Hotovo, Bale přestupuje z Tottenhamu do Realu Madrid

01.09.2013, 20:45
Aktuality
V předposlední den přestupového okna byl definitivně doladěn pravděpodobně nejdražší transfer v historii. Gareth Bale podle očekávání odchází z Tottenhamu do Realu Madrid, který vše potvrdil na svém webu. Přestupová částka oznámena nebyla, údajně ale činí rovných sto milionů eur...

"Gareth Bale je novým hráčem Realu Madrid. Los Blancos tak získávají jednoho z nejlepších fotbalistů na světě," stojí v oficiálním prohlášení Bílého baletu.

Bale je s novým zaměstnavatelem dohodnutý na šestileté smlouvě, která bude podepsána, jen co hráč podstoupí obligátní zdravotní prohlídku. Na Santiago Bernabéu bude čtyřiadvacetiletý fotbalista představen zítra ve 13 hodin CET a údajně si zde bude vydělávat sedm milionů eur ročně.

"Nikdy asi není vhodný čas odcházet z klubu, kde jsem se cítil skvěle a hrál zatím svůj nejlepší fotbal. Znám mnoho hráčů, kteří mluví o tom, jak jdou do klubu svých dětských snů a já musím přiznat, že pro mě je právě tento přesun tím splněným snem," prohlásil Bale pro internetové stránky Tottenhamu.

Waleský reprezentant opouští londýnský klub po výjimečné sezóně, během které nastřílel šestadvacet branek a byl zvolen nejlepším hráčem ročníku Premier League. Na White Hart Lane působil od roku 2007, kdy ho Spurs získali za deset milionů liber ze Southamptonu.

Podle informací BBC Real Madrid do Londýna pošle přesně sto milionů eur, čímž by překonal vlastní rekord stanovený v roce 2009, kdy o šest milionů eur méně zaplatil Manchesteru United za portugalského křídelníka Cristiana Ronalda.

Autor: Petr Vaněček / realmadrid.com, bbc.co.uk, čtk

Komentáře (1676)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele