FORTUNA:LIGA - souhrn 26. kola: Sparta zpět na čele

30.03., 17:04, aktualizováno 31.03., 19:55
Komentáře a souhrny
Václav Jurečka (© SK Slavia Praha)

Slavia přehrála Slovácko a na jeden den se posunula do čela tabulky, než si v neděli vzala vedení zpět Sparta. Plzeň doma překvapivě padla s Libercem.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:1

31.03.2024 18:00

Góly: 17. Veljko Birmančević

Hráči Českých Budějovic podlehli ve 26. kole Fortuna ligy na domácím hřišti Spartě 0:1. O hubeném vítězství Pražanů rozhodl v 17. minutě Veljko Birmančevič, jehož na první pohled nikterak nebezpečný pokus skončil po obřím zaváhání Martina Janáčka v síti. Gólman Dynama tak dal vzpomenout na den starý exces brankářského kolegy Matúše Macíka z Olomouce, jehož zaváhání rovněž stálo Hanáky bodový zisk. Letenští pak přežili zejména v závěru utkání nadějnou snahu Jihočechů o vyrovnání a vrátili se zpátky do čela ligy.

Sparťanům se sice posledních 14 dní před reprezentační přestávkou rozhodně nevydařilo podle představ, zaváhání proti týmu z opačného konce tabulky by se však rovnalo senzaci. Jihočeši totiž nejenže Letenské porazili naposledy v listopadu 2020, ale od té doby jim v sedmi následujících soutěžních kláních nedali ani gól. Drobnou naději tak pro Dynamo představovala alespoň dobrá domácí forma, jelikož na Střeleckém ostrově třikrát v řadě neprohrálo.

V nedělním zápase to však vypadalo, že je v jihočeské metropoli domácím celkem Sparta. Do rudých barev zabarvené tribuny rozjásal v 17. minutě Birmančevič, jehož přízemní střela trestuhodně proklouzla Janáčkovi pod rukavicemi do sítě. Jinak ale Letenští v první půlhodině výrazně nedominovali, naopak budějovický Jan Suchan několikrát provětral obranu Sparty, a Jaroslav Zelený dokonce po faulu na něj obdržel žlutou kartu. Těsně před pauzou pak mohl vyrovnat hlavičkující Florent Poulolo, gólman Peter Vindahl však dokázal vyškrábnout míč nad horní tyč.

Zkraje druhé půle se po zaváhání defenzivy Budějovic dostal ke střele uvnitř vápna Lukáš Haraslín, jeho pokusu ale scházela potřebná razance. Po nejistém počínání sparťanské defenzivy mohl v 64. minutě vyrovnat Zdeněk Ondrášek, k jeho smůle však stihl na poslední chvíli vyžehlit svůj prvotní nedůraz Filip Panák. Čtvrthodinu před koncem se pak odhodlal k voleji z hranice vápna Suchan a hosté mohli děkovat blokujícímu Qazimu Lacimu, od něhož se balon odrazil na roh. Dynamo tlačilo Pražany i nadále, vyrovnat ale nedokázal ani po rohovém kopu hlavičkující Ondrášek. Na druhé straně pak mohl potvrdit výhru hostí Jan Kuchta, jenže jeho zakončení na zadní tyči skončilo vysoko nad břevnem.

Sparta tak překvapení nedopustila a na jihu Čech brala všechny body. V dalším kole bude 7. dubna hostit Mladou Boleslav, České Budějovice se ve stejný den představí v Pardubicích.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - FC Zlín 3:2

31.03.2024 15:00

Góly: 11. Matěj Pulkrab, 15. Tomáš Ladra, 90+5. Lamin Jawo - 39. Tomáš Schánělec, 90+1. Vukadin Vukadinović

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 26. kole Fortuna ligy na domácí půdě nad Zlínem 3:2. Středočeši dali přesnými zásahy Matěje Pulkraba, jenž se vrátil poté, co obě jeho ruce zdobily několik týdnů sádry, a Tomáše Ladry z úvodních 15 minut vzpomenout na 14brankovou přestřelku z podzimního vzájemného střetnutí. Ševce však dva rychlé direkty na kolena nepoložily a po trefě Vukadina Vukadinoviče ze závěrečného nastavení nakonec sahali po bodu. Ten ale přece jen nezískali, když Bolku spasil v 95. minutě Lamin Jawo.

Zatímco domácí naposled udělali vítězstvím nad Olomoucí výrazný krok k zajištění účasti ve skupině o titul, Zlín počtvrté v řadě v lize nevyhrál a před víkendem se držel jen dva body nad poslední příčkou. Moravané dlouhodobě dopláceli na špatnou defenzivu, což se projevilo i v bláznivém vzájemném duelu na podzim, kdy od Středočechů schytali devítigólový příděl. Boleslav se však kvůli karetním trestům tentokrát nemohla spoléhat na řadu opor včetně Marka Matějovského nebo Yusufa.

Chybějící spoluhráče dokázal již v 11. minutě zastoupit Pulkrab. Ten si z pravé strany na vápně převzal balon a umístil jej po zemi na zadní tyč, kam se Stanislav Dostál natahoval marně. Jen o chvíli později Vasil Kušej prokličkoval zlínskou obranou a předložil míč Ladrovi, který z jednoduché pozice zvýšil. Na druhé straně si navedl balon k zakončení Libor Holík, jeho obstřel však těsně minul levou tyč. Šest minut před koncem poločasu si ve vápně našel šikovně prodloužený centr Tomáš Schánělec a hlavičkou vykřesal naději pro Ševce do druhé půle.

Začátek druhého poločasu byl oproti tomu prvnímu vlažný. Ani jeden z týmů se dlouho nedokázal dostat ke slibné příležitosti. Až v 70. minutě se k vyrovnání přiblížil Zlín, když Tom Slončík přihrávkou napříč vápnem hledal střídajícího Zviada Natchkebiu, ten však na balon těsně nedosáhl. Poté Schánělec chytře sklepl míč na z druhé vlny přiběhnuvšího Jakuba Černína, tomu rána z první ale vůbec nesedla. Až v nastavení se mezi tři tyče dokázal trefit Vukadinovič a rozvlnil síť za Petrem Mikulcem. O čtyři minuty později si na druhé straně naběhl na centrovaný míč střídající Jawo a hlavičkou uzmul pro svůj tým vítězství.

Mladá Boleslav tak dle očekávání získala plný počet bodů. V příštím kole ji však čeká o poznání těžší úkol, když 7. dubna zavítá na stadion Sparty. Zlín vyzve o den dříve Olomouc.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - MFK Karviná 2:1

31.03.2024 15:00

Góly: 25. Štěpán Harazim, 65. Dávid Krčík (vl.) - 35. Jakub Klíma (vl.)

Fotbalisté Hradce Králové porazili ve 26. kole Fortuna ligy na vlastním stadionu Karvinou 2:1. Vyrovnané utkání celků ze spodních pater tabulky v první půli gólově otevřel mladý krajní bek Štěpán Harazim, na jehož trefu dokázali Slezané ještě před pauzou odpovědět díky vlastnímu gólu soupeře. V závěru úvodního dějství jim ale zbytek duelu výrazně zkomplikoval Amar Memič, jenž po hrubém faulu uviděl červenou kartu. Východočeši početní převahu využili v 65. minutě, kdy vsítil rozdílovou branku 20letý stoper Karel Spáčil.

Slezané v posledním veledůležitém utkání o "šest bodů" porazili pozdní proměněnou penaltou Alexe Ivána České Budějovice 2:1 a znovu se vrátili na předposlední příčku. Podobným úspěchem chtěli navázat i v utkání s Hradcem Králové, jenž se stal jednou z pouhých čtyř obětí karvinských výher v podzimní části sezony. Proti však hovořily domácí statistiky Votroků, ti totiž na novém stadionu padli v aktuálním ligovém ročníku pouze třikrát.

Příznivou bilanci Východočechů hodlal již ve 13. minutě prodloužit Lukáš Čmelík, jeho střelu však skvěle vytáhl Dominik Holec. O 12 minut později už ale slovenský brankář inkasoval. Překonal ho Harazim, který se trefil z voleje k pravé tyči. Slezané mohli hned vzápětí vyrovnat, když Martin Doležal uklízel centrovaný míč taktéž k pravé tyči, proti byl však Adam Zadražil a náramným zákrokem udržel domácí ve vedení. Chvíli nato hosté s patřičnou dávkou štěstí přece jen srovnali, centr Martina Regáliho totiž tečoval smolně do pravé šibenice Jakub Klíma. Pro hosty mohlo být v poločase ještě veseleji, Regáli ovšem svůj samostatný únik neproměnil. V nastavení ještě po hrubém faulu obdržel červenou kartu Memič.

Votroci dokázali využít výhodu jednoho hráče navíc v 65. minutě, kdy se balon dostal na hranici vápna ke Spáčilovi, jenž vypálil a s patřičnou dávkou štěstí dostal míč až za záda Holce. V 83. minutě mohli i v oslabení vyrovnat hosté, nebezpečný střílený centr Momcilo Raspopoviče však skvěle srazil na roh jeden z obránců. Černohorský bek měl v závěru zápasu ještě jednu šanci, svůj pokus levou nohou ovšem poslal pouze do náruče Zadražila.

Hradec se tak Slezanům pomstil za podzimní porážku a připsal si plný počet bodů. Navázat na vítězství se pokusí 7. dubna na půdě Teplic, Karviná o den dříve vyzve Plzeň.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FK Teplice 4:1

31.03.2024 15:00

Góly: 6. Abdullahi Tanko, 22. Matúš Rusnák, 51. Ewerton, 88. Quadri Adebayo Adediran - 76. Nojus Audinis

Hráči Baníku prolomili více než půl roku dlouhou sérii bez domácí ligové výhry, když ve 26. kole Fortuna ligy přemohli na vlastním stadionu Teplice 4:1. Ostravští zadělali na tříbodový zisk již v první půlhodině, kdy se nejprve trefil po povedené individuální akci Abdullahi Tanko, na něhož pak obdobným způsobem navázal Matúš Rusnák. Po změně stran navíc přidali baníkovci další dvě branky, díky čemuž výrazně zlevnilo pivo na vítkovickém stánku, když každý přesný zásah znamenal tři koruny dolů z celkové ceny oblíbeného zlatavého moku.

Oba celky se pyšnily velmi dobrou formou, přičemž Ostravané se téměř dotáhli na čtvrté Slovácko. Minulé kolo lépe zakončili fotbalisté Baníku, když jim v divokém duelu v Pardubicích stačil na vítězství gól Filipa Blažka. Naopak Skláři doma remizovali se Slováckem po bleskurychlé reakci na přesnou trefu hostí v podání mládežnického reprezentanta Daniela Fily.

Lépe vstoupili do utkání domácí fotbalisté, když se s trochou štěstí přes dva obránce k zakončení prodral Tanko a rozjásal tribuny. Vedení ovšem nemuselo vydržet příliš dlouho, nicméně Filovu prudkou ránu pohotově vyrazil Jiří Letáček. Nakonec to byl ale znovu Baník, který rozvlnil síť. Po dvou šikovných zasekávačkách poslal skrytou přízemní střelu na zadní tyč Rusnák a následně zaujal i akrobatickou oslavou. V závěru poločasu mohl kontaktní branku vstřelit Jakub Křišťan, avšak nepříliš povedeným pokusem pouze pozdravil Letáčka.

Slezané nepřestali se střeleckou aktivitou ani po změně stran. Ewerton se napřed blýskl skvělou technikou a celou akci nakonec zakončil parádní ranou ze střední vzdálenosti, která znamenala už třígólové vedení domácích. Skláři byli sice střelecky aktivnější, nicméně nechali vyniknout dobře chytajícího Letáčka. Jednička Baníku ale přece jen kapitulovala, a to když nedosáhla na přesně umístěnou hlavičku Nojuse Audunise, jenž nejvýše vyskočil na centr od rohového praporku. Poslední slovo měl ovšem Baník, přesněji Quadri Adediran, který dokázal odražený míč napálit do brány.

Baník tak znovu zvítězil a 7. dubna se pokusí o body obrat i Jablonec. Teplice změří ve stejný den síly s Hradcem Králové.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:3

30.03.2024 18:00

Góly: 40. Filip Vecheta - 29. Lukáš Provod, 44. Václav Jurečka, 56. Václav Jurečka (pen.)

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 26. kole Fortuna ligy na stadionu Slovácka, které bylo premiérově vyprodané, 3:1. Skóre utkání otevřel už ve 29. minutě famózní dělovkou z dálky Lukáš Provod. Aktivní celek z Uherského Hradiště sice našel na nádherný gól odpověď, ještě před pauzou se však další ranou zpoza vápna blýskl bývalý svěřenec Martina Svědíka Václav Jurečka. Nejlepší střelec celé soutěže korunoval svůj výkon i přesnou trefou po změně stran, když proměnil pokutový kop, a podruhé v řadě si tak připsal dvě branky.

Zápas na půdě Slovácka nikdy nebyl tím nejoblíbenějším pro Jindřicha Trpišovského, tentokrát se navíc hrálo hned po reprezentační přestávce, kterou v klubu strávila jen hrstka slávistů. Navzdory slovům trenéra se ale sešívaným v Uherském Hradišti poměrně dařilo, když tam vyhráli sedm z posledních devíti duelů. Jejich šance na další vítězství zvyšovala forma domácích, kteří po zimní pauze posbírali jen čtyři body.

Zajímavou šanci měl v úvodu Conrad Wallem, ovšem prudkou ranou pouze pozdravil příznivce Slovácka. Modrobílí sice byli velmi aktivní, nicméně po odehrání přibližně půlhodiny poslal do vedení hosty Provod. Sešívaný univerzál si pustil aut Davida Douděry a z voleje fantasticky překonal Heču. Moravané však na konci poločasu srovnali, když po dvou vychytaných střelách do prázdné brány dorazil míč Filip Vecheta. Před odchodem do kabin si Slavia vzala vedení zpět, a to po další dalekonosné ráně. Střelcem byl tentokrát bývalý hráč Slovácka Jurečka.

Heča potvrdil, že neměl svůj den také po změně stran, když byl pozdě v souboji s Wallemem, a zavinil tak penaltu. K její exekuci si stoupl Jurečka, jenž prudkou střelou do levého dolního rohu navýšil vedení. Šanci na zdramatizování utkání měl Vlastimil Daníček, jehož hlavička nicméně mezi tři tyče nezamířila. Ještě blíže ke gólu měl Marko Kvasina, jenže orazítkoval pouze levou tyč. Další větší příležitost si ani jeden z týmů nevytvořil, a sešívání tak odjeli z Moravy se třemi body.

Slavia tak na jihu Moravy zvítězila a minimálně do konce kola se posunula do čela tabulky. Příště přivítá 6. dubna Bohemians, Slovácko se představí tentýž den v Liberci.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FK Pardubice 0:2

30.03.2024 15:00

Góly: 32. Vít Beneš (vl.), 90+1. Tomáš Zlatohlávek

Pardubičtí fotbalisté porazili ve 26. kole Fortuna ligy Sigmu Olomouc 2:0 a po čtyřech prohrách v řadě naplno bodovali. Úvodní gól utkání padl po půl hodině, a to po neskutečné hrubce brankáře Matúše Macíka, který nezvládl zpracovat jednoduchou zpětnou přihrávku Víta Beneše a svou již několikátou minelou v modrém dresu poslal hosty do vedení. Hanáci už pak ani přes tlak a šance nevyrovnali, naopak v závěru inkasovali z kopačky Tomáše Zlatohlávka. Hostující fotbalisté tak poprvé od půlky února v lize zvítězili a jako bonus porazili skoro přesně po třech letech Sigmu na její půdě.

Talentovaný trenér trápících se Pardubic Radoslav Kováč se v minulém kole předvedl v negativním světle, když byl vyloučen za urážky rozhodčího. Kromě něj pykala za červené karty hned trojice defenzivních hráčů, a tak proti Sigmě, které však z obdobných důvodů chyběli Jan Vodháněl či Jakub Pokorný, vyrukovali Východočeši se značně improvizovanou obranou.

Utkání začalo zvolna, když se ani jeden z celků nehrnul do útoku, střelecky však byli v úvodní fázi duelu aktivnější hosté. První ohrožení branky diváci viděli ve 24. minutě, kdy vypálil Michal Hlavatý tvrdý balon, který musel zákrokem zlikvidovat domácí Macík. O devět minut později už se skóre měnilo, a to za málokdy vídaných okolností. Beneš poslal zpětnou přihrávku právě na Macíka, kterému míč nepochopitelně prošel pod podrážkou, a inkasoval tak pravděpodobně nejlacinější gól kariéry. Krátce před pauzou mohli Hanáci vyrovnat zásluhou Radima Breiteho, jenž se dostal k odraženému balonu. Jeho střelu zblízka nicméně zneutralizoval pozorný Antonín Kinský.

Po návratu z kabin musel do akce prakticky okamžitě Macík, kterého prověřil Ladislav Krobot. Proti jeho ráně k levé tyčce se však slovenský gólman skutečně zaskvěl. Pardubice měly další tisíciprocentní šanci po selhání Beneše, jenž jako poslední hráč ztratil míč. Dominik Mareš však samostatný nájezd na Macíka neproměnil. Olomoučtí si vytvořili další šanci na srovnání v 64. minutě, kdy vypálil Juraj Chvátal. Jeho pokus z dobré pozice ale mířil pouze doprostřed branky. Tlak Sigmy se s blížícím se koncem stupňoval, nicméně kýžené vyrovnání nepřišlo. V závěru se naopak z brejku ještě prosadil Zlatohlávek.

Tým z města perníku se tak vyhnul páté porážce v řadě a překvapivě získal všechny body. V příštím kole přivítá 7. dubna České Budějovice, Olomouc se představí o den dříve ve Zlíně.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:0

30.03.2024 15:00

Góly: 22. Michal Beran, 40. Lukáš Hůlka

Fotbalisté Bohemians prolomili domácí prokletí a ve 26. kole Fortuna ligy porazili Jablonec 2:0. První branku Klokanů, na kterou čekal Ďolíček v ligovém utkání od 11. listopadu minulého roku, vstřelil výstavní dělovkou Michal Beran, jemuž na ni přihrával autor druhého gólu Pražanů Lukáš Hůlka. Bohemka se tak díky prvnímu jarnímu triumfu vyhoupla ze skupiny o záchranu, kam odsunula právě poražené Severočechy.

Klokanům se na jaře několikrát podařilo zvrátit nepříznivě se vyvíjející zápasy a vydolovat z nich body, na první triumf však čekali. O přerušení této statistiky se chtěli pokusit proti Jablonci, se kterým je pojil totožný bodový zisk. Poslední vzájemná střetnutí ale hovořila jasně ve prospěch domácích. Bohemka totiž nad Severočechy zvítězila třikrát v řadě s celkovým skóre 8:1.

První příležitost na změnu této statistiky měl ve 13. minutě Martin Hála, jemuž po krásném průniku do vápna nahrával před odkrytou branku Erik Prekop. Domácího záložníka však na poslední chvíli odstavil od míče Nemanja Tekijašky. Dlouho očekávaného gólu se Ďolíček dočkal ve 22. minutě, kdy si po přihrávce Hůlky navedl míč na střelu z hrany půlkruhu Beran, který fantastickou pumelicí na zadní tyč poslal domácí do vedení. Nejblíže srovnání měl o chvíli později Dominik Hollý, gólman mu ale dostatečně zúžil střelecký úhel a ránu zneškodni. Nakonec se tak z druhé branky radovala znovu Bohemka, když pět minut před poločasovým hvizdem vyskočil po rohu nejvýše Hůlka.

Druhá půle sice začala silnou převahou hostujícího celku v držení míče, z této herní nadvlády ovšem nedokázali vykřesat jediné zakončení. V 63. minutě se naopak po hezké akci Bohemky dostal do zakončení z malé vzdálenosti Hála, reflexivně ale zakročil Jan Hanuš. Ani v závěru zápasu si Severočeši nedokázali vytvořit potřebný tlak, který by vedl k velkému množství gólových šancí, při nichž by mohli využít v brance nerozchytaného Lukáše Soukupa. Ten nahradil zraněného Romana Valeše a v závěrečných 10 minutách si připsal teprve druhý start v soutěžním zápase A-týmu Bohemky, při němž zaznamenal důležitý zákrok proti střele Jakuba Martince.

Pražané si tedy připsali nejen první jarní vítězství, ale také premiérový triumf od poloviny listopadu. Dalším soupeřem Klokanů bude 6. dubna v městském derby Slavia, zatímco Jablonec se o den později střetne s Baníkem Ostrava.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:3

30.03.2024 15:00

Góly: 68. Idjessi Metsoko - 64. Matěj Chaluš, 69. Luka Kulenović, 79. Luka Kulenović

Plzeň přišla po reprezentační pauze o skvělou sérii 16 soutěžních zápasů v řadě bez porážky, když ve 26. kole Fortuna ligy padla s Libercem 1:3. Diváci v Doosan Aréně čekali na gól více než hodinu, po ní ovšem během několika minut padly hned tři. K jejich smutku ale dva z nich skončily v síti Martina Jedličky, přičemž rozdílový zásah zaznamenal hlavičkující Luka Kulenovič. V duelu celkově dvougólový útočník se do sítě Západočechů v tomto ročníku trefil třikrát, což představuje polovinu jeho střeleckého účtu. Viktoriáni se tak bodově nepřiblížili Spartě a Slavii, nadále však neohroženě okupují třetí příčku.

Na západě Čech doufali, že jejich dosavadní jarní jízdu nezbrzdí ani mezinárodní přestávka, na kterou do národního týmu premiérově vyslali také Robina Hranáče s Pavlem Šulcem. Plzeň totiž do té doby vyhrála všechny ligové duely od konce zimní pauzy s výjimkou jednoho. Do Doosan Arény ji však nyní přijel prověřit nebezpečný Liberec, kterému Viktoria na podzim podlehla 0:3.

Za pomstou se domácí hnali již od úvodních minut velmi aktivní hrou. Prvotní budování tlaku vedlo v osmé minutě k první velké šanci Matěje Vydry, který ovšem střílel v pádu, a netrefil tak hostující branku. I Liberečtí ale v 16. minutě zahrozili, když plzeňské obraně pláchl Ľubomír Tupta, míč však nechal nešťastně pod sebou a nakonec pálil vedle. Severočeši se postupem času začali dostávat do hry, což vedlo k těžkému zákroku Jedličky, jenž vytěsnil dalekonosný projektil od Tupty. Do konce první půle měli oba celky náznaky příležitostí, diváci ale před pauzou gól neviděli.

Ihned po změně stran prověřil brankáře Plzně i Kulenovič, Jedlička byl pozorný a jeho pokus vyrazil. V 64. minutě se však Severočeši přece jen prosadili. Denis Višinský rozehrál rohový kop po zemi přímo do pokutového území, kde se nacházel nikým nehlídaný Filip Prebsl, 26letý obránce sice už mohl střílet, posunul ale balon na Matěje Chaluše, který poměrně pomalou střelou k levé tyči rozjásal hostující fanoušky. Plzeň ovšem přišla s rychlou odpovědí, když jen o čtyři minuty později vyrovnala. Čisté svědomí nemohl mít u inkasované branky Olivier Vliegen, jenž neodhadl centr ze strany, míč se dostal na kopačky Jana Klimenta, jehož střelu ztečoval do sítě Idjessi Metsoko. V podstatě ihned po rozehrávce vrátil Slovan zpět do vedení Kulenovič, který přesnou hlavičkou s pomocí břevna poslal balon za záda bezmocného Jedličky. Pojistku na překvapivou výhru přidal chorvatský útočník v 79. minutě, poté, co s notnou dávkou štěstí prokličkoval domácí obranou a propálil plzeňského brankáře.

Liberec tedy senzačně porazil západočeský celek i podruhé v sezoně. Dalším soupeřem Slovanu bude 6. dubna Liberec, zatímco Plzeň ve stejný den zavítá do Karviné.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
26
21
3
2
58 : 20
66
2
Slavia Praha
26
20
5
1
56 : 18
65
3
Viktoria Plzeň
26
17
3
6
62 : 32
54
4
Baník Ostrava
26
12
4
10
38 : 29
40
5
FK Mladá Boleslav
26
11
6
9
45 : 41
39
6
1. FC Slovácko
26
11
6
9
35 : 32
39
7
Slovan Liberec
26
9
8
9
38 : 40
35
8
Sigma Olomouc
26
9
6
11
34 : 36
33
9
FK Teplice
26
8
8
10
27 : 33
32
10
Bohemians Praha 1905
26
7
10
9
24 : 33
31
11
FC Hradec Králové
26
7
9
10
29 : 36
30
12
FK Jablonec
26
6
10
10
32 : 40
28
13
FK Pardubice
26
7
5
14
25 : 36
26
14
FC Zlín
26
4
8
14
32 : 57
20
15
MFK Karviná
26
5
4
17
26 : 49
19
16
Dynamo České Budějovice
26
5
3
18
26 : 55
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (76)

Přidat komentář
Pablos

Pan trenér zahradník

Reagovat
$dolar$

Kozel na nas proste umi. Nebo spis na Koubka. Zase jsme bylo horsi. Stejne jako v prvnim zapase.

Reagovat
C-M@ster

Hašek zničil Šulcíka. :/

Ne, zápas jsem neviděl. Jak to vypadalo?

Reagovat
Selänne

Bublina splaskla.

Reagovat
C-M@ster

Vrací se Plzeň, kam patří?

Reagovat
Pony Slaystation

konečně, po 15 letech?

Reagovat
Axelrose

Jeden zápas nic neznamená.

Reagovat
Zdechlina

Tak ten výsledek zamrzí. Hráli jsme vyrovnanou partii a nebýt Hečise, možná bysme sahali aspoň po bodu. Dnes slušný bojovný výkon, nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že sudí byl softly na straně hostí. Budu-li se držet trendu loňské sezony, kdy termín soft byl velmi oblíbený a kvitovaný u pražských celků. Aspoň tak mi to z tribuny přišlo. Co měl písknout, prehlednul, co pískat nemusel, nebál se zakročit. Obzvlášt když to mělo být ku prospěchu sešívaných. A hlavně Staněk měl mít žlutou za zdržování. Nedá se. Jedeme dál. S jiným brankářem a stejným výkonem ještě můžeme zamíchat kartami ve zbytku sezony. FCS

Reagovat
Axelrose

Nechci s Tebou nějak polemizovat, ale úplně na Heču bych to neházel.

První branku určitě né, to se prostě povede jednou za život a někdo to v brance odsere. Navíc, jak je možný, že tam byl Provod sám.

Druhý gol to samé, Jurečka úplně sám, navíc hodně podceněný souboj u lajny před přihrávkou. A nechci se Heča zastávat, ale přišlo mi, že to těsně před ním malinko nadzvedl vítr.

Třetí branka to samé, prostě nemůže se stát, že ti hráči mají třikrát tolik prostoru k zakončení. A penaltu nakonec skoro měl.

Spíš se to chce zamyslet nad bráněním.

Rozhodčí? Řekni mi přesně, kde nadržoval Slavii? Protože karty který dal, byly na místě (i pro SKS) navíc pro toho vašeho Kima bych klidně vytáhl červenou - ten do něj prostě kopnul jako do balonu, i když nemohl hrát míč.

Penalta byla, to asi nelze rozporovat, i když z nějakých záběrů to vypadalo jasně, z jiných zas tak jasně né. A hlavně, v dnešní době nikdo, včetně rozhodčích vlastně neví, za co se pencle má, nemá kopat.

Že jsou vaši útočníci střeva a netrefí prázdnou branku nebude problém rozhodčího.

Já měl z tohoto zápasu celkem vítr (navíc po repre pauze), ale upřímně, víc jak bod byste si nezasoužily, a i ten by byl pro vás hodně šťastný.

Ale je to jenom můj (zaujatý) názor.

Reagovat
Mass

No každopádně je to zajímavý pohled fanouška Slovácka, který z penalty viní brankáře nebo rozhodčího, ale už si nevšiml, že útočící hráč tam šel na brankáře 1vs1, což by se rozhodně stávat nemělo.

Reagovat
Zdechlina

Já z penalty ale nikoho neviním, ta byla jasná a sám to přiznávám

Reagovat
John Obi Mikel

Aha, tak jsem tě špatně pochopil.

Reagovat
Zdechlina

Tak k Hečovi: První branku tak nějak beru, jak píšeš, to se občas stane, že padne taková branka. Druhý gól jsem měl přímo před sebou a říkal si, že to je v klidu, to vyškrábne. Za mě druhý gól jde jen a pouze na jeho vrub. Měl to přímo před sebou. O penaltě se bavit nemusíme, ta byla jasná.

Nicméně ve všech gól měl prsty náš gólman, což není uplně nejlepší vizitka.

K sudímu: Byl jsem na stadionu, takže ze záznamu jsem zatím viděl jen góly a penaltu. Ale myslím že v 50. a 60. minutě tam byly nějaké fauly, které nepísknul. Dokonce tam i pak jeden náš hráč ležel, ale sudí nechal hru běžet, i když šlo vidět že hráč Slovácka má nějaký problém. Až po zakopnutí tam naběhli lékaři.

Že máme v útoku panice, je nám všem dávno jasné, ty já vůbec nezmiňuju. Tady se nemáme o čem bavit

A zákrok Kima jsem neviděl, ani nevím, kterou minutu myslíš. Nicméně kdyby to bylo na redku, tak VAR by se do toho snad vložil, ne?

Za mě bysme na bod měli, kdyby.... každý si doplní sám

Reagovat
Pablos

...kdyby to skončilo remízou

Reagovat
Zdechlina

Přesně tak No jsem zvědavý na další sezonu. Je to jak jsem předpovídal, jdeme dolů a bude hůř. Dokud nebude jen jeden majitel, tak budeme paběrkovat.

Reagovat
Pablos

No jsem na vás zvědavej, byla by to škoda, už jsem si na vás tak něják zvykl jako na jasný klub do TOP 6. Nicméně jste mi hlavně sympatický díky Svědíkovi... kdyby odešel, tak velkej kus odpadne

Reagovat
Zdechlina

No nachystej se, že si asi budeš muset odvyknout Svědikovi nechce vedení přivést žádané posily a především vůbec nějaké posily. Tak co asi udělá? Chytí se nejbližšího hozeného lana. Přijde mi, že už ho to tu ani nějak nebaví.

Reagovat
PISTOLERO

Po UH koluje, že by to snad měl koupit Komárek

Reagovat
Sosi

Děda?

Reagovat
Axelrose

Reagovat
John Obi Mikel

Nepřišlo mi, že by sudí nějak pískal v někoho prospěch.

Reagovat
Zdechlina

Tak jasně že asi ne. Na stadionu jsem se klasicky nechal strhnout davovou hysterií kdy každé písknutí bereme jako křivdu

Reagovat
Axelrose

Tak myslel jsem ten, co za něj dostal žlutou, ale teď jsem si to pustil a ta žlutá stačila.

Jinak myslím, že v té době, co se o ní zmiňuješ se nic závažného nedělo, kromě té penalty, která mimochodem vznikla po špatně vyhodnocené situaci (vašimi útočníky) ve vápně SKS, kdy s míčem od desítky běžel Provod, kterého nikdo nedostoupil, nahrál rozběhnutému Mojmovi (kterého opět nikdo nedostoupil) a ten si pak mohl v podstatě vybrat, komu nahraje - tam si myslím, že toho Heča opravdu moc udělat nemohl.

A potom mi naskočí jenom ten faul inženýra, ale za ten dostal žlutou.

Možná jenom, že karty u vás dostali kluci, co budou příští kolo stát a ta Trávnikova byla taková podivná, no.

Ale jinak fotbal docela dobrý a musím pochválit i atmosféru, a to z obou stran. Docela lituju, že jsem nevyrazil.

Reagovat
Zdechlina

Atmoška byla super Jo jako fotbal z naší strany nebyl vůbec špatný, jen nás sráží individuální chyby. Nám se do plných hraje těžko, víc nám sedí otevřený fotbal.

No nic, body jsem upřímně nečekal, spíš mě mrzí ty chyby jak říkám. Sami se tímhle porážíme

Reagovat
Axelrose

A jsem tedy dočetla zvědavý, s kým v Liberci nastoupíte. Jak říkám, co karta, to stopka

Reagovat
Zdechlina

Tak aspoň víš, proti komu poslední kola sázet docela jistotka

Reagovat
Losinho

Reagovat
Pablos

Dobře nás sekce Bundesliga natrhává... dokonce i Serie A

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Včera to nebyl žádný velký výkon, Slovácko nám chvílemi hlavně v 1.půli dělalo víc problémů než by bylo zdrávo. Na druhou stranu venkovní zápasy nám loni dělaly obrovské problémy, takže je super, že jsme to zvládli. Provod a Jurečka moc pěkné góly a zápas jsme vlastně nakonec měli jakž takž pod kontrolou.

Reagovat
Losinho

Jurečka už 15 fíků mohl by dát v lize back to back 20

Reagovat
Remt

Letos měl dost vlažnej start sezony že? Nicméně třetí sezonu za sebou, v ruznych klubech, +- 20 golu za sezonu, letos ma nejakych 18 a porad par zapasu k tomu to jeste vylepsit.. Fakt slusny statistiky. Kor kdyz se prihledne k tomu, ze prisel zadarmo, tak fakt super majstrstyk.

Reagovat
HorajzmAmmann

vždyť je to na naší ligu úplně top střelec. Hlavně že se tady se mnou někdo do krve hádal na začátku sezony, že to je kopyto... 3. sezonu po sobě pravděpodobně 17+ branek.

Reagovat
Freedo

Souhlasím, taky jsem tu vlnu kritiky po pár nepovedených zápasech na podzim nechápal. Teď se dostal do top formy a podruhé za sebou jede na krále střelců.

V mezihře není vždy nejplatnější, ale těmi góly to bohatě vynahrazuje. Ten jeho první gól připomínal loňskou nadstavbu, ve který mu tam spadlo vše, do čeho kopnul.

Určitě by se o něm mělo uvažovat směrem na Euro. Teď je otázka, jestli místo Chytila, nebo vzít oba.

Reagovat
Axelrose

Start do sezóny neměl vlažný, nýbrž gólově nulový.

Ale od prvního zápasu co hrál, makal pro tým a do šancí se dostával.

Tam se čekalo pouze na protržení střelecké smůly .

A hlavně loni měl podle mě naprosto famózní nadstavbu, tam dal snad osm gólů. Tak snad to načasoval stejně.

Reagovat
Losinho

12

Reagovat
Mass

Vlažnej až tak, že 10 zápasů nedal gól. Ale stejně jako minulej rok, on to dohání v druhý části sezony, kdy je schopnej dávat 2 každej zápas.

Reagovat
Losinho

Byl tragickej herně + pálil šance. On góly dávat musí, to je jasný.

Reagovat
Mass

Jo a to co spaloval bylo hrozný, netrefoval ani z malýho vápna a stálo Slavii spoustu bodů, přesto ho Trpiš pořád stavěl do základu, proto ta kritika byla i ode mě velká. A teď zas snad trefí všechno do čeho kopne, opakuje se situace z minulýho roku. Problém s nim je, že on to není nějak technickej hráč, nijak zvlášť do kombinace, že by tam dělal driblinky, prostkávačky a tak, jako třeba byli Stanciu a Stoch a Olayinka, když hráli na podhrotu, těm fanoušci dost odpustli, když toho taky moc zadrbali, Jurečka jak nedává góly, tak je to horší Teclituda.

Reagovat
John Obi Mikel

David Pech po dlouhé době nastoupil za béčko a hned dal gól

Reagovat
Axelrose

Béčko musí do druhé ligy a udržet se tam. Však mají skóre snad 20:0 za březen.

Reagovat
Losinho

Poločas začínal na stoperu, po 12 minutách to Střihavka radši prohodil

Reagovat
Mass

Ten tam musí vyčnívat hodně.

Reagovat
Losinho

Včera ne, ale byl to zápas po dlouhý době. Nebyl ani nejlepší Pech na hřišti.

Reagovat
Mass

Dominika bych někdy rád viděl v áčku, když o Matějovi někdy říkají, že je to takový nečeský hráč svojí technikou, tak Dominik Pech je možná ještě lepší. Velká škoda těch vážných zranění u obou Pechů, nomen omen.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Mönchengladbach

Kozelball

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball velká paráda, ofenzivní podívaná jak má být, výhra rozdílem třídy, posun na zasloužené čtvrté místo, evropské poháry se blíží.

Reagovat
Grupma

Navíc jste neporazili outsidera, ale tým, který chtěl hrát a hrál dobře

Reagovat
Pablos

Tzv. to nejlepší na konec ....možná i baráž o ligu má lepší grády

Reagovat
John Obi Mikel

Škoda Budějek, tohle bylo hratelný.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Budejice asi velkej mozkovej trust, kdyz pro jistotu rozkouskovaly zaver zapasu stridanim v 90. a 91. minute

Reagovat
Neon

Gólmani si měli tento víkend vzít ochranné brýle, jim ten saharský písek nedělal vůbec dobře.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
monty25
Reagovat
Neon

Reagovat
Mass

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

+ Riemann taky něco vyvedl co vedlo k vyrovnání.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Radin

Když Němcovi nevadí buranské chování Rady, tak by zasloužil jednu výchovnou. Hrozně jednoduchá kopačka. Ty řeči, že fanoušci nemají řešit vedení, ale sportovní výsledky. Řekl mu někdo, že vedení je důležitá součást a nebýt tlaku fanoušků, tak se nic neděje? V jeho hlavě jsou zlodějiny a buranské chování v pohodě. Hrozný blbec. Na ČT je to vůbec výběr...Fakt se to nedá poslouchat..K naštvání takoví lidé..

Reagovat
wjillm

Výkon celého týmu velká bída. Těžce to nesedlo Panákovi , Lacimu a i Vindhal se tam jednou snažil vymyslet nějakou kravinu. Ale hlavní jsou body. Hráči potřebují rychle najít to ztracené sebevědomí. Snad se nastartují v Opavě.

Reagovat
Mr.Mike

Tohle bylo velky spatny..kdyby sme aspon nejak dominovaly na mici nebo neco..sme pulhodiny jen stali na vapne a nakopavali to dopredu na tri hrotaky a stejne sme z toho nevytezily vubec nic.

Priske to jeste svede na travnik..takhle proste nemuzem hrat s poslednim tymem ligy.

Ale hlavni jsou uz ted body no o tom zadna.

Reagovat
guzman

hřiště, nehřiště takhle prostě nemůžeme hrát proti Budějovicím

Reagovat
Kaspar

Koukam ze Sanak si dobre znepratelil fanousky tema svyma kecama po zapase

Reagovat
Lukáš_6

A ty se divíš? doteď jsem ho nějak bral , ale to je Jílek 2 a ještě ti řekne tohle ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyšlo to zajímavě. Po šesti měsících výhra ve vyhnanství, která hned znamená 4. místo Nakonec musím i pochválit Hapala a realizák, že chtěli zkusit něco jiného jak se nabízelo hned po tom co Rigo dostal 4. ŽK.

Reagovat
ratusek

Ten Hellebrand se na to solidně vyjebal, škoda, že z toho nepadl gol. To by byla taková třešnička

Reagovat
Kaspar
Reagovat
ratusek

na to jsi proboha přišel jak?

Reagovat
Kaspar

Kdyz ste byli ve stejnym sektoru

Reagovat
ratusek

Vole, jako dalších x lidí

Reagovat
Kaspar

Jenom si Banik cuchne ke ctvrtymu mistu a hned zradis sesivany srdce, potreboval bys stary osvedceny banikovsky facky

Reagovat
Rothbard
Reagovat
ACSeRw!n

za me patri mezi tri nejlepsi hrace ligy, genialni hrac

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele