Hráčem roku v PL je Hazard, manažerem Mourinho

22.05.2015, 10:04
Aktuality
Anglické lize letos vládla Chelsea a její dominanci potvrdila i ocenění pro nejlepšího manažera a hráče Premier League pro sezonu 2014/2015. Mezi kormidelníky se uznání dostalo Josému Mourinhovi, další individuální trofej si pak do své sbírky může přidat záložník Eden Hazard...

O oceněních rozhodovalo hlasování odborníků, mezi něž patří novináři nebo bývalí hráči. Zajímavostí je, že Mourinho s Hazardem dostali ocenění, aniž by se jeden z nich stal manažerem respektive hráčem měsíce.

Portugalský lodivod letos dovedl Chelsea k mistrovskému titulu a navrch přidal Ligový pohár. V užší nominaci byli jeho konkurenty Ronald Koeman (Southampton), Garry Monk (Swansea), Nigel Pearson (Leicester) a Arsene Wenger (Arsenal).

Belgický reprezentant k triumfu Blues v Premier League přispěl čtrnácti góly, dalších osm svým spoluhráčům připravil a hráčem roku ho v uplynulých dnech zvolila už jak hráčská, tak i novinářská asociace. Společně s ním byli v osmičlenné nominaci další hráči Chelsea John Terry, Cesc Fabregas a Nemanja Matić, dále pak Sergio Agüero (Manchester City), David de Gea (Manchester United), Harry Kane (Tottenham) a Alexis Sánchez (Arsenal).

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (302)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele