Harry Kewell by si jednou rád zatrénoval doma v Austrálii

27.11.2016, 13:59
Aktuality
Harry Kewell strávil svá nejlepší fotbalová léta na Britských ostrovech, jako křídelník Leedsu či Liverpoolu, a v Anglii také započal svou trenérskou dráhu, když od roku 2014 vede rezervu prvoligového Watfordu. Snem australského internacionála však je koučovat zpátky doma...

Osmatřicetiletý rodák ze Sydney v Austrálii věšel kopačky na hřebík, když v A-League mezi lety 2011 a 2014 vystřídal dva melbournské kluby - Victory a Heart. Letos v říjnu pak za svůj přínos australské kopané obdržel prestižní medaili Alexe Tobina.

"Moc rád bych se k tomu dostal. Je to moje rodná země, tak proč by ne?" odpovídal vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem na otázku, zda by rád v Austrálii prorazil i jako trenér. "Je to dobrá liga, máte tam pár zajímavých mladých koučů," pokračoval v rozhovoru pro australskou Daily Football Show.

V A-League se už v tuto chvíli zaučuje několik Kewellových vrstevníků i bývalých spoluhráčů - Tony Popovic (Western Sydney), John Aloisi (Brisbane), Paul Okon (Central Coast) a Kevin Muscat (Victory). Sám Kewell je však spokojený i se svou momentální prací.

"Jsem v klubu z Premier League. V rostoucím klubu, silném klubu. Lidé, hráči, podpora, jakou tu dostáváte, je neuvěřitelná. Zázemí je skvělé. Právě jsem třeba dostal dvě nová hřiště. Tak proč bych utíkal?" nespěchá nikam majitel 56 reprezentačních startů.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
fabec1222

Australský Rosický

Reagovat
smazaný uživatel

Do Rosickýho má(měl) ještě daleko

Reagovat
Azazelo RD

Majitel repre startů.

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťák v LFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele