Henry v další gól za Arsenal nevěřil. Teď jich chce víc

10.01.2012, 09:57
Aktuality
Thierry Henry včera prožil snový návrat do Arsenalu, kam přišel na zimní hostování z New Yorku. Francouzská legenda za necelou půlhodinu pobytu na hřišti jediným gólem rozhodla o postupu přes Leeds do dalšího kola FA Cupu a u jednoho gólu končit nechce.

Fanoušci Henrymu připravili bouřlivé přivítání a jejich modla je nezklamala. Po deseti minutách zkušený útočník skóroval, byla to jeho trefa číslo 227 za Arsenal. Emirates Stadium se otřásl v základech.

"Už jsem ani nepomyslel na to, že ještě někdy nastoupím za Arsenal, natož že vstřelím vítěznou branku. Tenhle klub miluju a doufám, že ještě nějaký gól přidám. Kéž by se mi to povedlo. Ten pocit při gólu byl překrásný," zářil Henry, který má od prosince před stadionem sochu.

34letý střelec z Arsenalu odešel v létě 2007 do Barcelony, nyní je zpět do konce února, kdy mu skončí hostování. "Vrátil jsem se do klubu jako fanoušek, je to pro mě úplně nová role, nový pocit. Vstřelit branku za tým, kterému fandíte - už vím, jak se cítí chlapci z Liverpoolu, Chelsea nebo Manchesteru United, kteří od mala fandí svému týmu," doplnil hrdina večera.

Henry po gólu okamžitě běžel za manažerem Arsene Wengerem, který měl podobnou radost. "Je to jako sen. Dnes jsme viděli fotbalovou pohádku, kterou budeme moci vyprávět dětem. Bohužel se to nestává často, ale dnes se to povedlo. Thierry předvedl svoje mistrovské zakončení, viděli jsme jeho rukopis," prohlásil Wenger.

Autor: Radim Šantrůček / sportinglife.com

Komentáře (364)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele