FINANČNÍ SKANDÁLY V PORTUGALSKU POKRAČUJÍ?

29.12.2002, 23:16
Aktuality
Prezident úřadujícího portugalského mistra Sportingu Lisabon, Antonio Dias da Cunha, v interview pro jednu rozhlasovou stanici prohlásil, že portugalský fotbal je "zamořen nekalými finančními praktikami a musí být co nejdříve důkladně prošetřen..."

"V portugalském fotbale je příliš mnoho neprůhledných obchodů, mnoho vypočítavých obchodníků a spousta špinavých peněz," řekl prezident Sportingu. "Vyšetřování až začala a musí být co nejdříve dotažena do konce," dodal.

Tato slova pronesl jen dva týdny poté, co byl za zpronevěru zatčen prezident Vitorie Guimaraes Antonio Pimenta Machado. Ten je vyšetřován kvůli údajnému přivlastnění části ze 450 tisíc eur, které klub inkasoval v roce 2000 za přestup obránce Fernanda Meiry do Benficy.

Jak přiznal i státní žalobce Jose Souto Moura, vyšetřování jdou dále než jen v případě zpronevěry v případě Machada. Odmítl však prozradit, které kluby jsou prošetřovány. To přimělo portugalský svaz k tomu, že pohrozil přerušením ligy a zastavením prací na stadiónech pro ME 2004 dokud nebude oznámeno, o které kluby jde.

Nejznámějším skandálem portugalského fotbalu je zřejmě případ bývalého prezidenta Benficy Joao Vale de Azeveda. Ten byl loni v dubnu odsouzen k roku a půl vězení za zpronevěru peněz z přestupu ruského gólmana Sergeie Ovchinnikova do Alvercy.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hey

Reagovat
smazaný uživatel

související stránky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele