Gladbach počítá i hráčské ztráty, nové smlouvy nepodepíší Zakaria a Ginter

29.12.2021, 18:05
Aktuality
Matthias Ginter (© AFP)
Borussia Mönchengladbach v průběhu podzimu zostudila Bayern Mnichov, jinak ale první polovinu sezony zpackala a radost jejím fanouškům neudělaly ani povánoční zprávy. Z německého klubu nejpozději po sezoně odejdou dva důležití hráči, končící smlouvy neprodlouží obránce Matthias Ginter a záložník Denis Zakaria...

Německý reprezentant své rozhodnutí oznámil včera večer, jeho švýcarský kolega zprávu pustil do světa dnes odpoledne.

"Teď alespoň víme, s kým můžeme pro příští sezonu počítat a s kým ne. A také víme, za jakých podmínek zahájíme druhou polovinu sezony. To pro nás bylo důležité," prohlásil sportovní ředitel Hříbat Max Eberl.

25letý Zakaria přišel do Gladbachu v červenci 2017 z domovského Young Boys a jeho jméno je v souvislosti s odchodem skloňováno už delší dobu. Velký zájem měl AS Řím, už v lednu se ho dost možná pokusí přivábit Manchester City.

O dva roky starší Ginter přestupoval do Gladbachu ve stejné době z Dortmundu a sleduje ho Inter Milán, reálně vypadá stěhování do Bayernu Mnichov.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (33)

Přidat komentář
Jardman

Ten bayern si umím představit

Reagovat
db18

Já taky, jen je blbý, že by to znamenalo odchod Süleho. (na druhou stranu... ten možná bude chtít odejít sám od sebe, aby si zahrál Championship )

Reagovat
Bayern +

Nn, Tuchel si ho vezme.

Reagovat
db18

Tak to by byla ta lepší varianta ještě.

Reagovat
Bayern +

Myslíš, že Ginter by nemohol fungovať so Sülem? Podľa mňa si ho zadarmo nenecháme ujsť a tým pádom nebudeme musieť kupovať Desta. Na druhu stranu od konca Lahma by sa nám herne zišlo ofenzívne RB a mali by sme prestať tam stavať stoperov

Inak Zakaria je silové DM? Normálne rozmýšľam, že by som taký typ hráča, predsa niečo iné než Kimmich. Nevýhoda je v tom, že zas zajebeme Rocu, ktorý sa podľa mňa chytí, toho by som neodpisoval.

Reagovat
Bayern +

* taký typ hráča uvítal.

Reagovat
bayern987

Udržení Süleho by měla být priorita, ale Süle se podle mě už docela dávno rozhodl pro Anglii. Pokud by se tak stalo, tak Ginter je jasná volba - Němec, ideální věk, zkušenosti, hned by zapadl do kabiny.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Psy_cho

Süleho děsně z vedení kritizovali, byl uražený, Negelsman řekl, že ho dá do formy, znají se z Heffenheimu a že chce, aby zůstal. Ale adi to nevyjde, škoda, teď hraje dobře.

Reagovat
db18

Spíš si myslím, že by těch stoperů pak už bylo zbytečně moc. A na RB máme kromě Pavarda ještě Stanisice...

Reagovat
Bayern +

To viem, ale prečo potom naháňame Desta? Podľa mňa hlavne kvôli ofenzívnym kvalitám.

A čo ten Zakaria? Bral by si ho za Tolissa?

Reagovat
db18

Když odejde Coco a Roca, tak asi jo. A konečně se zbavíme asi Cuisance... jsem uplně zapomněl, že nám ještě patří.

Reagovat
REPLIKATOR

Ginter zpět v Dortmundu by se hodil jako sůl. Ale určitě taky skončí v Bayernu

Reagovat
andrew96

Radši si počkat na Lienharta/Schlotterbecka. Nebo snad Niakhatého?

Reagovat
FC Porto FC

Tady gladbachu uteklo 70 milionů

Reagovat
Kucka

mělo být sem

Reagovat
vilp

To ještě Adolf vyjebává s Neuhausem, který byl jejich nejhodnotnější hráč.

Reagovat
FC Porto FC

Mají štěstí že ten prodloužil do roku 2024 jinak by šel taky zdarma

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Velká chyba klubu, nechat hráče odejít zadarmo...to nikdy nepochopím, proč je neprodají min. sezonu před koncem smlouvy - bud prodluž, nebo odejdi

Reagovat
Seydou Doumbia

Buď prodluz nebo te zastrelime i celou tvou rodinu a příbuzný...nesmí se s tím tak moc srat

Reagovat
Nodi

Však teď díky koroně je to dost častý a bude to běžný že nebudou lítat ohromný přestupový částky, ale budou odcházet zadara.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba do Chelsea

Reagovat
Seydou Doumbia

Oba si umím představit v Bayernu nebo někde v týmech PL jako Chelsea, Arsenal, Spurs, Live ale i City

Reagovat
smetos

Pro chelsea idealni. Urcite nebude chtit premrstene pozadavky jako Rudiger, je to nemec takze minimalne pro Tuchela dalsi plus. Otriskany BL, vudci osobnost (jinak by pasku asi nenafasoval) a navic (za me) pohodovej typek ktery do kabiny zapadne aj cvaj. Vzhledem k tomu ze chelsea bude po sezone stavet obranu od piky tak bych o nem hodne uvazoval

Reagovat
Seydou Doumbia

A Rudiger někde jde ?

Reagovat
Bayern +

Podľa mňa po ňom pôjde Real.

Reagovat
krupa1919

Bayern nebo PSG se předpokládá

Reagovat
Psy_cho

Chce moc peněz, to asi na Bayern nevypadá.

Reagovat
Ingimir

ten jeden tím v PL čo defenzívneho záložníka (čo predpokladám že Zakaria je, nemám ho až tak nasledovaného) potrebuje ako sol si vynechal schválne?

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, půjde do Watfordu

Reagovat
Seydou Doumbia

Newcastle

Reagovat
Rudnevs

Samozrejme zamrzí prísť o tak hodnotných hráčov zadarmo. Ale možno celkovo Gladbach potrebuje trošku prestavbu, už tak rok to tam moc nešlape a ako už niekto písal, hráči už ten futbal celkovo nehrajú s chuťou. Možno to chce troška obmeniť káder a začať tak trochu odznova. Či u toho bude (zatiaľ) miliónový flop Adi, ťažko povedať, kvôli tej sume mu asi šancu ešte dajú, uvidíme čo bude ďalej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele