HAŠEK SE VRACÍ PO LETECH DO SPARTY

11.03.2005, 16:29
Aktuality
Fotbalová Sparta získala posilu. Z Liberce přišel velezkušený defenzivní záložník Martin Hašek, který v tomto klubu působil již před třemi lety. Hašek měl v Liberci amatérskou smlouvu a mohl tak změnit dres i po konci přestupního termínu. Mohl by stihnout sobotní ligový duel s Českými Budějovicemi.

Trenér Sparty Jaroslav Hřebík má s tímto hráčem velmi dobré zkušenosti, protože ho vedl právě před třemi lety. Po jeho prodeji do Rakouska se častokrát kritikové shodli, že právě tato ztráta hodně oslabila tým Sparty, a proto podávala Sparta na jaře sezóny 2001/02 slabé výkony a musela se spokojit až z druhým místem.

"Do poslední chvíle jsme jednali s Libercem o dvou alternativách. Jednou z nich byl právě Martin Hašek, druhou Jan Polák," řekl viceprezident Sparty Daniel Křestinský. Hašek podepsal s letenským klubem smlouvu do 30. 6. 2006 s jednoletou opcí ze strany Sparty. "V naší obranné fázi máme řadu mladých hráčů, které potřebujeme doplnit zkušeným hráčem a vyzrálou fotbalovou osobností. Věřím, že Martin Hašek tyto naše potřeby uspokojí a bude platnou posilou Sparty," uvedl trenér Jaroslav Hřebík.

Sparťanská stoperská dvojice podle Hřebíka v zápase s Blšany strádala, a tak by se měl Sivok z defenzivního záložníka posunout dozadu a pravě příchozí Hašek by se měl zařadit na jeho post.

Někteří lidé a odborníci ale říkají, že Hašek ve svých 35 letech na takovou výkonnost prostě nestačí a Sparta udělala špatně, když se rozhodla jej angažovat. "Bylo by moc nadnesené říct, že chceme navázat na tehdejší práci. Spíš to pro mě bude nepříjemné. Nevím, jak se zachovají fanoušci. Ale jsem dost starý na to, aby mě takový tlak rozhodil," řekl Hašek pro agenturu ČTK.

Haška čeká stěhování. Z Liberce, kde má postavený dům se mu každý den do Prahy dojíždět nechce "Zabírá to moc sil, to si nemůžu dovolit. Do Prahy se přestěhujeme i s rodinou,"dodal bratr slavného hokejového brankáře.

Autor: David Kubáň

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta - Budějky 2-1 tak start Haškovi vyšel OK

Reagovat
HOST*

Hřebík a Hašek at jdou do P----E!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele