantomas

A nebejvávalo to náhodou opačně? Mám zafixováno, že italská začínala po německý.

Reagovat
El Campeon

Já myslím,že jo.Nejpozději začínaly Italové a Spanelove?

Reagovat
maras93

Koukal jsem na to a máš pravdu. Nevím, proč letos v Německu začínají až týden po italské.

Reagovat
smazaný uživatel

Italie i Španělsko začinalo vždy posledni vikend v srpnu. Německa tak prvni druhej tyden v srpnu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
CubONE

Tento rok zacinala La Liga aj Serie A o tyzden skor nez zvycajne, hned mi to nesedelo. Vacsinou sa hral len jeden zapas ligy pred repre pauzou.

Reagovat
olis

neviem kedy presne zacinaju ostatne ligy ale pre taliansky tim ktory hra posledne predkolo je to vzdy prvy ostry zapas v sezone

Reagovat
Manik...

Porto

Pryč s italskými kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Largo

Reagovat
Koubinhor

děs běs, de rossi byl vždycky křápnutý, včera to opět potvrdil... jižani hrají uplakaný fotbal, nic méně ty zákroky byly v plný palbě přímo na holeň, takže červená obhajitelná....

Je to škoda, postup AS mi přišel jasný kór po prvním zápase....

život jde dál, ale je to škoda hlavně skrz koeficienty...

Ale za tu blámaž co hráli v CL minulý rok si to zaslouží - s tím borisovem to byl legendární match

Reagovat
Largo

Treti nedal Layun ale Corona.

Reagovat
smazaný uživatel

Žel nelze čekat, že je potáhnou vyhořelí hráči jako Szczesny Vermaelen, Džeko a další, kteří se ve svých starých klubech neprosadili.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
El Campeon

A italském koeficient půjde i tuhle sezonu do ... jednou dopadnou tak,že do LM půjde jen mistr a 2.tým tabulky půjde do předkola

Reagovat
El Campeon

*italský

Reagovat
smazaný uživatel

To se nestane.

Reagovat
olis

ako keby AS v EL koeficient nahrat nemohlo

Reagovat
Manik...

Záleží jak se k tomu postaví ...

Reagovat
Alberto Aquilani

ako Marika Gombittová...

Reagovat
Largo

Presne

Reagovat
Shevchenko

Dobré hovno jsi napsal. I tak je Serie A s přehledem 4. nejlepší soutěž.

Reagovat
El Campeon

Nemusí trvat věčně

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Emmett Brown

A kto by ju akoze mal predbehnut? Absolutne ziadna liga sa nechyta na tie styri.

Reagovat
El Campeon

No tak jako nejspíš je to utopie,ale není to nemožný.

Reagovat
Alberto Aquilani

Najviac by som bral do zálohy Schweinsteigera. United chcú zaňho asi tak 15 deka čabajky.

Reagovat
Pipo123

Veď má 120 kg, navyše je často out kvôli zraneniam, bol by to zase risk

Reagovat
Alberto Aquilani

Za 2 mega? Hele pipo, vieš že ťa ľúúúbim, ale ty máš niekedy takú tendenciu zveličovať, človeče Cavani je kopyto (nevyšiel mu 1. zápas v sezóne, no hrúza, inak dal v Naples za 3 sezóny asi 100 gólov), Schweini bol ešte 2 roky dozadu absolútna svetová špička, navyše je to Nemec a tí majú tú "dobrú mentalitu". Na vyplnenie zálohy ideálny...

Reagovat
Emmett Brown

"bol ešte 2 roky dozadu absolútna svetová špička"

Takýchto hráčov zopár už máme, nestačí?

Reagovat
Pipo123

Cavanimu nevyšlo toľko zápasov že až až, ten ma stál viac penazí na bete než som zarobil mesačne v práci Ne teraz vážne, je toto správna cesta pre kluby v Serii A ? Nie je na čase dávať šancu odchovancom ako kupovať často zranených hráčov za drahé pálky či platy ? Kurva už len to AC mohlo stým rozpočtom na platy niečo vymyslieť a začať nejakú koncepciu, vy to isté, já ako fanúšik Lazia nemôžem nič moc vravieť, my sme piča klub v danej situácii. Ale chcelo by to už niečo do budúcna budovať, Basti je krátkodobé riešenie ktoré pri neúčasti v LM nemá ani zmysel.

Reagovat
Alberto Aquilani

Basti by prišiel s tým, že by zostal Paredes predsa. AS potrebuje teraz 4 vyrovnaných pivotov pred obranou (Radju počítam ako "trequartistu" a Vainquera nepočítam). Paredes je mladý,Strootmanovi je tiež "len" 26. S týmto by som si starosti vôbec nerobil, navyše AS nie je klub, kde ti zahraniční hráči zostannú dlhodobo. Rím potrebuje niekoho o level vyššie, ako je Vainquer, čo Basti splňuje, Ale ako som písal, bral by som aj Borju, akurát že stojí hrozne veľa, na to, že má 31.

Reagovat
madridcan

Rim tam bude chybat, ale treba sa nato pozriet z pohladu, ze by Seria A mohla mat vdaka Rimu zaujimavy naboj. Tim nato maju.

Reagovat
smazaný uživatel

Naboj by měla i tak, LM neLM.

Reagovat
madridcan

O titul. Takto sa sustredia na ligu a EL odkope becko

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho mě nic nevykolejilo jako tohle. Po tom zápase v Portu jsem takový průběh teda nečekal a po tom ligovém výsledku AS už absolutně ne. Opět se nedočkáme 3 týmů v LM :/

Reagovat
cink

Myslim, ze příští rok má Juve dobrou šanci tím predkolem projít.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo ma to nijako neprekvapuje?

Reagovat
Emmett Brown

Som nasratý, ale ani ja nie som az tak šokovaný, Rim bol vzdy muzstvo bez vitaznej mentality, aj preto mame len tri tituly a trinast druhych miest v SA.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď aj to je jeden s dôvodov, prečo viete Juventus prenasledovať ani nie polku sezóny... ani sa ti nečudujem, že ťa to serie. Dalo sa to čakať.

Reagovat
smazaný uživatel

Karol Marko to vcera silne vystihol, ked povedal, ze Rím je mužstvo, ktoré si vie najlepsie dojebat zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele