Filmové recenze: Fotbal za mřížemi (2001) a Vítězství (1981)

16.11.2010, 09:30
Profily, historie
V dnešním díle filmového seriálu se podíváme na dva snímky s podobnou tématikou. V rolích hrajících trenérů se v nich objevili Vinnie Jones a Michael Caine. Neoplývají sice vysokou kvalitou, ale i tak mohou fotbalové příznivce zaujmout.

MEAN MACHINE (Fotbal za mřížemi, 2001 − ČSFD)
Vinnie Jones byl během své hráčské kariéry nepřehlédnutelnou osobností britského fotbalu. Na Eurofotbalu si můžete přečíst jeho životopis. Jones se nikdy nevyhýbal publicitě. V roce 1992 dostal od FA tehdy rekordní pokutu 20 000 liber za účast ve videu Soccer's Hard Men. Ve své autobiografii tvrdí, že byl v té době příliš naivní, na celé video se ani nikdy nepodíval. Chvíli se angažoval jako hrající trenér v Queens Park Rangers, ale jeho přestup do filmového průmyslu byl nevyhnutelný.

Jones vstoupil do světa filmu velmi úspěšně. Zazářil totiž ve snímcích Lock, Stock and Two Smoking Barrels a Snatch., v nichž Guy Ritchie dokázal jeho schopností naplno využít. Následně však kariéry Jonese i Ritchieho nabraly sestupnou tendenci poté, co oba pánové o sobě získali příliš vysoké mínění. Jonesova snaha dobýt Hollywood nedopadla moc slavně. Přeci jenom jeho herecký repertoár je omezený a konkurence mezi drsnými chlapíky je ve filmové branži vysoká. Na výtečný začátek kariéry nedokázal Jones navázat, většinou se objevuje už jen v méně kvalitních projektech.

Ve filmu Mean Machine z roku 2001 si zahrál hlavní roli. Fotbalová hvězda je za útok na policisty poslána do vězení, kde se chystá zápas mezi vězni a dozorci. Jedná se o volný remake snímku The Longest Yard ze 70. let, v němž se hraje americký fotbal. V Mean Machine se opravdu nedočkáme něčeho překvapivého, příběh je plný mnohokrát viděných klišé. Máme tu zlého ředitele věznice, zákeřné dozorce, moudrého starého pána i mladého blbce. Hrdina se musí v dramatickém závěru rozhodnout, na čí stranu se přidá. Opravdu nic, co bychom předtím neviděli už někde jinde.

Tomuto snímku se i přes jeho celkovou stupiditu nedá upřít několik zábavných momentů. Problém je v tom, že vážně míněných scén je v Mean Machine až příliš mnoho. Možná měli tvůrci přidat více na absurdnosti a posunout se směrem k parodii. Potěší účast několika známých jmen jako David Hemmings, Jason Flemyng nebo Danny Dyer. Vinnie Jones hraje to, co se od něj očekává, ale stejně jako všechny ostatní ho překonává Jason Statham v roli šíleného brankáře.

Statham byl v roce 2001 taktéž na začátku filmové kariéry poté, co ho objevil Guy Ritchie. V následujících letech ukázal, že má na to, aby se stal důstojným akčním hrdinou. Stathamova role je natolik bizarní, že už jenom kvůli němu si film zaslouží jedno zhlédnutí. Bohužel kromě pár momentů ani samotné zpracování fotbalového zápasu není přiliš povedené a zapadá tak do celkové slabé úrovně filmu. Jinak je na Mean Machine zajímavé snad už jen to, že producentem snímku je Matthew Vaughn, jenž se vypracoval v kvalitního režiséra, viz Stardust a Kick-Ass.




VICTORY (Vítězství, 1981 − ČSFD)
Tento film se odehrává v době druhé světové války. Spojenečtí zajatci si domluví fotbalový zápas proti německému výběru. Nacistický režim v tom samozřejmě vidí možnost využití v propagandě. Film byl uveden také pod názvem Escape to Victory, který naznačuje, že půjde o něco více než jen o fotbal. Inspirován je skutečnými událostmi, jež se udály při německé okupaci Ukrajiny.

Tvůrcům se podařilo získat několik významných fotbalových jmen, ve filmu si zahráli Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles a další. Nápad to je zajímavý a velmi ambiciozní, bohužel výsledné dílo není moc kvalitní. Film je příliš dlouhý a když přes několik zbytečných odboček konečně dokulhá k závěrečnému zápasu, tak se žádného zázraku nedočkáme. Je s podivem, že jako režisér je pod ním podepsán John Huston, který ve 40. a 50. let točil výtečné snímky. Victory je špatným filmem. Má ale výhodu v tom, že se divák může alespoň bavit tím, jak je vše nechtěně vtipné.

Michael Caine je vynikajícím hercem, v jeho kariéře nalezneme mnoho skvělých výkonů, také mu byl udělen titul Sir. Ve Victory je však v roli hrajícího trenéra hodně nepřesvědčivý, fotbalistu nepřipomíná ani z dálky. A vůbec, Caine jako důchodce-zabiják z filmu Harry Brown natočeného o téměř třicet let později vypadá v lepší fyzické kondici než ten ve Victory. V parádní roli se objevil také Max von Sydow, který využil svého vzhledu a zahrál si nacistu přejícího fotbalu.

Třešničkou na dortu je hlavní hvězda filmu − Sylvester Stallone jako brankář s nezaměnitelným stylem chytání míčů. Nemám proti němu žádnou averzi, jako akční herec si zaslouží uznání. Ale dlouho jsem neviděl něco tak směšného jako jeho výkon ve Victory, jeho postava se chová jako malé dítě. Vřele doporučuji nahlídnout na IMDb, kde se dočtete, jak si představoval konec filmu a co ho při nátačení potkalo. Zdá se, že Stallone vlastně ve filmu nemusel nic hrát, role přitroublého Američana mu sedla dokonale.

Tento příběh možná je sám o sobě zajímavý, ale toto zpracování se nepovedlo a vůbec ho nelze brát vážně. Jedním z mála pozitiv je Pelé, který se ukázal jako ne úplně špatný herec. Film zachraňuje jen to, že divák ho může brát jako parodii na The Great Escape a smát se na místech, kde to tvůrci nezamýšleli. Aby toho nebylo málo, Vinnie Jones prý plánuje udělat remake Victory a do jedné z rolí chce obsadit Davida Beckhama. Snad se toho nikdy nedočkáme.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (313)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vítězství je klasika

Reagovat
Puskas

Taková oddychovka, nic náročného. Ale člověk aspoň může vidět v akci Deynu, Moora, fintičky Ardilese a hlavně Pelého.. "A kde mám stát při rohu?" ptá se Stallone.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, je to pohodička na shlédnutí. Nebo taktická porada a Pelého návrh na akci, když obejde všecghny hráče soupeře . . .

Reagovat
Puskas

Anebo Stallone coby znalec antické symboliky...

Reagovat
smazaný uživatel

The Damned United je stokrát lepší než oba tyto filmy dohromady

http://www.csfd.cz/film/256680-proklety-klub/

umělecky naprosto skvělý film, byť lehce monotónní, ale vše vynahrazuje brilantní výkon Michaela Sheena v hlavní roli

Reagovat
Ligter

Už tu byl.

Reagovat
madridcan

Mne sa paci viac The Longest Yard so Sandlerom,lebo som to videl skor ako Mean Machine

Reagovat
Rssa

Oba dva filmy jsou stejně jen remake

Reagovat
madridcan

jj to viem,som o tom pocul aj ked ten ,,hlavny" film som nevidel

Reagovat
Rssa

Mnohem lepší než sandlerova předělávka (a to i z důvodu, že Sandler opravdu není Reynold )

Reagovat
smazaný uživatel

Vinnie Jones, takovej to byl trošku tvrdší záložník

Reagovat
smazaný uživatel

Bommel

Reagovat
Rssa

Jako chápu, že někdo může považovat Fotbal za mřížemi za film pochybné kvality (i když to je podle mne lepší než výše zmiňovaný The Longest Yard), ale Vítězství? Na Slye se nešahá Je to veledílo

Reagovat
Puskas

Může, tak jako máu každý jiný názor na rozličné hráče. Mezi sportovními filmy patří k tomu lepšímu, jinak z celkového hlediska průměr.

Reagovat
Rssa

Můžeš mít rozdílý názor na hráče, ale na Stalloneho je přípustný pouze jeden názor - je to bůh.

Reagovat
Josifek

Tak to vůbec ne..

Reagovat
Rssa

Oprava - polobůh, druhou polovičkou je Arnie

Reagovat
Josifek

Tak po tomhle zjištění jsem ještě hrdějším ateistou, tyhle dva bicepso-herce nesnáším a jejich více méně bezduché filmy ještě víc..(i když Stallone asi trošičku hrát umí)

Reagovat
clinger

jejich filmy jsou příjemnou oddychovkou(já ti dám bezduché).a takový Rocky,Predátor nebo Terminátor jsou prostě legendy

Reagovat
Josifek

Oddychovky to jsou, to beru a i beru že to některý lidi baví, vím ze zkušenosti, že je mají rádi i někteří inteligentní a vzdělaní lidé, ale nikdo mi nevymluví, že takovej Rambo, Terminátor atp. nepatří mezi bezduché filmy..

Jinak já třeba jako oddychovku miluju klasický westerny alá třeba Hodný, zlý a ošklivý, Nesmiřitelní, Hobre, Pro pár dolarů navíc, no vlastně všechny od Sergia Leoneho, ale taky je nepovažuju za nějak zlášť povznášející žánr co se intelektuálního obohacení a rozvoje osobnosti diváků týče.

Reagovat
Puskas

Když píšeš o filmech jako Hombre nebo Hodný... , tak je nepiš v jednom příspěvku s "trháky" typu Terminátora. Tyto filmy si to nezaslouží...

Reagovat
Arne

Reagovat
Josifek

To rozhodně, jsou to pro mě spíš kategorie oddychovek, podobně jako pro někoho může být Terminátor atp, tím je ale nechci stavět na stejnou úroveň jako kdyby měli srovnatelnou kvalitu atd...to bych si nikdy nedovolil. Ty výše zmíněný westerny miluju a Terminátora, Rabma a spol. - škoda slov.

Reagovat
domingo

A nejlepší western je El Topo

Reagovat
Josifek

To jsem neviděl, ale musím to stáhnout, to bude asi něco "trochu jinýho"...já žeru nejvíc Nesmiřitelný s nejlepším pistolníkem všech dob - Clintem..

Reagovat
Arne

Viděls Tulák širých plání?

Reagovat
Josifek

To bohužel, ale vidím, že tam je Clint, tak jdu na to..

Reagovat
Arne

No, je to spíš na pobavení než něco, co by sis neměl nechat ujít...

Každej nějak začínal (až shlédneš, budeš vědět, co tím myslím).

Reagovat
Puskas

Nesmiřitelní a dá-li se to nazvat westernem, i Tanec s vlky. jinak takové Pro hrst dolarů je u mne slabý film, ale jeho předloha od Kurosawy je znamenitá.

Reagovat
Josifek

Mně se Pro hrst dolarů docela líbilo, jako ten příběh není úplně bůhvíjaký (předlohu neznám) ale je to dobře zahraný i zrežírovaný + klasická hudba + Clint = dobrej western.

Reagovat
Puskas

Právě že na Eastwooda slabý film, hlavně jak tam pak hopsá s tím pancířem na hrudi. Kurosawův Jojimbo s Mifunem v hlavní roli, ale je to samurajský film s typickými japonskými projevy, což ne všem sedí. U mne je ale Kurosawa jeden z nej.

Reagovat
Josifek

No ten konec s tím pancířem byl dost nesmyslnej, to mě taky štvalo, to jsem myslel tím slabším příběhem. A ještě něco mi tam přišlo né úplně logický, ale už si to nepamatuju. Ale i tak je to celkem klasika.

Reagovat
Arne

Asi to s tou ženskou, jak nemohla být s tou rodinou, protože jí Volonté ukradl či co. Celkově na Leoneho poměry slabý.

Reagovat
Josifek

Ten příběh mi přišel slabý, krkolomný, občas nelogický, ale co se týče režije, hudby, exteriérů, herců atd. tak nemám výhrad.

Reagovat
Arne

Nemám co bych dodal... Mě se to samo o sobě líbilo, ale prostě s dalšími veledíly Leoneho se to prostě nedá srovnávat.

Reagovat
Arne

prostě prostě prostě... Se dneska vyjadřuju, to je šílený.

Reagovat
clinger

Reagovat
Puskas

Vtipe, vylez.

Reagovat
Rssa

Ale no tak Ferenci, trošku nadhledu by neškodilo

Reagovat
Puskas

Nevím už, co tu kdo myslí vážně.

Reagovat
madridcan

ked uz je tu filmova tema a snad su tu taky maniaci ako ja,tak v najblizsich dnoch sa chystam na Mačetu Uz sa nato tesim asi mesiac

Reagovat
domingo

Je to docela pohodovka. Já osobně se nejvíc těším na Black Swan, protože aby tři nejlepší režiséři současnosti vypustili ven s minimálním odstupem tři velkofilmy, to jsem nezažil :).. bude co porovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Aronofsky určite nepatrí medzi najlepších režisérov, je však hlavne dosť neortodoxný a originálny. Je to však vec pohľadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aronofsky určitě nepatří mezi nejlepší režiséry současnosti :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na Black Swan se taky těšim :-)

Reagovat
domingo

Samozřejmě že patří. Myslím tu novější generaci, jinak bych musel brát i Lynche apod.. Aronofsky je génius.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to fakt ne, Aronofskyho mám sice hrozně rád, ale v současnosti se nemůže řadit mezi TOP... jinak Lynche určitě nemůžeš brát obecně jako režiséra, který patří mezi nejlepší.... Jeho tvorba nezasáhne tolik lidí. Je to šílenec :-) Ale já ho mám rád

Reagovat
domingo

Vidíš snad někoho, kdo je lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Burton nebo Nolan . . .

Reagovat
Rssa

No s tím Burtonem si doufám děláš srandu? Já sice Aronofského moc nemusím, ale Burton není ničím výjimečný režisér (kromě toho, že jeho styl pozná každý, ale to možná není zas taková výhoda).

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se jeho filmy líběj. Nádhernej obraz a skvělá atmosféra . . . A to VŽDYCKY! Navíc si narozdíl od Lynche umí vždycky vybrat ideální herce . . .

Reagovat
Rssa

Nevím no, mě se od něj nejvíce líbil snad jen Vincent, a ten má jen 5 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lynch si neumí vybrat herce ?

Reagovat
domingo

Reagovat
Chazy

S tímhle odvozováním můžeš jít hned dělat do bulváru :)))

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem rozhodně nenapsal.

Třeba v Zběsilost v srdci se mu povedl jenom Willy Defoe (ale toho mám rád všude).

Reagovat
Josifek

Mně se Burtonovi filmy většinou líbí, hlavně to jak až od absurdna velmi abstraktně vykresluje atmosféru svých filmu, v tom je pro mě jedinečný, hlavně v Ospalé díře v tomhle pro mě dosáhl vrcholu, ta temná atmosféra na mě působí naprosto podmanivě jako v žádném jiném snímku podobného žánru. A výběr herců perfektní, hlavně Ch. Walken jako Bezhlavý jezdec nemá chybu.

Reagovat
domingo

Hm, mě Sleepy Hollow nějak nechytlo. Asi jsem těch "temných" filmů viděl až moc..

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Burton fakt ne, ten je strašně přeceňovaný prakticky jenom díky své nadprodukci, používání výrazných barev a spolupráci s Deppem, jinak jako režisér těžký průměr. Nolana s Fincherem počítám do té trojky taky, i když David už je trochu rozkročenej mezi generacema, no...

Reagovat
Rssa

Bohužel je Burton ku-evsky komerčně úspěšný, takže se budeme dál dočkávat všelijakých barevných Karlíků a Alenek

Reagovat
smazaný uživatel

Karlík je luxusní podívaná . . .

Reagovat
Rssa

Coco, coco

Reagovat
smazaný uživatel

choco?

Reagovat
Rssa

hodně čoko tam bylo

Reagovat
domingo

Karlík je zkurvený tím moralizujícím závěrem.

Od Burtona opravdu uznávám jeden film - Big Fish. To je neskutečné dílo, lepší než Forrest Gump.. pak ještě ujdou ty animáky. Ale jinak ne-e.

Reagovat
smazaný uživatel

Závěr je v předloze od Dahla, proto je i ve filmu. Celý film se vlastně pevně drží předlohy . . .

Reagovat
domingo

Ten appendix tam právě není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty myslíš to s tim otcem?

Reagovat
domingo

Jo. To je hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to rozhodně . . .

Reagovat
madridcan

ja si nemozem pomoct,ale Ospala diera je srdcovka A blondava Christina Ricci jáááááj

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna nedávno jsem ten film viděl poprvé. Musím říct, že jsem se docela bavil. A Christopher Walken byl jako bezhlavý jezdec vtipnej .

Reagovat
madridcan

a proste Depp je pan herec.Predvcerom som si pripomenul jeho Kokain...to je film.Opat ma tam prekvapili nejake veci,ktore som si predtym nevsimol

Reagovat
domingo

Depp = Dead Man

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa, málem bych zapomněl na "Bělochu blbej, zasranej!"

Reagovat
domingo

"My name i No-one." :)

Jarmusch je král.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Už jenom ta úvodní scénka ve vlaku je supr. A pak starej vyhublej Iggy Pop jako tulák co vaří fazole s vačicí Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ale člověk potřebuje dlouhou pauzu, než se na něj podívá znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám s Deppem nejraději film Krycí jméno Donnie Brasco, pak Z pekla a nikdy nemůžu zapomenout na Jumpstreet 21, přestože jsem to už dlouhá léta neviděl.

Reagovat
Rssa

Jump Street byl super seriál v mládí Bylo v něm úplně krásně vidět, jak je JD hlavní tahoun a že jednou se neskutečně prosadí

Reagovat
madridcan

z Pekla je parada,ale masaker je Tajomne okno alebo Deviata brana A myslim si on sam drzal uroven Piratov az do konca.Som zvedavy na styrku...

Reagovat
smazaný uživatel

Tajemné okno je to s tím spisovatelem a řekněme "autorskými právy"? To se mi taky líbilo. A Devátá brána je supr .

Reagovat
madridcan

jj to je presne to...Som zvedavy nanho v Sin city

Reagovat
Rssa

Tak to si na Slovensku s tím vaším distribučním tempem počkáš ještě pár let

Reagovat
Arne

Donnie Brasco Plačící Al Pacino a Al Pacino hrající de facto šupáka, to se musí vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se moc líbí ta Sonnyho vize, jak vypadá peklo

Reagovat
Arne

Teď se nechytám, kde to tam bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Těsně před tím, než Donnie nadhodí cestu do Miami. Sonny se nasere, převrhne stůl vrazí jednomu mafiánovi pěstí a říká: "Jednoho dne umřu a budu sedět v týhle místnosti, se stejnejma debilama budu žvanit o věcech, který nic nevynesou a poznám, že jsem v pekle."

Reagovat
Arne

Jo, už vím, ale vůbec si nevybavuju, co řekl... Takovou tu divnou pěst dal Nickymu, myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Nickymu. Protože si z něj dělal srandu kvůli parkovacím automatům . Ještě se mi líbí scénka, jak Donnie a Lefty krmí lva v autě a Lefty si stěžuje na svou práci.

Reagovat
Arne

Jj, to bylo dobrý...

(sakra, musím se na to podívat hned večer znova, všecko jsem nepochytil)

Reagovat
Puskas

Al Pacino je báječný snad všude.

Reagovat
Arne

To jo, ale skoro všude hraje takový borce... Tady vážně ne. Ne ale, že by to tomu škodilo.

Reagovat
Puskas

Toto jsem neviděl, ale třeba ve Vůni ženy hraje zas jinou roli a mistrně.

Reagovat
Arne

Jj, to bylo taky úžasný... Sice bych neřekl, že to byl jeho nejlepší výkon, ale aspoň tu jednu sošku má.

Reagovat
Puskas

Těžko říct u něj, co bylo nej, jestli toto,, Kmotr, Zjizvená tvář, Serpico, Insomnie, Nelítostný souboj...

Reagovat
Arne

Společně s Heat a Scarface bych zvolil Konkurenty a Spravedlnost.

Reagovat
Rssa

To už si moc nepamatuju, já v půlce filmu z těch barev oslepl

Reagovat
Josifek

A co Ospalá díra..

Reagovat
centos

Big Fish je vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

očividně si neochytil pointu toho jak ty říkáš "karlíka", což je smůtné, protože pak by si sem nepatlalt ty rádoby ironické kidy

Reagovat
Rssa

Očividně asi ne. Co na to říct? Jsem asi intelektem pozadu za všemi, kterým se ZPRACOVÁNÍ samotného filmu líbilo

Reagovat
smazaný uživatel

filmy nejsou jen o zpracování........až zkoukneš tolki filmů jako já, tak to třeba pobereš

Reagovat
Rssa

Hm, až se ty naučíš číst, tak třeba pobereš to, co jsem původně nahoře psal

Reagovat
domingo

A jaký má tato poznámka smysl ve vlákně, kde se řeší Burtonovo zpracování?

Reagovat
domingo

Pochytit pointu Karlíka není vůbec nic těžkého, Dahlův styl je nesmírně transparentní. Tady se bavíme o režisérském zpracování, které u Burtona většinou neexistuje.

Reagovat
fantomas

Reagovat
M0rb1D4S

A co takhle James Cameron ? Toho tam počítáš taky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nolan, Fincher, Scorsese.... třeba :-)

Reagovat
domingo

Nj, tak Scorsese.. ten točí od šedesátých let. Já myslel právě tu generaci, která natočila první filmy kolem přelomu tisíciletí, kromě těchhle tří je to třeba Iñárritu, Shyamalan, Ritchie atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bavili jsme se o současnosti :-) Do špičkový mladý generace Aranofsky patří

Reagovat
domingo

Tak já zdůrazňoval, že myslím tu novější generaci.

Reagovat
Rssa

Aronofsky, Troška a kdo je ten třetí?

Reagovat
smazaný uživatel

Troška :-D :-D :-D :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Uwe Boll

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten magor, co točí sračkovité filmy na motivy PC her, ne? A jednou vyzval své kritiky k boxerskému zápasu a asi 4 šílenci jeho výzvu přijali.

Reagovat
Rssa

A dostali po tlamě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě aby ne, když Boll byl dřív boxer, nebo je boxér amatér. A na to rohování dorazilo i nějaké dítě (asi 17letej kluk) a to prý dostalo asi nejvíc.

Reagovat
Rssa

Však on na to dojede, až začnou točit filmy dohasínající hvězdy bojového umění. JCVD by ho zkrotil

Reagovat
domingo

A co teprv Rourke :)

Reagovat
Rssa

Rourke, no nevím, ten už chová čivavy a vypadá jak opuchlý nanuk

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, ale jakmile si oblékne kožený gatě, sedne na Harleye a veme si tu svou prasečí nožku, které se taky říká pistole ráže 45 - nikdo na něj nemá .

Reagovat
Rssa

To se uvidí Můj favorit Scott Adkins by ho sfoukl jako Marseille Žilinu

Reagovat
domingo

Tak dva roky zpátky vypadal ještě docela zle :))..

Reagovat
Rssa

tak zle vypadá i teď

http://www.afifthoftherapy.com/wp-content/uploads/2009/01/mickey-rourke-bad.jpg

Je ale pravda, že tady bych se ho asi fakt lekl. Nový Joker!

Reagovat
domingo

Já pro něj mám slabost, líbí se mi s ním i takový béčka jako Barfly nebo Spun.

Reagovat
Rssa

Tak Bukowski je Bukowski, u toho druhého filmu jsem měl pocit, že všichni si povinně v rámci metody sžití s postavou šňupli

Reagovat
domingo

Barfly je naprosto dokonalej film před kalbou.. naladí tě do neskutečné atmosféry :)

A Spun beru za zábavnější verzi PS, "pussy monologue", děvka přivázaná k posteli, všechny ty psycho barvy, nesmyslné dialogy.. to je pulp podle mýho gusta :)), já se u toho fakt bavil. Líbí se mi, že ten film se vůbec nesnaží moralizovat, což je u feťáckých snímků neuvěřitelná vlastnost.

Reagovat
Rssa

Tak Faktotum podle CHB mě zase hodně zdeptalo, takový negativní film (negativní atmoška, ne kvalita, ale i ta není zase zázračná)

Feťáckých filmů je spousta a zajímavé je, že jsou většinou nejzábavnější

Reagovat
domingo

Greutert

Reagovat
Rssa

Kevin?

Reagovat
kubys

Lol, 3 nej režiséři současnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys byl filmovej maniak, tak Mačetu už bys dávno viděl :-)

Reagovat
madridcan

mam ju v kompe dost dlho,ale vela filmov si setrim na atmosferu kina

Reagovat
madridcan

rovnako to bolo aj pri Expandables alebo RED

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno jsem už v kině viděl :-) Docela to za to stojí

Reagovat
madridcan

no ved vy mate take trhaky skor v kinach ako my

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to sorry :-D

Reagovat
domingo

OT: Český fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil je podle informací listu Daily Mail v hledáčku kouče anglického týmu West Bromwich Albion. Italský trenér Roberto di Matteo by chtěl získat osmadvacetiletého záložníka Bordeaux v lednovém přestupním období, hráč by prý stál dva miliony liber (58 milionů korun). V dvanáctém týmu Premier League už působí Plašilův reprezentační kolega Roman Bednář, který ale téměř nehraje a mohl by údajně odejít do druholigového Hullu. Daily Mail už koncem září uvedl, že o Plašila se zajímá také Sunderland.

Reagovat
Josifek

Hm, to by byl blázen kdyby opouštěl krásy Francie kvůli nějakýmu WBA, navíc když se do tý ligy vůbec nehodí.

Reagovat
domingo

No jednak, ale hlavně mě pobavila ta cena, ten Di Matteo musí být dobrý vtipálek.

Reagovat
Chazy

Tak nikde nemáš napsaný, že za něj tolik nabídnul nebo hodlá nabídnout, Daily Mail můžeš brát trochu vážně v tý informaci samotný, ale do detailu určitě ne :))) i když mi stejně není jasný, kolik by sis za něj představoval.

Reagovat
domingo

Ok, takže.. opora jednoho z dlouhodobě nejlepších klubů ve Francii, letos jeho nejlepší hráč v poli, nechyběl ještě ani minutu (takových hráčů je v celé lize asi 5, kromě gólmanů), loni taky odehrál skoro všechny zápasy v základu, zatím dva vítězné góly, schopný zahrát CM, CAM, klasické AM, RM, RW, LM, LW, smlouva na tři roky... šest mega aspoň.

Reagovat
Chazy

Hm, to pochybuju, že by WBA dali.

Reagovat
domingo

No však. Taky tam nemá co dělat :)..

Reagovat
Josifek

Taky jsem si řikal, že to by bylo docela málo, přeci jen teprve příchází do nejlepších let..ale oni si v Anglii asi myslí, že Francie je takovej levnej krámek, kde se dá nakupovat za poloviční ceny nebo co..

Reagovat
domingo

Tak u Sunderlandu by se to dalo pochopit, tam se chechtají ještě teď, za kolik získali Canu... stejně myslím, že ho Tigana nepustí, je to pro něj klíčovej hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jason Statham v roli Monka je opravdu skvělý Trochu jako on jsem se tak cítil o víkendu na zápase A navíc jsme si celkem podobní

Reagovat
Rssa

Tak to sis šplhnul. Škoda jen, že fandíš Realu Taky se umíš tak ohánět, jezdit v nemocničním úboru s erekcí na motorce ve stoje?

Reagovat
smazaný uživatel

Ohánět se umím, jediné co v tom výčtu nemám, je ta motorka

Reagovat
Rssa

Tak to se tě začínám bát

Reagovat
smazaný uživatel

Pokračuj v řečech na Real a budeš mít i důvod

Reagovat
Rssa

Myslím, že to risknu

Reagovat
madridcan

Inak dneksa ide paradny film na Markize.Ja asi idem dakde mimo,ale i tak ho mam na DVD a kto ho nevidel tak vrelo odporucam http://www.csfd.cz/film/224953-nula-od-nuly-pojde/ ...osobne milujem filmy kde sa vsetko planuje do detailu a nakoniec sa posere co sa da Mimochodom Simon Pegg

Reagovat
domingo

Pegg

Reagovat
Shevchenko

Je to ten prodavač, co hrál v jednom dílu Black Books? Jestli znáš.

Reagovat
domingo

To jsou dotazy

Jj, je to on. "Go team!" :)

Reagovat
Shevchenko

Jo jo, skvělý díl, a vůbec Black Books je pro mě asi nejlepší seriál.

Reagovat
domingo

Takhle natvrdo si to říct netroufám (Red Dwarf, Fawlty Towers, Father Ted, a to beru jenom anglický), ale rozhodně je jeden z nejlepších vůbec.

Reagovat
herbage

Velký průměr, tedy v komediálním žánru(nepočítám Ulice, Ordinace a podobné koniny)

Reagovat
domingo

Co je potom ten nadprůměr? Když nepočítám Yes, Minister?

Reagovat
herbage

To je dost subjektivní. Yes Minister je na pomyslném žebříčku úplně nahoře, bez debat. Monty Pythoni, Red Dwarf, Simpsony rovněž řadím výšše. Dokonce i BigBang Theory mi přijde místy zábavnější, než BlackBooks. Každému se líbí něco jiného, některé gagy jsou tam dobré, ale jako celek, smíchy se neválím

Reagovat
herbage

Pythony, rozmyslel jsem si v půlce větu

Reagovat
domingo

TBBT je úplně jiný žánr

Ale tak OK, ty seriály, cos uvedl ty, jsou samozřejmě taky na absolutní špičce. A pak je miliarda dalších, které svou (pod)průměrností vytlačují Black Books do nadprůměru, že jo :)..

Reagovat
herbage

Ok, tak oprava. Z těch lepších je to průměr, ty trapné ani neuvažuji, protože je nesleduji a neznám

Reagovat
kubys

Ten názorový skoro veletoč mi připomíná tohle.

http://www.explosm.net/comics/2140/

Reagovat
centos

Black Books je kvalitní, ale že bych se válel po zemi, to ne.

Mnohem raději mám mockumentary (Office, Parks and Recreations, Modern Family - až na ty moralitky na závěr), obecně věci stavějící na trapnosti (Komparz, How Not to Live Your Life, Curb Your Enthusiasm) nebo na naprosté politické nekorektnosti (It's Always Sunny In Philadelphia).

Pominu-li komedie, tak imho jedna z nejgeniálnějších věcí v televizi posledních let jsou britští Misfits. Teď začala druhá série a nejlíp, jak mohla

Reagovat
herbage

Neznám ani jedno, ale milovník Járy Cimrmana nemůže mít špatný vkus

Reagovat
kubys

Misfits je paráda, jsem to předevčírem začal sledovat a nemohu si zatím stěžovat.

Reagovat
domingo

IASIP je naprosto geniální

U "The Jihad Tape" jsem se málem posral smíchy.

Reagovat
domingo

A když jsme u těch anglických klasik, znáte někdo v současnosti naprosto zapomenutý The Young Ones? Je to naprosto punková anarchistická šílenost bez jakýhokoliv smyslu, příšerně nevyrovnaná, ale mě to baví :)..

Reagovat
Rssa

Znám, parada. co jiného bys chtěl, když pod jednou střechou žije punker, anarchista, hippík a ten čtvrtý, co už si nevzpomínám co vyznával. To byla hrozná ujetina, ten jejich barák vypadal jak squat

Reagovat
centos

Neznám, ale už mám v budíčku.

Reagovat
kubys

Reagovat
Shevchenko

Asi je to věc názoru, ale já jsem snad nikdy neviděl vtipnější postavy než je Bernard s Mannym.

Reagovat
herbage

Sir Humprey, Shledon Cooper, Arnold Rimmer, Homer Simpson, Edmund Blackadder nebo Mr. Bean mi přijdou jako vtipnější postavičky

Reagovat
Rssa

hlavně Edmund Blackadder - a hlavně až od 2. série

Reagovat
domingo

Reagovat
herbage

I když jediný, kdo se v průběhu seriálu nestal karikaturou sama sebe, je právě Sir Humprey

Reagovat
Shevchenko

Jak říkám, věc názoru, Humor jaký je v TBBT jde jaksi mimo mě, Blackadder mě v prvních dvou sériích moc nebavilo. S Rimmerem souhlas, Červený Trpaslík je taky jeden s mých nejoblibenějších seriálu, akorát v sedmé a v osmé řadě jde kvalita dolů, o Back to Earth radši nebudu mluvit. Na Homera jsem zapomněl, ale to už jsem viděl tolikrát, že mám sklony na to zapomínat.

Reagovat
Shevchenko

Tolik chyb.

Reagovat
domingo

TBBT je nenáročná, plochá oddechovka, a je udělaná skvěle.. nemůžeš to srovnávat se seriálama typu Black Adder nebo Yes, Minister, to jsou inteligentní satiry na anglickou společnost, TBBT jsou jenom takový fóry ke kafi... :) já nedám dopustit ani na jedno. Když potřebuju vypnout, kouknu na TBBT a mám jistotu, že se královsky pobavím... a hraju u toho třeba tetris, což u těch britcomů nejde :)

Reagovat
Rssa

Spaced

Reagovat
domingo

Hello Marsha!

Hello Brwhy'in!

:)

Reagovat
Rssa

Tam jsou neskuteční všichni, i Colin Ale nejvíc mě stejně baví Brian, takový dobrý mimoň

Reagovat
domingo

Brian je super. Musím na to zase kouknout :)

Reagovat
Rssa

Tak to koukni i na How Not To Live Your Life...hlavní hrdina je "dickhead" a je to neskutečně vtipné

Reagovat
domingo

Nedávno jsem to objevil, je to paráda akorát ten Karl je strašný kokot, vyloženě mi tam leze na nervy :)

Reagovat
Rssa

Karl má být takový kokot, to je v podstatě jeho role A Abby, bože, tak tu vybrali hodně dobře

Reagovat
centos

A zrovna nám začala třetí série..

Reagovat
Rssa

Jj, už bylo na čase

Reagovat
madridcan

Hott Fuzz

Reagovat
Rssa

Reagovat
Rssa

Tak jen pěkně rozvíjejte diskuzi, ať je to zábava jako pod minulým článkem o filmech a ať mám co číst, až příjdu z práce. Diskuzi zdar

Reagovat
smazaný uživatel

Mno - asi jsem to viděl, ale nějak si nevybavuju - budu to muset stáhnout. Jenže s koukáním na filmy je to u mě těžký, měsíc mi trvalo, než jsem se dostal ke stáhnutýmu Nebe, peklo (ČR 2009, David Čálek) - to nebyl špatnej film, ale čekal jsem víc, nic moc jsem se nenaučil.

Reagovat
kubys

Sly a pentle Pelé driblující s pomerančí Bobby Moore Není o čem...

Reagovat
smazaný uživatel

zmínit u vinnieho sbal prachy a vypadni a hned poté úplně ignorovat, že vystupoval i v něčem, co se jmenovalo podfuck je dosti trestuhodné

Reagovat
smazaný uživatel

podfuck byl luxus a jeho role taktéž

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, zejména jeho monolog "Repliky vs Desert Eagle"

Reagovat
Shevchenko

Tak v Sbal prachy a vypadni hrál jednu z hlavních rolí (a hlavně to byl jeho první film), v Podfu(c)ku vedlejší.

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
kubys

Reagovat
Pipo123

Sly neni přitroublí američan a chytal tam skvele, chytil penaltu po Schmeichim môj druhý naj. brankár

Reagovat
Puskas

A co starý Klapzuba?

Reagovat
Rssa

Pipo, můj druhý nejoblíbenější Slováku, mluvíš mi z duše

Reagovat
smazaný uživatel

Ten fotbnal za mřížema je hrozná kravina ale Vítězství, to je film par excellans. A ten závěr filmu, jak celej stadion zpívá francouzskou národní hymnu, to je masakr

Reagovat
Rssa

Správně

Reagovat
Rssa

Kdo je Marin Hájek? Abych věděl na koho poslat najaté Ukrajince

Reagovat
kubys

Reagovat
Rssa

Ty?

Reagovat
kubys

Jak sis z nicku "kubys" odvodil, že bych mohl být Martin Hájek?

Reagovat
Rssa

Střela do prázdna

Reagovat
Rssa

Takže je potřeba zareagovat na lži, nenávist a opovržení. Doufám, že následující text vysvětlí všem (a hlavně těmto uživatelům: Martin Hájek, Josifek a Puskas) význam Sylvestra Stalloneho pro svět, případně vyvrátí uvedené bludy.

Bludy:

1)"Zdá se, že Stallone vlastně ve filmu nemusel nic hrát, role přitroublého Američana mu sedla dokonale"

Stallone napsal scénář pro film, který získal 3!!! Oscary. Ano, tím filmem je ROCKY, pro mnohé z vás bezduchá zábava, béčkový film a srágora. Před Rockym se muselo sklonit mnoho uznávaných veleděl - Taxikář s De Nirem, Mazací hlava od úchyla Lynche, Přichází Satan!, Všichni prezidentovi muži nebo Na samotě u lesa . Ať mi nikdo netvrdí, že to nejsou významné filmy

2) Josifek: "ale nikdo mi nevymluví, že takovej Rambo, Terminátor atp. nepatří mezi bezduché filmy.."

Tak to ti vymluvit klidně můžu, ale pokud si trošku inteligentní, tak pochopíš sám, co jsi napsal za blbost. RAMBO (1. díl) je velice uznávaný film o traumatu válečného veterána, o soužití s přírodou a postavení se za svou pravdu velké přesile. Terminátor je dost možná nejlepší sci-fi film všech dob, který varuje před velkou komputerizací společnosti a přenechávání stále více pravomocí počítačům. Stvořil nejlepšího robota, díky kterému si Karel Čapek v hrobě spokojeně pobrukuje. Počítačové triky z T:II jsou tak přelomové, že by bez nich nevzniklo spousta jiných, vámi určitě oblíbených filmů (namátkou Pán prstenů a další)

3) Puskas: "Když píšeš o filmech jako Hombre nebo Hodný... , tak je nepiš v jednom příspěvku s "trháky" typu Terminátora. Tyto filmy si to nezaslouží... "

Ale prd velebnosti. Wester je spolu s akčňáky nejvíce chlapský filmový žánr. Pokud se mají veledíla Rambo a Terminátor s něčím poměřovat, tak určitě s westernem

4) Josifek: "To rozhodně, jsou to pro mě spíš kategorie oddychovek, podobně jako pro někoho může být Terminátor atp, tím je ale nechci stavět na stejnou úroveň jako kdyby měli srovnatelnou kvalitu atd...to bych si nikdy nedovolil. Ty výše zmíněný westerny miluju a Terminátora, Rabma a spol. - škoda slov."

O filmu víš zhola prd

Sylvestr je prostě legenda. Každý kluk, který byl normální a dnes má kolem 25 - 30 let, ho v mládí hltal na VHS. Ano mladíci, VHS je takový ten velký kártridž, který se strkal do takové velké mašiny, co měli vaši rodiče doma pod televizí. Koncentrace velice kvalitních a světově uznávaných filmů je u něho vysoká a za svoji plnou kariéru si rozhodně zaslouží stejné uznání jako výše zmínění Lynch, Leone či Eastwood (možná i více)

Na závěr pár hlášek z Slyových filmů, kterými se v životě řídím:

"Není konec, dokud není konec" (Rocky Balboa)

Velmi hluboká myšlenka, která je pravdivá a mnohokrát mi pomohla v životě

"Buď v prdeli" (John Spartan)

Univerzální odpověď na šikanu byrokracie

"Nenuťte mě nebo vám ukážu hroznou válku." (John Rambo)

Bránit svoji čest za každých okolností

Doufám, že můj pamflet nikoho nepobouří a zároveň přispěje k tomu, aby někdo začal kritizovat ještě Arnieho, Bruce a další

Reagovat
domingo

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

Myslím, že tady s tím moc nepochodíš, protože dost lidí se zde alespoň ohledně filmů snaží být pseudointelektuály a myslím, že by ses měl připravit na veřejné pranýřování následované exkomunikací z komunity a zapáleným obráceným křížem před domem.

Reagovat
Puskas

To je zas jiný útok na názor, z jiné strany. prostě jsou tu lidi s různým i názory, vkusem, pohledy, což ještě nemusí znamenat pseudointelektualismus.

Reagovat
Rssa

Ale zároveň co se ti líbilo jako malému neznamená, že budeš v dospělosti hanit nebo odsuzovat (ne ty konkrétně).

Reagovat
Puskas

To ne, hlavně ne tak, abys dokázal, žes vyrostl. prostě dřív mi šlo o tu akci, krev, teď už o něco jiného.

Reagovat
Rssa

Právě z takových vyvrhelů společnosti se rodí ty pravé osobnosti - však Rambo byl odvržen společností, Rockyho moc lidí taky nemuselo. Ale na druhou stranu, z vyvrhelů společnosti se rodí i šílenci a úchyláci Takže případní fanatičtí odpůrci před domem by si měli dát majzla

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se nedá nic vytknout. Sylvester a Arnold jsou pro mě legendy, však mám také v pokoji pěkný plakát s Terminátorem na motorce. Jen si stojím za tím, že i mistr tesař se někdy utne a Victory je zrovna tím filmem, který se nepovedl. I když je možné, že to Stallone zahrál výborně, akorát to špatně sestříhali. Možná ho tato zkušenost vybičovala k výbornému ztvárnění role Ramba aneb "They drew first blood, not me."

Reagovat
Rssa

Wow, nečekal jsem, že Martin Hájek bude mít nick martin.hajek Hodně překvapující

Já z textu pochopil, že ti není moc sympatický nebo že ho považuješ za herce typu Segala či Van Damma. Ale Sly i Arnie byli narozdíl od nich áčkové hvězdy. Na fanouška si byl nečekaně kritický

Reagovat
vodka

jinak viděli jste film Adaptace? já ho mám teda rozdívaný a zatím perfektní...

Reagovat
domingo

Nesympatický obsazení.. ale neviděl jsem to..

Reagovat
vodka

cage taky nemám rád... nesral mě jenom v leaving las vegas, což do teď považuju za jedno z nejlepších romantických dramat, které sem viděl (ještě s Chasing Amy), Meryl Streep sem snad neviděl ani jeden film... chris cooper hraje borca s takovouto imáge http://gothamist.com/images/2003%20oscar%20cooper%20adaptation.jpg

Malkovich tam hraje sám sebe, podobně režisér...

Reagovat
Rssa

Co je lepší, než dřívější (a tedy ještě nedivný) Nic Cage? Dva Cageové

Reagovat
centos

Nudilo mě to k smrti.

Reagovat
Puskas

Já to psal z hlediska kvality, ne žánru. O rockym jsem nepsal, ten film uznávám, o tom žádná, ale jinak nic z dílny S.S. Možná ještě s tím Rambem 1 bych s Tebou mohl souhlasit. Jistě že jsem to kdysi hltal, ale už jaksi ne, a to není žádné momentální povyšování, jen mi to už nic neříká a na film pohlížím celkově jinak. ale to jej jedno, bez ironie je fajn, že si to dokážeš obhájit.

Reagovat
kubys

Z dílny SS znám třeba toto.

http://www.csfd.cz/film/101170-vecny-zid/

Reagovat
Rssa

Reagovat
Rssa

Však já ho taky nepovažuji za nejlepšího herce současnosti, ten příspěvek musíš brát trochu s rezervou. Ale právě Rocky i Rambo jsou základem žánru, byli tím prvním, na které spousta filmů (i těch horších až nechutně blbých) navazuje a možná proto je lidi zařazují mezi špatné filmy (nebo průměrné). Ale ve své době to opravdu byli vysoce ceněná díla, i když se to nezdá. Že pak vznikl Rambo II a III, kde se ze Slye stal übermega borec (čímž prostě pokračování filmů obecně trpí) a Rocky II a III aV, to je prostě ždímání peněz z úspěšné značky. Rocky IV vynechávám záměrně, protože je moje oblíbená - Ivan Drago, super hlášky, parádní soundtrack a box dvou "nezničitelných" robotů, na závěr usmíření si soudruzi SSSR uvědomí svoji chybu - no není to kouzelné?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát nesouhlasím se závorkou "(možná i více)".

Reagovat
Rssa

já vím, to možná jsem tam psát neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, s tím souhlasím, ač mám radši Arnolda, který v čistém (sci-fi, fantasy) akčním žánru má těch klasik víc a hlášky má taky lepší... Sly měl dvě období, kdy točil hrozné sračky, teď se "vykoupil" Expendables...

Reagovat
Rssa

Arnie točil sračky na začátku a ke konci kariéry, Sly uprostřed no...Jinak Arnie měl asi větší pecky, Sly mi ale přijde, že jeho filmy byly více macho -Cliffhanger, Tango a Cash , Demolition Man

No, mám ho radši

Reagovat
Josifek

Tak když se budu chtít podívat na film který vykresluje válku z psychologického pohledu a realisticky, pustím si třeba Četa, Lovce jelenů či Tenkou červenou linii, né nějakýho supervojáka Ramba.

Moc dobře vím co je VHS a je mi téměř těch 25let, ale že každý někdy kolem 14-15ti filmy se Stallonem či Arnoldem je blbost, já měl krátký období kdy koukal třeba na Van Damma, ale dneska už to nemůžu ani vidět.

Jinak co se týče sci-fi žánru - ten mě naprosto míjí - teda aspoň ty především vizuální jako třeba terminátor, ale třeba psychologicky a dějově propracovanější Armáda 12ti opic (nebo jak se to jmenuje), to se mi líbí.

No a jinak ty "hlubokomyslný" hlášky (studuji mimo jiné i filozofii, takže by mi snad jejich hlubokomyslnost neměla unikat)

Já nikde nesnižuju Stallonův přínos pro kinematografii, částečně ho i uznávám a respektuji, ale mě jeho filmy (a hlavně ty Arnoldovi) míjí a považuji je za v porovnání z tou Četou, Lovcem jelenů apod. za mnohem jednodušší a hlavně na efekt, to mi nikdo nevymluví, ale na druhou stranu se nikde nesnažím snižovat jejich status legend, ten je nezpochybnitelný.

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Studuješ filozofii? :)

Reagovat
Josifek

To úplně né, hlavně sociologii, ale s filozofií jsem se setkal hlavně v rámci volitelných předmětů.

Reagovat
herbage

Čistě teoreticky, jaké mají studovaní sociologové a filosofové možnosti uplatnění nebo kam nastupují do zaměstnání?

Reagovat
Rssa

Kaufland, Billa, Albert, noční hlídač atd.

Reagovat
kubys

Reagovat
Rssa

To myslím vážně. Na tyhle obory jdou docela špatně sehnat volná místa.

Reagovat
domingo

Je to tak, no. Většinou když si tě nenechá přímo fakulta, tak to jde ztuha. Proto se taky vrhám na arabštinu.

Reagovat
Rssa

Budeš prodávat kebab?

Reagovat
domingo

Ne, budu si moct říct arabsky o kebab.

Reagovat
centos

Reagovat
herbage

Reagovat
Rssa

To zkus někdy ve 2 ráno u hladového okna, třeba ti přidají

Reagovat
Josifek

Tak asi nejlepší je dál se pohybovat v akademických kruzích a získavat tam nějak odbornou způsobilost..jinak můžeš třeba na úřad sociální zprávy atp., ale je fakt, že toho je málo, nejsou to moc praktický profese.

Reagovat
herbage

Tak zůstat učit, to ano, ale já myslel právě do praxe. Navíc tohle je řešení jen pro pár lidí z ročníku, nemůžou všichni zůstat na univerzitě. Proto by mě zajímalo, kam třeba šli tvoji spolužáci z vyšších ročníků apod.

Reagovat
Josifek

Zatím nevim, my to tu máme jen na Bc. a ostatní většinou pokračovali dále na Mgr.., teda ty co znám a dál moc nevim. Ale třeba jedna kámoška šla k Vodafonu (to je teď v okruhu mých známých dost populární zaměstnání)

Reagovat
herbage

Jo, to jsem taky jednou četl. Že filosofové/sociologové v hlavách plánují sociální revoluci, opovrhují konzumní společností a pak jsou rádi, když pracují v nějakém teplém kanclu pro nějakou nadnárodní společnost, kterou nenávidí

Reagovat
Josifek

Je to zajímavej rozpor no, třeba já mám hlavně sociologii rád, ale na druhou stranu jsem klasický produkt dnešní společnosti, konzument, závislý na kvalitním spotřebníém zboží..

Reagovat
Rssa

Každý nemůže přece učit. Někdo musí prodávat mobily

Reagovat
Josifek

No to jo, ale oni teda neprodávají mobilu, jsou tam jako operátoři na linkách a táák..ale fakt je tohle zaměstnání v poslední době kolem mě hotový modní trend.

Reagovat
herbage

Jediný Rambo, kterého jsem viděl, byl Rambo 4 a docela to ušlo. Sice to byla spíš komedie, než že bych se bál, ale Stallonův zabijácký výraz na loďce mě dostal

Reagovat
centos

A co takový Vetřelec, Moon nebo atmosférické (i když možná hloupejší) Koule či Horizont události?

Reagovat
domingo

Je ten Moon dobrej? Já se na to chystám kouknout už asi čtvrt roku a furt to odkládám. Dostal jsem se k tomu přes Spaceyho (<3) a nevím, co si o tom myslet, kompozičně mi to nápadně připomíná The Man From Earth, což mě tím neskutečně nevyužitým potenicálem spíš zklamalo...

Reagovat
centos

Man From Earth mě odrovnal, to bylo vynikající ;)

Moon má skvělou atmosféru (a hudbu, Mansell, no..), jen výrazně nedoporučuju číst spoilery. A Spacey jen dabuje. Vynahradí to ale Rockwell, ten je parádní a utáhne celý film sám (což je docela dobře vzhledem k tomu, že je na plátně v podstatě jen on..). Kdo by to byl od Zafoda Bíblbroxe čekal..

Pouštěl bych si to jen k večeru, když je všude kolem klid.

Reagovat
domingo

Ok, tak jo, kouknu na to. Vím, že dabuje, ale i tak mi to přijde jako výborný nápad, Spaceyho hlasový projev je fantastický.

Man From Earth - no, přišlo mi to jak epizoda Doktora z hor :).. škoda toho lacinýho zpracování a nedotaženýho scénáře, protože nápad je to naprosto geniální.

Reagovat
centos

Vidíš, mně na tom nevadilo nic. A to, že se celou dobu jen sedí u krbu a mluví, je jen plus :)

Další body k dobru za to, že to dělali skoro amatéři a za to známé poděkování pirátům. Ale i bez toho je to jeden z mých nejlepších zážitků.

Reagovat
domingo

Mně ten film hluboce zasáhl. Jenom mě štvalo to lo-fi zpracování, no.

Jinak co se filmů natáčených v jedné místnosti týče - bavíš se s fanouškem 12 Angry Men, Repulsion, Rosemary's Baby nebo třeba Oskara, takže tady problém není :)..

Reagovat
centos

12 Angry Men je vynikající, zbytek jsem neviděl

Reagovat
domingo

Rosemary's Baby určitě doporučuju, to je vynikající. Navíc s jednou z nejslavnějších (a podle mě vůbec nejlepší ever) úvodní znělkou..

http://www.youtube.com/watch?v=RxoXZEsclRk

Geniální melodie. Naprosto.

Reagovat
centos

Jinak, Muže ze Země jsem chtěl zmínit taky, ale nejsem si jistý, jestli se to dá vůbec považovat za sci-fi.

A taková Battlestar Galactica je taky vynikající, ale to už je na delší dobu. Nebo Firefly

Reagovat
Josifek

Tak k tomu ti můžu říct, že tyhle filmy moc neznám, na Vetřelce se určitě chystám, abych si doplnil "vzdělání", ale nějak se k tomu né a né dokopat..

Reagovat
Rssa

A co Sunshine? Je to sice kravina, ale vizuálně a hudebně nařachaná pecka

Reagovat
Rssa

Snad si pochopil, že celý příspěvek není myšlen smrtelně vážně, ale jen jako výkřik fanouška, kterému kérují do idolů mládí Hlubokomyslné hlášky to museli přece prozradit (i když ta Rockyho "Není konec, dokud není konec" podle mě teda hlubokomyslná je, protože opravdu není konec, dokud neni konec - takže nevzdávat něco, dokud to jde)

Jinak znovu opakuji, že Rambo, první díl, je opravdu kvalitativně i významově na stejné úrovni jako např. Lovec jelenů, Četa ani ne tak moc, ta je moc vykonstruovaná a umělá. TČL je jeden z mých 3 nejoblíbenějších realistických válečných filmů (pak jsou tu samozřejmě i ty zábavné válečné filmy americké tvorby 60 - 80. let - Von Ryanův Express a podobné hity).

Jinak napsal jsem to samozřejmě i proto, aby byla fajn diskuze.

Reagovat
domingo

Ty hlášky jsou geniální

"Buď v prdeli."

To je skoro tak dobrý jako "Jdi do prdele a umři" nebo "Fuck you you fucking fuck"

Reagovat
Rssa

To "Fuck you you fucking fuck" kde to bylo? Já si pamatuju,že sem to v něčem viděl

Reagovat
domingo

Já nevím, já ten film neviděl :).. bylo to v nějaké recenzi z Filteru, takže ten film šel do kin tak 2-4 roky zpátky.

Reagovat
Rssa

Tak určitě to bylo v Mafiánech, ale myslím, že jsem to viděl i jinde a bylo to v nějaké vypjaté scéně a ten kdo to říkal to zopakoval 3x za sebou

Reagovat
Josifek

Mafiání byli skvělí, jako ostatně každý film s mafiánskou tematikou a De Nirem, on je prostě bůh!

Reagovat
Rssa

To je Arnie se Slyem, už je tam plno

Reagovat
smazaný uživatel

modrej samet a v poupravené verzi to taky zaznělo v sejmi je všechny "fuck you you fucking fucker"

Reagovat
Josifek

Tak s těma hláškama mi to teda nedošlo, v normálním životě ironii rozeznávám naprosto jasně, buď podle tonu hlasu nebo podle toho, jak znám člověka, ale tohle tady moc použít nelze, jsem fakt myslel, že jsi takový zarytec

Četa byla trochu vyhnaná do absurda, to souhlasím, ale tou vyšší mirou absurdity se snažila dle mě zvýraznit, to co bylo v té válce/armádě špatné.

Reagovat
Rssa

Když se jedná o Slye, Arnieho a Barcelonu, tak zarytec jsem, to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Vinnie Jones a Lock, stock and two smoking barrels Vynikající!

Snatch řadím trochu níže, ale taky super

Reagovat
vodka

200. proooooooooooooooooooooo Johna Malkoviche!

Reagovat
Al Capone

sportovní filmy moc nemusím, nejlepší pro mě jsou Scarface a The Godfather

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

obecen vsechny filmy o fotbale jsou picoviny, tedy az na hooligans, to byl docela kvalitni film.

Ja osobne mam rad hlavne filmy s orighinálním námětem a kvalitním scénářem, které mě dokáží vtáhnout do deje a prikovat k obrazovce, bez ohledu na žánr.

Best of pro mě: Telefonní budka, Sin city, Seven, Lock, stock and two smoking barrels(sbal prachy a vypadni), podfuck, fight club,requiem for a drem,city of gods, scarface, the game, volný pád, v bruggach, payback... je toho samozrejme vic ale tohle jsou srdcovky

co se týče herců : collin farrel, michael douglas, leo di caprio, mickey rourke, jim carrey, sly, christopher walken, mel gibson, z herecek asi maria bello, merryl streep, ale obecne herecky beru spise jako pekny tvaricky na obrazovce, ptz vetsina z nich neni heceky zajimavejch

Reagovat
centos

V Bruggách jsem viděl asi pětkrát, to je pecka. Chtěl bych se tam někdy podívat :)

Reagovat
domingo

City Of God je přeceňované...

The Game? nejhorší závěr v novodobé historii filmu.

Reagovat
centos

Prd přeceňované

Reagovat
domingo

Ale je..

Pro mě je Cidade de Deus v první řadě ukázkou excelentní střihačské a scénáristické práce, příběh je vystaven skvěle a ani ta profláklá narativní skládačka á la Iňárritu tomu ani trochu nevadí. Kamera a střih potom drží perfektně pohromadě a celý film se takříkajíc "nerozsype" ani v přestřelkách, které jsou natočené přesně tak, aby to působilo chaoticky, ale pořád ještě v mezích. Vypíchl bych i výbornou práci se zvukem a slušnou režii (Scorsese :)), horší už je to s hereckými výkony - až na Zého (v dospělosti) a toho Nachtigala (nebo jak se jmenuje) je opravdu hodně vidět, že to jsou neherci (což na jednu stranu přispívá k realističnosti, na druhou je to nepříjemné, pokud se ty postavy dostanou do jiné pozice než "běžet a střílet" a musí tedy trochu hrát). Jedna hvězdička dolů za to, že mě Meirelles nedokázal přinutit střídavě otevírat a zavírat hubu a přemýšlet o poselství filmu po několik bezesných nocí, protože to je právě smyslem celého snímku a já v tom už od prvních minut po shlédnutí vidím především svěží a špičkovou filmařinu, ne znepokojivé sociální drama. Jako by se ten nihilismus, se kterým po sobě ty děti metají jednu kulku za druhou, přenesl i na diváka. To je škoda, na druhou stranu: tohle umí opravdu jenom ti nejlepší z nejlepších, chtít to po úplném zelenáči, nota bene bez hollywoodských prostředků a s amatéry před kamerou, by bylo bláznovství.

(přeloženo - mně se ten film hodně líbil, ale 24. nejlepší film všech dob? šokující výpověď s obrovským sociálním akcentem? kdepak.. prostě dobrý film.)

Reagovat
centos

Můj rozbor nebude, neb jsem to viděl pár let nazpět.. ;) Mně je nějaké poselství celkem ukradené. Všeobecně hodnotím především po emocionální stránce a tomuhle se povedlo mě nějak zasáhnout. Plus ta kamera a střih.

Souhlas ale s tím, že 24 je moc vysoko.

Třeba takové Carrandiru, o kterém jsi myslím psal na fb, se mi líbilo o něco méně.

ad Iňárritu: Amores Perros > Babel ? ;)

Reagovat
domingo

No. Mně se líbilo Carandiru víc, v bezprostředním vjemu. Ale takhle zpětně uznávám, že je to celkem průhledná agitka, i když mě to v první chvíli emočně zasáhlo víc než Cidade de Deus. A to se - jak sám říkáš - počítá :)..

21 grams > Amores Perros > Babel

Reagovat
kubys

Asi tak, poslední dobou se mi zdá, že každému, kdo projeví nějaký jiný názor než dotyčná osoba (která ti ještě k tomu vypíše sáhodlouhý rozbor), se hned člověk vysměje, přitom by si každý měl uvědomit, že hodnocení filmů je z nějakých 60-70% prostě emocionální a subjektivní záležitost, není to jako porovnávání kvalit herců, režisérů, střihačů. Každý si "poselství" najde v tom svém a dokáže si to obhájit. Třeba u The Game mi je úplně u prdele, že to skončí de facto klíšovitým Happy endem, protože průběh filmu, výkon Michaela Douglase, atmosféra mě naprosto nadchly a to, že to nějaký "no name" to neřadí mezi své TOP filmy mě nezajímá. Okej, beru to, ale není to důvod k výsměchu.

Reagovat
domingo

Já ti nevím, mně ten závěr The Game naprosto zhnusil veškerý předcházející průběh filmu. A opravdu na mě zapůsobila jenom jedna scéna (televize a klaun).

Reagovat
kubys

No way...

Reagovat
fantomas

Hlavně za tu Hru, Město bohů se mi líbilo celkem dost.

Reagovat
domingo

A herecky zajímavých hereček je hromada - Kate Winslet, Cate Blanchett, Jen Connelly, Mia Farrow, atd.

Jinak docela sympatický seznamy ;)

Reagovat
Josifek

Já mám rád Naomi Watts třeba. Z našich Janžurovou. A nejvíc se mi líbí Rita Hayworth a vlastně vůbec ta zlatá éra stříbrnýho plátna. V těch dnešních filmech toho ti idoti tolik nakecaj, ale dohromady nic neřeknou. Ve filmech třeba 70. let s De Nirem se skoro nemluví, ale dohromady ti ty filmy řeknou mnohem víc a hlavně o nich musíš přemýšlet, ale copak můžeš nějak přemýšlet cestou domů z kina o nějakým Avatarovi??. To co se dneska točí, to mě fakt z větší částí míjí.

Reagovat
Rssa

S Jen Connelly bych rád prováděl zajímavý herecký výkon

Reagovat
domingo

Myslíš jako "ass to ass!" ?

Reagovat
centos

To byla hezká scéna

Reagovat
Rssa

s Jen každá scéna je hezká

Reagovat
centos

Tahle obzvlášť. Více Jen, málo oblečení.

I když mně se ta baba nijak extra nelíbí, to spíš Jenu Malone :)

Reagovat
Rssa

Se spíš koukni na Blood Diamond, tam byla v tej dobrodružné roli fotografky sošná

Reagovat
Rssa

Ne, o 180 stupnu

Reagovat
Shevchenko

Hodně dobrý výběr. A hlavně Fight Club.

Reagovat
Usty

Vinnie Jones

Reagovat
Godwinson

Tady je to samej Spielberg.

Každopádně tomu, kterej tu doporučoval ten včerejší film na Markíze, byl výbornej.

Reagovat
torcida

hladam film Futbal je búh.

Reagovat
madridcan

a niekto hlada Amy

Reagovat
centos

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

V tý době bylo Vítězství parádní film... Nevim proč se do toho autor článku tak naváží. Ať se podívá na filmy z tý doby a bude mu jasný, že by se nenašlo moc filmů, co by mělo šanci uspět u náročného diváka dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, ten film je super i teď, když si ho pustíš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele