Hráči se neumí soustředit celých 90 minut, mrzelo kouče Uhrina

19.08.2016, 09:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (65)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda kocifeontu

Reagovat
smazaný uživatel

koeficient

Reagovat
lada.sp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Reagovat
pawelFCB

Snad bodu v poharech alespon tri tymy

Reagovat
lada.sp

a jeje sekta milovníků koeficientu dorazila

Reagovat
jsemdement

Spis si to ted fanousci Sparty chteji "uzit".

Reagovat
didosh

No tak od toho si trenér voe...

Reagovat
cepinzcegamy

přesně. Hráči se neumí soustředit, hráči nedodrželi taktické pokyny, hráči nehráli naplno... co zápas, to takováhle výmluva. Jednou to teda svedl na průjmy. Jako ten frajer dostává hotový, zajetý hráče. On je nemá učit, že se hraje uvnitř nalajnovanýho čtverce a že nahrávat se má svým, že když do toho kopneš hodně, tak to letí dál. Možná může dovednosti pilovat (10%), fyzičku (20% dejme tomu), taktiku třeba u přímáků či přechodů do útoku (20%) ale těch důležitých 50% je rozděleno do dvou věcí - příprava na zápas na konkrtétní styl soupeře + nějaké specifikum vlastního týmu (celková strategie, systém) a couching se vším, co tohle odporný slovo znamená - tj. aby hráči věděli co kdo má dělat, aby do zápasu dali všechno na místo toho, že to odchodí a těší se na diskošku a playstation. Uhrin? Nikdo neví, co má hrát, alibistický nahrávky ve smyslu "ať to nezkurvím já, ale někdo jinej" a nulová reakce na aktuální situaci. Dostanou fíka a rozloží se

Reagovat
Kostomlat

obdélníku

Reagovat
cepinzcegamy

kurva. I když teoreticky může být hřiště 90x90

Reagovat
didosh

Naprosto doslovné a přesné...

Reagovat
pepinho2

Ščasný, Uhrin, to je strašný, co to teď trénuje za trenéry

Reagovat
smazaný uživatel

A to si jeste slusnej

Reagovat
JacksLFC

Pivarník stejný terno

Reagovat
Josifek

Reagovat
db18

Ten je u nás aspoň krátce a někteří hráči pořád nechápou, jak mají bránit...

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
C-M@ster

Pivarníka bych nezatracoval, je tam chvilku.

Reagovat
db18

Reagovat
cristiano.K.

po golu se totálně sesypali, přitom první poločas byli lepší. Nejvíc mě zaráží, že jsme si nevypracovali jedinou šanci po zemi. V podstatě jsme měli tři golové hlavičky,ale ani jedna neskončila v síti.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mě spíš zaráží ta fyzická nepřipravenost. Kenia vydrží v tempu sotva poločas, Švento včera asi dvacet minut, van Kessel se prochází celý zápas. Žádný lídr, Bílek stačí sotva na ligu. Pořád nějaký výmluvy na hodně nováčků, ale takový Trpišovský skládá v Liberci nový tým každý půlrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty výmluvy na "nezkušenost" jsou fakt nejvíc, ono to vůbec o zkušenosti není. Je to jen a jen o kvalitě. A uvádíš krásný příklad, Liberec to rok od roku lepí nováčky a hráči z druhé ligy a hele, ono to jde

Reagovat
didosh

Reagovat
dextroza_m

Di do prdele Jardo...

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil by som, ak by sa o koncentrácií hovorilo po jednom inkasovanom góle na konci zápasu. Ale prehrať rozdielom triedy po takom valci v druhom polčase, tak si nemyslím, že by nekoncentrácia zohrala významnú rolu.

Reagovat
smazaný uživatel

... a proto tam má být trenér, co je to naučí.

Reagovat
inbloom

Musím říct, že první poločas mě Slavia strašně překvapila, hrála opravdu velmi dobře. U Andrlechtu je jasně vidět, že i na této urovni jsou týmy, které jsou hodně nevyrovnané, protože dopředu mají obrovskou kvalitu, obrana ale byla na urovni české ligy, tam se šlo prosadit. To, že trenér řekne, že je mužstvo nekoncetrované jde jasně za ním, tohle nechápu. Hlavně si třeba všimněte před třetím golem to "nasazení" jak chtěla Slavia získat balon, to byla od Andrlechtu kombinace v chůzi a my jsme od nich 5 metrů a koukám co udělají...to je příšerný

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon Liberec nezklamal

Reagovat
Murtago

Liberec překvapil, Sparta nezklamala

Reagovat
didosh

Tak že remiza je ok?

Reagovat
Murtago

Druhej tým Dánska, remíza venku je podle mě solidní výsledek

Reagovat
Murtago

ikdyž 1:1 by bylo samozřejmě lepší

Reagovat
papanegra

máte je platit podle vyhraných zápasů...

prohra nic..

remíza pulka mzdy

výhra celá mzda

Reagovat
dextroza_m

By jsme je potkávali u nádraží s nataženýma rukama v sedě a kloboukem položeným před něma...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hroutil

bože to je tragéd

Reagovat
smazaný uživatel

Tielmans je zničil

Reagovat
Langi

jednomu nesedí role favorita...druhý se neumí soustředit 90 minut...třetí nic nepředvedl ale potřebuje si hlavně vyčistit hlavu ...letos hrozná komedie od všech kromě Liberce...nikdo z nich zatím nepodal výkon ani na tu EL a Sparta i Slavie předvedli dokonalou devalvaci celé minulé sezóny a dojebali si to kompletně už v půlce srpna...ted se hlavně v lize umístit na 2.-4. místě ať za rok můžete, spolu s Boleslaví, shořet na novo

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas ze strany Slavie nadprůměrný, víc ze současného kádru asi nešlo vycucnout. Švento a Frydrych měli ke gólu opravdu blízko, ale bohužel. Těšil jsem se na druhý poločas, ale po třetím gólu jsem vypínal zápas ... Mimochodem úžasná trefa

Reagovat
Bakary3

Tahni uz !

Jen za vyrok, ze s 0:0 bude spokojenej, by mel letet.

Reagovat
smazaný uživatel

To je furt stejna pisnicka. Celej zapas tam cumi jak vocas s rukama v kapsach a ceka na konec zapasu. Strida ke konci zapasu, k tomu nekolikrat nesmyslne. Cekam ze da zase defenzivni sestavu proti Pribrami jako proti Jihlave

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že nakoupíte za x milionů posily a všichni průměrácí. Místo toho jste měli narvat peníze do mládeže a scoutingu. S tímto materiálem budete těžko schopný něco uhrát na evropské scéně.

Reagovat
Logan

Uhrine, ty seš dement, to je neuvěřitelný

A to jsem byl v poločase po dlouhý době fakt spokojenej a těšil se na druhou půli ...

kdyby hráči hráli fyzicky náročnej fotbal a v 70. minutě fyzicky odešli, asi to dokážu pochopit, ale jak můžouo po 15 minutový přestávce přestat běhat, kurva?!

Reagovat
smazaný uživatel

A článek o Trenčínu nebude?!

Reagovat
smazaný uživatel

Český šovinismus, nic jiného!

Reagovat
Nihilister

Tohle si redakce nemůže dovolit

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dovolím si sem zkopírovat jeden příspěvek uživatele dropt ze SN, který z mýho pohledu přesně vystihuje situaci.

Na utkání s Andrlechtem jsem se moc těšil především proto, že to byl první soupeř, který nás mohl pořádně prověřit a ukázat, jak na tom vlastně jsme, což se taky stalo. Z prohry bych si nedělal hlavu, teď je nejdůležitější, abychom správně vyhodnotili, co nám zápas ukázal a mohli se tak posunout vpřed. Mne ukázal zápas následující:

1) Shoda okolností (zranění Ščuka, vykartování Hušbauera, tragický/z formy Souček, zranění Mikuly) donutila Uhrina změnit sestavu, především středovou trojici. Výsledek? Vynikající první poločas, který poodhalil náš skutečný potenciál a za které lze pochválit téměř všechny. Svými výkony nás držel především střed v čele s Keniou a Barákem, kteří dokázali udržet a rozdat míče. Díky nim jsme nejen kompaktně bránili, ale byli i nebezpeční vpřed. Vyzdvihnout za výkony v prvním poločase rovněž zaslouží Ngadeu-Ngadui a Frydrych.

2) Přesto i v prvním poločase se mi pár věcí nelíbilo a to především návrat některých hráčů za balón po ztrátě míče. Když si vzpomenu na Karabach proti Plzni, tak kterýkoli hráč Karabachu po ztrátě míče okamžitě sprintoval do své pozice a vydrželi to takhle 90 minut. Švento s van Kesselem to nezvládali už v prvním poločase a několikrát se zapomněli vpředu bez většího zájmu o rychlý návrat bez ohledu na to, že soupeři otvírali křídelní prostory, ve kterých je silný. Takhle se podle mne o postup do základní skupiny EL nebojuje!

Otázkou je co je příčinou? Jde o to, že na to nemají fyzicky nebo že jim to nikdo necpe do hlavy?

3) Druhý poločas byl proti tomu prvnímu jako den a noc. Připadalo mi, jako kdybychom v šatně vytuhli a navíc ztratili koncentraci (nejvíce Deli). Mnoho z Vás tu píše, že Andrlecht přepnul na vyšší rychlost. Mne to tak na stadionu nepřišlo. Já jsem viděl, že jsme to byli především mi, kdo odešel a to fyzicky i v hlavě. Náš pohyb bez míče byl mnohem horší, najednou jsme je nedostupovali, při zisku míče byla pomalá nabídka, zkrátka ten kompaktní blok z první půle byl ten tam a začali se hromadit chyby. Od první minuty polovina týmu tahala nohy a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat.

Hráči, kteří fyzicky odešli: Švento, Kenia, Barák, Ngadeu-Ngadui, Deli, Bílek + van Kessel, který se pohyboval pořád stejně a Frydrycha v tom opakovaně nechával koupat.

4) Po prvním gólu navíc nastala další pro mne nepochopitelná věc. Hráči to zabalili. Za sebe to vůbec nemohu pochopit. Vždyť měli před sebou ještě 40 minut, v prvním poločase byli lepší a nebezpečnější a navíc se hraje na dva zápasy, tak jak je možné, že 1 gól je místo vyburcování takhle uzemní?

Přičítám to špatné mentální přípravě a nesmyslným řečím a postojům trenéra před zápasem i během něj. Nedokážu si představit, že by se něco podobného stalo týmu, který by přijal roli outsidera, který může jen překvapit a který je smířený s tím, že i přes veškerou snahu nedostat gól se může stát, že od tak silného mančaftu jakým Andrlecht je gól dostane. Stát se to mohlo a s respektem k síle soupeře to bylo i pravděpodobné, a proto to nemá být důvodem k psychickému zhroucení, zvlášť když jsme si celý první poločas dokazovali, že s nimi můžeme hrát a můžeme jim dát gól.

S Rio Ave jsem psal, že to byla sázka na jednu kartu, která vyšla. Zde bohužel vidím stejnou sázku na jednu kartu (mentální), která se nám ve 49. minutě rozpadla.

Ještě taková paralela. Všimli jste si, co nastalo, když jsme dostali gól?

Uhrin se vzdal a odevzdaně seděl na střídačce. Zhroutila se mu představa, že gól nedostaneme.

Hráči se vzdaly a odevzdaně pobíhali po hřišti. Zhroutila se jim představa, že gól nedostaneme.

Jaký z toho plyne pro mě závěr? (mimochodem opakuji to tu už po několikáté)

a) Měli bychom důkladně přezkoumat tréninkový proces či předzápasovou rozcvičku, protože hráči nejsou fyzicky připravení na dnešní fotbal, který je o četném opakování krátkých a středních sprintů.

b) Trenér je špatný psycholog, lídr i stratég.

psycholog - hráči ztrácí koncentraci a často bez ní vstupují už i do zápasů

lídr - nezvládá být pozitivní klidnou silou, o kterou se tým může opřít, naopak na hráče zbytečně dává a přenáší tlak a vlastní obavy. Nevěří do poslední minuty!

stratég - na sestavě nevidím pozitivní zásluhu, van Kessela nechává se pořád trápit na krajní záloze, díky čemuž hrajeme o deseti a střídání jsem nepochopil, protože na Barákovi s Keniou i přes jejich únavu stála veškerá hra směrem dopředu, na střídání bylo mnoho jiných adeptů a hlavně na hřiště měl přijít Mihalík.

Pokud má zůstat, je potřeba, aby k týmu přišel někdo, kdo to bude alespoň částečně kompenzovat.

Reagovat
Logan

do bodky ... sám jsem si byl zvědav a dokonce se těšil, jak budeme hrát bez Pepíka, a takový výkn jako v prvním poločase jsme s ním v sestavě nezahráli ani jednou ... bohužel o víkendu bude zase na place

Reagovat
smazaný uživatel

Švento přišel s takovou aurou, že mi na tom hřišti přijde, že si myslí, že se ten výkon nějak tak sám udělá a jen si to tu už odkope. To co ho dříve zdobilo, tak takového zatím nic neukázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Švento nikdy úplně hvězda nebyl. Jasně, je to reperezentant Slovenska, ale to Ďuriš nebo Hrošovský taky.

Reagovat
jsemdement

Tak co si pamatuju, Svento tak nejak brousil lajnu v dobach, kdy to nebylo bezny pro krajniho beka, tak z toho sbiral kredit. Dal jsem ho moc nesledoval a tak.

Reagovat
Mata

Reagovat
Bakary3

Jenze beka hral az v salzburgu, ve slavii hral kridlo.

Reagovat
JacksLFC

až na ty neskutečný hrubky má pravdu

Uhrin neni trenér top kvalit, to i Franz by udělal s tímto kádrem větší bum jak tento ňouma.... Největší hate by měl dostat van Kessel, možná to neni jeho primární role, ale ten kluk se v životě nevrátí se svým hráčem a to nemluvim o úspěšnosti 1v1 tak 8%

Reagovat
smazaný uživatel

podpis a razítko

Reagovat
placa

Ale po tom prvním golu naprosto serval tusim Borila a jakoze hodne nahlas az potom uz rezignovane sednul na lavicku

Reagovat
dantetomas

He, on je to taky Mourinho naruby - prenasa tlak zo seba na hracov

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
milan78

proč jsou tady dva negativní články o tom, proč to nejde ??? koubek + uhrin a o LIBERCI ŽE TO JDE ANI ZMÍNKA ? k dnešku...

Reagovat
KingMaster13

Na to co naše týmy předvádí je skoro zázrak že bychom mohli mít v EL 3 týmy Hold od nás nemohl nikdo moc čekat. Postoupili jsme přes nasazený Rio a krom zápasu v Talinu to od nás žádná ostuda nebyla. Boleslav zklamala třeba víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jó Boleslav, to je teda měřítko

Reagovat
REPLIKATOR

Tak v prvé řadě by se měl trenér soustředit celých 90 minut.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele