Hilton se po odchodu z Montpellieru rozhodl ukončit kariéru

02.07.2021, 09:36
Aktuality
O svého nejstaršího hráče přišla francouzská nejvyšší soutěž. Již 43letý Vitorino Hilton nedostal novou smlouvu v Montpellieru a nového chlebodárce si nakonec hledat nebude, rozhodl se pověsil kopačky na hřebík...

"Tento sport mi dal spoustu krásných věcí a já jsem mu věnoval 24 let plných lásky. Stále mi to láme srdce, když pomyslím na to, že už nejsem profesionálním fotbalistou," napsal na sociálních sítích.

Brazilec začínal s velkým fotbalem ve vlasti, kde ho zaměstnávaly Chapecoense a Paraná, v Evropě oblékal dresy Servette, Bastie, RC Lens a Marseille, posledních deset sezon strávil v Montpellieru.

"Tento klub mi dal příležitost, abych si mohl splnit sen a hrát do čtyřiceti let. A dostalo se mi ještě mnohem více, než o čem jsem snil," poděkoval Montpellieru.

Hilton v Ligue 1 odehrál celkem 512 zápasů a stanovil rekord mezi zahraničními fotbalisty. Ve své sbírce má dva mistrovské tituly, jednou se radoval z triumfu v Coupe de la Ligue.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
cetto

Ten pocit, když kupuješ hráče za zenitem, aby ti na rok/dva vypomohl a on se místo toho stane základním kamenem tvé sestavy na dalších 10 let.

Vtip je v tom, že zhruba do čtyřiceti patřil mezi nejlepší stopery v lize. A ani loni ve 43 nebyl žádným nazdárkem.

Reagovat
Rothbard

Kupuješ?

Reagovat
Seydou Doumbia

Základ je systém. Montpellier má kvalitní herní systém ve kterém mají hráči jako Hilton pozici pro sebe přímo stvořenou. Obecně stoper na jeho pozici ve formaci 3-5-2 nemusí až tak moc běhat, proto Hilton díky svým zkušenostem, předvídáním mohl tak dlouho působit na nejvyšší úrovní.

Reagovat
Godwinson

On hrál skvěle i na čtyři vzadu, prostě když je ta herní inteligence a má to ten hráč v hlavě, jde to samo. Když jsi Kimpembe, musíš holt hodně běhat Ale zase v rodinném Montpellieru se hraje pohoda, bez stresu, klídek, to je taky něco jiného.

Reagovat
bourbon

ať se daří

Reagovat
Godwinson

Strašnej borec. Schválně jsem hledal článek, když přicházel jako odpad z Marseille, abych se mohl podívat, jak těžce mně vytřel zrak. Naštěstí nejen mně

Reagovat
Seydou Doumbia

Odkaz? Nenašel jsem.

Reagovat
Godwinson

Jo, co jsem napsal nedává smysl. Mělo tam být ještě dopsáno, že jsem ho taky nenašel Ale tak matně si pamatuju, že jsem ten příchod dost kritizoval, přestože byl zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm mohl ještě hrát...Krmencika by ještě povodil

Reagovat
Albert Rusnák ml.

V takom veku tá minutáž v Ligue 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele