Garcia bude jmenován trenérem Marseille

20.10.2016, 15:38
Aktuality
Marseille bude mít po příchodu nového majitele i nového trenéra. Francka Passiho na lavičce francouzského klubu nahradí Rudi Garcia, jenž souhlasil s tříletou smlouvou...

Tradiční francouzský celek za sebou nemá po obrovském letním výprodeji zrovna ideální vstup do sezóny, když z devíti ligových utkání získal pouze dvanáct bodů.

Po příchodu nového majitele Franka McCourta nastává na jihu Francie další změna na trenérském postu, kde Francka Passiho vystřídá ostřílený Rudi Garcia.

Ten naposledy vedl AS Řím, kde se dnes dohodl na ukončení smlouvy, načež souhlasil s tříletým kontraktem u Olympique. "Rudi je trenér s velkým charakterem, společně pak sdílíme stejnou vizi ohledně budoucnosti Marseille," prohlásil Frank McCourt. "Máme trenéra, který dokáže tým dovést k vítězství a těšíme se na společnou úspěšnou budoucnost," vyhlásil na adresu nového lodivoda, který má být oficiálně představen zítra.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Largo

Jooo, konečně! 10 mega dobrejch.

Ať se daří Rudlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Supr volba. Teď ještě něco udělat s tím kádrem, což bude o něco málo složitější.

Reagovat
smazaný uživatel

Thauvin > Cabella ?

Reagovat
Kucka

ne

Reagovat
Gedofrey

Zdaleka ne

Reagovat
smazaný uživatel

Super voľba, len hneď Frank v zime dokúpi nejaký lepší materiál,predsa s týmto pri všetkej úcte ani García nespraví lepšie ako 8. miesto. Ďalšie leto posilniť a veriť v skorý návrat OM do LM!

Reagovat
ryzskej

Výborná volba, jižané budou mít skvostnou koncepci.

Reagovat
Alberto Aquilani

Jeden z najnepochopitelnejších prípadov. On bol presný opak, čo sa očakávalo. Prvú sezónu výborný futbal, od začiatku pochopil, ako má v Taliansku hrať, čo od cudzincov je rarita. Ale čo sa stalo od 2. sezóny nechápem doteraz. Prestal hrať futbal, začal nakopávať lopty na Iturbeho a aj po tej ľudskej stránke zblbol.

Reagovat
danko10

Brienzina. Za všetkým hľadaj ženskú.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kvoli nej by som chápal všetko.

Reagovat
Israha

V Římě dost zklamal, ale nicotnější a méně vlivný než Passi asi být nemůže. No jsem zvědav, pořád si myslím, že tam přichází k hráčskému materiálu, který má na lepší výkony a výsledky, než má doteď. Uvidíme....

Reagovat
Langi

U me to bude porad ten priposranek z Lille, ktery se nestydel v EL skoro do vsech zapasu nasadit becko jen aby se mu hraci neunavili na ligu ...a vy asi ted budete cekat, ze Marseille zas neco predvedete i v Evrope...ale treba uz trochu vyzral v tom Rime...v ramci ligy je to dobry trener

Reagovat
Langi

A jinak...minimalne tu cast hracu, kteri maji na starosti utoceni a goly, mate papirove na dost slusne urovni

Reagovat
Israha

Jako já si furt myslím, že za jeho úspěchem v Lille stál Hazard a pár dalších (Cabaye, Gerv), co v t době měli životní formu...že to nebylo nějakým extra skvělým trenérským uměním z jeho strany. Nicméně má zkušenosti, zná ligu, navíc dostane prachy na jakés takés posily...minimálně ten tým dostane tvář a jasný herní plán. A jak říkáš, útok má solidní parametry, tam bude potřeba hlavně sehrát obranu a jasně stanovit defenzivní úkoly pro zbytek jedenáctky, toto nebyl schopný udělat Michel, a ani Passi.

Reagovat
smazaný uživatel

otázka je, kdo by byl v této situaci lepší? Já nejsem tak nadšený, ale přitom García je rozhodně jedním z toho nejlepšího na co mohl klub v situaci a na úrovni jaké je sáhnout. Rozhodně to chce investice do obrany, a dva záložníky kteří budou na vysoké úrovni. Zbytek nepálí až tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě golman, 2-3 hráče do obrany, 3 do zálohy a 2 útočníky a měl by být klid.

Reagovat
Israha

Gólman určitě, jeden krajní bek (místo Sakaie), náhradní hrot za Gomise, jedno křídlo (Thauvin a N'Jie zatím základ, Alessandrini podle formy a tenhle nový by byl místo Sarra) a možná jedno AM, za Cabellu tam není nikdo. Střed Lass, Anguissa, Machach, Vainqueur stačí, podle mě, stopeři taky, co došel Fanni.

Reagovat
smazaný uživatel

A co myslíš, kdo by byl lepší volba než Rudi? myslím někdo reálný.

Reagovat
Israha

Blanc. Byl v lize ještě nedávno, končil na relativně úspěšné vlně (na rozdíl od Rudiho), navíc mi přijde lepší taktik, k tomu by vytáhnout současnou Marseille výše mohla pro něj být trenérská výzva a měl by tím pádem vysoké ambice. A nebo Montanier, to je super trenér, v Rennes dojel daleko víc na divnou koncepci vedení klubu než na nějakou vlastní nekvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Blanc byl strasny sen, ale to jsem bral hned že je pořád hodně nereálný.

Reagovat
Israha

Nějaká extra poptávka po něm po konci v PSG nebyla a není...klub s velkou tradicí, novým vlastníkem a zvýšeným rozpočtem, to není zas tak špatná destinace. Úplně nereálný podle mě nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslel že Mccourt by ho stejně nezaplatil tak jako PSG nebo nekdo v PL, a i přes ty hezký řečičky, a project OM Champion si myslím že ambice tam nebudou tak uspokojivé ( titul, a penize na velké konkurovani v LM) aby přišel někdo jako Laurent.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka: Není deklarovaná investice 200 milionů eur málo? (nevím jestlí myslí všeobecně nebo přímo do kádru)

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že není, minimálně ne na poměry Francie, osobně rozhodně nechci projekt typu PSG (na to asi ani nejsou zdroje), nebo Monaka s následným vystřízlivěním. 200 milionů je v rukou špičkového sportovního manažera dost na to postavit konkurenceschopný kádr pro boj o špičku ve Francii a pokud bude každoročně vhodně doplňován...

Reagovat
smazaný uživatel

respektivě 200milionů během 4 let to jsem zapomněl napsat.

Reagovat
jany kozak

na francuzsko podla mna dostacujuce ak to bude peniaze vyhradne na posily, inak btw ake su sance Hubocana na zaklad? mam pocit ze mal dobry zaciatok ale tusim spravil nejaku chybu a odvtedy sedi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele