Gattuso po ostudě s Beneventem: Hráli jsme jako bez duše

22.04.2018, 10:35
Aktuality
Fotbalisté AC Milán si pořádně zkomplikovali cestu vysněnou účastí v Lize mistrů a naopak spíš začínají hazardovat i s postupem do evropských pohárů. Domácí porážku s Beneventem nelze nazvat jinak než ostudnou. Však se také kouč Gennaro Gattuso po ní nebál ostrých slov.

Milánští padli s beznadějně posledním celkem tabulky Serie A před vlastními fanoušky na San Siru po výsledku 0:1. A tradičně emotivního kouče Gattusa to nemohlo nechat v klidu. "Je evidentní, že tým je v útlumu. Když hrajete jako bez duše, tak se přesně takhle ztrapníte," prohlásil po utkání.

Zároveň Gattuso připustil, že za průšvih je zodpovědný i on sám "Jsem ten první, kdo nese zodpovědnost. Ale až si později ten zápas zanalyzujeme, jakékoliv alibi se nám rozpadne. Proti týmu jako je Benevento, které je sice poslední, ale hraje dobrý fotbal, nemůžete uspět bez odhodlání a bez duše," pokračoval Gattuso.

"Musíme se omluvit fanouškům. Nosíme prestižní dres a nemůžeme podávat tak trapné výkony jako dnes," dodal.

Od porážky s Juventusem poslední březnový den Milánští čtyřikrát remizovali a jejich sen o umístění v elitní čtyřce, která by je po letech zase vrátila do Ligy mistrů, se začal rozplývat. Porážka s Beneventem se zdá být posledním hřebíčkem. Na čtvrtou pozici ztrácí AC deset bodů, přičemž Lazio má zápas k dobru a do konce soutěže zbývá už jen pět kol.

A co hůř, zezadu se na šesté místo, na němž AC momentálně sedí, tlačí Atalanta. V případě vítězství v duelu s Turínem dokonce může Milán přeskočit.

"Je zřejmé, že se nám v poslední době nedaří. Jsme všude pozdě, působíme odevzdaně. Soupeře ani nedonutíme k tomu, že by musel předvést něco zvláštního, aby nás porazil," vylil si srdce Gattuso.

"Motivace tady ale pořád je. Stále hrajeme o Evropskou ligu a kromě toho jsme přece Milán. Musíme pořád hrát na vítězství. Z dnešního zápasu jsem velmi zklamaný. Nevypadali jsme vůbec jako tým, kterému by záleželo na výsledku. Benevento hraje dobře a hráče jsem varoval, že můžeme mít problémy. Teď už je pozdě litovat, že jsme něco podcenili. Na to měli hráči myslet dřív. Naší povinností je zabojovat o Evropu. Dnes jsme tak ale opravdu nevypadali," uzavřel Gattuso.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (60)

Přidat komentář
oli9

Tomu AC se už nemůže člověk ani smát

Reagovat
REPLIKATOR

Ale může

Reagovat
Kuba94

A s radostí

Reagovat
smazaný uživatel

může

Reagovat
Manik...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jediné štěstí pro AC že Benevento padá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

My tam furt máme ještě Sassuolo

Reagovat
livefan

Ta sance na LM stejne nebyla uz vubec realna.

Reagovat
smazaný uživatel

kura ,jak dlouho budou hrat take sračky,.................proč

Reagovat
j_mrazik

Fattuso.

Reagovat
REPLIKATOR

"trenér"

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér na úrovni Stramaccionoho. Nechápu, že klub jako AC Milán trénuje nýmand jako on

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
milanista9

Nechci nijak Rinha hájit ale nazvat ho nýmandem je uplně mimo přece. Nechci aby dopadnul jako Seedorf ale dát důvěru trenéru, který za sebou nemá moc zkušeností je bláhovost. Tubonýmande.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej žvást si napsal

Reagovat
milanista9

Proto se bavíme

Reagovat
Houfi

Kdyby to Benevento sbíralo body z půlky na podzim jako na jaře tak jsou v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Od ty doby, co mu dali smlouvu, tak hrajou totalni hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě můj milovaný klub opravdu začíná malinko srát

Reagovat
smazaný uživatel

mně už sere 11 let,to bylo naposled co něco vyhral a budem čekat dál a dál ,už ten Arsenal naznačil,že na to nemaji ,co by chtěli dělat v EL ne tak v LM

Reagovat
Artaxerxes

Liga nestačí?

Reagovat
smazaný uživatel

radši at hrajou jen tu ligu s tim patosem,oni by prohrali i se Spartou

Reagovat
Mrvinho

2016 Supercoppa, rozdrcený a zesměšněný Juventus

Reagovat
johan14

Si už nepamätáš titul s Ibrom?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, kamaráde... Benevento není Sparta.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Felitel

Díky za ticket Gennaro. Máš u mě pívec.

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodů ze 17 proti AC Milán. Nejlepší je, že AC mě velké plány na příští sezónu a možná ani nebude moct nakupovat. Já teď nevím, jestli přát LM více Interu nebo Laziu, Inter když bude 4,tak automaticky kupuje Rafinhu, u Lazia zase přeju hodně Inzaghimu, hrají pěkný fotbal.

Reagovat
Artaxerxes

4

Reagovat
Dejwa

Ta podobnost obou Milánských klubů je fakt úsměvná.. AC jde jak přes kopírák Interu, jen tak o rok-dva pozadu a to bude zřejmě způsobený tím, že o tuhle dobu byli víc nahoře, ikdyz možná díky Zlatanovi.. pravidelně jsem ztrácel nervy u zápasů, kde Inter do této sezóny rok co rok ztrácel cca 6 bodů s týmama, který už byly odsouzený k sestupu, tohle už snad máme za sebou.. a taky provary v přestupech jak by smet.. už aby byly oba týmy tam, kde patří, tohle je fakt ostuda.. věřím, že my už máme to nejhorší za sebou (ikdyz Ausilio..), teď je řada na AC

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Lazio taky ne utrácí velké sumy a dokáže vybudovat zajímavý kádr. Inter má teď celkem zajímavé hráče: Icardi, Perisic, Gagliardini, Vecino, Karamoh, Rafinha, Skriniar, Cancelo. Pořád se mluví o to, jak to v létě rozjet na přestupovem trhu, ale podle mě máte na papíře lepší kádr na jména než Lazio, ale Inzaghi je něco jak Klopp, hráčům, který mají talent, ale nevěří se jim zvedne sebevědomí a oni šlapou.

Reagovat
Pipo123

Všetko začína od športového riaditeľa, v Laziu svoju robotu geniálne robí Tare, vie že nemôže moc utrácať a o to viac si dôkladnejšie vyberá hráčov, naťahuje sa síce o každé euro, ale má to zmysel. V momentálnom Laziu nie je hráč čo by pri prestupe k nám stála viac než 10 miliónov eur. Inzaghi Laziu dodáva hlaď po úspechoch, čo je na jednu stranu super, no na druhú stranu on je tréner čo chce vyhrávať a raz prerastie Laziu a bude mať trošku iné ambície

Reagovat
Dejwa

Jde o to, aby se hráči jako Cancelo udrželi.. chce to jen doplnit.. a jinak celkově, když se přivedou namachrovany primadony za balík, který nic nevyhrály, tak co od toho pak čekat.. Lazio aspoň, jak píše Pipo, nedělá z těch hráčů nevím co a Inzaghi z nich dostává maximum, za což si zaslouží velkej obdiv

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bída, ale bojím se, že nepůjdeme nahoru jak vy. Ten váš majitel ty prachy měl furt, tady tomu prý hrozí, že krachne a AC připadne nějaké investiční společnosti americké a pak to teprve může být sranda

Reagovat
Dejwa

Jo tohle nezávidím.. ale pořád to je značka svetovyho kalibru, fiaskem to snad neskončí

Reagovat
smazaný uživatel

Mafie prachy sou prachy asi nešlo odolat neprohru Beneventa.

Reagovat
smazaný uživatel

I přes ty letní nákupy nemáme kádr, co by se mohl rovnat ani se špičkou Itálie prostě... Nejslabší je ten útok. Nejméně vstřeleno z první desítky týmů a nemyslím si, že by to bylo trenéry. Prostě tam není kvalita...

Reagovat
10

v Rinovi to musí pěkně vařit, jsem zvědavej na letní reakci při přestupech, protože nějak nevěřím tomu, že by si tam větší část toho kádru chtěl po takových výkonech a přístupu nechat...

Reagovat
snuff24

myslíš, že si ho tam nechají i na další sezonu ? není to jeho chyba ani v nejmenších, ale trenér je vždycky první na ráně.

Reagovat
Mrvinho

No myslím že mu právě šanci dají když teď podepsal ten kontrakt novej. To že to byla ale hrozná píčovina je jasný všem. Zas bude podzim dojebanej než to půjde trénovat po Vánocích nějakej Pirlo/Abbiati, kterému se povede 10 zápasů v řadě, my tu budeme psát jak je krize u konce, Jose vyleze z kanálu zas po roce a bude nám dělat ostudu, trenér dostane smlouvu do roku 2023 aby se na podzim pakoval jako rok před ním Gattuso. No nemiluj AC

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Lech

s Josem trefa

Reagovat
AC.Milan

amen

Reagovat
snuff24

Reagovat
Panděvova ofina

Montella hlavně nic nenakupoval. To Fassone s Mirabellim.. Jakmile vidím kdekoliv Fassoneho, tak se mi otevírá kudla v kapse. Hnusák a ještě mu z ksichtu táhne ta vychcanost. Milan udělal velkou chybu, že přitáhl tyhle dva ke korytu kor, když měli k dispozici takové peníze. Ať byl Galliani jakýkoliv, tak věřím, že by s tím naložil mnohem lépe.

Reagovat
10

Reagovat
j_mrazik

Galiani byl fantastický obchodník.

Reagovat
milanista9

Najednou

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl bych bejt v kabině AC, když tam bude nasranej Gattuso.

Reagovat
smazaný uživatel

vyškubanych vlasu na zemi

Reagovat
Kaka14

Zase začína tá fraška na konci sezony keď stratíme šancu na LM a nechceme ísť do EL

Reagovat
Mr.Jindros

Má na to a nebo ta série výher byl jen "Franta Straka" efekt?

Reagovat
REPLIKATOR

B je správně

Reagovat
milanista9

Dobře, běž si vsadit. PeloPolikátore

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Shevchenko

Bohužel první možnosti nevěří asi nikdo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele