GABRIEL BATISTUTA SE HLÁSÍ V INTERU

23.01.2003, 22:14
Aktuality
Argentinský útočník Gabriel Batistuta v úterý opustil tým AS Řím a na půlroční hostování odešel do konkurenčního Interu Milán. Batistutovi, který největší slávu zažil ve Fiorentině, bude prvního února už 34 let, přesto si jej Inter vybral jako náhradu za zraněného Hernána Crespa.

Hned po příchodu do Interu Batistuta prohlásil, že je odhodlán Interu pomoci opět získat titul, ze kterého se klub radoval naposledy v roce 1989. "Inter má skvělý tým, je to dobrá parta. Vím, že nemůžu hrát Ligu Mistrů, proto je zisk domácího titulu mým jediným cílem a já tomu obětuji vše," řekl "Batigol". Italská média už delší dobu spekulovala o důvodu Argentincova odchodu z Říma a nejčastěji se objevovaly zprávy o tom, že Batistuta už v AS nechce hrát, protože mu klub dluží peníze. To však hráč popřel: "Raději než špatné věci vzpomínám na přátele a na ty, se kterými jsem vycházel dobře, klidně bych tam mohl zůstat. Byly to dva jiné důvody, proč jsem odešel - fanoušci už mě neměli rádi a s Interem mám větší šanci vyhrát Scudetto," uvedl důvody Batistuta. "Velkou roli sehrál také můj vztah k prezidentovi Interu Massimu Moratimu. Už několikrát jsem byl blízko k přestupu do Interu, teď jsem tu a chci dokázat, že není pozdě. Možná už jsem starý, ale stále mám odhodlání a nadšení pro fotbal," dodal.

Kromě zraněného Crespa a nyní i Batistuty jsou v Interu další tři Argentinci - Javier Zanetti, Matias Almeyda a Nelson Vivas. Batistuta svou evropskou kariéru celou strávil v Itálii, Serii A hraje od roku 1991, kdy přišel do Fiorentiny. Ve své reprezentační kariéře udehrál 78 zápasů a dokázal nastřílet úctyhodných 54 gólů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (10)

Přidat komentář
Josifek

Batistuta je nejlepší útočník v Setia A!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Josifku to myslis vazne? Na elitni strelce Interu (Crespo, Viery), AC MIlanu (Sëvcenko, Inzaghi) a Trezegueta z Juventusu nikdo v Serii A nema. Batistuta nemel chodit do Interu ale mel hledat novy angazma v zahranici, nejlip asi v Anglii protoze spanelska liga je italske dost podobna.

Reagovat
HOST*jerry

ja souhlasím s josífkem,i když letos se mu moc nedaří :-( měl zůstat v AS aby dotáhli tu ztrátu..

Reagovat
smazaný uživatel

vy amateri...

Reagovat
smazaný uživatel

Batistuta byl v devadesátých letech určitě nejlepším útočníkem Serie A. Ale od jara roku 2001 je jen stínem obávaného kanonýra. Tenkrát to byl Montella, kdo vystřílel AS titul a nejednou napravoval Gabrielovy nejisté výkony. Někteří útočníci mají po třicítce problémy a nejsou už schopni pravidelně skórovat. Z poslední doby to jsou kromě Batistuty třeba Bierhoff nebo Davor Šuker. Ani nevím, jestli by se prosadil třeba v nějakém průměrném anglickém klubu, protože i tam bývá v útoku tlačenice. Vždyť tam hrají Anelka, Beattie, Cole a jiní výborní šutéři. Titul získal a LM už nevyhraje. Proto by se měl v tichosti uklidit zpátky do Argentiny a zakončit svou skvělou kariéru doma, kde ho fanoušci milují nejvíc. Ať žije Batigól, jeden z nejlepších útočníků všech dob!!!

Reagovat
HOST*Begbie

Batistuta je již rozhodně za svým zenitem. Memůže si však stěžovat na nedostatek příležitostí, Capello s ním měl možná až příliš trpělivosti. Batistuta ovšem měl a podle mě stále má svou kvalitu, některé věci se nezapomínají, možná je to otázka psychické pohody, kterou již zřejmě nemůže najít delší dobu, alespoň dvě sezóny. Kam by měl nejlepší odejít je težké říct, možná se Inter nakonec ukáže jako dobrá přestupní stanice, ovšem jen do doby než se uzdraví Crespo. Batistuta však zdaleka nemusí odcházet z Evropy ani z Apeninského poloostrova pryč, měl by si možná vybrat některý ze "slabších" klubů, kde by se stal opět modlou jakou býval ve Florencii! Čas a postupující věk ale nezastaví.

Reagovat
antimadrista

Měl by odejit z Evropy, aby uvolnil post nejlepšího argentince, Javieru Saviolovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Batigol je naozaj davno za zenitom, je to sice este hrac, nieco vie, no uz to nie je to co to byvalo... : (

Reagovat
smazaný uživatel

I ked este furt patri medzi mojich oblubenych utocnikov...

Reagovat
HOST*d56

No uvidíme, ja si myslím, že určite v útoku zahrá viac ako Solskjaer alebo Scholes..chichi..to bol vtip :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele