Frings je vděčný za příležitost, v Darmstadtu chce budovat

30.12.2016, 18:55
Aktuality
Velkou příležitost dostal před pár dny Torsten Frings od tápajícího bundesligového celku z Darmstadtu. Teprve čtyřicetiletá ikona Werderu Brémy se chystá na svou první štaci v roli hlavního trenéra a uvědomuje si, že se jí příliš nevěří, ve skromném klubu však hodlá zůstat i v případě sestupu...

"Nás třicet lidí tady, plus lidé v klubových kancelářích, plus fanoušci - my jsme možná ti jediní, kdo v to (záchranu) opravdu věří," nedělá si iluze bývalý skvělý záložník se třemi roky zkušeností s prací asistenta trenéra v Brémách.

Současná situace Darmstadtu je skutečně tristní: malý klub z prvních 16 kol bundesligové sezony vytěžil všehovšudy osm bodů a nachází se na dně tabulky, pět bodů vzdálen od barážové příčky. Na bod Darmstadt čeká už neuvěřitelných osm zápasů, od 22. října.

Možná i proto Torsten Frings nedostal mandát pouze pro jarní část této sezony, nýbrž podepsal kontrakt až do léta 2018. "Každý tu je přesvědčen o tom, že sem nepřicházím pouze uhasit oheň, nýbrž něco vybudovat," upozorňuje německý internacionál, který se s kariérou rozloučil roku 2013 v Torontu.

Desetiměsíční trenérský kurz Torsten Frings završil teprve loni, již jako pravá ruka Viktora Skripnika, a za svou šanci v Darmstadtu je vedení nesmírně vděčný. "Nechodíte sem, protože je tu krásný tréninkový komplex, nebo protože se tu budete cítit pohodlně. Jdete sem pracovat," odbíjel nakonec Frings narážky na přinejlepším skromné klubové zázemí.

Autor: Tomáš Daníček / dw.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
stas87

Snad sa mu bude darit a casom sa vrati na Weserstadion. Ten tim je velmi slaby a podla mna sa ani poriadne nezapoji do boja o zachranu, asi ich stihne podobny osud ako Greuther.

Reagovat
Milan.B

dobry hrac to bol

Reagovat
Rattlesnake

dělostřelec

Reagovat
smazaný uživatel

Bude se taky šťourat v pupíku, v nose, v uchu a pak to jíst?

Reagovat
smazaný uživatel

Budovat - no neviem,ten tim su pri veskerej ucte sedliaci a pochybujem ze sa udrzia, nemaju Wagnera,Colak ked sa dostane do sance tak ju spali a inak smerom dopredu nikto ...uz teraz stracaju 8 bodov na zachranu. Priama zachrana urcite nie, baraz je hratelna ale aj to dost pochybujem. Tak ci tak, okrem fanusikov nemaju tej lige co dat. Nech Frings naberie skusenosti a pojde pozdvihnut Werder do eu. poharov

Reagovat
smazaný uživatel

nekde se zacit musi Torsten

Reagovat
arsavin

Ať se daří

Reagovat
HorajzmAmmann

OT: plnim sazku 2/3

fabec1222 je vetsi expert na skoky na lyzich nez ja

Reagovat
Han střelil první

Dneska hodně zajímavý závod. Letos to bude mezi Kraftem, Stochem a Tandem. Nikdo jiný nemá takovou formu, aby vyhrával závody. Možná se vzpamatuje P. Prevc, protože to dnes vypadalo nadějně, ale moc tomu nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna osobne po tomto zavode ostava hlavnym favoritom Stoch. Kamilovi sla forma hore od prveho zavodu postupne, skace fantasticky. Kraft zabojuje, Tande sice uz nieco stratil ale on sa do toho boja vrati vyhrou/2.miestom v Ga-Pa

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, Frings si už stihom vytetovať logo Darmstadtu na pravú ruku.

https://pbs.twimg.com/media/C09OoHKUkAA95kp.jpg

Reagovat
fantomas

Bandwagoner

Reagovat
smazaný uživatel

Sa opici po Clattenburgovi!

Reagovat
Rudnevs

Skôr po Babbelovi.

Reagovat
smazaný uživatel

tvole zrovna som chcel napisat to co na teba zareagoval Trand fanusik New Orleans Saints, ti su tak potetovany

Reagovat
Trand

Nebo fandí New Orleans Saints.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele